6802
Robogók!!:)
-
#5921 az öngyújtó elég karcsú valami komolyabb hő kéne
a légszűrőre jobb fújni,ha közvetlenül bele fújod a karbóba akkor túl sok lehet nincsen idő párologni
többet innen nem tudok segíteni,lehet gyűrűtörés -elugrott vezérlés bármi -
krisz940122 #5920 Öngyújtóval melegítettük egy jó ideig, és semmi. Vagy az nem jó? Sportlégszűrő van rajta, úgy is jó ha leveszem a légszűrőt és közvetlen a karburátorba fújom? -
#5919 elsőre a gyertyát égesd ki gáztűzhelyen vagy valamin,mert valószínűleg csak az a baja
érdemes télire venni egy féktisztítót abból egy másodperc pisszentés a légszűrőtorokba és megy bármi tőle -
krisz940122 #5918 "szép kék szikrát ad" -
krisz940122 #5917 Lenne egy kérdésem. MIÉRT NEM INDUL A ROBOGÓM??? már vagy 3-szor kipucoltuk a karburátort, gyertyát is kivettük megpucoltuk, szét kék szikrát ad rendesen, akkor miért nem indulhat? kb egy hete beindult, mentem is vele jó pár kört, utána leállítottam, most megpróbáltam és semmi. Mondom gyertya, karbi kipucolva de semmi. A nagy hideg miatt lenne? Ahogy rugdosom, néha egyszer-egyszer mintha elkapná, de csak egyszer. Tehát néha hallani h jár egyet magától, de csak ennyi. Már bebenzineztem a gyertyát is, öntöttem egy kis benzint a hengerbe, de meg se nyekken. Néha ha sokat rugdosom olyan mintha lőne egyet a légszűrőbe(sportlégszűrő). Ez mit jelent? Vki segítsen már légyszi . Előre is köszi a választ.
ui.: ez egy 4 ütemű 50 ccm-es robogó. -
krisz940122 #5916 Na akkor meg van az öröm gondolom :) -
#5915 Azám :P De le lett mérve előte, tehát tudtuk, hogy bele kell férnie ;) -
#5914 Nice :)
Úgy látom az utánfutó meg nem gyengén ki lett centizve. :D -
#5913 Sikerült megvenni a régóta hőn áhított Mito-t
-
krisz940122 #5912 Aha ez igaz mert amikor sportlégszűrőt kapott akkor nagyobb fúvóka is került bele. Akkor megpróbálom kisebbel. -
RYO21 #5911 Ha be van melegedve a motor, akkor gázadásnál csak leesik a fordulatszám, vagy le akar fulladni a robogó? -
#5910 ha kikapcsol a szivatód kevés az anyag
karburátort ki kell tisztítíni,el van dugulva az alapjárati fúvóka
a főfúvóka is valószínüleg leszűkült -
#5909 a levegőcsavar az alapjárati pótlevegőt állít
neked a főfúvókáddal van a baj-innen azt gyanítom hogy túl nagy -
#5908 Az mitől van, hogy egy kétütemű robogó, hidegen nagyon jól húz, mikor bemelegszik, lomha, és mikor egyenletesen húzom neki a gázt, mintha megfulladna elkezd leállni, húzok neki 1 nagyon picivel több gázt, akkor meg hirtelen magára talál, és egyből pörög.
Hidegen ez a jelenség nincs meg, akkor egyenletes gáznál se torpan meg.
Nagyon zavaró, mert muszáj játszani a gázzal, hogy mozgásban legyek..
Hidegen meg nem merem hajtani.
Meg indítani is nehezen lehet...
Valaki tudja mi lehet a gond? -
krisz940122 #5907 Aha és még azt akarom kérdezni, hogy miért van az, hogy hiába "tekergetem" a levegőcsavart a karburátoron, semmi sem változik. Ugyanúgy jár, amikor tövig be van tekerve mint amikor ki van teljesen csavarva. Ez miért lehet? Azt próbálom megszüntetni, hogy amikor egyenletes gázzal megyek, visszaengedem a gázt, majd megint ráhúzom akkor egy kicsit ledadog és úgy kezd el húzni megint. Ezt nem tudom miért csinálja. Ekkor gondoltam, hogy állítok a levegőcsavaron, és akkor fedeztem fel, h semmi sem változik hiába tekergetem. Erre még tudnál nekem válaszolni? -
#5906 nem hinném,nem nagy ügy csak oda kell figyelni -
krisz940122 #5905 Akkor ha szépen jár meg megy is akkor nem ronthattam el a vezérlést ugye? -
krisz940122 #5904 oké :) -
#5903 kartercső,ha nem húzol rá semmit magas fordulaton kiverheti az olajat -
krisz940122 #5902 Na összeraktam a robogót, a teljes vezérlést, gyertyát kicsit bebenzineztem ( mert előtte hiába rugdostam ugyanolyan száraz maradt) és első rúgásra indult, szépen jár. Kösz psziho a segítséget. Ha szépen jár nem ronthattam ez a vezérlést ugye? És még azt akarom kérdezni, hogy a szelepfedél alján van egy nyílás, amire egy műanyag szűrőt vagy mit kell ráhúzni. Az mi? Mert ha nincs rajta az a műanyag szűrő vagy mi akkor olyan mélyebb,csattogósabb hangja van a motornak. Ha rárakom, akkor normális hangja van. Ez mi? -
#5901 mit nem értesz?
