6802
Robogók!!:)
  • Reyes
    Egyébként Yamaha Aerox-ra gondoltam, elég szép darabok vannak használtmotor.hu-n...

Vagy inkább nézzek újonnan?

(Jajj, de sok kérdés van még:S)
  • Reyes
    Ami nem is megy szarrá 1000 km után?:)
  • OrioN the S
    400k-ból már olyat veszel ,hogy ihajj :)
  • Reyes
    Szaisztok!

Venni szeretnék egy robogót, suliba járás céljából. Csak az a gond, hogy az egyetem 40 km-re van, és minden nap 80-100km-t menni nem biztos, hogy jót tesz egy 70-es/100-as robogónak...

Az lenne a kérdésem, hogy ti mit gondoltok, ilyen célra milyen motort érdemes venni, illetve érdemes-e robogót venni?

Vennék nagyobbat is, de nincs rá keret (max 400k):S A mai vonatbérlet árak mellett meg jobban kifizetődő egy robogó...
  • pszihopata
    Ritka darab,nekem egy volt csak,szerintem jó gép.A levegős piaggio-blokk örök darab,szinte sosem kell szerelni.Lényeg hogy a digit műszer hibátlan legyen,azt már javítani nem lehet.
  • bp
    Psziho!

Gilera Ice? Ismerősöm venne, gondoltam megkérdezlek.....jó motor?
  • pszihopata
    A robogó sokkal praktikusabb mindennapi használatra,és rövidtávú utakon.Mindkét megadott gyári lóerőadat hülyeség,a tzr jobban megy.Ha szeretsz sportosan motorozni-tzr,ha utálod hogy veri a vizet-sr.Szívből motorzni-tzr, közlekedni-sr.
  • Peck
    Sziasztok az lenne a kérdésem hogy most állok egy motorvásárlás előtt és nem a pénz számít hanem a minőség,nekem tök 8 hogy váltós-e vagy nem mert mind2 elvisz ahova kell de melyik a jobb a Yamaha TZR50 vagy egy Aprilia SR 50 Street,nekem az lenne a fontos hogy jól menjen....azt halottam eddig hogy az Aprilia több lóerős mint a TZR,viszont ez csak 90et megy..kb...míg a TZR megy 100at is...jól tudom vagy félreinformáltak...melyiket érdemesebb...(nem kell hosszútávra kb 2-3évre max)
  • pszihopata
    Balaton nyugatipart.
  • erdei1989
    Miért te hol laksz pszihopata????????
  • pszihopata
    A motor+erőátvitel ugyanaz.Ilyet még nem nyitottam,de ha a felömlők is szűkebbek /ami újabban gyakori/,akkor hengercsere,persze akkor már dukál a 70-es,min.30000 ft.Ha elég csak kinyitni,az nálam max:10000ft,hogy máshol mennyi,azt nem tudom.A kipufogót nem biztos hogy cserélni kell.
  • Peld
    A street és az új kasznis között csak a kinézet a különbség? Amúgy ugyan az a blokk, váltó, elektronika...stb? És a folytás kivétel, új kipuf. meg talán a karburátor átállítása szerelőlél, anyagárral együtt kb mennyibe lehet?
    Előre is köszi...
  • pszihopata
    A street verzió semmiképp,mert csak 50000-rel olcsóbb,és még a régi kaszni.Az új karbós szvsz. jobb választás.Injektoros rizikós,tunningja pláne!Kicsit 'átgyúrva" elég jól megy,de fontos hogy csak olyan nyúljon hozzá,aki vágja a témát!Hiába jó szerelő valaki,itt az elméleti tudás is legalább olyan fontos.
  • Peld
    Sziasztok
    Van valakinek új Aprilia SR-je (karburátoros)? Megéri a pénzét? Folytás nélkül, nem túl sok tuninggal kilehet belőle csikarni normális tempót? Ez kb mennyibe fáj?
    Előre is köszi...
  • erdei1989
    Köszi
  • pszihopata
    Rosszabbul fog menni,mert a csökkenő vákum miatt kevesebb benzín áramlik fel a fúvókán.Hamarabb elkopik /rosszabul szűr+a szegény keverék miatt túlhevűl a henger/,és undorító hörgő hangja lesz /amitől sokan azt hiszik hogy jobban megy/.Csak teljes körű tunning mellett van értelme!
  • chicco
    igen és hamarabb elkopik
  • erdei1989
    Ha veszek egy malossi légszűrő filtert akkor jobban megy majd a motor?
  • SET50
    sziasztok! tud na nekem valaki segíteni? én japán robogókkal foglalkozó bontót keresek budapesten!! eddig nem találtam semmit...ha tud valaki egy párat szoljon. Köszi
  • SET50
    hehe
  • dotkom
    kosz a felvilagositast.
  • pszihopata
    Sosem halottam yamaha barracuda-ról.Viszont Barracuda Moto cég létezik,nem az ő matricájukat nézted tipusnak?Ha feldobnál egy képet előrébb lennénk,vagy írj róla v.mit!
  • zsolesz92
