6802
Robogók!!:)
-
#6001 Ez van, mindent csak ár alatt lehet eladni, ha gyorsan akarod akkor jóval ár alatt :D
Én mindent fix árral hirdetek már, olyan árat adok meg ahol megállna a rendes ár alku után..., kurvanagy betűkkel odaírom hogy FIX ÁR azt csak leesik nekik. Ha pedig nagyon nem megy el kicsit lejjebbviszem.
Vespát szerintem nem fogom már eladni-nekem marhára bejön a fíling,főleg így kerettel stb. viszont nincs papír és vannak kisebb karcok bőven, ezért szarrá alkudható :D -
#6000 Amúgy szerintem ezt a Benelli K2-est, sztem csak olyan embernek lehet normális áron eladni, aki kimondottan ilyre vágyik. Mert aki csak pusztán egy robogót szeretne munkába járásra, stb, az talál magának sokkal olcsóbbat.
Én mikor jópár éve megláttam az első K2-est (nem szaladgál belőle túl sok az utakon), még azt sem tudtam miféle motor ez, de a formája már akkor nagyon megtetszett. Így egyértelmű volt, hogy néhány év elteltével, én is K2 tulaj lettem.
Ugyanígy vagyok a Mito-val is. Formája szintén elég kírívó, de teljesen más mint a sok agyon bonyolított japán sportmotor dizájn.
Van akinek tetszik, van akinek nem... Ez ilyen...
Utcán amúgy a K2-est és a Mito-t is rendre meglesik az emberek. -
#5999 Hát persze, egyértelmű hogy az árat akarják lefelé tornászni... Node könyörgöm; tegnap kinyitottam a TESCO reklámújságot, és 139.000 Ft-ér hirdettek valamilyen tök no name 2T benzines robogót. Ezek után értesd meg a sok ostobával, hogy inkább vegye meg 150-ér az én 10 éves motoromat, mert jobb mint a zsír új... Az már senkit nem érdekel hogy egy kacat az a TESCO-s szar...
Pár hete egy hapsi telefonált (akkor még 145-ér volt fenn), hogy ebből mennyit tudnék engedni. Hát mondom neki, ebből már nem igazán szeretnék, már így is ár alatt adom, meg hát elég sokat költöttem rá, nem egy elhanyagolt darab. Erre ilyet szól, hogy nézegette a Peugeot Speedfight-okat is, és azok olcsóbbak... Hát mondom neki akkor engem miért hívott fel?
Ezek után már nem akartam neki részletezni, hogy a Speedfight és a K2 két külön kategória... Ha a Speedfighttal egy erőset fékezünk már érezni, hogy csavarodik az első felfüggesztés... Nemszólva arról, hogy szerintem az ilyen egyoldali első kerék felfogatásokat nem a magyar utakra tervezték. -
#5998 próbálják lefelé tornászni az árat,fogadok hogy jogsija egyiknek sem volt
persze, megveszik aztán viszik átiratni meg eredetvizsgára-hogyne!
nálam ha nincsen aerox akkor azt hallgatom hogy mindennap 3-at vennének,most ami itt van már fél éve rá sem ült senki
legalább most nem kell hallgatnom a süket dumát -
#5997 Hát igen, tudom... De nálam pl. jópár érdeklődő azér húzta a száját, mert nincs rendszámozva a Benellim, és olyanokat dumáltak, hogy az 50-es mocikat "hamarosan" rendszámoztatni fogják, és akkor már ki fog lógni a lóláb... Mellesleg itt a környéken konkrétan tudok egy rendszámos 100as Benellit, és egy 100as Aeroxot...
Na most ezek után magyarázd meg az érdeklődőnek, hogy nem kell rá rendszám...
