6802
Robogók!!:)
  • Balázs 17
    Hi!

Tauris Fuego ill. Tauris 50-es robogókról van valakinek tapasztalata?
  • Benel
    az fasza..
    De ha passzol a 80-as a szívócsonkoz akkor csak elmegy vele a 125-ös blokk nem? Akkor otthon lemérem a légszűrőcsőt meg hogy odafé-e.

thx
  • pszihopata
    most megmértem a szívócsonkok belsejét a leader 33-as a tiéd 28-as

a 125-150-es karbó a nagyba,a 80-as a tiédbe passzol

ezek szerint neked csak a 80-as kínai jöhet szóba,amit a scarabeóra is tettem az csak 10000 forint

/közben eszembe jutott hogy van egy 150-es 4T skipperem is bontásra azon van karbó de sajnos az is 33-as mert leader /

ha érdekel a 80-as hossza 80 miliméter,szívócsonk felöl 28-as légszűrő felöl 40-es

• Benel
    Ez régi kép, amikor megvettem akkor készült :)
    És a szívócsonk meg a légszűrőcső találkozásánál se lenne gond a installációnál? (nem értek én ezekhez)
    Ha azt mondod rápasszol, akkor megvennék egyet tőled, legalább marad egy tartalék karbim..
  • grebber
    Na most lassan megint kiürül a tank és hát a javítás + új karburátor nem módosított semmit a fogyasztáson.

170km/10liter :(
  • pszihopata
    én rátenném az újat aztán kész,tök mindegy melyik oldalra megy a bowden

szívócsonkod is gatya

/tegnap egy 4T 100-as scarabeora tettünk egy 80-as kínait,tök jó lett/
  • Benel
    Szóval így néz ki az enyém, pont olyan mint a képen és a méretei:

Ha ilyen nincs akkor azt mondod belemenne a komplett karbi?
    A leader blokkosnál asszem pont másik oldalán van a gázbowden vége, szal nemtudom. A enyém így áll:

tehát baloldalon a gáz jobboldalán van a szivató.
  • Adaaam
    Köszi!
  • pszihopata
    a formula egy fos felejtsd el

az f18-ba a kymco gyártya a blokkot,az a régi vizes kétszelepes honda az tuti verda ha vigyáztak rá
  • Adaaam
    Még csak nagyon elméleti szinten, de gondolkozom egy robogó beszerzésében, mert kezdem unni a bkv-t. Ami így elsőre megtetszett az a Malaguti F18 és az Italjet Formula. Van ezekkel valakinek tapasztalata? Ahogy elnéztem az Italjet elég ritka, mennyivel költségesebb a szervizelése mint pl. a Malgutié?
  • Benel
    Jóhírek hogy lehet így keresztezni a dolgokat :D
    a nagyblokkos(gondolom leader) karbóban más van mint az enyémben asszem az a 22x44-es, enyém meg valszeg a 22x38-as.
    Még kicsit gondolkozom, este írok otthonról. MErt amúgy a karbim hibátlan, jobb lenne csak membrán de ha nincs más.. És amúgy a kinnyai karb "kompatibilis" lenne ha csak simán beletenném a vespáé helyett? Kábelek szívócsonk, légszűrőcső stb passzolna?

Ha hazaérek pontosabban körbemérem azt a szart megh átgondolom.

kösz mindent!
  • pszihopata
    150-125

• pszihopata
    na találtam még egy 125-ös új kínai karburátort,szétkaptam az is jó bele

az enyém a nagyblokkos et4 ha a tiédbe mégsem passzolna akkor meg fel kell rakni kompletten aztán kész

ha kéred elküldöm 12000-ért

mi már 50-esekre csak kínai karbókat teszünk,mert ha elszáll a szívató az piaggio-ban 22000 kinai komplett karbó meg 10-ért van,ugyanúgy megy vele
    sőt már van 80-as kínai is azzal még jobban is pörög
  • pszihopata
    az is igaz hogy elmondta nekem az importőr,hogy mikor bejött a linea alkatrészkonténer az első vevők a piaggio-sok voltak:)

a linea fly cuccai egy az egyben jók a liberty-kbe
  • pszihopata
    na van egy 150-es kínai karbóm, az et4 150-esem most kíváncsiságból szétszedtem,hát az is el van repedve a képen látszik is

a 24-es torkú kínai karbó membránja tökéletesen passzol kipróbáltam megy vele mint állat,egyedül a tűt kell átrakni mert a piaggio-é rövidebb

a gond hogy nem árulják sehol külön csak komplett karburátort ami 12 000

nekem is egy volt polconamit most el is használtam,azonnal rendeltem 3-at

egyenlőre csak az a megoldás van,hogy vesz valaki 12000-ért egy komplett karburátort,ha megjönnek tudok küldeni

próbálok még vadászni,de mivel ezek az alkatrészek a lineák garanciális alkatrészeivel jöttek nem is lesz külön az biztos

50-esé van csak 2000-ért:(

azért bekaphatja a kibaszott piaggio,ez durva:)))

bár már vittek tőlem linea fékmunkahengert 4000-ért,ugyanaz a gyártmány polaris alkatrészként 66 000!!!

