Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
na persze nem hozza,ha a 17.5-es dellorto van benne akkor 80 körül kell neki de légszûrõfojtás kérdése is-ez saját tapasztalat

ha légszûrõ nélkül félgáztól lehörög,kb. akkor a tuti

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Web mester
Szia! Igen, valóban fúvóka volt... Ma levettem a karbiról az úszóházat ott volt 2 fúvóka, mindkettõt kifújtam, összeraktam. Tökéletes.

fúvóka
pszihopata
kicsit várnod kell mert 39 fokos lázam van,ma lehet hogy nem megyek melózni

pszihopata
biztos ami biztos alapon-gondolom

pszihopata
fúvóka lesz v. esetleg tûszelep v. benzincsap -szûrõ

Web mester
Szia Psziho! Képzeld dögledezik a Benelli 100-asom...
A jelenség a következõ: gázadáskor kipörög kb kuplungzárásig, de utána fulldoklik, nincs ereje, és ha tovább húzom le is áll a motor. Néha van mikor sikerül addig játszani, míg meglódul, de ismételt gázadásnál ismét lehörög. Magyarul el sem lehet nagyon indulni vele. A hiba ma jelentkezett, minden elõjel nélkül, teljesen hirtelen. Annyit hozzá kell tennem hogy poros úton mentem vele. Légszûrõt leszedtem úgy is ezt csinálja, gyertyát is cseréltem, akkor is. Illetve a variátordeklit is leszedtem kíváncsiságból, hogy nem-e ott szorul valami, de látszólag minden rendben van ott is. Azt tartom még elképzelhetõnek hogy a fúvóka dugult el, de ma délután már nem volt annyi idõm, hogy ennyire belemásszak.
Ha van valami hasznos tipped, írd le kérlek. Utóbbi idõben munkába járok a géppel a város másik végébe, tehát elég kellemetlen a szitu...
Köszi elõre is!

grebber
Ez biztos? Mert akkor sok ember miért megy pl fényes nappal olyannal?

Next PC upgrade: 2022

köszi
pszihopata
amíg mûködik a motor addig nem kell sehol mert van rajta világítás

pszihopata
holnap megnézem a bolti gépen

grebber
Ez a "kukásfelsõ" viselés ,hogy van most kötelezõ vagy nem mikor hol stb?

Next PC upgrade: 2022

valaki megtudná mondani h mekkora a gyári fõfúvóka 2007es Aprilia SR R ben?
Hi!
http://www.youtube.com/watch?v=j3fIgwyeu4g Van eladó ilyen távirányítós riasztóm robogóba. Teljesen új. Akit érdekel, ezen az e-mailon küldök infót róla: [email protected] És csak 3000 ft!
Web mester
Szerintem ez egy teljesen gyári Aerox rendszer...

A képen látható kipufogó mennyire számít jó sportkipufogónak? És mi a neve egyáltalán? Yamaha YQ50 sport exhaust?

Valaki tud írni a Malossi hengerrõl pár dolgot ,hogy miben gyengébb a Polinitól?

pszihopata
tud😊

pszihopata
nem tudok,drágák ezek a speckó cuccok

skate00
EZ kemény:

Web mester
Szia Psziho! M6-os gumírozott anyát tudsz valahonnét rendelni (olcsón)? Italmondon 1100 Ft-ér adják darabját, nekem meg kb 12 kéne.
Remélem tudsz valami jó alternatívát.
Köszi elõre is!

Web mester
Nekem is 100as Benellim van. Azzal nem kell parázni. De egy 180as Runnerrel már nem szívesen közlekednék rendszám nélkül. Annak már a hangja is olyan, hogy jóformán a süket is hallja, hogy nem 50-es...
Mondjuk ha valaki nagyon fülel akkor a 100as Benelli/Aerox esetében is hallhatja, hogy mélyebb hangja van, mint az 50es társaiknak.

tviktor91
Thx.
Az a baj hogy eléggé rá vannak szállva a rendõrök..mert õk is tudják gondolom h a többség alatt nem 50-es gép van...
Jelenleg egy 100-as aerox-om van,és ezzel azért biztonságban érzem magam...úgy értve hogy ez azért nem levágós a dolog.
Ráadásul ahogy használtautón néztem,összesen 3db eladó van jelenleg belõle.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Benel
ja pont ezt akartam linkelni. Mondjuk ez nagyon a tesztalanyra fókuszáló írás, ami a képeken is látni eléggé csoffadt 😄 De ahogy Psziho is írta asszem valamelyik kommentben fõleg ebbõl a régebbibõl szinte alig van jó állapotú :S
Isminek az új mûszerfalas van, azzal mentem párszor, más robogó után nagyon stabil, elöl-hátul tárcsa, de szerintem állatkodásra jó, mert amúgy állandóan csak tankol bele, kéne a f**nak, bezzeg a 4T 200as VXR <#finom>
Valami világításkapcsolója megy állandóan tönkre neki+most cserélt szimeringeket az elsõ telóban meg olajat ezenkívül semmi baja kb 2-3 éve
Ja és 2-szer is lógott már meg a helyi zsaru elõl vele 😄 azzal lehet is

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

pszihopata

tviktor91
Gilera runner 180-ról mi a véleményetek?

Sziasztok
Van nekem egy malaguti f10es robogóm,valamelyik nap még rendesen ment,egyik reggel beindult és leállt.Azóta nem bírom beindítani,szikra van rendesen,üzemanyag is.Ha fecskendezek be üzemanyagot külön akkor sem akarja elkapni.
Szerintetek mi lehet a probléma?

ja igen ezt lehagytam 70ccm-es kellene

Igen besült :S Valakinek nincs használt malossi vagy polini henger/szettje morini blokkhoz ?

