6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Japán ősrobogó.
  • pszihopata
    Madison 125,scarabeo 125,f 12-100,x-fight,runner 50,et-2,liberty,sfera,neo's 50,f-10.Vettem egy mp3-at /250ie/ is de nem fért be,köv. körben hozom.
  • erdei1989
    Pszihopata milyen motorokat hoztál olaszból???(Mert gondolom azért mentél ki)
  • dsg
    Nagyon igaz bp! En magam javitgattam a motorjaimat, nem az alulfizetett alkalmazott a szakszervizben, akinek 16h-kor lejar a munkaideje. Ha kellett ejfelig szereltem, csak hogy jobb legyen.
  • pszihopata
    Olaszban voltam.'valoszinüleg a vezérléssel lesz probléma"-hát én kicsontoztam volna a tagot ott helyben!Durva sztori!Ezért jobb egy olyan szerelő aki egyedül dolgozik,és már valamennyire összecimborált vele az ember. A yamaha-blokkos robogókkal elég egy padkázás,és lehörög ha elreped a légszűrő,sajna több féle nyílással gyártják,példul a fojtottakon kinyitásnál ki kell fúrni hosszában a felső pipát.
  • dotkom
    huh. ez igy nem lesz jo. nekem is most kene vinnem minja 1000km-es szervizbe, ahol kell karburatorozni meg minden, es ha ennyire szetbarmoljak a mocikat a szakszervizben..
  • SET50
    Az a legnagyobb baj hogy a biztosíto is csak akkor fizeti ki hogy ha van róla papirod hogy szakszervízben lett csinálva nem otthon a sufniba... Nem régen jártam egy robogós boltban és azt sem tudták mi az a röpsulyos hajtás..ennyit a szakikról.Ha tehetem én is csak magam csinálom a motorom. Szomorú,hogy azt sem tudják mit is csinálnak pontosan.
  • bp
    Psziho!

Kerestelek, de nem voltál MSN-ben bejelentkezve, tanácsot akartam kérni egy dologban. Mára megoldódott, de azért elmesélem, érdekes.
    Nemrég rámtolattak, eldölt a motor (parkolás közben) és elhajlott az oldaltámasz, burkolat kicsit karcos lett és az első sárvédő középen elrepedt de nem vészes, valamint a levegűszűrő-ház a felfogatásánál eltörött. Elvittem megcsináltatni (biztosító fizet) egy márkaszervízbe, (japán motorgyártó, nevet direkt nem írok) ahol szép festést garantáltak és szakszerű javítást. A megbeszéltek szerint nem volt kész határidőre, pár nappal később amikor elmentem érte a következőket tapasztaltam: valóban szép festés, az oldaltámasz kicsit jampisra sikerült és felhajtott állapotban ha ráülök, majdnem leér. Gondoltam majd a cimbora rendesebben összarakja, bár közel 100.000.- Forintért akár meg is csinálhaták volna rendesen. Motorikus hibája nem volt, tehát a márkaszervíznek csak a festést, az oldaltámasz javítását és a kégszűrőház cseréjét kellett volna megcsinálni. Kihoztam a motort, 20 métert nem mtudtam vele menni, lehorkant. Visszavinni már aznap nem tudtam, záróra volt amikor elhoztam. Nagy nehezen elvittem haza, maximum 30-al tudtam menni, nagyobb gázadásnál lefulladt. Másnap felhívtam őket,közlötem, hogy rengeteg csavar hiányzik a motorból és nem megy rendesen. Kijöttek, elvitték egy teherautóval, elmentem érte délután merthogy szerintük minden rendben, kész van a motor.
    - Kipróbáltátok?
    - Ki, megy rendesen!
    - Nem horkan le?
    - Nem, most már jó!
    - OK, köszi, kipróbálom...

20 métert nem mentem vele, ugyanaz a hiba, magasabb fordulaton fullad. Visszavittem, erre a szakszervíz megállapította a hangja alapján, hogy valószínűleg a vezérléssel lesz a probléma! Kétütemű motornál..... Tyű mondom, ennek a fele sem tréfa. Nagy nehezen kiderül, kicsit más az új légszűrőház mint a régi volt, több levegőt szívott a kelleténél. Leragasztottuk szakszervízhez méltón és lám, megy a motor rendesen.

