Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CaviaR
Megint tanultam, köszi! <#vigyor3>

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

OrioN the S
Úgyis van az!!!<#eljen>Amúgy naon feltünõ dolog az a benzinszürõ.<#smile>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Zetorg
az aluminium csapban van a benzinszûrõ.
a két csõ közül az egyi a benzincsõ, a másik pedig a vákuum csõ.csak akkor megy a karbiba benzin, ha a vákuum csõ szív!
a csapot is általában bilincs fogja a tankba, ha azt meglazítod ki tudod húzni a szûrõt.csak ha kihúzod rakja alá valamit, vagy elöbb szívd le a benzint.

CaviaR
Sokat segítettél, holnap lemegyek megnézem. Amúgy egy 2ütemû 100 köbcentis Peugeot X-Fight.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

CaviaR
Ez volt az elsõ gondolatom amikor megállt, de nemtudom hol van benne a benzinszûrõ. Van egy csõ amin benzinszûrõhöz nagyon hasonló szûrõ van, de az az olajhoz van. A tankból kiáll egy aluminium csapszerûség, amibõl két csõ vezet, mind2 a karbiba. Ezek mik lehetnek pl?

Zetorg
hát...milyen motorod van?
általában egy lapos+csillag csavarhúzó kombó elég a szétszedéshez, esetleg még imbusz kulcs kell hozzá.
leveszed a légszûrõt, lekötsz minden csövet, bovdent a karbiról.a légszûrõvel ellentétes oldalon van a szívocsonk, általában gumi és azon van egy bilincs.ha azt kilazítod, le tudod húzni a karbit.
ez a kétütemû robogóknál így szokott lenni, ha 4ütemûd van, akkor vidd szerelõhöz, vagy várj valakit, aki szedett már szét olyat. 😊

OrioN the S
Nekem akkor is csinált iet amikor a benzinszûrõ volt dzsuvás! Azt is nézd meg hátha nátha!

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

CaviaR
Tudnál hozzá tippeket adni, vagy esetleg linket, hogy hogyan kezdjek hozzá a szétszedéshez, mert nem olyan egyszerû, mint gondoltam. Belvárosban lakom, szal körülményes elvinnem a mocit szétszerelni, és még akkor is csak utcán tudom csinálni, mert nincs itt más hely.

Milyen szerszámmal és hogyan kell kivenni a karburátort? Alapszinten értek hozzá, és még nemvettem ki karbit sosem. 😛

Zetorg
pucold ki a karbit, hátha jobb lesz!
ha az sem segít, akkor lehet, hogy eltört az egyik gyûrû.

CaviaR
Tudnátok segíteni? Van egy kis problem a mocimmal. Tegnap jöttem vele szépen, egyszer csak elkezdett lassulni, majd egyre lassabban ment, vegül megállt az úton.
Leállítottam, majd elindítottam, stenderen pörgött is a kerék mint az õrült amikor meghúztam, de ha megterheltem, továbbra sem ment. Ha húztam neki egy erõsebb kázt, le is fulladt a motor. 100ccm, tehát bírja simán a súlyomat. Aznap nem is volt túl meleg, ment ez már többet is nagyobb melegben gond nélkül.
Mit csináljak vele? Olyan mintha nem kapna elég benzint. Légszûrõvel nincs gond, megnéztem.

Ráadásul ma láttam meg, hogy a karburátor köpi vissza a benzint és az olajat a légszûrõbe, ami eddig sem volt rá jellemzõ. Nemtudom ez mit jelent, de biztos rosszat, és a karburátor hibájára enged következtetni.

Valaki okos segítsen légyszi!

OrioN the S
Igen én voltam! 😄 Tök jó volt! Mekkorát zanyált a crossos forma 😄 LOL

Zetorg
volt valaki a tegnapi motoros találkozón?

Beniboy
<#idiota><#idiota><#idiota>
A PÁV-ot eltörölték, helyette egy brutálisan kemény feladatot iktattak be: tolni kell a motort egy nyolcason.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CaviaR
Elnézést, le vagyok maradva...

