Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1998-as évjáratú yamaha neos

Utálom az ilyen 50 és 125 köbös gyorsaságikat.

Web mester
Mutasd srác a motorodat, utána küldözgess ilyeneket...

Web mester
Ha robogó akkor nincs mitõl tartanod szerintem.

<#levele>

matthias92
csak mer venni akarok egy 125ös mocit 50-es papírokkal...

Web mester
Ez az én gépem:

A Benelli K2-m pedig továbbra is eladó.

Web mester
Te azt várod? Addig örülj míg nem kell rá rendszám...
Amúgy én úgy tudom, hogy megint el lett tolva a dolog pénzhiány miatt.

Web mester
Szép kis robesz. Nekem még annó DIO-mon volt zöld neon, csak aztán haver bukfencezett vele, és ízeire tört... Egyedi készítésû kék nightrider villogó nem kell? Állítható a futófény sebessége 😛 Hat ledes.
Monsteres matricát honnan szerzitek? 😛

Pár kép a motorról +a bukóm kicsit ujjlenyomatos :S

bocsi a sok képért

matthias92
tudom, sûrûn visszatérek rá, de akkor mi lesz a helyzet az 50-es motorok lerendszámozásával? valami olvasnivalót tudtok adni??

Biztos meg akart szivatni -.- pedig am akiktõl vettük azok ilyen motorszakértõk meg motorokat is raknak össze :S

Azóta már kapott egy új vas berúgókart mert a régi eltört :S

pszihopata
nagy agy volt aki a hosszút ebbe beletekerte 😞

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

TomSolberg
jó kis BLOKK 😄

pszihopata
dobj egy képet a blokkról az a biztos

Hát akkor fasza jó gyertyát tett bele akitõl vettük :/ remélem nem lett nagy baja a blokknak akkor már a morinis gyertyát fogom megvenni bele köszönöm szépen a segítséget!

pszihopata
NGK/BR7HS -minarelli

NGK/BPR8HS -morini

NGK/BR9ES -piaggio

pszihopata
megismétlem hátha nem értetted meg elsõre,a morini-suzuki blokkba hs gyertya kell ami rövid menetû

ha a te sr-edben hosszú volt akkor az piaggio blokk,ha véletlenül mégis moriniba tekeri valaki akkor jó eséllyel kinyírja a blokkot mert vagy kiégeti a dugót v. át sem fordul a motor vele mert megtûz a dugón a gyertya

Morini blokkos és NGK BP7ES gyertya van benne nyáron tökéletesen ment vele csak most elkezdett olyat csinálni ,hogy beintítottam meghúztam a gázt és leállt a motor haver azt mondta ,hogy a gyertyával lesz a gond.

pszihopata
nagyon furcsállom ugyanis az ES a hosszú,és abba tudtommal rövid való úgyhogy ha morini v. minarelli akkor mindenképp HS-re kell végzõdnie

ha ES volt benne akkor az piaggio blokkos

Jó csak azért kérdeztem ,hogy ha ettõl van jobb akkor olyat vennék...

Web mester
Ha azzal a gyertyával jó volt, akkor vegyél ugyanolyat...

Hello!
Segísetek már nekem Aprilia SR 50 morini blokkos karbis motorba milyen gyertya kell ? most NGK BP7ES volt benne csak cserélni kell mert már rossz :S

aha oké. majd ránézek.

pszihopata
nem kell megnyomni,csak a rugóerõ elég
gyertya nélkül kell körbetekerni akkor berecseg a helyére

ha így zörög akkor lehet hogy valami gond van

pszihopata
csak robogós cuccaim vannak

Web mester
Psziho! Nemtom jótól kérdezem-e, de gondoltam hátha... Cagiva Mitohoz baloldali lábtartót feszítõ rugót keresek. Elégé speckó darab.
Ha esetleg henteregne valahol netán a polcodon egy ilyen, akkor kérleg jelezd felém. Köszi!

Ja és még azt akarom kérdezni, hogy amikor rakom vissza a vezérmûlánc feszítõjét, akkor mennyire kell benyomni azt a recsegõt? Mert elõször csak a rugó ameddig benyomta addig volt benyomva, de ekkor hallottam vmi csörgést a motorból, ezért egy csavarhúzóval kicsit még nyomtam rajta. A recsegõt mennyire kell benyomni?

