Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matthias92
Akkor jobban megérné két év múlva tapasztalat nélkül belecsapni egy A korlátlanba? feleslegesnek érzem azt, hogy kiadjak annyi pénzt egy A1-re úgy, h két év múlva A korlátlanra vizsgázhatnék.
Ak mikortól lehet? Esetleg gondolkodjak azon? Viszont annak megkötött súly/kw aránya van, amit ha jól emlékszem meghaladnak ezek az elõbb említett motorok.

pszihopata

mojito koppincs 150-es 200 ezer

dna 150 koppincs 270 ezer

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata

Web mester
Én is gondolkoztam régebben hasonlón Cagiva Mito-val. De szerintem nem érdemes kockáztatni... Ha elkapnak és kiderül, hogy 125-ös a motor, több mint valószínû hogy ugrik a jogsid, illetve ha netán balesetet szenvedsz, neked kell megtérítened az összes kárt, függetlenül attól, hogy te voltál-e az okozó vagy sem, mert 50-es motorra nyilván segédmotorkerékpár biztosítást fogsz kötni, ami biztosítási csalásnak minõsül, ha 125-ös motorra kötöd.
Ha 49 köbcentit írsz az adásvételire, azzal pedig okirathamisítást követsz el, amiért szintén elõállítanak.
Egy kisebb 125-ös robogó esetében még jobban eljátszható ez a dolog, mert ugye ott nem gyanakodnak annyira... De olvastam valahol olyan fórumbejegyzést is, amiben valaki arra panaszkodott, hogy Derbi GPR50-nel is sokszor leállítják mert nem hiszik el róla hogy 50-es...
A segédmotorok rendszámozását úgytudom, hogy határozatlan idõre elhalasztották.

GaBenc
Psziho, jelentem úgy néz ki sikerült rendbe tenni. Mivel egész télen ment a gyújtástekercs negativja volt a hibás. Csiszolás pucolás, megy. Köszike a segítséget.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

matthias92
Sziasztok!
Itt teszem fel a kérdésemet: 19 éves leszek hamarosan, és több, mint egy éve van B kategóriára jogsim. Azóta legalább 20ezer kilómétert levezettem. Nem vagyok mûmájer és nem versenypályának használom a közutakat, sõt, sûrûn sikerül gyári körül kihozni az autóink fogyasztását. (Corsa B; Corsa C)
A helyzet az, hogy 50-es papírokkal szeretnék 125-ös motort venni. (Nem Robogót, de nem tudom hova feltenni a kérdésemet) Vagy "choppert" vagy "gyorsulásit" szeretnék, pl. Honda NSR, Aprilia Red Rose Classic, Af1, Yamaha TZR, vagy valami hasonlót (Qlink SS 125-t is láttam), de hallottam valami olyasmirõl, hogy az 50-es motorokat is lefogják rendszámoztatni <#conf> Ez miben nyilvánul meg? Aki ért a motorokhoz, és tanácsot is tudna adni... az kérem, tegye meg! (:

pszihopata

Czicsa
Igen, nyomtasdd ki és úgy irasdd alá!

SL
Most ezt ha kinyomtatom, és úgy írják alá akkor is érvényes?

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

pszihopata
ha csak kis hézaggal megy el akkor gyenge a gyújtófeszültség

az trafó v. gyújtótekercs

a morini-suzuki blokkoknál betegség hogy összeég a gyújtótekercs ilyenkor egyre kisebb hézaggal megy csak el

minarellinél még nem találkoztam vele,elõször trafót tennék rá másikat aztán alaplap csere v. tekercselés

még a cdi-is csinálhatja,érdemes rádugni egy másikat próbára

fûzz meg valakit akinek ilyen blokkos gépe van,aztán cserélgessétek a cuccokat,sisaktartót 2 perc kikapni egyedül az alaplap macerásabb

GaBenc
Polimobil (Taurus), Minarelli fekvõ henger, wertex? henger és dugó. Ezekbe van 4000 km. A gyertya hézagot leszedtem 0.3-ra, így normálisan indul. Ha visszarakom 0.5-re akkor azonnal produkálja magát (elindul és 5-10 mp után leáll). Semmi mást nem változtatok rajta. Üzemanyag az van mert ha nem indul és kiveszem a gyertyát akkor benzines. Azt is próbáltam, hogy leakasztom a légszûrõt. Ugyan azok a tünetek. Kizárólag a gyertya hézag változtatás segít rajta. Most azt várom, hogy lehûljön. Visszateszem a hézagot 0.5-re és befogom a légszûrõt ahogy mondtad.
De ez a gyertya mizéria ez érdekes. Ja új a gyertya. A régivel is ezt csinálja.

pszihopata
mi a pontos neve a gépnek,jó lenne tudni melyik blokk pontosan

2/3-ra befogott légszûrõnyílással mûködik?-elõször ki kell szûrni hogy üzemanyag gond-e,ezzel ki lehet deríteni

GaBenc
Hát akkor elindítottam. De csak úgy megy a dolog ha a gyertya hézagot 0.3 körül tartom. Mi az az alkatrész amit cserélnem kellene?

grebber
B kategoriás jogsiddal nem mehetsz 50ccm-es motorral 45-tel többel.
De ha van "nagymotorra" jogsid akkor túrhatod neki ami a csövön kifér!
Nekem ez jött át!

