6802
Robogók!!:)
  • krisz940122
    Én eladom ha gondolod. 130 ért. Solifer XTR 50. nem egy nagy márka, de rendbe raktam. sok mindent kicseréltem rajta, most teljesen jó. nagytestű, aki eddig látta azt hitte h 125-ös. 60 a végsebessége, amit gyorsan elér. cseréltem benne görgőket, kuplungot, variátorszíjat, gyertyát. pöccre indul egy hét állás után is. 3 éves, 1800 km van benne. esztétikai hibák vannak rajta. gumik újak. szét volt terítve a henger is, egy csepp kopás sincs benne (1800 km mi lenne? :D) ha gondolod videót tudok mutatni.
  • Zsolti9014
    Üdv!

Régen jártam erre, de most azért kérdeznék a hozzáértőbb(ek)től:

-ha elvonatkoztatunk az állapottól, meg ilyenektől, akkor mi az a legolcsóbb robogó, amit érdemes megvenni?

Honda Dio - Yamaha Jog eddig amire gondoltam, persze a Piaggio NRG tetszik nagyon, nem csak külsőre, hanem menni is jó vele.

Árat most így direkt nem írnék, csak azért érdeklődök, hogy hátha valamelyik gép elkerülte a figyelmemet. Ilyen kis városi szaladgálósnak lenne majd, ha elhatározom magam. A Dio/Jog párossal annyi gondom van, hogy kistestű, nagyon görnyedek rajta, de a legolcsóbbak közt nagyobbat nemigen lelek. :)

Köszi :)
  • krisz940122
    köszi a válaszokat. egy ilyen yoshimura dob többe kerülne mint a robogó :D csak vmi olcsó módszerrel akartam nagyobb hangot varázsolni rá. annyit meg nem ér a nagyobb hang h költsek rá.
  • pszihopata
    nem,a 4T-ket nem vakcsővel fojtják,az a szekunder levegőrendszer becsatlakozása

muffler:

• Benel
    Asszem a könyöknél az a folytás volt, akkor neked ki van szedve. A gyárijához sztem ne nyúlj, a kitágítás meg eleve hülyeség, attól nem lenne másmilyen hangja, de legalább nem is tenne jót neki.

de ennek pl jó kis hangja van több gyártó is csinál kipuffokat amik így szólnak de elég drágák, meg kéne tudni mire menne fel
  • krisz940122
    sziasztok. voltam már itt a 4 ütemű 50 ccm-es robogómmal. vki nem tud tanácsot adni arra h mit csináljak h nagyobb hangja legyen? tudom tegyek rá sportdobot de nincs rá több 10 ezrem. szedjem le és pucoljam ki? vagy tágítsam ki azt a kis pucut amin jön ki a kipufogógáz? vagy van rá olcsón sportdob? más motor dobja nem jó rá? és még azt szeretném kérdezni hogy néztem videókat ilyen kínai 50 es robogókról és azoknál van vmi cső belevezetve a kipufogókönyökbe. az mi? mert én már úgy vettem a robogót h ki van vágva a kipufogókönyökből az a rész és egy csővel van helyettesítve. előre is köszi a választ.
  • Benel
    et2
    ejj kár hogy nem et4 125, jó lett volna alkatrészhalmaznak :)
  • pszihopata
    szerintem jó lesz az,használd kicsit
  • pszihopata
    tegnap adtam el egy 2006-osat 95000-ért

8800km volt benne
  • Benel
    pl itt egy hasonló stage6 valamis :D

de amúgy használtautón évjáratot belövöd van jópár matrix
  • Higany
    Üdv! Szerintetek mennyiért lehet elpasszolni egy Keeway Matrix-ot, 2005-ös, rendszeresen karbantartott, fojtás kivéve, riasztó működik, de kikötve, és mindene megvan? Előző tulaj tett bele valami Stage 6 cuccot(matrica is van rajta egy, szolidan) és Giannelli kipufogó van rajta, meg egy éves gondozásmentes zselés aksival, plusz motoros ponyvával. Köszi! Csá!
  • Benel
    Érdekes, hidegindítás után (még ha járatom is) eléggé hörög-fullad eleinte. Kiszedtem-betettem a membrán tuti jól van és jó is. Csak így elindulásnál csinálja a befulladást, 40km fölött már semmi baja, meg melegen se nagyon, max alig érezhetően. A gyertyapipám szar mert kilazul a gyertyáról állandóan, valamikor észrevettem, mindig vissza kell dugni valszeg attól lehet ez(?)
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Van egy Kawada Commaderem 125 4T eladó robogóm. Ha valakit érdekel jelezze. Köszi.
  • Benel
    itt nézegettem az árakat a 22mm-es kb olyan lehet mint a piaggio-é, de látszik hosszabb a tolattyúja, azért nem is mentem megnézni. A membrán nyúlása vagy hogymonnyam az is ránézésre ok. de persze kell a pontos átmérő azért. A vespáén nem teljesen gumi volt kicsit szövet szerű anyag, egyszerűen belső íven megfogta és kihuzogatta körkörösen, szépen kúszott kifelé az összepréselt középrészből. Elég erőteljesen kell, ami csak gumiból van az lehet para hogy elszakad.
  • pszihopata
    már nézegettem én is,de nem emlékszem mit próbáltam szétnyitni de az határozottan nem ment