Amúgy teljesen egyetértek veled. -
krisz940122 #5996 oké azért kösz -
#5995 így nem tudok segíteni
a gyertyát mindenesetre égesd ki gázon,és úgy próbáld meg beindítani -
krisz940122 #5994 psziho: nem alakult ki benned egy kép miután ezt leírtam h mi baja lehet? tudom látatlanba nem lehet csak úgy mégis -
#5993 ki az a hülye aki egy 100-as aeroxra kikéri a rendszámot?
kutya fel nem ismeri hogy nem 50-es,ketten fel sem tudnak ülni rá,mi értelme rendszámozni?
bár néha látok pár nyomingert rendszámos szimóval,csak gratulálni tudok neki mikor hordják azt a szutykot műszakira -
#5992 -
#5991 Nem. -
#5990 50 ccm-es motoron szállíthatok magammal plusz személyt, ha elvileg két személyes? -
krisz940122 #5989 na ezt még most nincs időm megnézni, majd hétvégén, de annyira volt időm h megpróbáljam beindítani, és beindult, de csak vagy 5 másodpercig. utána lefulladt. ennyi volt. 5 mp-ig szépen járt. ha a szelephézag vagy a vezérlés lenne a baj akkor is beindulna még ha csak ennyire is? úgy csináltam, hogy "megrángattam" a gázt majd rárúgtam és így indult be. amikor lefulladt próbáltam megint beindítani de csak "zökkent" párat és ennyi. ezt többször is megcsinálta h mintha "egyet járna" a dugattyú. -
#5988 Nagyban függ attól is, hogy rendszámozva van-e, vagy pedig 50-esként akarod eladni...
Én így vagyok a 100as Benelli K2-mel, motorikusan ugyanaz mint az Aerox, egy időben 145-ér volt fenn, de ebből is csak alkudozni akartak, most mérgemben visszatettem 160-ra (elvégre itt a szezonkezdet), 150-ig engedek belőle, ha akad rá komoly jelentkező. Ha így sem kell senkinek akkor megtartom... Egy hibátlan állapotú robogót nem akarok elherdálni...
Amúgy nincs itt pénze senkinek, akinek van, az meg újat vesz. Vagy valami "gazdaságos" kínai csodát... -
#5987 nézzd meg a használtautón,minusz 20-30 ezer
szerintem gyorsba kb. 130-150 ha ráér max 200,persze látni kéne -
#5986 egy gyufáskatulya papírjának lazán be kell csúsznia a csavar alá-persze ha nincsen bütykön -
#5985 bocs múltkor nem volt időm válaszolni aztán elfelejtettem -
#5984 Egy 100-as Aerox-ot mennyiért lehet eladni kb? -
#5983 Psziho: privire nincs ötlet? -
krisz940122 #5982 hát mivel nincs kompressziómérőm, ezért úgy néztem meg h a gyertya lyukát befogtam és rárúgtam, de én úgy érzem h van. tehát erősen befogom, rárúgok, és "pukkan" nagyokat hogy ugye befogtam és a levegő jön ki. szelephézagot azt nem néztem, de nincs is szelephézagmérőm, erre nincs vmi megoldás h megtudjam h kb jó-e? a vezérlést azt néztem, én úgy láttam h jó helyen van, ha csak el nem ugrott azóta. de ilyen könnyen elugrik? mert mint írtam miután összeraktuk azért mentem vele elég sokat tehát a vezérlés jól össze lett rakva. hát már annyira idegesített hogy mindig megnéztem h tényleg van-e szikra meg kap e benzint :D ettől beljebb még nem nyúltam. am ha leszedem a szívócsonkról a karbit, de a karbiról nem kötök le semmit ( se benzincsövet, se bowdent, se szivatót) és ha így leszedve ráhúzom a gázt a benzint mennyire kell "lőnie"? mert nekem csak nagyon kis cseppeket frecskál ki. ez így jó? -
#5981 kompresszió van,szelephézag van,vezérlés jó helyen?
