6802
Robogók!!:)
-
#6161 Psziho, szerinted ha egy 100-as minarelli 6 litert fogyaszt 100-on az nem sok egy picit? Hülye kérdés, de lehet valami trükkel csökkenteni a fogyasztáson?
Köszi! -
#6160 Itt Sopronban pár éve egy háztartási gépszerelő járkált egy ilyen Ape-vel. Csak annak fedett volt a platója. Mókás látvány volt. De szerintem ő is a "feeling" miatt használt ilyet... -
#6159 mire gondolsz? alkatrészek? leírások? tesztek? hirdetések? vagy mire?
pl. az Egümotors szerintem korrekt lap, sok hasznos/érdekes dolgot talál az ember rajta. -
#6158 valaki tudna jó robogóval foglalkozó oldalt ajánlani? -
#6157 pont olyan mint a néger nő,egyszer ki kell próbálni:) -
#6156 jóaz, szimós korszakban is ezek voltak (kivéve a pára dolgot) és mégis szerettük :D Igaz hogy azt 30ezerért megkaptuk nem 200ért
Nyilván csak hobbyra jó, de azért betötyögni vele egyszer-egyszer egy kertipártira' 2 rekesz sörrel a platón - megfizethetetlen :D
Valamiért tetszenek ezek a 'semmiresejó' járművek -
#6155 dombon megy 5-tel üveghangon 1-esben üresen!!! ,közben bámulnak rád az emberek hogy ez meg mi
majdnem megsüketülsz a bódéban,nem látsz ki a párától,ha hirtelen rántod a kormányt simán felborulsz
mindíg rossz valami pedig alig van benne egy-két alkatrész,dől a benzin meg az olaj,aranyáron van minden szirszar hozzá és semmi sem passzol mert mindíg változtattak valamit
üzemanyagköltsége megegyezik egy dízelautóéval,a bunkók meg állandóan leszorítanak az útról
ez az a frenetikus ape érzés,amitől oda vannak a tulajok és olyan kevés szerencsés élhet át:) -
#6154 az se rossz :D
gondolom ezekhez alkatrészt szereznijó móka, főleg a Sulky-hoz :)
Ape nagyobb poén, de a platót sose használnám, a sulky meg 2személyes is.
Meg kérdés hogy mennyire bírják a hegyet mert elég meredek út vezet hozzánk :D -
#6153 vagy ez
jó téli elfoglaltság -
#6152 Vale Rossinak is volt egy Ape. :) --> Még menő is. :P
Egyébként veszett egy szerkezet lehet, kipróbálnám.
Más:
múltkoriban érdeklődtem itt robogó-témában. Megszületett a döntés, és ma megvettem életem első... (dobpergés) ... Simson Starját! :D
Szeretem már most.
(jó, tudom, nem pont robogó, csak gondoltam megosztom, ha már írtam ide a vásárlás előtt). -
#6151 Kicsit off de ez mekkora poén már, váá egyszer ha sok pénzem lesz tuti lesz egy ape-m vagy egy ilyesmim :D
http://www.expressz.hu/auto/motorkerekpar/hirdetes-26772600/ -
#6150 Én spec Repcsi szerelő vok.Szoval ez nem okoz gondot,de sajnos a jelenség nem szünt meg.
Mondjuk 46 kulcsom nekem sem volt. -
#6149 nagyot tévedsz,akikről te beszélsz azok nem fognak fórumozni
ide olyanok járnak akiket érdekelnek a műszaki dolgok,és otthon neki is állnak kisebb nagyobb dolgoknak maguktól
ha elakadnak próbálunk segíteni-ennyi
/remélve hogy megfogadják a másik tanácsát,bár elég gyakran előfordul hogy olyan kérdésekkel halmoznak el zsinórban amiből következik hogy egyátalán nem fogadták meg az előző tanácsokat és még arra sem veszik a fáradságot hogy végiggondolják hogy én mit írtam
ilyenkor vagyok durva és bunkó,mikor tudom hogy feleslegesen gépeltem/ -
#6148 Hogyne meg persze..............
Neked és nekem alap. Te motort szerelsz én meg műszerész vagyok.De velük mi lesz? Ha értelmezik (XXI. század) az írásaidat, akkor a kanyarban baj van. Te annak fogalmazol aki érti. A többivel mi lesz? Híd el a subler az nem értelmes...az az izé amin vannak a számok meg olyan mint egy kalapács kicsiben és vékonyan........na az amivivel mérni kellene.
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, egy eredeti kinai model tulaja vagyok. Mivel műszerésznek tanultam én meg értem, hogy Psziho mit mond. De biztos, hogy mindenki így van vele?
Psziho, te érted amit írsz. Én is értem...na és még ki? Sajnos ma már ez a szájbarágós (emeljük meg a moci elejét) metodus a divat. Ez van, ezt kell szeretni. -
#6147 azt hittem mindenkinél alap hogy levegőben az eleje és úgy állítjuk:)
először szoruljon meg majd addig engedjük vissza míg ellenálás nélkül mozog egy újjal -
#6146 Csak óvatosan. Én megszívtam. Kicsit szoros lett. A kanyarba le kellet szállni és kézzel befordítani.
