Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha órákig ott igazoltatnak, és ha te készen vagy, akkor indít és bõgáz....
és nem közvetlenül melette álsz meg.......
hanem elõrébb, vagy hátrébb 3 méterrel...
a robogó ált 50-es
én a Vespa-ról beszélek.

Ja. és ha például út szélén igazoltatnak órákon keresztül, akkor addig ott üldögélsz amíg nem költöznek arrébb vagy le nem jár a mûszak? 😊 Ráadásul már a leállítással is gondok lesznek. Gondolom úgy értetted hogy még mielõtt odaérsz már leállítod a motort és odagurulsz. Namost ehhez le kell venned a gyújtást ami viszi magával a világítást és az indexet, így máris megsérted a kreszt. Ráadásul ha ez egy robogó és nem sebváltós gép, akkor a gyújtás elvételével se érsz sokat amíg visszahajt és csak mikor már majdnem áll, akkor döglik meg a motor. Ez az egész sz*art se ér szvsz, lehet hogy megúszod párszor, de elõbb-utóbb megfognak.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Általába 125-ös gépeket használnak 50-esként.
A köt bizt kb a duplája, vizsgázni 2 évente kb 15-20 e ami kibírható.
Más költség nincs.

megvárod, míg elmegy....
elmolyolsz a motor körül valamit.
rágyújtasz egy cigire......
stb...

Engem speciel elég sûrûn állítanak meg. Évente 5-10 alkalommal simán.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Sokan azért használnak 50-esként nagyobb motort mert az 50-esnek jóval kisebb a járulékos költsége. És ha már úgyis 50-esnek használja, akkor minek mellé motoros jogsi?

"1. szabály: ha rendõr megállít, motort AZONNAL! leállítani" - Aha. És ha azt mondja hogy mehetsz tovább akkor meg eltolod 200 métert és ott indítod be?

Dehogynem segédmotorral!
Csak nem 40 km/h a max sebessége, ha nem 80.
B jogsival vezetek.
Egyébként robogósokat, meg rendszám nélküli "segédmotorokat" nem nagyon állítanak meg a rendõrök.
Az új PX-eket már nem is forgalmazzák magyarországon.
Nekem egy 83-as PX-em van. Semmivel nem büdösebb, rosszabb, környezetszennyezõbb egy 250es ETZ-nél.
Bezzeg olaszoknál millió egy ilyen gép szaladgál.
Hol van itt EU harmonizáció! A Jó Büdös Q.. A...

hogy ne lehetne a vespat forgalomba hozni...az ujakat biztosan

igen csakhogy nem segedmotorral mentel, ez a rendornek is vilagos lesz a 80-as tempobol, igy te jogsi nelkul vezettel, ami nem csak egy szimpla gyorshajtas!

Én a Vespával 0 tapasztalattal azonnal megbírkóztam.
nem nagy ördöngõség, 1 hét után már rutinból fog neki menni.

Egyébként kezdésnek tényleg egy kisebb motor kellene.
Vegyél egy Simsont, 1 hónap alatt belejössz, és ha borulsz, akkor nem a fél millás mocit dobod el, hanem csak egy 60e-es "ócskavasat"

Bálint

1. szabály: ha rendõr megállít, motort AZONNAL! leállítani
A hülye rendõr meg nem fogja ott helyben megmondani, hogy az 50, 125, vagy 200 ccm.
Nincs hozzá adatbázisuk sem...

Én imádom a Vespám. Egy életforma!
Sajnos nem lehet forgalomba helyezni magyarországon, mert nem felel meg a környezetvédelmi és egyéb elõírásoknak...
Ha mehetne vizsgára, akkor én is letenném a jogsit.

Bálint

Akkor az van, hogy gyorshajtásért megbüntet...

nem ersz semmit az 50-es papirokkal, egy 200-as es egy 50es kozotti hangkulonbseget mar a hulye is eszreveszi...
Nem ertem a mai embereket, hogy ha szeretnek motorozni, akkor miert nem kepesek letenni a jogsit, igazan nem egy nagy kunszt!

ja es ez a motor mar 15 eves, ami az ilyen motornal nagyon sok, valszeg tobb tizezer km van benne, ezert is adja ilyen olcson a gazdaja

meg mindig nem valaszoltal arra hogy mit mondasz ha lemeszelnek...
a valtoval nem hiszem hogy 0 tapasztalattal megbirkoznal

ember most tapokrol van szo??
300watt tudod mire eleg??talan megmoccan a moci, de az se valoszinu...
most akkor osszefoglalom mi a segedmotor:
-50cccm-et meg nem halado loketterfogatu, belso egesu motorral hajtott 2-3-4 kereku jarmu vagy(!!!) legfeljebb 4 kwatt(=4000watt) teljesitmenyu egyeb motorral hajtott 2-3-4 stb.
-tervezesi sebessege 45km/h-nal nem nagyobb es sajat tomege max 350 kg

Scholes18
a penz nem gond, faterek azt mondtak fel millaig akarmi lehet! en eloszor ilyet vagtam: majd ilyet:

ezt nezzetek inkabb:
(apronet.hu)

"CAGIVA FRECCIA 1991- es 125 cm3 50- es papírok. Speed motor új gumikkal frissen szervizelve nagyon erõs tökéletes motorral, váltóval, lengéscsillapítókkal hibátlan állapotban szezonra felkészítve eladó. Metál fekete színû mondhatni karcmentes állapotú. 30Le, 7 sebesség, folyadékhûtés, elöl - hátul tárcsafék, power szelepes + (exup) mechanikus kipufogófojtás szabályzás, önindítós, 155 km/h a végsebessége, 5- 6 l fogyasztás 100km- en. "
Ár: 260.000

Glory Glory Man United!!

