Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ak mikortól lehet? Esetleg gondolkodjak azon? Viszont annak megkötött súly/kw aránya van, amit ha jól emlékszem meghaladnak ezek az elõbb említett motorok.
mojito koppincs 150-es 200 ezer
dna 150 koppincs 270 ezer
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Ha 49 köbcentit írsz az adásvételire, azzal pedig okirathamisítást követsz el, amiért szintén elõállítanak.
Egy kisebb 125-ös robogó esetében még jobban eljátszható ez a dolog, mert ugye ott nem gyanakodnak annyira... De olvastam valahol olyan fórumbejegyzést is, amiben valaki arra panaszkodott, hogy Derbi GPR50-nel is sokszor leállítják mert nem hiszik el róla hogy 50-es...
A segédmotorok rendszámozását úgytudom, hogy határozatlan idõre elhalasztották.
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?
Itt teszem fel a kérdésemet: 19 éves leszek hamarosan, és több, mint egy éve van B kategóriára jogsim. Azóta legalább 20ezer kilómétert levezettem. Nem vagyok mûmájer és nem versenypályának használom a közutakat, sõt, sûrûn sikerül gyári körül kihozni az autóink fogyasztását. (Corsa B; Corsa C)
A helyzet az, hogy 50-es papírokkal szeretnék 125-ös motort venni. (Nem Robogót, de nem tudom hova feltenni a kérdésemet) Vagy "choppert" vagy "gyorsulásit" szeretnék, pl. Honda NSR, Aprilia Red Rose Classic, Af1, Yamaha TZR, vagy valami hasonlót (Qlink SS 125-t is láttam), de hallottam valami olyasmirõl, hogy az 50-es motorokat is lefogják rendszámoztatni <#conf>#conf> Ez miben nyilvánul meg? Aki ért a motorokhoz, és tanácsot is tudna adni... az kérem, tegye meg! (:
☢ HARDSTYLE ☢ SCANTRAXX RECORDZ ☢
az trafó v. gyújtótekercs
a morini-suzuki blokkoknál betegség hogy összeég a gyújtótekercs ilyenkor egyre kisebb hézaggal megy csak el
minarellinél még nem találkoztam vele,elõször trafót tennék rá másikat aztán alaplap csere v. tekercselés
még a cdi-is csinálhatja,érdemes rádugni egy másikat próbára
fûzz meg valakit akinek ilyen blokkos gépe van,aztán cserélgessétek a cuccokat,sisaktartót 2 perc kikapni egyedül az alaplap macerásabb
De ez a gyertya mizéria ez érdekes. Ja új a gyertya. A régivel is ezt csinálja.
2/3-ra befogott légszûrõnyílással mûködik?-elõször ki kell szûrni hogy üzemanyag gond-e,ezzel ki lehet deríteni
De ha van "nagymotorra" jogsid akkor túrhatod neki ami a csövön kifér!
Nekem ez jött át!
Next PC upgrade: 2022
ezt nem igazán értem , vki kifejtené ?<#zavart2>#zavart2><#nevetes2>#nevetes2><#wilting>#wilting><#wilting>#wilting>
Kellene egy kis ötletelés. Van egy kinai Yamaha utánzatom. A problémám az, hogy "hideg" indításnál azonnal az elsõ rúgásra indul de leáll. Pontosabban 5-10 mp megy és utána áll le. Nem is lehet újra indítani. 30 mp várakozás után újra indul.
A légszûrõt, karbit kipucoltam. A szívató dolgozik, gyújtás van. Viszont ha sikerül kicsit melengetnem akkor tökéletesen megy. Nem tudok rájönni mi a gond. Egész télen jártam vele -12-ben sem csinálta ezt. Teljesen gyári a motor. Ha valakinek van ötlete.........?
aki eddig feketén használt mondjuk egy 125-ös liberty-t ettõl még nem fogja 100 ezerért kiváltani a rendszámot,meg kétévente mûszakiztatni
ha rendszámosan veszi valaki akkor is lecsenget 30-40-et mire a nevén van a motor
szerintem ettõl igazán nem sok minden fog változni
ez
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
Next PC upgrade: 2022
Használtautón tehetnének ki a motorokhoz is egyszerû keresésnél egy "érvényes magyar okmányokkal" jelölõnégyzetet
ha jobban belegondolok tuti nincsen rendszáma, azt nem írja hogy meddig van mûszaki és a képen sincsen rendszám
jó magyar módi ez is
Mindegy külf.papírokkal is durva ennyiért, fõleg hogy mindenki dícséri az SH-t, a 300-ast is meg ezeket a kisebbeket is
a többséggel lehet azért finoman közlekedni,de a húzósabb dombokon vigyázni kell
aki túlterheli annak kilágyul a gyûrûje,az már sosem lesz igazán jó
Tudtam, hogy nem vagyok hibás, mivel nem hajtottam. Szépen megvárom azt a kb. 1000 km-t mire bejáródik.
