Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
elõfordul az is,sõt tegnap 2 felesleges kipufogócsere után egy neos hengerének kipufogónyílását véstem ki mert kb. 1/3-ára leszûkült

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

ronso
Azt mondja a szerelõ hogy valószinu hogy a kipufogo van tele és ezért van az, hogy nem megy ha bemelegszik.
Ki kell égetni

Sakkoo.......Baszkiiii

pszihopata
morini-részvétem😊

pszihopata
kontrasztrugó /kuplung alatti nagy rugó/ kilágyul ha bemelegszik

pszihopata
ha megpróbálnád másik oldalon elvezetni ,esetleg elég lehet de könnyen lehet hogy hosszabbra lesz szükség

a szûrõt mindenképpen hagyd rajta

Benel
megjött a cucc, bepróbálgattam a helyére, az alja épphogy elfér a blokköntvénytõl, de amúgy bepasszol. Egyedül a gázbowden a szívás, a Mikuni baloldalt elölrõl húzta a gázt, ez meg jobboldalt és hátulról. Tehát hosszabb bowden kell hogy kanyarodhasson egyet, meg másmilyen is mert a bowdenkülsõ felfogató helye is messzebb van a végéhez képest.

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

ronso
Sziasztok
érdekelne a véleményetek van nekem egy Ciak 100as mocim megyek vele hibátlanul mûködik de ha 8-10 km megyek és kicsit bemelegszik akkor valahogy nem akar ugy ugrani mint hidegen és az emelkedõn nem is huz felfelé.ha kicsit hagyom állni 10 perc.akkor indulásnál megint kiugrik alólam.kuplung nem csuszik és az ékszij sem szerintem
szivesen venném az ötleteket.

Sakkoo.......Baszkiiii

Végre kész a motorom új 70-es Malossi hengerrel

Web mester
Az X49 valóban kínai... Látszik is rajta...
Apropó Benelli; Vasárnap láttam egy Tornado-t 😄 Az nem kínai 😛

Krapo
Én azon a vonalon indulnék akkor hogy nagykerekû robogó, a piaggio liberty 50 es ment alattam(85kg 182cm) 80 at kényelmesen 85 nél már érezhetõ volt hogy nem az utazó tempója, jólgyorsul könnyen vezethetõ mint egy bicikli (a nagy kerekek miatt), 100-120 ból nagyon jót kaphatsz, ezt tudom neked ajálani vagy megfogadod vagy nem ..

Na most az a helyzet hogy a robogó fõként hosszútávon lenne használva.(Napi kb 100 km)
Tehát olyan kéne ami nem megy szét 1-2 év múlva, erõs, max sebessége se 60 km/h.
Láttam egy két motor ami kiviszi(tuning nélkül és fojtás kivételével) a 80-85 öt.
Na most ha én ezzel a robogóval mennék 85 kibírná?(trabanttal is lehet menni 120 at, csak az nem igen fog menni többet.)
Meg azért mégis félek a használt cuccoktól.
Garanciát ritkán adnak, meg ki tudja hogy az eladó mit mondd meg és mint nem.

tviktor91
Yamaha aerox,aprilia sr, gilera runner..ezek pl még mindig mennek x évesen.😊
Amit venni akarsz nem biztos h menni fog fele ennyi idõsen se.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Benel
Persze hogy kell, csak eddig nem voltam biztos hogy jó-e hozzá 100%-ban (pár dolog miatt) - bár akkor nem említetted volna 😄 na mindegy mostmár tiszta a kép a fejemben.
Akkor majd ha mész postára add fel nekem légyszi! Meg privibe hogy mennyi cakkumpakk, a címem elmleg megvan mert vettem már tõled valamit anno.

Thx elõre is

hát a kolléga szavaiból azt vettem ki(#6082) ,hogy újabban a benelli is
Mért milyen jó használtat tudsz ajánlani?
Nem volt még robogóm, nem értek különösebben hozzá.

tviktor91
A benelli mióta kínai?

Apropó mért akarsz újat? Ennyi pénzért már normálisat is lehet kapni a használt piacon.

És mit tudtok mondani a Benelli X49 rõl?
Az is "annyira" kínai mint a többi?
Vagy esetleg azért jobban legyártott?

pszihopata
mivel ugyanazok a paraméterei,ugyanaz a torokátmérõ is és ugyanúgy is van befúvókázva

bármelyik állandó nyomású karbó rátehetõ aminek nem túlzottan nagy a torka /nem 2-3 szoros méret/ mert azt már nem bírná megszívni a kis motor

kisebb minden esetben feltehetõ,max ha túl kicsi,akkor magas fordulaton gyengébb lesz kicsit
a scarabeo tökéletes volt vele egy 125-ös vespát is simán kiszolgál,fõleg hogy ugyanaz a blokk mint a 100-as scarabeón csak ennek pár miliméterrel nagyobb a furata

a vespa légszûrõbe vezetõ csöve elég hosszú és hajlékony ahhoz hogy 1-2 centi ne okozzon gondot,ha más lenne a hossza
természetesen gyorsítófúvókás és ez is CVK úgyhogy semmi különbség

neked kell eldönteni hogy kell-e,hidd el nekem csak a munka van vele hogy elküldjem,szóval rábeszélni nem akarlak

tviktor91
kínai fos E?