"2004. január 1-tõl azok a jelentkezõk, akik 21 éven felettiek, és közvetlenül a 25 kW-feletti (A) kategóriában szándékoznak jogosítványt szerezni, már nem kell ilyen vizsgálaton részt venniük. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik az A1 illetve az A korl jogosítvány megszerzése után a két év letelte elõtt szándékoznak korlátlan mkp. vezetõi engedélyhez jutni, vagyis nekik sem kell kiegészítõ PÁV-on részt venniük."

CaviaR
Valaki eltudná mondani mit tartalmaz pontosan a PÁV?

Van "B"-s jogsim, de szeretnék majd "A"-s jogsit ha meglesz a 21.évem. Mivel nem rendelkezem sem "A1"-el, sem "A korl"-tal 2 éve, ezért kell majd tennem PÁVot ahoz, hogy egybõl a legmagasabb "A" kategóriát kaphassam.

Szal mi is ez?

Zetorg
jah, ezeket tudtam 😛
gondolkozok, hogy mi legyen, mondjuk szerintem elég 80-85 a városba

Ma már csak este leszek. Sziasztok!

Ha nehezebbet teszel bele, jó esély van rá, hogy többet fog menni pár km/h-val, de a gyorsulásodból vissza fog venni egy kicsit, lassítások után nem lesz olyan gyors gázreakció, mivel a nehezebb görgõ kint marad a varió szélén.

"Ha jól értelmezem, a forgás centrifugális erõt fejt ki a 6-oson és nekiszorítja azokat a pofákat 8-as belsõ peremének, ami megforgatja a kereket." -- Ezért nem lehet betolni. Mert ha forog a 8-as, akkor ez még a fizikai kontakt hiányában nem forgatja meg a 6-ost. Ez a dolog csak egy irányban mûködik, csak a 6-os forgatja meg a 8-ast.

Zetorg
vennem is kéne görgõt, mert 85-nél nem megy többet 😊

Pontosan.

Zetorg
a görgõk a variátorban vannak, ami a fõtengely végén van.

CaviaR
Ha jól értelmezem, a forgás centrifugális erõt fejt ki a 6-oson és nekiszorítja azokat a pofákat 8-as belsõ peremének, ami megforgatja a kereket.

Azt viszont nemtom pontosan, hogy a görgõk a 6-osban vannak, vagy a fokozatmentes áttétel valahol máshol van?

Ha nem érted, kérdezz!

CaviaR
Aham vili, h nem tudom berugni ha nincs benn berugókar (kicsit gáz is), de mi az a röpsúly?

Ha leveszed, sztem semmi baja nem lehet. Le kell dugózni az ottmeredt lyukat, és kész. Annyi hátrányod még származhat belõle, ha véletlenül felmondja az akkumulátorod a szolgálatot, csak tolni tudod a motort, mivel a röpsúly miatt nem lehet máshogy elindítani, csak a berugókarral.

CaviaR
Köszönöm, igazad lehet! Akkor belevágok ha nem lesz 100000 fok árnyékban. 😊

Pavlo véleményét is meghallgatnám #566 ügyben biztos ami biztos. 😉

A súly nem számít, pontosabban a lényeg a súly elosztásán van. Ha megnézel egy Jog-ot, az ülés a hátsó kerék felett van, ott ül rajta az ember, kisebb az erõkar, egyszerre felrántja a könnyû orrészt. Ennyi.

Zetorg
igen és az fele ekkora fele ekkora súllyal, majdnem ugyan ezzel a blokkal.

Egy jó állapotú tizenéves Jog mindenféle tuning nélkül is kerékre áll.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Zetorg
amúgy most jöttem haza, most szereltük be a malossi hengert 😛
még bejáratós, úgyhogy nem küldtem, de indultam egy keményet és simán egykerékre állt 😊
és még minden más gyári...mi lesz, ha meglesz a kuplung is...