    Sziasztok. Van egy Yamaha Barracudám. 90km/h-t mentem vele, ghasználtan vettük, és nem tom h tuningolva van e. lehet csak ugy alapbol megy ennyit? Azoldalán van egy tuning matrica de hát ki tuggya...
  • pszihopata
    Ja a fék adagolásán múlik minden,és az egyensúlyon.Ha üt a hátsókerék az megnehezíti a dolgot.
  • pszihopata
    Persze elsőfék,azt nem írtam.
  • pszihopata
    Gázadáskor elkönnyíted a hátulját,és előredőlve csutka gáz.Vizes úton érdemes gyakorolni,mert ott könyebb és nem fogy úgy a gumi,ellent kell kormányozni,és egyensúlyozni,miközben lassan halad a motor.Aki sajnálja a mocit,az nem tanul meg!Nagytestű 50-esen meg se próbáld,jog dió,sephia de utóbbiakra nem árt a hetvenes henger.Kings Tired v. union gumi a legjobb,mert nem tapad.Nagymotorral sokkal könyebb.
  • dotkom
    egyebkent gumit fustolni ugy kell hogy behuzod az elso feket es meghuzod a gazt?
  • pszihopata
    Mi van?'Fel lehet pöckölni bármit,ha van rá zseton"-ezt írtam /1731 HSZ/,nem olvastad?Az az sr szerinted széria 50-es?Amúgy 50 köbcentis motorral a világrekord jóval 200 fölött van!Hol írtam hogy nem lehet egy vizes sr-t felhúzni akár 120-ig?Csak a tunning több 100000 hozzá,és kibír pár órát.Mentem olyan aeroxal,ami 1 millába volt a tulajnak,mégis megverte egy 125-ös gilera typhon.
  • erdei1989
    Szerinted akkor ez hihetőbb pszihopata
    http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/scooter/?vi=18628&t=scooter
  • pszihopata
    Széria 50-es next-zone joggal szoktunk bohóckodni,de gumit füstöltetni nem úgy kell hogy állok,hanem feltett lábbal szép nyolcasokat írva.Egy jó jog-gal sima betonon meg lehet csinálni,egyátalán nem nehéz.
  • pszihopata
    Robogókat hozok be olaszból.Volt minimum 8 db 180-as runnerem,amik gyárilag 20 lóerősek,a végük 130-135 volt óra szerint.Az szerintem nem több valós 125-nél.Fel lehet pöckölni bármit,ha van rá zseton.De mikor a kiscsávók egymást licitálják túl,az már engem nagyon fáraszt.Volt még ezer éve egy rd 350-em,65 kiló vagyok sose ment 160-nál többet.Ráült a 90 kilós haverom kipróbálni,és 185-öt ment vele.Lehet hogy rosszul húzom a gázt?
  • pszihopata
    Tudod hogy milyen motor van benne?Fogalmad sincs!Mire példa ez?A schwalbe 2.4 /turbohűtés/ vagy 3.6 lóerős /51-es blokk.A büdös életben nem megy 65-nél többet.Persze ha a tiéd,ki tudja?
  • barret
    Ezt nézd meg :D
    Ez is megy sztem legalabb 80 at ... kettesben egeti a gumit.
    Szar Simson swalbe... Amugy a 80-95 nem varazslat.
    Azt a 8-10 fojtast kicsereled a motorban,es kb ennyi...
    Enyem szar,88-at megy csak,(autoval bemerve)
    Sajat oraja tobbet mutat.Szar Swalbe.
  • erdei1989
    Milyen???
  • erdei1989
    Na akkor ezt nézd meg
    http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/scooter/?vi=18628&t=scooter
    :D:D nem én vok
  • pszihopata
    Mért a sachs-é szerinted nem csal?Az mitől hitelesebb?Mi rendőr haverral bemérettük egy yamaha r1-z /250-es/-t,50 nél a zsaru azt mondta 38.A trafi hitelesítve van!!!!!!!
  • erdei1989
    Az motor 1998-as de bátyónak van egy sachs madass 125-ös motorja és amikor 80-at mutatott az óra az sr-en akkor a sachson is!!!!!!!!
  • erdei1989
    Köszönöm a segítséget!!!!!!!!
  • pszihopata
    Balkéz két újj a féken,láb nem lógatva!Nekem 3 évig tartott,de már tudok körözni is.Legjobb a Jog.Térdvédő könyökvédő kesztű sisak.
  • pszihopata
    Nem akarok ünneprontó lenni,de ha az sr órája 93-at mutat,az max 75.Egy széria robogó csak a kipufogotól nem fog jobban menni.Különben is hogy gondolhatja valaki,hogy egy 90 kilós robogó+pilóta 50 köbcentivel megy 93-at?A 100-as aerox,speedfight,neos sem megy 93-at!Ha izmosítani akarod 70-es hengerrel kell kezdeni,pl: a rózsaszínű políni hengerrel.Rohadt drága,és igen hamar elkopik oda már kell a rezonátoros dob,és nagyobb karbi /membránt adnak a hengerrel együtt/.Sokkal jobb megoldás venni egy 125 vagy 150-es sr-t,aztán gyía!Ja és az fogja bírni hosszútávon./persze rendszám nélkül/