• pszihopata
  • pszihopata
    az a lap a 2T-k szívómembránjához való:)

körülnézek este
  • Benel
    az lehet mert a nagyobb kör átmérőjét én olyan 36-37mm-nek mértem tehát lehet az a másik szám. Akkor viszont a 35ezres kellene az enyémbe, fasza :)

Ha kell valamit mérni rajta, lemérem
  • Benel
    LÉgyszi nézd meg ha arra jársz! Igen, menthetetlennek tűnik a mostani. Kb 5-6 kicsit lyuk keletkezett rajta az idők során, amit befoltoztak nekem ilyen gumiszerű ragasztóval annak idején, de eddig bírta. innentől az én hülyeségem mert beragasztgattam a kis lyukakat benzinálló cuccal, de sajna kikeményedő volt, így nem tud a membrán felmenni a felső állásába=tolattyú nem nyit= kb. félgáz van a motoron most :D
    Tehát mindenképpen érdekelne ha találsz, mert ezzel nemigen lehet mit kezdeni. A kínai is jó lenne, azokhoz bezzeg párezer Ft. :)
    meg találtam ilyet is csak a méretekkl ittis gondban vagyok.
  • pszihopata
    pofátlanul drágák,egy vaterázott karbóval jobban jársz,én eddig talán 2-3-at cseréltem de mindíg volt itthon bontott

ha esetleg mégis kell megnézem hogy van-e most és küldök egyet postán

utánanézek hogy a kínai nem jó-e bele,az 50-esen pl. ugyanaz a karbó van mint a 139Qmb kínain,ott egy 10-esért van komplett karburátor szivatóval mindennel együtt
  • pszihopata
    a másik szám szerintem a felső nagyobb kör átmérője

miért elszakadt a tiéd?
  • Benel
    Psziho neked nincs véletlen membránod piaggio blokkos et4-hez? (125cc)
    Találtam ugyan membrán de nem értem ezt D722x44mm. Igen 22es a tolattyú átmérője, de mi a 44?

mert van ez is 22x38.
    a tolattyú hosszát én olyan 35nek mértem, az lehet a másik szám?
  • gabesz8906
    GRAT
  • Benel
  • leipsig
    Ma boldog Vespa GT200 tulaj lettem
  • RYO21
    Egy fekvő minarelli motornak mekkora a maximális fordulatszáma?
  • grebber
    3,5-3,7-re megnőtt. Mit meg nem adnék, ha nekem is csak ennyit enne a robogóm. De a gilerám fogyasztása van vagy 5,5 liter :(
  • gabesz8906
    Automata szívatós? Mert ha igen akkor én ott kezdeném el keresni a hibát.
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Van egy Sukida commander 125ccm robogóm. Ez a kínai nép csodája. Eddig ment szépen, de pár napja az alábbiakat csinálja. Hidegen nincs alapjárat, csak gáz adagolással lehet indítani. Pár perc után viszont a fordulatszám mutató felmegy 3000-ig. Ha megyek vele, és megállok, akkor néha leáll. Azonnal indul, és a fordulatszám ingadozik 2000-3000 között. Ha melegen alapjáraton 3000 a fordulat és kapcsolok lámpát, refit, indexet akkor elkezd süllyedni a fordulat és leáll. Eddig a végsebesség kb.85-90 volt, most 70km/h, és a fogyasztás is megnött az eddigi 2,8-3.0 ról 3,5-3,7-re. Valakinek tipp, hogy mi a baj? Ha lejjebb veszem az alapjáratot akkor állandóan lefullad. Olajcsere, gyertya csere, szürő csere most volt nem régen. Előre is köszi az ötleteket.
  • IVU
    köszi
  • pszihopata
    na persze nem hozza,ha a 17.5-es dellorto van benne akkor 80 körül kell neki de légszűrőfojtás kérdése is-ez saját tapasztalat

ha légszűrő nélkül félgáztól lehörög,kb. akkor a tuti
  • Web mester
    Szia! Igen, valóban fúvóka volt... Ma levettem a karbiról az úszóházat ott volt 2 fúvóka, mindkettőt kifújtam, összeraktam. Tökéletes.
  • IVU
    fúvóka
  • pszihopata
    kicsit várnod kell mert 39 fokos lázam van,ma lehet hogy nem megyek melózni
  • pszihopata
    biztos ami biztos alapon-gondolom
  • pszihopata
    fúvóka lesz v. esetleg tűszelep v. benzincsap -szűrő
  • Web mester
    Szia Psziho! Képzeld dögledezik a Benelli 100-asom...
    A jelenség a következő: gázadáskor kipörög kb kuplungzárásig, de utána fulldoklik, nincs ereje, és ha tovább húzom le is áll a motor. Néha van mikor sikerül addig játszani, míg meglódul, de ismételt gázadásnál ismét lehörög. Magyarul el sem lehet nagyon indulni vele. A hiba ma jelentkezett, minden előjel nélkül, teljesen hirtelen. Annyit hozzá kell tennem hogy poros úton mentem vele. Légszűrőt leszedtem úgy is ezt csinálja, gyertyát is cseréltem, akkor is. Illetve a variátordeklit is leszedtem kíváncsiságból, hogy nem-e ott szorul valami, de látszólag minden rendben van ott is. Azt tartom még elképzelhetőnek hogy a fúvóka dugult el, de ma délután már nem volt annyi időm, hogy ennyire belemásszak.
    Ha van valami hasznos tipped, írd le kérlek. Utóbbi időben munkába járok a géppel a város másik végébe, tehát elég kellemetlen a szitu...
    Köszi előre is!
  • grebber
    Ez biztos? Mert akkor sok ember miért megy pl fényes nappal olyannal?
  • IVU
    köszi
  • pszihopata
    amíg működik a motor addig nem kell sehol mert van rajta világítás