6802
Robogók!!:)
-
Balázs 17 #6081 Hi!
Tauris Fuego ill. Tauris 50-es robogókról van valakinek tapasztalata? -
#6080 az fasza..
De ha passzol a 80-as a szívócsonkoz akkor csak elmegy vele a 125-ös blokk nem? Akkor otthon lemérem a légszűrőcsőt meg hogy odafé-e.
thx -
#6079 most megmértem a szívócsonkok belsejét a leader 33-as a tiéd 28-as
a 125-150-es karbó a nagyba,a 80-as a tiédbe passzol
ezek szerint neked csak a 80-as kínai jöhet szóba,amit a scarabeóra is tettem az csak 10000 forint
/közben eszembe jutott hogy van egy 150-es 4T skipperem is bontásra azon van karbó de sajnos az is 33-as mert leader /
ha érdekel a 80-as hossza 80 miliméter,szívócsonk felöl 28-as légszűrő felöl 40-es
-
#6078 Ez régi kép, amikor megvettem akkor készült :)
És a szívócsonk meg a légszűrőcső találkozásánál se lenne gond a installációnál? (nem értek én ezekhez)
Ha azt mondod rápasszol, akkor megvennék egyet tőled, legalább marad egy tartalék karbim.. -
#6077 Na most lassan megint kiürül a tank és hát a javítás + új karburátor nem módosított semmit a fogyasztáson.
170km/10liter :( -
#6076 én rátenném az újat aztán kész,tök mindegy melyik oldalra megy a bowden
szívócsonkod is gatya
/tegnap egy 4T 100-as scarabeora tettünk egy 80-as kínait,tök jó lett/ -
#6075 Szóval így néz ki az enyém, pont olyan mint a képen és a méretei:
Ha ilyen nincs akkor azt mondod belemenne a komplett karbi?
A leader blokkosnál asszem pont másik oldalán van a gázbowden vége, szal nemtudom. A enyém így áll:
tehát baloldalon a gáz jobboldalán van a szivató. -
#6074 Köszi! -
#6073 a formula egy fos felejtsd el
az f18-ba a kymco gyártya a blokkot,az a régi vizes kétszelepes honda az tuti verda ha vigyáztak rá -
#6072 Még csak nagyon elméleti szinten, de gondolkozom egy robogó beszerzésében, mert kezdem unni a bkv-t. Ami így elsőre megtetszett az a Malaguti F18 és az Italjet Formula. Van ezekkel valakinek tapasztalata? Ahogy elnéztem az Italjet elég ritka, mennyivel költségesebb a szervizelése mint pl. a Malgutié? -
#6071 Jóhírek hogy lehet így keresztezni a dolgokat :D
a nagyblokkos(gondolom leader) karbóban más van mint az enyémben asszem az a 22x44-es, enyém meg valszeg a 22x38-as.
Még kicsit gondolkozom, este írok otthonról. MErt amúgy a karbim hibátlan, jobb lenne csak membrán de ha nincs más.. És amúgy a kinnyai karb "kompatibilis" lenne ha csak simán beletenném a vespáé helyett? Kábelek szívócsonk, légszűrőcső stb passzolna?
Ha hazaérek pontosabban körbemérem azt a szart megh átgondolom.
kösz mindent! -
#6070 150-125
-
#6069 na találtam még egy 125-ös új kínai karburátort,szétkaptam az is jó bele
az enyém a nagyblokkos et4 ha a tiédbe mégsem passzolna akkor meg fel kell rakni kompletten aztán kész
ha kéred elküldöm 12000-ért
mi már 50-esekre csak kínai karbókat teszünk,mert ha elszáll a szívató az piaggio-ban 22000 kinai komplett karbó meg 10-ért van,ugyanúgy megy vele
sőt már van 80-as kínai is azzal még jobban is pörög -
#6068 az is igaz hogy elmondta nekem az importőr,hogy mikor bejött a linea alkatrészkonténer az első vevők a piaggio-sok voltak:)
a linea fly cuccai egy az egyben jók a liberty-kbe -
#6067 na van egy 150-es kínai karbóm, az et4 150-esem most kíváncsiságból szétszedtem,hát az is el van repedve a képen látszik is
a 24-es torkú kínai karbó membránja tökéletesen passzol kipróbáltam megy vele mint állat,egyedül a tűt kell átrakni mert a piaggio-é rövidebb
a gond hogy nem árulják sehol külön csak komplett karburátort ami 12 000
nekem is egy volt polconamit most el is használtam,azonnal rendeltem 3-at
egyenlőre csak az a megoldás van,hogy vesz valaki 12000-ért egy komplett karburátort,ha megjönnek tudok küldeni
próbálok még vadászni,de mivel ezek az alkatrészek a lineák garanciális alkatrészeivel jöttek nem is lesz külön az biztos
50-esé van csak 2000-ért:(
azért bekaphatja a kibaszott piaggio,ez durva:)))
bár már vittek tőlem linea fékmunkahengert 4000-ért,ugyanaz a gyártmány polaris alkatrészként 66 000!!!
