Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fifi
Úgy hogy NEM automata váltós a robogó!

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

azt nem
de hogy jön ez ide?

fifi
És automata váltót/akár kocsiét/ láttál már?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

igen
miért?

fifi
Szedtél te már szét ilyen motorblokkot?

Automata (cvt) váltóval ellátott motorkerékpár?

CCM határ mi legyen?
A "klasszikus" robogó 50 ccm

tuningal 70
???

fifi
Helyes!

Szerintem határozzuk meg pontosan, hogy mi az hogy robogó, és akkor mehet az eszmecsere a fordulatszámról!

Miért ne lenne a Vespán kívül más???
Ezt nem értettem...

fifi
Áhhhh!
És Vespán kívül nincs más a világon? A VW sok dízel autót gyárt>>>>minden autó dízel???

Viszont a robogó definícióját én sem tudnám most így hirtelen! Szvsz. az üléspozíció különbözteti meg a sima smkp.-tõl...De ez sem biztos!

A vespák 90 %-a 3-4 sebességes kormányváltós!

Akkor tisztázzuk a fogalmakat!

mit nevezünk robogónak?
:-)

fifi
Tudjuk!
Mindenesetre a robogók 99%-a mai napig variátorral mûködik! Az egy másik dolog hogy a te Vespád történetesen váltós!

fifi
"max 7000-et pörög egy gyári, nem tuningolt 50-es motor."
-erre reagálva!
Hidd el egészen pontosan tudom milyen ennek és annak a motorja!

Ja megsúgom, hogy vannak régi automata Vespák, és ugyanaz a konstrukció mint a mai robogókban.
A lényeg nem fejlõdött egy cseppet sem!

Fifi, ne hasonlítsd össze a kroszmotort a robogóval!
Egész más a motorja, mint egy robié...

Nem a Vespámból indulok ki, mivel az 4sebességes...
Hanem az ellopott robogómból, egy Aprilia Habana-ból.

fifi
Bármelyik mondjuk 80-as krosszmotor kipörgi jó keverékkel a 14ezret!
Ha az 1sebesség nem tetszik, hát lelked rajta, mindenesetre a 278-ban szépen van szemléltetve a variátor!

Azt még ki is felejtettem hogy szigorúan robogóknál maradva. Ha kibõvítjük a tartományt minden 50-es motorra akkor végképp hülyeséget írtál, mert bejönnek a "sport" motorok is a 14-17ezres fordulatszámukkal.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Speciel az én 12 éves Jog-om maximális fordulata is 7000, az újabb verzióké 7500-8500. Gyárilag. Úgyhogy nem vicceltem. És mivel nem kell váltogatni, ezért lehet hívni õket egy sebességeseknek. Gyanítom hogy te az oldschool Vespádból indulsz ki, miközben a technika fejlõdött egy hangyányit.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

max 7000-et pörög egy gyári, nem tuningolt 50-es motor.
Ne vicceljünk már.
1 sebesség?
megõrültél?

Az én motorom teljesítménye 5 LE 6500/percnél, és 10 Nm 5500/percnél, ami szerintem nem sok. 50cm3, 2 ütem.

A robogók nem egy és nem is két sebességések. Fokozatmnetes CVT váltóval szerelik õket, ami tudniillik a legkorszerûbb nem számít manapság. Az ideális karakterisztikával rendelkezik, mivel nem egy kettõ ... hat sebességfokozatot kapcsol, hanem idõ és sebesség függvényében állanfóan változtatja az áttételt. Ezt két pár egymással szembefordított trapéz keresztmetszetû, úgynevezett variátortárcsával oldják meg, amit egy szintén trapéz keresztmetszetû ékszíj kapcsol össze. Valahogy így:

durván 8-10ezer között van a maximális fordulatszámuk típustól függõen. Nem véletlenül ajánlják 10ezrenként a teljes motorgenerált.😊

fifi
Hogy-hogy miért pörögne egekbe a motor? Egy váltó nélküli kis lökettérfogatú 2taktos motorrõl van szó...

mivel 1 sebességes vagy 2 a legtöbb ,azért van nagy sebességnél olyan óriási hangjuk ( a nagy az olyan 50-60 az 50cc-eknél 😊 )

War. War never changes.

miért pörögne egekbe a motor?