Ha tanácsolhatom, emeld meg az elejét és úgy állítgasd. Ne kotyogjon de ne is legyen szoros. -
#6145 1000 kösz +nézem
-
#6144 szoríts a kormánnyakcsapágyon,mert túl laza -
#6143 Psziho
Az miért van,hogy 60km/h nál beszitál a kormányom????Se felette se alatta semmi.
Valaki azt mondta a doboz miatt van és tegyek a kormányba végsúlyt.Ezt meg is tettem 75g os súlyokat kapott ,de még mindig csinálja.
Van vlmi 5leted?? -
#6142 ..na, pont a lényeg maradt le
-
#6141 ...bizony, szépek ezek a formák
Vespa 125 / képek -
#6140 a dobos next zone-é mindenképpen jobb mert az felfordított teló és így kevesebb kosz megy bele
a tárcsásé kb. ugyanolyan szar
amíg jók a telók elég lenne gy kis olajat folyatni a porvédő alá-sosem mennének tönkre -
MoCc #6139 Hali.
Valaki tudna nekem segíteni h. hol keressek az Aprilia SR 150-esemre sport kipufogót ?
Jó a használt is ... -
#6138 köszi -
#6137 Dioknak két gyengéje van: Egyik az említett főtengelytörés (nekem is tört annó az AF28-asé. Másik meg a primitív első futómű. Japánban lehet elég volt annó, de a magyar utakra kevés.
Nekem konkrétan lógott mindkét telószár mikor vettem a motort, és jóformán szart sem csillapított. Ezért vettem 28.000 Ft-ér utángyártott komplett telószárakat mivel eredetit szerintem nemnagyon kapni újonan, azokkal jó volt eleinte. De szezon végén már azokon is lehetett enyhe kotyogást érezni, tehát tulajdonképpen kacat az egész.
Psziho szerint a Jog-oknak jobb a telójuk. Szerintem az sem lehet sokkal jobb mondjuk, de ő szerelő szemmel biztosan jobban látja! -
#6136 Üdv!
Honda Diókról valakinek vannak tapasztalatai?
Korábban olvasgattam itt gyakori főtengelytörésekről, meg hasonlókról, de lehet lenne itt a közelben egy olcsó példány.
Mondjuk a másik lehetőségem meg Simson Star lenne (tudom, nem robogó). Az is igencsak felkeltette az érdeklődésemet, egy Babettát már felújítottam, a Start is szépen helyre lehetne pofozni. -
#6135 bazz 5perce nézem a képet, nem lehet így dolgozni :D -
-
#6133 ok.köszi -
#6132 semmi tapasztalatom róla,azért nem írtam -
#6131 Psziho 6105 re vmi?? -
#6130 lebuktam. :)
amúgy az akkor nem tört össze, tompítottam az esést a testemmel. :P -
#6129 akkor már meg van hogy ki törte össze :D -
#6128 egy olyannal egyszer akkorát pereceltem mint állat! :) -
#6127 seat cover -
pzolika978 #6126 Sziasztok!
Beszereztem egy Yamaha maxter / MBK thunder 150ccm robogót. Gyakorlatilag szerkezetre a Yamaha majesty, de kisebb a kasznija. A problémám, hogy neten sehol nem találok prospektust, adatlapot, valamint részletes képeket. A moci törött és pár részletet nem tudok mire vélni. pl. az ülés elején mi van? tároló, vagy mi? Ha tudtok segíteni megköszönném. -
krisz940122 #6125 Oké:) Am egyértelmű h a piaggio nagyobb márka :) csak gondoltam megosztom :) -
#6124 köszönöm a tanácsot. na igen, a Dio-Jog párostól leginkább engem is a mérete tart vissza. mondjuk az olcsó húsnak híg a leve dolog az igaz. bár a szereléssel nem lenne gond azoknál sem, más kérdés az, hogy alkatrészben mit kellene rákölteni. ha tehetem, mint írtam is, inkább Piaggióban gondolkodom majd, de lehet az SR50 árban alatta van valamivel. -
#6123 Olcsó húsnak híg a leve... Dio-t Jog-ot meg szerintem ne vegyél, mert a szar utakon nagyon kényelmetlen vele menni. Még egy nagytestű robogót is dobálják az úthibák, nemhogy a kistestűeket. Ráadásul ezek az 50-60ezres kistestű gépek már mind 15-20 évesek. Futóművük tropa, és általában motorikusan sincsenek a toppon. Ha megbízható útitársat szeretnél, akkor inkább drágább gépek között csemegézz. (Pl.: Yamaha Aerox, Gilera Runner, Piaggio NRG, Aprilia SR50, Benelli 491 vagy K2) -
#6122 Köszönöm, de én valami igazán olcsóra gondoltam, ami nagyjából az alább felsoroltakkal azonos árban van. Azért nem is írtam árat, mert még nem most lenne aktuális, előbb el kell adnom két Babettát, meg egy autógumi-garnitúrát. :)
A Solifert nem ismerem igazán, így nem kételkedem abban, hogy jól megy, pöccre indul, stb., viszont ha 13 körül költenék, szerintem Piaggiót vennék. De ezt nem a Solifer ellen mondom, mert tényleg nem ismerem. És mégegyszer köszi az ajánlatot! ;)