6802
Robogók!!:)
-
#6762 Hali. Van egy 50-es robogóm, kb. 2 hónapja volt megfúrva. Bejáratós még így lassan (max óra szerint 30al) mentem vele csak..
Mostanában olyat csinál, hogy 2-3 km után ha húzom a gázt és egy idő után mikor elengedem nem történik semmi hanem megy ugyanúgy tovább, fékezéskor lassul, de hallom, hogy a motor csak "bőg". Mikor leállítom kihúzom a kulcsot a motor megy tovább (??? kulcs nélkül), aztán húzok egy kis gázt akkor mintha "puffana" egyet és leáll.
De mondom mikor még hideg és elengedem a gázt akkor rendesen visszaesik a fordulat, de egy idő után nem. Valami ötlet mitől van? Rossz lehet a keverés aránya? -
#6761 Ha a benzint akkor nem annyira fog elindulni. De ezt gondolom magad is kitaláltad. Enged le és mehet bele a benzin azt jó utat. Ha a másikat, akkor meg jó helyen van. Ismét jó utat. -
#6760 Tartályt? A benzin tartályt? Vagy az olaj tartályt? Nem mind1. :-D -
#6759 nem, semmi problémád nem fog belőle származni. -
#6758 hát a tartályt színig öntöttem véletlenül -
#6757 Füstölni fog, esetleg "beköpi" a gyertyát..kérdés mi az a sok.
-
#6756 véletlenül sok olajat öntöttem sr50-embe az nagy baj? -
#6755 hát feltölteni újra desztillált vízzel és 1 töltést adni neki talán még működni fog, de ja lemerül újra így, akkor az az akku kidobós. -
MauroN #6754 És ezeket az akksikat autóakkumulátor töltővel lehet tölteni? -
#6753 van itt valakinek Yamaha Slider-e? -
#6751 igen. 11,3 az az akku már döglött. -
MauroN #6750 Sr 50-em van. Önindítón lehet hallani, hogy erőlködik, de igazából meg se nyikkan. Megmértem az akku feszültségét, 11,3 V volt. Elképzelhető hogy emiatt nem működik? -
RYO21 #6749 először úgy olvastam a "kátyukat", hogy "kutyákat" :D -
#6748 fater nemrég vett egy full gyári hibátlan Yamaha Jog-ot,60 van beleírva,30-nál már villog egy a sebességjelző(japánoknál ennyi a megengedett sebesség utcán),úgy megy mint a mérgezett egér,lámpától-lámpáig akármelyik autót odabassza,és nem eszik többet 2.6-nál :) Nagyon masszív gép,a hátránya az,hogy kisebbek a kerekei például az aeroxénál vagy az sr50-nál,és nagyon megérzi az ember a kátyukat ha véletlenül átmegy rajtuk. -
#6747 enyém is olyan :) -
#6746 Köszi mindenkinek...
Azért látok sr50-eket amik mint a golyó úgy lőnek ki a pirosnál.
Na meg a másik...Egyik ismerősöm vett egy 50 es öreg kymco-t.
kettő !!! Litert fogyaszt és 65 öt megy, és erővel robbanékonyan indul vele.
negyvenezerért vette...
én ezt meg 230-ért...
vicc
-
#6745 kuplung leégett, kuplungrugó elgyengült, kontrasztrugó elgyengült, görgők kopottak, szíj kopott, henger elkopott. ezek a variációk lehetnek. -
#6744 Nekem is Sr50-em van, nagy melegben az is olyan lomhan indul meg mint a szar... Csereltem gorgot, kontrasztrugot, kuplungrugot. Ugyan olyan lomha. Nem tudom mi a baj, de nem is erdekel, autora valtottam inkabb :) -
IVU #6743 Én is sr50 birtokosa vagyok, nálam is van ilyen gond, hogy álló helyzetből indulva alig gyorsul, elektromos kerékpárok simán állva hagynak, majd 40 km/h felé életre kel. Fogyasztása 6 liter körül van. -
#6742 sziasztok ! Nem lesz rövid, de érdemes lehet elolvasni.
Jött a tavasz. Elővettem az aprilia sr50 lc-m.
Tavaly tavasszal mentem. 55.000 Ft ot költöttem rá. Cserébe lomhább lett és az 5 helyett 6 litert eszik.
Szívócsonk 2x lett cserélve. (áll. repedt)
co csavarral játszadozás. Folyton elkeveselt csak...
Hidegben iszonyat füstölés. Nagy kerékpörgés miatti szivató beállítás.
Ok. Legalább indult, de 7 litert evett.
Mondják használjak jó olajat és jó benzint. (azt használok) castrol racing, és vagy omw maxx motion, vagy 98 as. Lukoil persze kizárva.
8000 km van benne. 2500 -al vettem és tényleg annyi van/volt benne.