Benel
na sikerült motorközelbe jutnom. 28 a szívócsonk felé, 40 légszûrõ felé, a hosszát nehéz megmérni de olyan 90-95mm-nek néztem (ráhúzott csövek nélkül)
Szerinted ha a 100as scarabeo ment vele, ez is menni fog(úgy értem bírni fogja a nagyobb tempót huzamosan? nem értek hozzá hogy annyi keveréket tud-e képezni amennyi kell egy 125-ösnek)
Másik hogy abban is van gyorsító fúvóka?
Így hogy belepasszol tényleg érdekelne, mert nincs semmi más lehetõség vicc az egész, nemhogy membrán de semmi sincs vespához senkinél. De ha lenne bontva ki tudja az is milyen.
Szóval majd írd meg ezeket plz, aztán bótolhatnánk 😊

pszihopata
minden kínai egyforma,van 2T és 4T de ugyanaz mind
rieju-motowell-keeway-linea-tauris-generic-cpi-yamoto-jonway

újabban a garaelli-benelli-italjet-sachs is ugyanaz

kényelmetlen,gyenge motor-gyenge fék,apróbb bosszantó hibák viszont olcsó

Hi!

Tauris Fuego ill. Tauris 50-es robogókról van valakinek tapasztalata?
Benel
az fasza..
De ha passzol a 80-as a szívócsonkoz akkor csak elmegy vele a 125-ös blokk nem? Akkor otthon lemérem a légszûrõcsõt meg hogy odafé-e.

thx

pszihopata
most megmértem a szívócsonkok belsejét a leader 33-as a tiéd 28-as

a 125-150-es karbó a nagyba,a 80-as a tiédbe passzol

ezek szerint neked csak a 80-as kínai jöhet szóba,amit a scarabeóra is tettem az csak 10000 forint

/közben eszembe jutott hogy van egy 150-es 4T skipperem is bontásra azon van karbó de sajnos az is 33-as mert leader /

ha érdekel a 80-as hossza 80 miliméter,szívócsonk felöl 28-as légszûrõ felöl 40-es

Benel
Ez régi kép, amikor megvettem akkor készült 😊
És a szívócsonk meg a légszûrõcsõ találkozásánál se lenne gond a installációnál? (nem értek én ezekhez)
Ha azt mondod rápasszol, akkor megvennék egyet tõled, legalább marad egy tartalék karbim..

grebber
Na most lassan megint kiürül a tank és hát a javítás + új karburátor nem módosított semmit a fogyasztáson.

170km/10liter 😞

Next PC upgrade: 2022

pszihopata
én rátenném az újat aztán kész,tök mindegy melyik oldalra megy a bowden

szívócsonkod is gatya

/tegnap egy 4T 100-as scarabeora tettünk egy 80-as kínait,tök jó lett/

Benel
Szóval így néz ki az enyém, pont olyan mint a képen és a méretei:

Ha ilyen nincs akkor azt mondod belemenne a komplett karbi?
A leader blokkosnál asszem pont másik oldalán van a gázbowden vége, szal nemtudom. A enyém így áll:

tehát baloldalon a gáz jobboldalán van a szivató.

Adaaam
Köszi!

everything's better with music

pszihopata
a formula egy fos felejtsd el

az f18-ba a kymco gyártya a blokkot,az a régi vizes kétszelepes honda az tuti verda ha vigyáztak rá

Adaaam
Még csak nagyon elméleti szinten, de gondolkozom egy robogó beszerzésében, mert kezdem unni a bkv-t. Ami így elsõre megtetszett az a Malaguti F18 és az Italjet Formula. Van ezekkel valakinek tapasztalata? Ahogy elnéztem az Italjet elég ritka, mennyivel költségesebb a szervizelése mint pl. a Malgutié?

everything's better with music

Benel
Jóhírek hogy lehet így keresztezni a dolgokat 😄
a nagyblokkos(gondolom leader) karbóban más van mint az enyémben asszem az a 22x44-es, enyém meg valszeg a 22x38-as.
Még kicsit gondolkozom, este írok otthonról. MErt amúgy a karbim hibátlan, jobb lenne csak membrán de ha nincs más.. És amúgy a kinnyai karb "kompatibilis" lenne ha csak simán beletenném a vespáé helyett? Kábelek szívócsonk, légszûrõcsõ stb passzolna?