Az az igazság hogy ne mcsak én használnám hanem a 14 éves kistesóm is... én olyat akartam, de ne mlesz idõm megint elmenni jogsira...

War. War never changes.

CybearBoy
Keeway-t semmiképp se vegyél, gagyi kínai fos...

fifi
Ha van 5kilóm tuti nem veszek robogót...Kis kerék, idióta üléshelyzet, váltó nélküli-az egkeben pörgõ motor, drága alkatrészek. A francért nem veszel normális motort? Mégha kicsit is, egy Cagiva Supercity, Aprilia Rs mennyivel jobb...

NA végül nem vettem meg azt a használt honda diot, mert elég gyenge volt már...
ti ilyen 50cc-s robogót tudtok ajánlani? Olyan kell ami nagytestû, 2 személyes, jó gyorsan megy (min. 60-70) és lehetõleg honda, peugeot keeway vagy suzuki. Ja és jól nézzen ki és kb 500 000 Ft-ig.

War. War never changes.

fifi
Errefelé 60-ért viheted a legfaszábbat is!

Scholes18
Mer ,mennyi az ára?

Glory Glory Man United!!

jó öreg szimó!Lehagy minden játékrobogót és az ára is egy vicc

\"Life is around you and in you.\"

\"Life is around you and in you.\"

tippem sincs, en becsuletes allampolgar vagyok😄D

Scholes18
És amúgy azt hol lehet megcsinálni?

Glory Glory Man United!!

én nem bírok februárig sem várni... veszek egyet most

War. War never changes.

CLINT EASTWOOD9
na egy év múlva az úttesten vigyázzatok
Szuper lesz a robogón

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Alkudtam... 100 000-bõl lejön a szervizköltség+ kapok egy sisakot. Így már picit jobb.

War. War never changes.

fifi
Sok...Konténerbõl veszel olyat 40-50ért!

Kymco 😊

50 ccm-es, de nálam 2 személlyel (140 kg) vitte a 70-et. Sisaktartóba belefér a 2 sisak. 350,000 Ft bruttó. Mo-gon tehát kapható
Figyeljetek... haverom, el akarja adni neke ma Honda Dio típusú robogójat. 94-ben gyártották, 6900km, 49cc, sebességmérõ megáll 40-nél és az üzemanyagjelzõ ne mmûködik. Most adná 100-ért, de sztem lke kéne alkudnom 80-ra mert ezek megjavíttatása és egy kis szerviz miniimum 20 ezer, plusz még sisak is kell...
sztetek megérné, vagy várjak februárig és vegyek egy újat?

War. War never changes.

Scholes18
Látod, én már csak ilyen vagyok...
Amúgy kösz a választ.

Glory Glory Man United!!

mar megint jonnek a torvenyesebbnel torvenyesebb kerdeseid?Na de hogy ne az legyen hogy csak fikazok valaszolok: kapcsolattal, penzzel lehet, de a 125-nek a blokkon is van valami gravir hogy az 125, a rendor azt meg szokta nezni, ugyhogy azt is retusalni kell

Scholes18
lenne 1 kérdesem:
125ös mocihoz utólag lehet csinálni 50es papirokat?

Glory Glory Man United!!

na vki?

War. War never changes.

milyen robogót ajánlotok, ami kb 300-400 ezer Ft, 50cc-s és elég jól meg gyorsan megy? (sisaktartó legyen benne)
ja és amit meg lehetr venni itt Mo-on 😊

War. War never changes.

x8?