CSaládon belüli vétel volt.
5 évet állt a motor ! Ettől persze beállt. Ki lett "tisztitva". De igazából a karbi valahogy mindig összemocskolódik...
Elviszem szerelőhöz. beállított mindent. Kipucolt mindent. Egy tank erejéig jó is volt! végre 4 és felet evett "csak" (kb. 3at 3,5-öt kéne)
Aztán megint erejét vesztve lomhább lett. Megint újra 5,5 öt 6ot evett.
Egész máshogy indulnak mellőlem a pirosnál például az sr 50-ek.. Ez nem hogy nem ugrik hanem mint egy medve...
A végsebességgel nincs gondom. Nekem elég a 70-80. Bár állítólag még gyorsabban is tudna menni.
Teszem hozzá óvatosan rángatom a szarvát !!!
szép nyugodtam 60 al megyek vele és nem brummogtatom.
A menőzésből már kinőttem így negyven évesen. :)
A kipufogót egyszer oldalról lábbal megrugdosta az egyik szerelő mondván hallom e hogy csörög ?
Na ez gyári szar... Le kéne cserélni.
A kipufogóra én is gyanakodtam.... A henger kopásra is, de szét lett
szedve és minden rendben van vele !
Nagyon köszönöm hogy végigolvastad... AKÁR EGYSZAVAS TIPPEKRE IS NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK !
és köszönöm előre is !
-
#6741 Sziasztok, lenne egy kérdésem a 50 es Hondámon 80/100 -10 gumik vannak, kopottak, tudnék szerezni 100/90-10 gumikat elférhet e az első villában? A két villaszár közötti távolság kb 110 mm.
Egy navajás méret kalkulátor nem találtam a neten ami motorgumira volna.
ha esetleg valakinek van ilyen gumija robogón mérje már meg hogy milyen széles.
Előre is köszönöm. -
#6740 na elővettem a robogót nem akart beindulni, kicseréltem a gyertyát és egyből jó lett -
Paranoia #6739 link-t! -
#6738 Nem az a baj,hogy nem cserélem ki,persze hogy kicserélem egyértelmü.Csak,hogy attol lehet e ez a hiba ez a kérdés..Karbipucolás tuti nem segit a bajon... -
#6737 jaja nekem is olyan, amikor tavasszal előveszem nehezen indul be, sokat kell rugdosni :) -
#6736 A benzin az "romlandó". Ez az alap. Karbi pucolás és azt a szakadt membránt sem ártana cserélni. De nem is értem, ha szakadt akkor csere. Biztos nem olyannak tervezték. -
#6735 Sziasztok
Elövettem a garázsbol a Malaguti Ciak 4T 150 et,beinditom szépen ját aztán alapjáraton elkezd akadozni ,elindulok vele szépen huz aztán rángat,nincs erő,pár pillanat és megint megy.És néha olyanokat durrog mint a régi trabantok mikor szar volt a gyujtásuk..Levettem a karbi tetején a kupakot és szakadt a membrán az csinálhat ilyen problémát vagy más esetleg.... -
#6734 A zselésnek az a lényege, hogy "nem igényel karbantartást". Nem kell nézegetned a folyadék szintet...mondjuk azt hiszem ennyi. :-D
-
Paranoia #6733 Hi,
Nekem 2011es van.Én úgy szeptember-októberben leraktam a garázsban és márciusban hoztam fel újra.
Akkor már nem ment az önindítás...Persze ez normális?! ,mivel nem indítgattam be egész télen így elszállt a töltés.
Ekkora szaladtam el venni egy zseléset mert az huu meg haaa..:D
Előtte a gyárit felraktam aksi töltőre,mire vissza értem a zseléssel már indult is a "régivel".
Szóval én azóta nem cseréltem benne aksit(3év).
-
öregember #6732 április 12! Szezonnyitó Gurulás
több infó a fészbúkon -
#6731 sziasztok
aprilia sr50-be érdemes zselés akkumulátort venni? vagy milyet ajánlotok? -
#6730 amikor találok egy kurva tapintót az indikátor órámhoz, hogy be tudjam állítani az italkit selettra versenygyújtásom. -
#6729 -
K Ace #6728 Yamaha bws, 88 as évjárat. Jövő héttől indul :D -
#6727 Az is jó fajta!
Nekem Gilera Runner. -
#6726 nekem egy aprilia sr 50-em van -
#6725 Nagyon remélem! Nem úgy mint tavaly a Március 15-én .-DD
Nekem van egy kis suzuki sepia robi amit már használok melóba járásra napi 20km-t.
De az igazi gyöngyszememet csakis kizárólag jó időben használom majd. -
#6724 szerintem én is.. remélem márciusba jó idő lesz már -
#6723 Szerintem jövő hónap! -
RYO21 #6722 Majd ha lesz pénzem benzinre.