-
#6066 -
#6065 az a lap a 2T-k szívómembránjához való:)
körülnézek este -
#6064 az lehet mert a nagyobb kör átmérőjét én olyan 36-37mm-nek mértem tehát lehet az a másik szám. Akkor viszont a 35ezres kellene az enyémbe, fasza :)
Ha kell valamit mérni rajta, lemérem -
#6063 LÉgyszi nézd meg ha arra jársz! Igen, menthetetlennek tűnik a mostani. Kb 5-6 kicsit lyuk keletkezett rajta az idők során, amit befoltoztak nekem ilyen gumiszerű ragasztóval annak idején, de eddig bírta. innentől az én hülyeségem mert beragasztgattam a kis lyukakat benzinálló cuccal, de sajna kikeményedő volt, így nem tud a membrán felmenni a felső állásába=tolattyú nem nyit= kb. félgáz van a motoron most :D
Tehát mindenképpen érdekelne ha találsz, mert ezzel nemigen lehet mit kezdeni. A kínai is jó lenne, azokhoz bezzeg párezer Ft. :)
meg találtam ilyet is csak a méretekkl ittis gondban vagyok.
-
#6062 pofátlanul drágák,egy vaterázott karbóval jobban jársz,én eddig talán 2-3-at cseréltem de mindíg volt itthon bontott
ha esetleg mégis kell megnézem hogy van-e most és küldök egyet postán
utánanézek hogy a kínai nem jó-e bele,az 50-esen pl. ugyanaz a karbó van mint a 139Qmb kínain,ott egy 10-esért van komplett karburátor szivatóval mindennel együtt -
#6061 a másik szám szerintem a felső nagyobb kör átmérője
miért elszakadt a tiéd? -
#6060 Psziho neked nincs véletlen membránod piaggio blokkos et4-hez? (125cc)
Találtam ugyan membrán de nem értem ezt D722x44mm. Igen 22es a tolattyú átmérője, de mi a 44?
mert van ez is 22x38.
a tolattyú hosszát én olyan 35nek mértem, az lehet a másik szám? -
gabesz8906 #6059 GRAT -
#6058 -
leipsig #6057 Ma boldog Vespa GT200 tulaj lettem -
RYO21 #6056 Egy fekvő minarelli motornak mekkora a maximális fordulatszáma? -
#6055 3,5-3,7-re megnőtt. Mit meg nem adnék, ha nekem is csak ennyit enne a robogóm. De a gilerám fogyasztása van vagy 5,5 liter :( -
gabesz8906 #6054 Automata szívatós? Mert ha igen akkor én ott kezdeném el keresni a hibát. -
pzolika978 #6053 Sziasztok!
Van egy Sukida commander 125ccm robogóm. Ez a kínai nép csodája. Eddig ment szépen, de pár napja az alábbiakat csinálja. Hidegen nincs alapjárat, csak gáz adagolással lehet indítani. Pár perc után viszont a fordulatszám mutató felmegy 3000-ig. Ha megyek vele, és megállok, akkor néha leáll. Azonnal indul, és a fordulatszám ingadozik 2000-3000 között. Ha melegen alapjáraton 3000 a fordulat és kapcsolok lámpát, refit, indexet akkor elkezd süllyedni a fordulat és leáll. Eddig a végsebesség kb.85-90 volt, most 70km/h, és a fogyasztás is megnött az eddigi 2,8-3.0 ról 3,5-3,7-re. Valakinek tipp, hogy mi a baj? Ha lejjebb veszem az alapjáratot akkor állandóan lefullad. Olajcsere, gyertya csere, szürő csere most volt nem régen. Előre is köszi az ötleteket. -
IVU #6052 köszi
-
#6051 na persze nem hozza,ha a 17.5-es dellorto van benne akkor 80 körül kell neki de légszűrőfojtás kérdése is-ez saját tapasztalat
ha légszűrő nélkül félgáztól lehörög,kb. akkor a tuti -
#6050 Szia! Igen, valóban fúvóka volt... Ma levettem a karbiról az úszóházat ott volt 2 fúvóka, mindkettőt kifújtam, összeraktam. Tökéletes. -
IVU #6049 fúvóka -
#6048 kicsit várnod kell mert 39 fokos lázam van,ma lehet hogy nem megyek melózni -
#6047 biztos ami biztos alapon-gondolom -
#6046 fúvóka lesz v. esetleg tűszelep v. benzincsap -szűrő -
#6045 Szia Psziho! Képzeld dögledezik a Benelli 100-asom...
A jelenség a következő: gázadáskor kipörög kb kuplungzárásig, de utána fulldoklik, nincs ereje, és ha tovább húzom le is áll a motor. Néha van mikor sikerül addig játszani, míg meglódul, de ismételt gázadásnál ismét lehörög. Magyarul el sem lehet nagyon indulni vele. A hiba ma jelentkezett, minden előjel nélkül, teljesen hirtelen. Annyit hozzá kell tennem hogy poros úton mentem vele. Légszűrőt leszedtem úgy is ezt csinálja, gyertyát is cseréltem, akkor is. Illetve a variátordeklit is leszedtem kíváncsiságból, hogy nem-e ott szorul valami, de látszólag minden rendben van ott is. Azt tartom még elképzelhetőnek hogy a fúvóka dugult el, de ma délután már nem volt annyi időm, hogy ennyire belemásszak.
Ha van valami hasznos tipped, írd le kérlek. Utóbbi időben munkába járok a géppel a város másik végébe, tehát elég kellemetlen a szitu...
Köszi előre is! -
#6044 Ez biztos? Mert akkor sok ember miért megy pl fényes nappal olyannal? -
IVU #6043 köszi -
#6042 amíg működik a motor addig nem kell sehol mert van rajta világítás