Ha hazaérek pontosabban körbemérem azt a szart megh átgondolom.

kösz mindent!

pszihopata
150-125

pszihopata
na találtam még egy 125-ös új kínai karburátort,szétkaptam az is jó bele

az enyém a nagyblokkos et4 ha a tiédbe mégsem passzolna akkor meg fel kell rakni kompletten aztán kész

ha kéred elküldöm 12000-ért

mi már 50-esekre csak kínai karbókat teszünk,mert ha elszáll a szívató az piaggio-ban 22000 kinai komplett karbó meg 10-ért van,ugyanúgy megy vele
sõt már van 80-as kínai is azzal még jobban is pörög

pszihopata
az is igaz hogy elmondta nekem az importõr,hogy mikor bejött a linea alkatrészkonténer az elsõ vevõk a piaggio-sok voltak😊

a linea fly cuccai egy az egyben jók a liberty-kbe

pszihopata
na van egy 150-es kínai karbóm, az et4 150-esem most kíváncsiságból szétszedtem,hát az is el van repedve a képen látszik is

a 24-es torkú kínai karbó membránja tökéletesen passzol kipróbáltam megy vele mint állat,egyedül a tût kell átrakni mert a piaggio-é rövidebb

a gond hogy nem árulják sehol külön csak komplett karburátort ami 12 000

nekem is egy volt polconamit most el is használtam,azonnal rendeltem 3-at

egyenlõre csak az a megoldás van,hogy vesz valaki 12000-ért egy komplett karburátort,ha megjönnek tudok küldeni

próbálok még vadászni,de mivel ezek az alkatrészek a lineák garanciális alkatrészeivel jöttek nem is lesz külön az biztos

50-esé van csak 2000-ért😞

azért bekaphatja a kibaszott piaggio,ez durva😊))

bár már vittek tõlem linea fékmunkahengert 4000-ért,ugyanaz a gyártmány polaris alkatrészként 66 000!!!

pszihopata

pszihopata
az a lap a 2T-k szívómembránjához való😊

körülnézek este

Benel
az lehet mert a nagyobb kör átmérõjét én olyan 36-37mm-nek mértem tehát lehet az a másik szám. Akkor viszont a 35ezres kellene az enyémbe, fasza 😊

Ha kell valamit mérni rajta, lemérem

Benel
LÉgyszi nézd meg ha arra jársz! Igen, menthetetlennek tûnik a mostani. Kb 5-6 kicsit lyuk keletkezett rajta az idõk során, amit befoltoztak nekem ilyen gumiszerû ragasztóval annak idején, de eddig bírta. innentõl az én hülyeségem mert beragasztgattam a kis lyukakat benzinálló cuccal, de sajna kikeményedõ volt, így nem tud a membrán felmenni a felsõ állásába=tolattyú nem nyit= kb. félgáz van a motoron most 😄
Tehát mindenképpen érdekelne ha találsz, mert ezzel nemigen lehet mit kezdeni. A kínai is jó lenne, azokhoz bezzeg párezer Ft. 😊
meg találtam ilyet is csak a méretekkl ittis gondban vagyok.

pszihopata
pofátlanul drágák,egy vaterázott karbóval jobban jársz,én eddig talán 2-3-at cseréltem de mindíg volt itthon bontott

ha esetleg mégis kell megnézem hogy van-e most és küldök egyet postán

utánanézek hogy a kínai nem jó-e bele,az 50-esen pl. ugyanaz a karbó van mint a 139Qmb kínain,ott egy 10-esért van komplett karburátor szivatóval mindennel együtt

pszihopata
a másik szám szerintem a felsõ nagyobb kör átmérõje

miért elszakadt a tiéd?

Benel
Psziho neked nincs véletlen membránod piaggio blokkos et4-hez? (125cc)
Találtam ugyan membrán de nem értem ezt D722x44mm. Igen 22es a tolattyú átmérõje, de mi a 44?

mert van ez is 22x38.
a tolattyú hosszát én olyan 35nek mértem, az lehet a másik szám?

GRAT<#taps>

Benel
<#taps><#eljen>

Ma boldog Vespa GT200 tulaj lettem <#taps><#taps><#finom>

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

Egy fekvõ minarelli motornak mekkora a maximális fordulatszáma?

grebber
3,5-3,7-re megnõtt. Mit meg nem adnék, ha nekem is csak ennyit enne a robogóm. De a gilerám fogyasztása van vagy 5,5 liter 😞

Next PC upgrade: 2022

Automata szívatós? Mert ha igen akkor én ott kezdeném el keresni a hibát.

Sziasztok!<#falbav>
Van egy Sukida commander 125ccm robogóm. Ez a kínai nép csodája. Eddig ment szépen, de pár napja az alábbiakat csinálja. Hidegen nincs alapjárat, csak gáz adagolással lehet indítani. Pár perc után viszont a fordulatszám mutató felmegy 3000-ig. Ha megyek vele, és megállok, akkor néha leáll. Azonnal indul, és a fordulatszám ingadozik 2000-3000 között. Ha melegen alapjáraton 3000 a fordulat és kapcsolok lámpát, refit, indexet akkor elkezd süllyedni a fordulat és leáll. Eddig a végsebesség kb.85-90 volt, most 70km/h, és a fogyasztás is megnött az eddigi 2,8-3.0 ról 3,5-3,7-re. Valakinek tipp, hogy mi a baj?<#nemtudom> Ha lejjebb veszem az alapjáratot akkor állandóan lefullad. Olajcsere, gyertya csere, szürõ csere most volt nem régen. Elõre is köszi az ötleteket.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

köszi