a szikrát meg benzint elég egyszer megnézni:) -
krisz940122 #5980 kellene egy kis segítség. a robogóm hetek óta nem indul. egy 4 ütemű 50 ccm-es robogó. leírom rövidem a lényeget : kb egy hónapja szétszedtük a hengert, hogy megnézzük milyen állapotban van a dugó gyűrű stb. ugye a vezérlésre figyeltünk, jól összeraktuk. kb második rúgásra szépen indult is, járattam vagy negyed óráig, és leállítottam. másnap, rárúgok, megint szépen indul, mentem vele jópár km-t, rendesen húzott is, ment jól már ahogy kell neki. leállítottam, másnap megint rúgnám be, és semmi. rúgdosom, rúgdosom(értsd jól ) de semmi. na azóta nem indul. meg se nyekken, már annyiszor próbáltam berúgni de semmi. néha hallani h egyet "zökken" mármint jár egyet a dugattyú. de ennyi. valamint olyan volt h ráhúztam a gázt, rárúgtam, felbőgött és le is állt. de ennyi. fogalmam sincs h mi lehet vele. gyertyát már nagyon sokszor megnéztem, szép kék szikrát ad, ezzel nincs gond. karburátort már vagy 5x kipucoltam, de semmi. egyszerűen nem tudom hogy mi lehet vele. a szívócsonk gyanús nekem mert tele van repedéssel, sok repedés elég mély is. ez lehet a baja? kíváncsiságból ma jó erősen körbeszigetelőszalagoztam a szívócsonkot(tudom sufniság de azért megpróbáltam hátha) de így se indul. mit csináljak? mert már nagyon idegesít. bocsi a hosszú szövegért de fontos lenne. Előre is köszi a segítséget. -
#5979 Először egy alapos karbi tisztítást javaslok!
És megnézni a benzincsapot,hogy kap-e rendesen benzint.
Tanksapka nem zár-e sokat,mert ott kap az eltávozott benzin helyére levegőt.
Ha kis fordulaton megy rendesen,akkor ott szegény lesz a keverék.Ha eddig jó volt,akkor vagy dugult/koszos.Esetleg a súbertűn kell állítani felfelé.Ha a tisztítás nem hoz eredményt. -
#5978 Hát szerintem gyújtás vagy porlasztó beállítás. Én először kipróbálnám egy új gyertya- illetve gyertyapipával, aztán utána lépnék tovább.
Nekem például kicsit laza már a gyertyapipám, és van mikor nem érintkezik tökéletesen, ilyenkor gázadásnál fuldokol, szóval majd nekem is kell rá néznem egy új gyertyapipát. -
#5977 kozben rajottem hogy feltehetoen csak magasabb fordulaton/terheles mellett nem huz/horog le a motor. Ez mitol lehet? Miket kene ellenoriynem rajta? -
#5976 Sziasztok!
Tudnatok tippeket adni, hogy mi baja lehet a robogomnak? Egy karbis sr50esem van, es amikor megyek vele neha elkezd horogni a motor, es elkezd lassulni. Ilyenkor ha megallok, leallitom, es varok picit akkor ujra tudok vele menni egy ideig, de utana ugyan ezt csinalja. -
#5975 Köszi, lehet megpróbálom a ragasztást először.
Csak nem tudtam eddig, hogy mivel álljak neki, mit nem old fel a benzin. -
dredly #5974 Használt Rieju Toreo alkatrészek töredék-áron!
A 2007 augusztusában újonnan vásárolt robogómban 2010 augusztusában egyszer csak elrepedt a blokk (valószínűleg a meleg blokk nem bírta a hideg pocsolyát), aminek következtében szép lassan (kb. 1 hét alatt) elfolyt belőle az olaj, és ettől egyszer csak megállt a motor. Mivel ez utóbbi úgy 60km/h-s tempónál történt, így elpereceltem, és ezt az első villa (+telók), valamint az idomok egy része megsínylette (én néhány karcolással megúsztam).
A henger gyakorlatilag teljesen összesült a dugóval, így bontáskor csak a hengerfejet sikerült egészben leszedni, de az is nagyon csúnyán nézett ki a kenés teljes hiánya miatt. A lendkerék (ami egyben a generátor mágnese is) a bontáskor szétesett. A vario szíj, a görgők, a kuplung, valamint az első és a hátsó fékpofák a közel 8000km alatt megértek a cserére, a gumicsövek és műanyag alkatrészek egy része szintén, így ezeket inkább az enyészetnek adtam át.