ha tudnék 125-150 kínai membránt szerezni az lenne a jó

a kínait a vaterán el tudod nyomni még drágábban is,ha mégsem kell senkinek
  • Benel
    na képzeld visszaírt egy srác, tud szerezni csak membránt szinte mindenhez. Elvittem leszedte, rátette az újat azt kész 2 perc. A régit ki lehet húzni a 2 lapka közül amik közé be van szorítva. Az új gumit kisit beolajozta a belső peremén és szépen bemegy a helyére kis játék után. Utána benzinnel kicsit megtisztít.

Lehet hogy pár kínai membránmérete is megegyezik az olasz robogókéval - azok párezer forintok kompletten, lekapni róla és áttenni (ha le lehet)

Na mindegy a kinnyai karbi megmarad tartalékba, ahoz meg egy gázbowden kell és vespakompatibilis. A vespáénál hosszabb kell meg normál végű.
  • chicco
    Psziho

Kymco Exiting 500 -ról mi a véleményed?? Van velük vmi tapasztalat??
  • gabesz8906
    Főleg segítség nélkül mikor az embernek magától kell rájönnie sok mindenre.
  • pszihopata
    megtanulni szerelni legjobb:)
  • zsoca94
    köszi Volt benne egy 70-es Polini henger és annak megreped az oldala mert akitől vettük a motort nem rendes hűtővízt tett bele hanem sima vízt és így állt vele egy telet a víz meg belefagyott, és így megrepedt az oldala :S folyamatosan eresztett a víz a hengerbe :S kenést meg nem igen adta a hengerbe így besült:S de most mindent cseréltünk benne új Malossi 70-es henger,csapágyak,tűgörgő amit 2x is venni kellett :D + vettem rá egy Leo Vince TT sportkiput remélem így jó lesz egy darabig :D
  • pszihopata
    előfordul az is,sőt tegnap 2 felesleges kipufogócsere után egy neos hengerének kipufogónyílását véstem ki mert kb. 1/3-ára leszűkült
  • ronso
    Azt mondja a szerelő hogy valószinu hogy a kipufogo van tele és ezért van az, hogy nem megy ha bemelegszik.
    Ki kell égetni
  • pszihopata
    morini-részvétem:)
  • pszihopata
    kontrasztrugó /kuplung alatti nagy rugó/ kilágyul ha bemelegszik
  • pszihopata
    ha megpróbálnád másik oldalon elvezetni ,esetleg elég lehet de könnyen lehet hogy hosszabbra lesz szükség

a szűrőt mindenképpen hagyd rajta
  • Benel
    megjött a cucc, bepróbálgattam a helyére, az alja épphogy elfér a blokköntvénytől, de amúgy bepasszol. Egyedül a gázbowden a szívás, a Mikuni baloldalt elölről húzta a gázt, ez meg jobboldalt és hátulról. Tehát hosszabb bowden kell hogy kanyarodhasson egyet, meg másmilyen is mert a bowdenkülső felfogató helye is messzebb van a végéhez képest.
  • ronso
    Sziasztok
    érdekelne a véleményetek van nekem egy Ciak 100as mocim megyek vele hibátlanul működik de ha 8-10 km megyek és kicsit bemelegszik akkor valahogy nem akar ugy ugrani mint hidegen és az emelkedőn nem is huz felfelé.ha kicsit hagyom állni 10 perc.akkor indulásnál megint kiugrik alólam.kuplung nem csuszik és az ékszij sem szerintem
    szivesen venném az ötleteket.
  • zsoca94
    Végre kész a motorom új 70-es Malossi hengerrel