Next PC upgrade: 2022

skate00
"V: Igaz, hogy a maximum 50 köbcentis motorral hajtott motorkerékpárokra, mint jármûkategóriára 2010. január elsejétõl megszûnt a 45 km/h-s tervezési sebességkorlátozás, de az autós jogosítvány továbbra sem jogosít ennél nagyobb tempójú haladásra ilyen motoron, tehát jelenleg illegális."
ezt nem igazán értem , vki kifejtené ?<#zavart2><#nevetes2><#wilting><#wilting>

GaBenc
Sziasztok!
Kellene egy kis ötletelés. Van egy kinai Yamaha utánzatom. A problémám az, hogy "hideg" indításnál azonnal az elsõ rúgásra indul de leáll. Pontosabban 5-10 mp megy és utána áll le. Nem is lehet újra indítani. 30 mp várakozás után újra indul.
A légszûrõt, karbit kipucoltam. A szívató dolgozik, gyújtás van. Viszont ha sikerül kicsit melengetnem akkor tökéletesen megy. Nem tudok rájönni mi a gond. Egész télen jártam vele -12-ben sem csinálta ezt. Teljesen gyári a motor. Ha valakinek van ötlete.........?

pszihopata
amíg a faszom regdíj egy pár éves 125-ös ára addig nem sokat érünk vele,még ha sikerül is

aki eddig feketén használt mondjuk egy 125-ös liberty-t ettõl még nem fogja 100 ezerért kiváltani a rendszámot,meg kétévente mûszakiztatni

ha rendszámosan veszi valaki akkor is lecsenget 30-40-et mire a nevén van a motor

szerintem ettõl igazán nem sok minden fog változni

Benel
na felkapta a média is ezt a B125 témát. Winkler volt már pár tv mûsorban, most meg az index.hun van kint a fõoldalon a cikk
ez

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

grebber
Félelmetes. Kb könyvet fogok kiadni a motorom leépülésérõl.Ahányszor vissza vissza viszem szerelõhöz csak romlik.Még 1x adunk neki lehetõséget és elvisszük máshoz.

Next PC upgrade: 2022

Benel
igaz. Különben úgy hirdetné hogy Honda sh 150 RENDSZÁMOS!!!! <#idiota>
Használtautón tehetnének ki a motorokhoz is egyszerû keresésnél egy "érvényes magyar okmányokkal" jelölõnégyzetet

pszihopata
érvényes adásvételivel😄

ha jobban belegondolok tuti nincsen rendszáma, azt nem írja hogy meddig van mûszaki és a képen sincsen rendszám

jó magyar módi ez is

Benel
Hm, és vajon az érvényes magyar okmányokkal=rendszámos? Odaírhatná konkrétabban, mert sokan simán beírják ezt és közbe csak külföldi papíros, de mintha lenne rajta.

Mindegy külf.papírokkal is durva ennyiért, fõleg hogy mindenki dícséri az SH-t, a 300-ast is meg ezeket a kisebbeket is

pszihopata
õ volt

ez buli <#eljen>

Benel
nekem lista jön be, konkrét motor volt linkelve?

viszont látok megint egy "húliót" 😄

pszihopata
én évente jó 30 hengert furatok abból pár darabot pöfögtetni kell mert túl szorosra sikerül

a többséggel lehet azért finoman közlekedni,de a húzósabb dombokon vigyázni kell

aki túlterheli annak kilágyul a gyûrûje,az már sosem lesz igazán jó

Web mester
Kár hogy a Cagivákat nem ilyen szarér hugyér adják...

Megoldódott a probléma! Én voltam akkora láma, hogy nem tankoltam a mociba.<#nevetes1>
Tudtam, hogy nem vagyok hibás, mivel nem hajtottam. Szépen megvárom azt a kb. 1000 km-t mire bejáródik.
Psziho ugye jó úgy, hogy kisebb hõértékû gyertyával alapjáraton járatom úgy ahogy javasoltad (3-4 óra), majd gyertyacsere a gyárira és kimehetek döcögni. Max félgáz, alacsony 5-6000-es fordulat kb 200 km-en át. Majd kb. 5-600 km-ig néha több mint félgáz, esetleg kihúzatás rövid ideig. 600-1000 km-ig pedig 3/4-ed gáz, hogy ne lustulljon el a henger?
Válaszod elõre is Köszönöm!
Jah és ne felejtsetek tankolni is a mociba!<#nevetes1> Fél napi idegeskedést lehet vele megspórolni <#nevetes1>

<#wave>

pszihopata

Köszi

pszihopata
egyértelmûen megszorul a dugó

a karburátor tûjét mindenképpen maximumra kell álítani

én alapjáraton hagynám legalább 3-4 órára hogy járódjon mert túl szoros,utána motoroznék csak vele dombokat elkerülve

Sziasztok!

