Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
ja es azt ugye tudod hogy a segedmotorhoz is papir kell, vagy moped M-es jogsi vagy B(szgk)
honnét tudod?
Akkor mire való egy speed motor, ha nem azért hogy száguldozzunk vele?
Glory Glory Man United!!
A másik jelöltem a Honda CBR 125, de az Aprilia gyorsabb. Érdekes néhány helyen azt írják hogy 160-al tud menni, máshol meg azt hogy "csak" 110-el. Gondolom nem írták a náv mellé az altípust vagy vmi. A Honda CBR 125 az 699000, az Apriliát csak akkor veszem meg ha nem drágább nála. Ha igen akkor asszem marad a Honda.
War. War never changes.
War. War never changes.
War. War never changes.
Mindenki így kezdi!
Abszolút egyetértek veled!
Errõl az illetékesek sem tudnak!

2. Nem volt gyerekszobád?
3. Én most adtam el a robogóm, és direkt élveztük az autók közti cikázást. Csak, hogy idegesítselek.
Eltekintve ettõl, a pár napja egyik éjjel éppen hondás találkozó volt a városban a szokásos helyszínen, ahova a rendõrök is odajárnak elõszeretettel, beszélgetni. 2 motoros rendõrrõl van szó, akiknek általában annyi a kikötésük a társasággal szemben, hogy senkit ne kelljen az éjjel körberajzolniuk 😊 Na szóval az egyik elmondta, hogy a közeljövõben valóságos hajtóvadászatot fognak indítani a robogós öcsisajtok ellen, mivel rengeteg panasz érkezett rájuk a lakosság részérõl, és nem egy balesetért is felelõsek.
A rendõr szerint (mivel rendszám alapján elég nehéz rájuk kényszeríteni bármit is, mivel ugye nincs rajtuk), egyszerûen azt fogják tenni, hogy megállítják õket, és elküldik a motort szakértõi felülvizsgálatra, olyan címen, hogy veszélyeztetik a közlekedést. Namost mivel a robogó mint olyan egy segédmotor kategória, és 40kmh-nál nem haladhat gyorsabban, elég lesz nekik annyi a szakértõ részérõl, hogy az megállapítsa, miszerint az adott robogó képes e többel menni vagy nem. Ha a szakértõ azt mondja, hogy 40kmh-nál többre képes az adott robogó, a büntetés máris a százezres nagyságrendre rúg, a szakértõi díjjal együtt, mivel ugye (jogositvány) kategórián kívül esik motor. Na persze ehhez nagyfokú rendõri aljasság is kell majd, hogy ilyen vizsgálatra elküldjék az illetõ robogóját (mivel majdnem mindegyik tud 40-nél többel menni), de a legtöbb rendõrben ez úgyis megvan, ha ilyen suhanccal állnak szemben.
Aznap este is vagy 10-15 ilyen robogós gyerkõc száguldozott a városban. Mivel nagyjából egy helyen szoktak összejönni az "éjszakai száguldozók", nem messze tõlünk megálltak. Majdnem lementem hídba, amikor láttam a bukósisakok alól rendre kis tizenéves gyerekek bújtak elõ. Egyszerûen úgy be tudok pöccenni a látványuktól is... még a szõr se nõtt ki a lábán, de már arra gizdul mindegyik, hogy mennyire tud berúgni, milyen csaja van, meg mennyivel tud körbeszáguldozni a városban. A rendõrök meg szinte minden héten összevakarnak egyet az aszfaltról.
szerintem a rendorok meg jobban otthon vannak a temaban mint az atlag
Pár hozzászólás: ez a "segédmotor 45kmh felett gyanús" dolog...hhát nemtom,sztem a mai gépek (Gilera Runner,Aprilia SR,Aerox,stb.) foyltás nélkül simán mennek 75-80-at. nem is errõl akarok vitát nyitni,mert bizony hosszasan lehetne taglalni ezt a folytáskivevõs meg törvényszegõs dolgot...az igazi kérdésem az lenne: Tudtok arról valamit,hogy egyátalán tervezik-e Mo.-n a robogok kisrendszámozását,és evvel együtt,hogy lehessen vinni utast (mint pl Ausztria)?
Mert errõl sehol nem találtam infot..pedig az EU megengedné....
-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --
Én meg rendõrökrõl, akik látásra/hallásra nem tudják megmondani biztosan, hogy az nagyobb mint ötven.
Persze öblösebb hangja van, de nem tudja bebizonyítani.
Természetesen 50-es táblányka van az oldalán.
Ha rányomtok egy 50-es matricát, vagy mégjobb ha ráfujatjátok, akkor a rendõr nem fog belekötni.
Eldontheted, vagy megcsinalod a jogsit, vagy sporolsz, de ezzel vallalva a lebukas kockazatat(ami egyszer el fog jonni), es akkor joval tobbet fogsz bukni a dolgon mint 60-80e forint.Gondold meg
"és nem közvetlenül melette álsz meg.......
hanem elõrébb, vagy hátrébb 3 méterrel..." - Csakhogy a KRESZ nem azt mondja hogy ott állsz meg ilyenkor ahol akarsz ugye. Ha már a legelején se azt csinálod amit a rendõr mond, akkor számíthatsz rá hogy gyanús leszel, sõt jó eséllyel keményebben áll majd a rendõr a dolgokhoz.
A Vespával meg arra célzol hogy burkolt, így nem látszik a hengerfej és nem lehet megmondani hogy mekkora? Elõbb utóbb úgyis kifogsz egy olyan rendõrt aki felismeri a dolgot. Az egyetlen olyan megoldás amit én megkockáztatnék az a nagyobb köbcentire húzott 50-es, de ha nagyon akarnak akkor azzal is lebuktatnak.
És így autópályára is mehetsz, és a csajodat fel tudod ültetni hátra...
Nekem pont ez a bajom.
A csaj jönne Vespázni, de "törvénytisztelõ" vagyok, azért nem akarom bevállalni, hogy rendszám nélkül üljön fel..