Zetorg
akkor elmondom a véleményem, amit NEM szabad kézpénznek venni 😊

szvsz, ha kiveszed a berugó kart és a kis fogaskereket, akkor nem lehet semmi baj.mivel azok nem tartanak semmit és elvileg hozzá sem érnek semmihez, csak ha lenyomod a kart.

CaviaR
fontos lenne

Zetorg
tudnátok mondani egy pár magyar, robogós fórumot?

CaviaR
Lenne egy fontos kérdésem. Van egy Peugeot X-Fight (speedfight 2) 100ccm robogóm, és kattogás hallatszik belõle.
Ha mondjuk álló helyzetbõl erõsebben meghúzom, kb 50tõl fölfelé kezd el kattogni. Kiderült, h baloldalról jön, és ma az is h a berugópedál valahogy hozzáér a fogaskerékhez. Egyhelyben állt a motor, és egy nagyonkicsit lenyomtan, és azt a bizonyos recsegõs hangot adta ki.
Szerintem rossz is lehet az a kar, mert néha nem lehet használni sem, mivel egyszer mintha meg sem forgatná, másszor pedig alig lehet megmozdítani.

Gáz lenne vajon, ha kivenném a berugókart a fogaskerékkel együtt? Azonkívül, h csak önindítózni tudnék utána, más baja nem lenne?

Fontos lenne, mert így nem maradhat, mert félek h elront vmit odabent. Köszönöm!

Jó eséllyel bele van építve valahogy az alvázszámba, mint szinte minden jármûnél. Viszont valszeg valamilyen kódolt formában (egyszerûbb esetben az évszám utolsó két számjegye szerepel benne valahol). De ha megvan az alvázszám akkor érdemes bedobi egy keresõbe, hátha kiderül valami kis szerencsével. Komolyabb szerkezeteknél meg lehet nézni a vezetékeket/fékcsöveket is, azokon is szokott szerepelni gyártási év, ami majdnem biztos hogy megegyezik a beszerelésének évével és így a robogó gyártási évével is. Persze ha nem voltak cserélve menet közben.

Zetorg
úgy néz ki, hogy holnap megérkezik a 14 lovas malossi szettem ^^

CLINT EASTWOOD9
Na ez engem is érdekelne akkor hol kell ezt meglesni a motoron?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Hali. Van egy Aprilia rally 50-es robogom és azt szeretném kérdezni hogy a robogo alvázán megtalálhato-e a gyártási év???? Vagy esetleg a gyári számbol hogy lehet kideriteni???????

A válaszokat elöre is köszönöm
CaviaR
Nézz körül itt:
hondadio.moci.hu

Valaki rakott már 50ccm Honda Dio-ra 70-es hengert?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Allianz

CLINT EASTWOOD9
Melyik a legolcsóbb biztosító egy 50cm3-is robogóra?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

CLINT EASTWOOD9
Márkát nem tudok mondani de már láttam olyan motort ami 50cm3-er volt és hát 100-al simán tudott repeszteni?

vegyél 125cm3 és jelntsd be 50nek

Melyik 50ccm-ben a leggyorsabb robogó?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

egyik sem vált be.
nem lett bajom.

Kis szerencsével ugyanaz a teendõ mint egy biciklinél, csak ott egyedül is meg lehet csinálni: valakivel megfogatod egyenesben a kereket, aztán rámarkolsz a kormányra és erõvel azt is egyenesbe húzod. Ha megvan akkor ellenõrizd le hogy nem lazult-e ki az anya, de ennyitõl nem lenne szabad. A bonyolultabb (és szakszerûbb) megoldás az hogy lebontod az elejét hogy hozzáférj a kormánynyakhoz, lelazítod az anyát, így könnyedén fog mozogni a kormány függetlenül a többitõl. Egyenesbe állítod és meghúzod az anyát.

Zetorg
jövõ héten ráugrik a Malagutira a 70-es malossi meg egy kis kuplung tuning 😊