Na ennyit a szakszervízről...............
  • pszihopata
    Sportmotoroknál is lehet különböző racing betéteket venni,a durvák igen koptatják a tárcsát,viszont sokkal jobban fognak.
  • bp
    psziho!

Úgy értettem a fékek beállítását, hogy több betéttel is ki lett próbálva, az egyiknél nem volt jó a fékhatás, a másiknál nyikorgott kicsit. Most találtam jó betétet, nem nyikorog és nagyon jól fog.
  • erdei1989
    Na és a bicikli segességmérő???? Mennyit megy az sr???
  • pszihopata
    Rádobsz egy ballonos elsőgumit /de úgyse fér el meg szarul mutat/,más lehetőség nincs.Természetesen a plusz kilóméterek a sebességgel növekedve nőnek,minnél gyorsabb vagy annál többet csal.Minden jármű felfelé csal,de van egy gyártási szórás is,lényeg hogy ne mutasson soha kevesebbet-szerintem a gyorshajtási perek elkerülése miatt,így nem hivatkozhatsz az órára,nem perelheted a gyártót,ha megbasz a rendőr./ez az én teóriám/
  • dotkom
    es nem lehet vhogy korrigalni ezt a csaloka merest? mert pl az en sr50-em is radobal par km/h-t a mutatojaval.
  • barret
    Enyémnek az órája 7-et csal felfelé.
  • pszihopata
    Kicsit kötözködnék!'jól be van állítva"-mi?Tárcsaféknél mit állítasz?Nincs semmilyen állítási lehetőség,lényeg hogy a munkahengerekben a karmantyúk hibátlanok legyenek,és az alsó munkahenger is könnyen járjon /úszónyergesnél a csúszkák is/.Ne levegőzzőn a fékcső,ne legyen levegő a rendszerben,jó legyen a tárcsa,és harapós legyen a betét /persze ez a tárcsa rovására megy/.Az hogy megemeli a seggét-ALAPKÖVETELMÉNY!Pont ugyanez a fék még sok robogón van. Derbi órája-biztos sokat csal,tudod-azt mondják a gyárban-'had örüljön a tulaj"
  • bp
    psziho!