• Web mester
    Az X49 valóban kínai... Látszik is rajta...
    Apropó Benelli; Vasárnap láttam egy Tornado-t :D Az nem kínai :P
  • Krapo
    Én azon a vonalon indulnék akkor hogy nagykerekű robogó, a piaggio liberty 50 es ment alattam(85kg 182cm) 80 at kényelmesen 85 nél már érezhető volt hogy nem az utazó tempója, jólgyorsul könnyen vezethető mint egy bicikli (a nagy kerekek miatt), 100-120 ból nagyon jót kaphatsz, ezt tudom neked ajálani vagy megfogadod vagy nem ..
  • kisbesi
    Na most az a helyzet hogy a robogó főként hosszútávon lenne használva.(Napi kb 100 km)
    Tehát olyan kéne ami nem megy szét 1-2 év múlva, erős, max sebessége se 60 km/h.
    Láttam egy két motor ami kiviszi(tuning nélkül és fojtás kivételével) a 80-85 öt.
    Na most ha én ezzel a robogóval mennék 85 kibírná?(trabanttal is lehet menni 120 at, csak az nem igen fog menni többet.)
    Meg azért mégis félek a használt cuccoktól.
    Garanciát ritkán adnak, meg ki tudja hogy az eladó mit mondd meg és mint nem.
  • tviktor91
    Yamaha aerox,aprilia sr, gilera runner..ezek pl még mindig mennek x évesen.:)
    Amit venni akarsz nem biztos h menni fog fele ennyi idősen se.
  • Benel
    Persze hogy kell, csak eddig nem voltam biztos hogy jó-e hozzá 100%-ban (pár dolog miatt) - bár akkor nem említetted volna :D na mindegy mostmár tiszta a kép a fejemben.
    Akkor majd ha mész postára add fel nekem légyszi! Meg privibe hogy mennyi cakkumpakk, a címem elmleg megvan mert vettem már tőled valamit anno.

Thx előre is
  • kisbesi
    hát a kolléga szavaiból azt vettem ki(#6082) ,hogy újabban a benelli is
    Mért milyen jó használtat tudsz ajánlani?
    Nem volt még robogóm, nem értek különösebben hozzá.
  • tviktor91
    A benelli mióta kínai?

Apropó mért akarsz újat? Ennyi pénzért már normálisat is lehet kapni a használt piacon.
  • kisbesi
    És mit tudtok mondani a Benelli X49 ről?
    Az is "annyira" kínai mint a többi?
    Vagy esetleg azért jobban legyártott?
  • pszihopata
    mivel ugyanazok a paraméterei,ugyanaz a torokátmérő is és ugyanúgy is van befúvókázva

bármelyik állandó nyomású karbó rátehető aminek nem túlzottan nagy a torka /nem 2-3 szoros méret/ mert azt már nem bírná megszívni a kis motor

kisebb minden esetben feltehető,max ha túl kicsi,akkor magas fordulaton gyengébb lesz kicsit
    a scarabeo tökéletes volt vele egy 125-ös vespát is simán kiszolgál,főleg hogy ugyanaz a blokk mint a 100-as scarabeón csak ennek pár miliméterrel nagyobb a furata

a vespa légszűrőbe vezető csöve elég hosszú és hajlékony ahhoz hogy 1-2 centi ne okozzon gondot,ha más lenne a hossza
    természetesen gyorsítófúvókás és ez is CVK úgyhogy semmi különbség

neked kell eldönteni hogy kell-e,hidd el nekem csak a munka van vele hogy elküldjem,szóval rábeszélni nem akarlak
  • tviktor91
    kínai fos E?
  • Benel
    na sikerült motorközelbe jutnom. 28 a szívócsonk felé, 40 légszűrő felé, a hosszát nehéz megmérni de olyan 90-95mm-nek néztem (ráhúzott csövek nélkül)
    Szerinted ha a 100as scarabeo ment vele, ez is menni fog(úgy értem bírni fogja a nagyobb tempót huzamosan? nem értek hozzá hogy annyi keveréket tud-e képezni amennyi kell egy 125-ösnek)
    Másik hogy abban is van gyorsító fúvóka?
    Így hogy belepasszol tényleg érdekelne, mert nincs semmi más lehetőség vicc az egész, nemhogy membrán de semmi sincs vespához senkinél. De ha lenne bontva ki tudja az is milyen.
    Szóval majd írd meg ezeket plz, aztán bótolhatnánk :)
  • pszihopata
    minden kínai egyforma,van 2T és 4T de ugyanaz mind
    rieju-motowell-keeway-linea-tauris-generic-cpi-yamoto-jonway

újabban a garaelli-benelli-italjet-sachs is ugyanaz

kényelmetlen,gyenge motor-gyenge fék,apróbb bosszantó hibák viszont olcsó