Tegnap elõvettem Piaggio diesis 2T típusú robogómat, mivel jó idõ volt. Nemrég kaptam vissza a szerelõtõl.
Kompletten fel lett újítva a motor (most kapott új 70-es hengert, dugattyút, görgõket, bowdent .... szóval amiket kellett cserélni).
El mondta, hogyan használjam, hogy ne menjen tönkre (bejáratás, kicsi gáz ....)
Olajat Castrol Power1 Racing 2T-t kap kap külön az olajtartályba és kap a benyához is! Az olajzást meghajtó szíj tuti, hogy jó mivel az most lett cserélve!
Szóval!
Tegnap elõvettem a kicsikét, beindítottam, vártam amíg felmelegszik a motor, úgy indultam útnak. Kicsi gázzal mentem, kb 5 km után leállt teljesen váratlanul. Be akartam rugni, de nem indult, elkezdtem hazatolni. Pár perc után ujrarugtam BEINDULT! 2 perc után ujra leállt majd ismét indult és ismét leállt. Hazaértem, vártam míg lehült a moci, rugásra indult kb 2 perc után leállt. Olajat tuti, hogy kap mert tipikus Castol szaga van a kipuffogógáznak! Nem tudom, hogy mi lehet a baj!
Gondoltam, hogy talán melegzárlatos az alaplapom, de tegnap este már rugásra sem indult.
Kérem segítsen aki tud így látatlanba, vagy adjon tanácsot. Lehet alaplap, karburátorprobléma, kompresszióbaj (bár ezt furcsállnám mivel zsír uj a motor lelke és nem is hajtottam).
Elõre is köszönöm!

Web mester
Eladó Benelli K2 101 ccm. Igaz nem motorhibás...
Benelli K2

Sziasztok, robogót vennék!

- csak kétütemû, csak motorhibás jöhet szóba
- 100 köbcenti felett
- rendszámos elõnyben, de nem feltétel

Minden típus/megoldás érdekel, email: [email protected], köszönöm.
laci 700
hirdetésrõl tudsz betenni linket?

skate00
hát nemtom, így látatlanba nehéz eldönteni. <#vigyor4>

Azt nem. Csak annyit tudok, hogy Arrow, és hogy fekvõ minarellire való.

skate00
a Típusát megtudnád mondani?

Azt írja, hogy 2000 km-t használta. A képeken teljesen újnak tûnik.

skate00
jah, bár ha repedt, vagy hegesztet, az nem a legjobb, meg gondolom kivan belõle égve a gyapot, mondjuk az pár ezerbõl cserélhetõ.
De amúgy megéri. <#vigyor4>

Jó állapotban lévõ Arrow kipufogót megéri megvenni 40-45 euróért? Pont illene a motromhoz. (minarelli 50cc, fekvõ)

skate00
<#idiota><#falbav><#zavart1>*meg érdemes megnézni hogy azon a háttérben álló kis furgonon, vagy mi az, elég durva felni van.***

skate00
japóba nagy köbcentibe csinálják, meg inkább 4t.

meg érdemes megnézni hogy azon a háttégy miaz, elég durva felni vanrben álló kis furgonon van.<#nevetes1>

matthias92
de számolhatsz 2-3mal is a kresszel együtt, sõt, ha nem helyben laksz és úgy jársz be vezetni simán lesz az fél év is 😉

a neten/nettel dolgozom egész nap, a gugli nem okoz gondot. a "mit érdemes" belerakni kérdés alatt azt értem, hogy volt -e valakinek tapasztalata, gyáritól eltérõ méretû/értékû alkotóelemekkel, ami pozitív változást hoz, de az erõforrást nem kell megbontani hozzá?

a gyári értékek természetesen elsõre meglettek, elég jól összeszedték egy magyar oldalon a Dio gyári paramétereit és alkatrész-listáját.
skate00
fogod az elkopott alkatrészeket, beviszed a boltba és mondod hogy ilyet kérsz, valószínûleg meg tudják róla állapítani a méretet.
Vagy neten asszem van vmi gyári adat. google
vagy egu.forumitt biztos segítenek majd.

ok, akkor külön a Te kedvedért: ugyanez a kérdés, és a linkek helyére:

- Honda Dio AF 28
- A motor kb. '90-92 -es
- ha jól emlékszem AF18 a motorkód
- a tünetek: nehezen kapcsol össze, alacsony végsebesség, hirtelen ránt induláskor, nem egyenletesen gyorsít stb.

Így nem bannolás, szimplán segítségkérés, ha ezzel nem zavarlak túlzottan.

pszihopata
szerintem eleget bannoltál már,vagy itt fórumozol vagy maradj ott ahonnan jöttél!

Sziasztok!
Kis segítséget kérnék a robogó-szerelésben jártas kollégáktól: a Talma-Dio erõátvitelét szétszedtük, konkrétan gatya minden (szíj, rugók, görgõk, kuplung stb...)
Tud valaki méreteket/értékeket, hogy mit érdemes beletenni?

Válaszok/tippek jöhetnek ide is, vagy a Robogó cikktörzs kommentjeihez!

Köszönöm!

aha kösz😊