a formaterv meg a kacifántos agyonmatricázott jó minőségű műanyag pénzbe kerül ezek meg filléres robogók
én meg azt nem értem,hogy az emberek miért nem képesek disztingválni?
más célközönség más lehetőségek és igények,és igen az aerox jobban is megy azt sem érted mi?
itt meg a fogyasztás a fontosabb,az olcsó szerelhetőség-alkatrész egyszerű felépítés ,meg hogy injektor nélkül teljesítse az emissziót
5830-ban erről pofáztam
-
#5900 am nem értem ezeket a robogókat direkt csinálják ilyen béna kinézetűre? -
krisz940122 #5899 Mindegy. Am találtam egy nagyon jó videót, ami alapján simán be lehet állítani a vezérlést. Így hogy rájöttem már tényleg nem nehéz beállítani. Logikus Itt a videó. 2 és fél perctől mutatja. -
#5898 semmit sem látok -
krisz940122 #5897 Nem tudom mennyire látszik a képen:
-
#5896 nem tudom mire gondolsz -
krisz940122 #5895 Am a dugattyú oldalán a világos barna folt mit jelent? Mert ilyet láttam a dugattyúmon. -
#5894 sokat átépítettem már,nyomatékosabb lesz tőle meg hirtelenebbül veszi a gázt egyébként semmi különös a hangja sem változik
nem drágább mint az 50-es szett akkor meg egyértelmű hogy mindenki a nagyobbat kéri -
krisz940122 #5893 Aha. Azt a 80-as hengerszettet rakod bele amit régebben belinkeltél? A 10 ezer Ft-osat? Am majd írd már le h milyen lett 80-as hengerrel mert nagyon gondolkodok én is rajta. Sokat változik a teljesítmény? Hang? Gondolom úgyis kipróbálod -
#5892 32 lesz a vége 80-as hengerszettet kapott
egy sportlégszűrő miatt elkopott a henger,ette az olajat és nem töltöttek utána
füstölt meg gyenge volt,a dugó oldala megolvadt
a szelepeket csak azért szedtem ki,hogy átrakjam az új hengerfejbe akkor látom hogy szarrá verődtek és be is vannak égve a szívón nem is volt hézag
a 4t egy kényes motor olajcsere-légszűrő-szelephézag ezekre figyelni kell
a magyar szarik rá,csak akkor hozza ha már megállt
nekem meg tök mindegy hogy szervizelek v. javítok-sőt! -
krisz940122 #5891 heh teljesen ugyan ez az én robogóm is mennyiből jött ki kompletten? -
#5890 ezt pont mai délelőtti meló,
új szívócsonk ,henger-dugó csapszeg hengerfej-szelepek szelepsz.szimm+tömítések
-
krisz940122 #5889 Pfúú ez sokat segített kösz Am. nem mondtam h nem fog menni a vezérlés összerakása, csak inkább megkérdeztem, majd holnap fogjuk csinálni. -
#5888 1-link
szerelés fotókkal
youtube-139QMB -
#5887 a gyűrűzésnek nem látom sok értelmét,főleg hogy bagó hozzá az új szett
kopott hengerbe kopott dugattyúhoz,kormos gyűrűhoronyba beszenvedni az új gyűrűket /olajlehúzót is:)/az igazi 'magyar módi',közben még megszaggatunk pár csavart meg fordítva rakunk össze valamit hogy a végén még szarabb legyen az egész
már ne is haragudj,de aki szemre mindenféle jelzés nélkül nem tudja összerakni egy motor vezérlését annak megtiltanám hogy egyátalán hozzányúljon valamihez
lényeg:
felső holtpont = szelepváltás /alul húzóoldalon feszes lánccal/
láncfeszítő: kivesz,csavar kihajt,racsni alapállásba vissza,visszacsavaroz és ha össze van rakva a vezérlés a végén behajt rugóval együtt-akkor berecseg a helyére
ha nem így csinálják kinyírja a csapágyakat a túlfeszített lánc -
krisz940122 #5886 Tudatlanságom miatt bocsi :) -
krisz940122 #5885 Lenne egy pár kérdésem. Az 50 köbcentis 4 ütemű robogómból kiszedtem a hengert mert gyűrűt cserélek, és az lenne a kérdésem, hogy ami fekete korom lerakódás van a szelepeken és a dugón azt lekaparjam? És hogy lehet észrevenni ha a gyűrű már kopott? És csak a két gyűrűt kell cserélni? Vagy van az a hullámos vmi azt is kell? És a láncon milyen jel van h be tudjuk állítani a szelepeket? Bocsi a kérdésekért de fontos lenne. Előre is köszi a választ. -
#5884 Benelli K2 áron alul eladó!!!! -
krisz940122 #5883 Benel: motorikusan ugyan az az enyém is mint amit belinkeltél. 100%-ig ugyanaz. És mi lenne akkor, ha azt a kis pucut ami kilóg a kipufogóból, amin jön ki a kipufogógáz, az eredeti kisujjméretéről kb porszívócső méretűre fúrnám? Lehet ilyet csinálni? -
RYO21 #5882 Ez már durva.