Mennyit csalhat a Derbi GP1 órája? Csak mert folytás kivétele nélkül 80km/h-t mutat....és azt kicsit sokallom!
  • bp
    Hozzáértő robogószaki azt nyilatkozta, hogy nem ült még olyan fékhatású robogón mint az enyém. Természetesen /szerencsére/ nem rossz értelemben...
    Valóban jó a két tárcsa, jól be is van állítva. Erős elsőnél megemeli a seggét a 90 kilóm alatt, pedig a motor sem könnyű darab!
  • barret
    Én nagyon féltem a stabilitástól,mikor robogóra váltottam!
    De pozitiv a csalódásom:)Szerintem műúton nagyon jó.
    Kanyarodni nem az igazi,de amugy semmi hiba benne:)A fékhatás meg nagyon tetszik:)És nem rángat,lassan menni rossz vele!
  • SET50
    Sachs Madass... Hát nemtudom de ez egy seggrakéta.Honda négyütemü motorja van,(akkor már rossz nem lehet)négy sebbeséges fél automata de csak 55 km/h a vége.Ez egy hobbimotor a telekre hogy a 4 éves kisfiunk ne unatkozzon napközben. Mellesleg 400 ezer ami irreális ár szerintem.
  • SET50
    Hát mindenesetre bátor vagy,hogy ennyit mész vele.A eleje nem rángat ekkora sebességnél? Mert köztudott hogy a robogók nem az áramvonalaságukról hiresek! Én maradok a gyárinál!
  • erdei1989
    Sziasztok mi a véleményetek a sachs madass-ről???
    THX
  • Attix70
    https://bolt.egumotors.hu/index.php?p=shop&act=prd&cid=700&pid=411
  • Attix70
    DR ferdefogazású nyújtott áttételszett került bele , 13"-os kerekek vannak rajta és 130/60-as gumi ami jól bírja a tempót.
    Akkor elől tárcsafék és hátúl dobfék volt , most elől - hátúl tárcsafék
    kb 120-130 körül van a vége , időjárásfüggő
  • dotkom
    es a vegen meg meg is tudtal allni xD
    egyebkent birja a kasztni ezt a sebeseget?
  • pszihopata
    Mennyi a vége?Hogy lett az áttétel 25%-al hosszabb?
  • Attix70
    Vas Top Trophy henger aminek a kipufnyílása kicsit tágítva van , 17.5-ös karbi ( az újjakon ez a gyári méret ! ) , kb. 25%-al nagyobb primer áttétel , a videón még a gyári főtengő , karbon membránok , gyári légszűrő malossi red filterrel , Top Nardo kipuf
  • Attix70
    http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/scooter/?vi=18628&t=scooter
  • dsg
    Retro feeling ide vagy oda, olcson jutottam hozza. Kesobb rajottem, hogy a nagy kerekek k.rva jok. Viszont tenyleg mocskosul lomha, a vizes ontottvas 70-es F12-esem siman verte. Eladtam jo aron, es szinten olcson vettem a paripat, bar mar nem volt erintetlen a dekli, meg a fektarcsa is tulmeretes volt.
  • dsg
    Engem is erdekel milyen motyo van rajta. Es a video is.
  • dotkom
    milyen video? lemaradtam vmirol?D
  • pszihopata
    És még mi van rajta a hengeren kívül?Mennyit megy?
  • Attix70
    Sziasztok !
    Én motorom látható az említett videón , vizes .
    Fogyasztása 4-4.5 l/100 Km
    Több mint 2000 Km-et mentem vele összerakás óta és semmi baja pedig 100 alatt ritkán megyek.
    68ccm-es vas henger van rajta.
  • 2Bálint
    Nem variálok! Most szabadulok meg a Hondámtól, és kéne egy rendszámos Vespa a PX-em mellé. Nem tudom, miből gondolod, hogy nem érdekel a motorod...
  • pszihopata
    Mért foglalkozol még mindíg velem!Te fórumozgatsz és variálsz,nem veszel te semmit!Elbaszom az időmet ilyen unatkozó emberkékkel,én vagyok a hülye,hogy mindenkit komolyan veszek!
  • 2Bálint
    tessék itt van.
    Érdekel a motor, csak a sok utánajárással és papírmunkával (min 1-1,5 hónap) idegeskedéssel kevesebb lenne, ha egy magyar papírost vesz az ember, ugyanannyiért...
    Hogy jön ide a friss fényezés, meg a görbe futómű? Ha jól tudom te fényezteted a sajátodat, mert van rajta hiba...
    Sok sikert az eladáshoz.
  • pszihopata
    Nem találtam meg,de mindegy!Ha nem érdekel,minek koptassuk a billentyűket,nálam /és az enyémnek!/ ennyi az ára.Lehet hogy találsz olcsóbbat is,szép új fényezéssel görbe futóművel,az enyémet láttad gyári fénnyel!Sok sikert a vásárláshoz!
  • 2Bálint
    hasznaltmotorok.hu-n van egy 2004-es 550-ért. Moto Italia árulja. Ők is adnak garit.
    Hogy lenne 120 az üzembe helyezés, ha maga a regadó 100 E ?
  • pszihopata
    Kép ment!Használtautó.hu-n van egy doboz nélkül 2004-es 690-ért!A forgalombaállítása 120 ezer körül van.Én garanciával adom!
  • bp
    A Liberty is nagyon jó, pláne akinek tetszik a retro-fíling!
    Csak azt nem értem, hogy vesz valaki "oldboys" gépet, utána meg igazi "paripát"?

Mert az a négyütemű Piaggio blokk minden csak nem fürge....
  • dsg
    Ezt is tettem. Liberty 150 4T. Aztan lecsereltem egy Runner 180-ra. Az megallt 5,5-be, bar nem is visitott.