Aha akkor megpróbálom a gyertyaégetést gáztûzhelyen. Kb mennyi ideig égessem?

pszihopata
az öngyújtó elég karcsú valami komolyabb hõ kéne

a légszûrõre jobb fújni,ha közvetlenül bele fújod a karbóba akkor túl sok lehet nincsen idõ párologni

többet innen nem tudok segíteni,lehet gyûrûtörés -elugrott vezérlés bármi

Öngyújtóval melegítettük egy jó ideig, és semmi. Vagy az nem jó? Sportlégszûrõ van rajta, úgy is jó ha leveszem a légszûrõt és közvetlen a karburátorba fújom?

pszihopata
elsõre a gyertyát égesd ki gáztûzhelyen vagy valamin,mert valószínûleg csak az a baja

érdemes télire venni egy féktisztítót abból egy másodperc pisszentés a légszûrõtorokba és megy bármi tõle

"szép kék szikrát ad"

Lenne egy kérdésem. MIÉRT NEM INDUL A ROBOGÓM??? <#smile> már vagy 3-szor kipucoltuk a karburátort, gyertyát is kivettük megpucoltuk, szét kék szikrát ad rendesen, akkor miért nem indulhat? kb egy hete beindult, mentem is vele jó pár kört, utána leállítottam, most megpróbáltam és semmi. Mondom gyertya, karbi kipucolva de semmi. A nagy hideg miatt lenne? Ahogy rugdosom, néha egyszer-egyszer mintha elkapná, de csak egyszer. Tehát néha hallani h jár egyet magától, de csak ennyi. Már bebenzineztem a gyertyát is, öntöttem egy kis benzint a hengerbe, de meg se nyekken. Néha ha sokat rugdosom olyan mintha lõne egyet a légszûrõbe(sportlégszûrõ). Ez mit jelent? Vki segítsen már légyszi <#nemtudom>. Elõre is köszi a választ.
ui.: ez egy 4 ütemû 50 ccm-es robogó.

Na akkor meg van az öröm gondolom 😊

Web mester
Azám 😛 De le lett mérve elõte, tehát tudtuk, hogy bele kell férnie 😉

CaviaR
Nice 😊 <#eljen>

Úgy látom az utánfutó meg nem gyengén ki lett centizve. 😄

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Web mester
Sikerült megvenni a régóta hõn áhított Mito-t <#vigyor2>

Aha ez igaz mert amikor sportlégszûrõt kapott akkor nagyobb fúvóka is került bele. Akkor megpróbálom kisebbel.

Ha be van melegedve a motor, akkor gázadásnál csak leesik a fordulatszám, vagy le akar fulladni a robogó?

pszihopata
ha kikapcsol a szivatód kevés az anyag

karburátort ki kell tisztítíni,el van dugulva az alapjárati fúvóka
a fõfúvóka is valószínüleg leszûkült

pszihopata
a levegõcsavar az alapjárati pótlevegõt állít

neked a fõfúvókáddal van a baj-innen azt gyanítom hogy túl nagy

TomSolberg
Az mitõl van, hogy egy kétütemû robogó, hidegen nagyon jól húz, mikor bemelegszik, lomha, és mikor egyenletesen húzom neki a gázt, mintha megfulladna elkezd leállni, húzok neki 1 nagyon picivel több gázt, akkor meg hirtelen magára talál, és egybõl pörög.
Hidegen ez a jelenség nincs meg, akkor egyenletes gáznál se torpan meg.
Nagyon zavaró, mert muszáj játszani a gázzal, hogy mozgásban legyek..
Hidegen meg nem merem hajtani.
Meg indítani is nehezen lehet...

Valaki tudja mi lehet a gond?

Aha és még azt akarom kérdezni, hogy miért van az, hogy hiába "tekergetem" a levegõcsavart a karburátoron, semmi sem változik. Ugyanúgy jár, amikor tövig be van tekerve mint amikor ki van teljesen csavarva. Ez miért lehet? Azt próbálom megszüntetni, hogy amikor egyenletes gázzal megyek, visszaengedem a gázt, majd megint ráhúzom akkor egy kicsit ledadog és úgy kezd el húzni megint. Ezt nem tudom miért csinálja. Ekkor gondoltam, hogy állítok a levegõcsavaron, és akkor fedeztem fel, h semmi sem változik hiába tekergetem. Erre még tudnál nekem válaszolni?

pszihopata
nem hinném,nem nagy ügy csak oda kell figyelni

Akkor ha szépen jár meg megy is akkor nem ronthattam el a vezérlést ugye?

oké 😊

pszihopata
kartercsõ,ha nem húzol rá semmit magas fordulaton kiverheti az olajat

Na összeraktam a robogót, a teljes vezérlést, gyertyát kicsit bebenzineztem ( mert elõtte hiába rugdostam ugyanolyan száraz maradt) és elsõ rúgásra indult, szépen jár. Kösz psziho a segítséget. Ha szépen jár nem ronthattam ez a vezérlést ugye? És még azt akarom kérdezni, hogy a szelepfedél alján van egy nyílás, amire egy mûanyag szûrõt vagy mit kell ráhúzni. Az mi? Mert ha nincs rajta az a mûanyag szûrõ vagy mi akkor olyan mélyebb,csattogósabb hangja van a motornak. Ha rárakom, akkor normális hangja van. Ez mi?