Psziho ugye jó úgy, hogy kisebb hõértékû gyertyával alapjáraton járatom úgy ahogy javasoltad (3-4 óra), majd gyertyacsere a gyárira és kimehetek döcögni. Max félgáz, alacsony 5-6000-es fordulat kb 200 km-en át. Majd kb. 5-600 km-ig néha több mint félgáz, esetleg kihúzatás rövid ideig. 600-1000 km-ig pedig 3/4-ed gáz, hogy ne lustulljon el a henger?
Válaszod elõre is Köszönöm!
Jah és ne felejtsetek tankolni is a mociba!<#nevetes1>#nevetes1> Fél napi idegeskedést lehet vele megspórolni <#nevetes1>#nevetes1>
<#wave>#wave>
a karburátor tûjét mindenképpen maximumra kell álítani
én alapjáraton hagynám legalább 3-4 órára hogy járódjon mert túl szoros,utána motoroznék csak vele dombokat elkerülve
Tegnap elõvettem Piaggio diesis 2T típusú robogómat, mivel jó idõ volt. Nemrég kaptam vissza a szerelõtõl.
Kompletten fel lett újítva a motor (most kapott új 70-es hengert, dugattyút, görgõket, bowdent .... szóval amiket kellett cserélni).
El mondta, hogyan használjam, hogy ne menjen tönkre (bejáratás, kicsi gáz ....)
Olajat Castrol Power1 Racing 2T-t kap kap külön az olajtartályba és kap a benyához is! Az olajzást meghajtó szíj tuti, hogy jó mivel az most lett cserélve!
Szóval!
Tegnap elõvettem a kicsikét, beindítottam, vártam amíg felmelegszik a motor, úgy indultam útnak. Kicsi gázzal mentem, kb 5 km után leállt teljesen váratlanul. Be akartam rugni, de nem indult, elkezdtem hazatolni. Pár perc után ujrarugtam BEINDULT! 2 perc után ujra leállt majd ismét indult és ismét leállt. Hazaértem, vártam míg lehült a moci, rugásra indult kb 2 perc után leállt. Olajat tuti, hogy kap mert tipikus Castol szaga van a kipuffogógáznak! Nem tudom, hogy mi lehet a baj!
Gondoltam, hogy talán melegzárlatos az alaplapom, de tegnap este már rugásra sem indult.
Kérem segítsen aki tud így látatlanba, vagy adjon tanácsot. Lehet alaplap, karburátorprobléma, kompresszióbaj (bár ezt furcsállnám mivel zsír uj a motor lelke és nem is hajtottam).
Elõre is köszönöm!
Benelli K2
- csak kétütemû, csak motorhibás jöhet szóba
- 100 köbcenti felett
- rendszámos elõnyben, de nem feltétel
Minden típus/megoldás érdekel, email: [email protected], köszönöm.
De amúgy megéri. <#vigyor4>#vigyor4>
meg érdemes megnézni hogy azon a háttégy miaz, elég durva felni vanrben álló kis furgonon van.<#nevetes1>#nevetes1>
a gyári értékek természetesen elsõre meglettek, elég jól összeszedték egy magyar oldalon a Dio gyári paramétereit és alkatrész-listáját.
- Honda Dio AF 28
- A motor kb. '90-92 -es
- ha jól emlékszem AF18 a motorkód
- a tünetek: nehezen kapcsol össze, alacsony végsebesség, hirtelen ránt induláskor, nem egyenletesen gyorsít stb.
Így nem bannolás, szimplán segítségkérés, ha ezzel nem zavarlak túlzottan.
Kis segítséget kérnék a robogó-szerelésben jártas kollégáktól: a Talma-Dio erõátvitelét szétszedtük, konkrétan gatya minden (szíj, rugók, görgõk, kuplung stb...)
Tud valaki méreteket/értékeket, hogy mit érdemes beletenni?
Válaszok/tippek jöhetnek ide is, vagy a Robogó cikktörzs kommentjeihez!
Köszönöm!