Nem mindig kcm függõ, ne felejtsd a 300 watt -ot.
igen, az is segedmotor

aha es mi van akkor amikor lemeszelnek 90-nel, es bemutataod az 50ccm-es papirjaidat??a rendor eloszor felrohog, aztan jol meg$%#...

tomsolo
és ha csak 30cc-is ahhoz is kell jogsi? 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

az Aprilia 50-es volt

50 ccm-es motor mehet 100-at, ha tuning van rajta.
volt egy Aprilia Habana-m, az folytva ment 80-at.
Ellopták
most egy 200 ccm-es Vespa-m van.
Az megy 100-at.
Természetesen 50-es papírokkal.

16 éves kortól mehetsz A1-re, azzal vezethetsz 125ccm-ig és 11 kW-ig motort. A jogsi megvan 70-80ezerbõl, 2-300ezerbõl vehetsz egy ilyen kategóriás használt motort és még marad zsé szervizelni is. Szerintem ez a legértelmesebb megoldás. Egy ilyen motorral már törvényesen is járhatsz 90-nel, meg kényelmesen bír is ennyit.

tigeroo
azt a 100-at tuti lejtõn csinálta
nekem van robogom, a fojtas 40km/h-nal van, mert a kresz ennyit enged, most fojtas nelkul megy a robi 65-ot. Egy 50ccm az eletben nem fog 100-zal menni, max lejton lefele...(Piaggio Vespa 2003)

ja es azt ugye nem kell ecseteljem hogy mi tortenik akkor, ha lemeszelnek a zsaruk mondjuk 80-nal

eleg liberalisnak tartom magam, de 15 evesen en nem szeretnem ha 100-zal tepnel az utakon, bocs

azt elhiszem, nade dupla annyiba is kerul, es 2-3 ev mulva mar sajnalni fogod a ra kidobott penzt...

Scholes18

Glory Glory Man United!!

Scholes18
ugy hallottam hogy , ha kivetetem a leszabàlyozast megy vagy 100-120at is!
Haveromak is ezt csinalta az o 50ccm -sevel!

Glory Glory Man United!!

Scholes18
Meg 15 eves vagyok!
amugy ez sokkal jobban bejon mint a robogok!

Glory Glory Man United!!

nincs ertelme ilyen versenymotort venni 50ccm-mel...
csinald meg a jogsit szvsz

tigeroo
50ccm-es motor nem fog menni 50-60km/h-nál többet...
Scholes18
SEGITSETEK!!
mondjatok 50cm3 mocit 500.000 ft-ig! Sport legyen gyorsan menjen lehet hasznàlt is!!
ehhez hasonlo, faxxa legyen:

Glory Glory Man United!!

tigeroo
köcc a bíztatást!😊 szal aprillia roxx😊
Lt.Balu
Sziasztok!
Ha még aktuális a kérdés a CPI moci ügyben:
a CPI és a Keeway nagyjából egy kutya,Keeway-t kapsz 199ért ujonnan.lényegében Amerikai futómü,japán motor, kínai összeszerelés.Jól néznek ki,elméletilewg alkatrészt is gyorsan szereznek hozzá.2 Haveromnak is CPI -je van (Hussar),kb 1 éve,eddig nemvolt velük gopnd,csak annyi a hibájuk,hogy rajt ülve lábbalé visszafogod csutkagázon,szal nem vmi erõs a motor..nha errõl irtam egy kisregényt😊
Amúgy nekem egy 97es Apriliám van, nagyon tudom mindenkinek ajánlani,nagyon megbizható,és sportos gép.
Nha egyenlõre ennyi..hja és tigeroo: robogo.lap.hu-n nézz körül!
Üdv:
Lt.Balu (HA-FUN)

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

tigeroo
vmi internetes moci-kereskedés nincs?😄 szemlélõdnék😄
tigeroo
hi! szeretnék egy robogót! haverom vett egy fekete Suzuki Estiellet ( vagy hogy írják)-ot 5 éves és 150K-ért, mit szóltok?
K.András
Ez sem rossz 370-ért:

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
CPI HUSSAR itt az oldaluk:Babó Motors KFT
Egyébként jo mocikat csinálnak és nem is drágák annyira, pl ez 460 ezer.

Ez milyen robogó?

War. War never changes.

Z
fenéket! 80-as Enduro-ra nem kell... 😄

kiállítasz róla egy smkp papírt és gyí! ;-)

Megy 80-at, 3litert fogyaszt, oszt igénytelen, meg az autókat is odabaszod jó esetben a körúton kis lámpaközöknél... 😄DD

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

K.András
Vagy ha ilyen árban tudtok jobbat jöhet rola kép...

K.András
Akarok venni egy robogot,ezt néztem szerintetek milyen?
350 ezer vadi uj...

CybearBoy
Szerintem meg a chopperek a legjobbak. 😛 Amúgy 18 múltam. 3-án kezdem az A-korl. tanfolyamot. 😊

nemcsakfeel
50 köPcentis motorok

viszont chopperrel tudsz a leghosszabb távot kényelmesen megtenni

*hihi ** *

blackmetal
Mé, hány éves vagy? amúgy chopper szar, mer drága+nem lehet vele száguldozni!

\"For those about to rock-we salute you!\"

CybearBoy
Az jó. 😉 Nekem egy eléggé lehasznált van, de ezzel is tök jól elvagyok, csak már nagyobb mocit szeretnék, vmi 250-es choppert.

blackmetal
lesz 60-ért Simom az anyám kollégájától!

blackmetal
jaja, most nézem a hírdetéseket, hát 50 és 100 rongy között mozognak
az árak