Benel
mégis besült?

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Valakinek nincs morini blokkos motorhoz hengerje ?

pszihopata
én nem mínõsítettem,hanem leírtam hogy a plusszteljesítménynek ára van, mielõtt még valaki azt hinné hogy a végsebesség puszta erény vagy a minõség fokmérõje lenne

szóval nem kell megvédened semmit

természetesen normális ember egy choppert sem fog egy sportmotorhoz hasonlítani azt hittem ez evidens

Web mester
Szerintem 2T sportmociknak nem is az a lényege, hogy a haverokkal leguruljunk az Adriára... Élettartam is használatfüggõ, de egy tuning robogó sem tart tovább mint egy RS50 (szerintem).

Hello!
Lenne egy olyan gondom ,hogy önindítóval beindítottam a motort nyikkant egyet a motor vagy ilyen kis zajt csapott,mentem vele 1-2m-t és megint nyikkant és le is állt a motorom :S ha önindítózok akkor csak kattog valami ha meg be akarnám rúgni akkor meg meg se mozdul a berúgókar. :S Szerintetek mi romolhatott el benne ? bocsi a rossz fogalmazásért csak már este van meg tiszta ideg vok mert ma lett szerelve a hengerfej tömítés és megint elromlott a gép :S ja és annyit kizárok ,hogy nem sült be a motor mert olaj,hûtõvíz volt benne és a hûtõvíz se ment fel félnél tovább a hõmérõn :S segítsetek léccives

Desiderata
aham, thx, akkor nem veszek olyat 😊
pszihopata
mert rohadtul csal az órájuk😊

(természetesen nagy fordulat = nagy lóerõ )+ viszonylag kis légellenállás

= nagy végsebesség

a rövid élettartam,magas fogyasztás,rugalmatlan motor meg valahogy nem lett beleírva a hírdetésbe

Desiderata
nem vagyok gépész vagy szerelõ, csak használni akarom
de ez a motor mitõl megy 110-et ha csak 50cm3?
Web mester
Minden kisköbcentis gép fordulatból dolgozik, ezt egy elsõ osztályos gyerek is tudja... Sõtt a nagyobb sportmotoroknál is így van. Egy fokozatmentes autómataváltós motort meg eleve hülyeség összehasonlítani egy autóval... Még egy váltós moci is teljesen más elven mûködik mint egy autó...

pszihopata
nyomaték x fordulatszám = lóerõ

kis köbcenti = kis nyomaték,tehát szükség van a fordulatra

Desiderata
laikus kérdés:
miért van az hogy a 50 cm3-es robogók olyan nagy fordulatszámon pörögnek? talán ha lenne plusz egy két sebesség fokozat akkor csendesebbek lennének és nagyobb végsebességre lennének képesek
vagy ezt csak én gondolom így? esetleg törvény tiltja?
csak mert kocsival városban felváltok 4-esbe, olyakor 5-ösbe és szinte nem is hallom a motor hangját
tviktor91
Menõ e? XD

bp
Mobil91....... mi lenne ha innék? 😄

Akkor hol lehet normális minõségû alkatrészt venni? A sehol az rossz válasz! Egy ismerõsöm jár rendszeresen Olaszországba, majd megkérem, hogy hozzon pár eredeti cuccot.

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

pszihopata
moped91😊

eredeti olasz:-hol élsz te?
a piaggio-k gyári cvk karbója pl. évek óta kínából jön

bp
Igen, áteresztett, a hûtõvíz meg tönkre tette a csapágyat.
Én a felújító készletet a Mobil 91-tõl vásároltam, szerintem a kínait csomagolják át saját logóval ellátott papírba. Eredeti olasz vagy más jó minõséget nem találtam a környéken.

pszihopata
mármint a szimmeringgel nem?

nekem még nem volt gondom egyik készlettel sem,bár jól megtömöm zsírral is

bp
Psziho!

A probléma a vízpumpa csapággyal van, a tömítés elengedi a hûtõvizet. Tavaly vettem bele felújító készletet, sajnos csak kínai volt - nem csoda hogy így jártam.

Ezért volt a süvítõ hang!

Üdv!

Lenne egy kis problémám az elsõ tárcsafékkel. Tavaly nyár végén azt vettem észre, hogy szorul a fék. Gyorsan szétkaptam az elsõ féket és láttam, hogy elkoptak a betétek. Vettem bele új malossi fékbetéteket, amelyeket sikeresen be is szereltem. Mûködött/mûködik jelenleg is rendesen, viszont nagyon nyikorog amikor fékezek vele. Elõször csak azt hittem, h csak be kell kopnia, de kb 100km után is ugyanúgy nyikorog. És emelett mostanában észrevettem, hogy ha tolom a motrot és nem fékezek, akkor az elsõ tárcsafék olyan hangot ad ki, minha a fém-fémen súrlódna. De viszont tökéletesen lehet vele fékezni.

Mi lehet a probléma? Rosszul szerelhettem be a betéteket?

Web mester
tviktor91
Yamaha DT R 125 kinek mennyit er? xD
Mindkettöt el akarom adni egyebkent,fölöslegesen nem tarolom öket..raadasul meg egy regi jog-om is van ami ugyancsak nem hasznalok.Viszont ha elmenne a nyarig az összes akkor vehetnek valami fasza KTM-et.😊

Higany