A listán csak azok az alkatrészek szerepelnek, amelyek 100%-ban működőképesek, valamint kopáshatáron belül vannak!
Részletek: http://riejualkatresz.fw.hu -
#5973 malaguti betegség,2 komponensű epoxiragasztóval meg lehet oldani,az ha kikeményedett már nem oldja a benzin
előtte durván érdesíteni kell a felületet,ha nem találsz bontottat akkor szükségmegoldásnak jó lehet,én csináltam már ritkább gépeken és mind jó lett évekig -
#5972 Malaguti F10-hez nincs valakinek elfekvőben benzintartálya? Az enyém elrepedt és ereszti a benzint... :/ -
krisz940122 #5971 de hülye vagy :D -
#5970 2 oldalt a lyukba van szűrő ott a teafű nem jut ki csak a finom ízek.
Én adtam neki karácsonyra, ő erre használta fel. -
#5969 jó igénytelen a nagyanyád..... -
#5968 nagyanyám ilyenbe teszi a teafűt. -
#5967 Ha csak ötven köbcentis, akkor M, vagy B-s jogsi kell. Ha 125-ös, akkor természetesen rendszámozottat érdemes venni, mert amin nincs rendszám, azt kb 100.000 Ft ellenében lehet magyar forgalomba helyezni, de azt is csak akkor ha minden külföldi dokumentuma megvan.
A 125-ös motorokat, általában 11 kW-osra szokták levizsgáztatni, hogy lehessen már A1-es jogsival hajtani őket (persze ettől függetlenül az esetek 90%-ban nagyobb a teljesítményük 11 kW-nál).
Ha 11 kW-nál nagyobb szám áll a forgalmi engedélyben akkor asszem 35 kW-ig (de ez nem 100%) a korlátozott jogsi kell hozzá. E fölött pedig A-s jogsi.
Amúgy egy A1-es jogsi letétele szerintem még nem egy ördöngős összeg. -
#5966 ha egy ilyen zümmögő dögöt akarok terelgetni, ahhoz A1 vagy A korlátozott kell? vagy egyik sem? :o -
Az eredénye egy szép dugattyú berádódás...
Amúgy a motor ment rendesen,semmi megszorulás nem volt. -
#5964 Na szétszedtem a motort,mert már gyenge volt,és csak berugókarról indult.
Ha szerencsém van,megúszom egy dugattyúcserével...Nulla kompresszió volt benne.Úgy hallottam,hogy ez a hiba azért keletkezett mert farsot szívott a motor,valahol a légszűrő előtt. -
#5963 Én is így vagyok. De most szerencsére lett munkám, szerdán kezdek. Igaz nem fizet sokat, de a jogsira meg a motor apróbb hibáinak a kipofozására talán futni fogja.
Szerintem ha nincs pénzed, akkor pláne ne kísérletezz ilyen kaliberü motorral rendszám és jogsi nélkül közlekedni. Ezzel önmagában "csak" a KRESZ-ben foglaltakat szeged meg, de ha 50 köbcentit írsz az adásvételire, akkor okirathamisításér még bíróság elé is állíthatnak. Pláne ha netán még balesetet is okozol, és nincs, vagy 50es kötelezőbiztosításod van, akkor még biztosítási csalásér is előállíthatnak... És hidd el, ha a rendőr meg akar szivatni akkor meg is fog. Ez az 50/125 egy időzített bomba... Előbb utóbb mindenki megszívja ezzel... Egy időben én is sokat agyaltam ezen, hogy rendszám nélküli Mito-t veszek, de a legtöbben lebeszéltek róla, így aztán hallgattam rájuk.
Annak meg nincs nagyon értelme, hogy minden egyes alkalommal mikor motoron ülsz, attól rettegsz, hogy mikor állítanak le...
Robogónál ez persze más tészta... Mert például egy 50-es és egy 125-ös Gilera Runner között jóformán semmi különbség nincs... -
#5962 szép, csak nagyságrendekkel drágább :(