Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Az olyan kipufogókat már robbangatni is lehet?
Ezt így nehéz megválaszolni. Mihez kell és milyen. Ezen belül van még egy széles skála.
30 körül kezdõdik.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
A stilusodtol,hogy szereted-e gyorsakat meg ilyenek!
Nahát meg a legeslegfontosabb az a money!
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
mostmár elég pörgõs lett, holnap játszogatok a görgõkkel, hogy jól menjen.pénteken meg veszek még egy Top hátsó kuplungot...
Én ennyit tudok arrók a két csavarrók.
De van egy emgjegyzésem ha nem nagyon értesz ehez akkkor inkább hozzá se nyúlj mert elég nehéz azt jól beállítani, ha elcseszed a csavarok heléyes beállítását akkor a motoron más is kárba mehet.
De tudod,egy uj nem annyi,mint egy használt!
Minden pénz kérdése!
Na akkor a témát ejtem,azért kösz!
Szvsz mem szabad így hozzáállni, vagy annyiért vegyél amennyiért jó állapotút kapsz, vagy ne vegyél. Ezt a "legminimálisabb ár" kategóriát felejtsd el, csak szívni lehet vele meg költeni rá annyit amibõl jót is vehettél volna.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Felsõ tûgörgõ: (B23005)
Alsó tûgörgõ: (B23006)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
És mennyi lehet a fogyasztása?
Aki már durrogtatta a kipufogót az leírná részletesen hogy hogyan kell?
Ha rosszul hangolod a motort akkor az elinditásánál lehet hogy majd kell húzni a gázt is, nem olyan jó ahoz nyúlni aki nem annyira ért a motor hangolásához.
A motoromnak nemtudom mi lehetett a baja. Kétszer kitisztítottam a karbit, pedig szinte semmi kosz nem volt benne. Csavarokra szedtem szét és mindet megpucoltam egyenként, összeraktam és ment rendesen.
Benzinszûrõ tiszta volt, kár volt annyit bajlódnom vele, de lényeg h az is jó.
2 dolog ezzel kipipálva.
Viszont van még 2 bökkenõ vele.
1.) A motor 20-30 körül elkezdt kattogni. Erõs a zaj, tehát nemhinném h vmi kosz lenne a blokkban. olyan mintha vmi hozzáérne a hûtõventihez, de azt is szétkaptam, de semmi. Mi okozhatja?
2.) A benzin visszajelzõ sem túl jó. Azt mutatta, h 1/10 a benzinszint, és amikor leeresztettem igencsak meglepõdtem, h kijött belõle kb 4.5l. (Ezek szerint 45 liter a tartály. 😄) Kikaptam és úgytünt rendben van az úszó, a drótok, a potméter, és a mechanika. Viszont akkor biztos el van hangolva, de azt hogyan kell beállítani?
vagy a motorkerékpárok müködési elvével kapcsolatban?
én a 600-ast használom, az 4000/liter.nem füstöl és nem rakódik le.
mi volt a baja a motorodnak?
Ezt ilyenkor meg kell tisztítani.
Hallottam olyat, hogy egyszerûen elszakadt az ékszíj, megeshet, hogy sok öninditózástól megkokszosodhat a gyertya és nem indul a moci.
Guminyomást ellenõrizd néha, h ne nagyon menjen 2bár alá.
Olajból vegyél inkább drágábbat kifejezetten robogókra, és ne csak sima 2T olajat, mert azt inkább fûnyírókba vagy egyszerûbb szerkezetekbe csinálják.
Én a Motul ScooterExpertet használom (nagyteljesítményû robogókhoz fejlesztve), 2000 Ft literje, de 600kmre elég.
Benzinek közül személyszerint az ólommentes 95-öst ajánlanám. Próbáltam mindenféle csoda 98-as és 100as oktánszámú üzemanyagokat, de a magas árukon kívül változást nem tapasztaltam. Sõt, talán még hangosabb is lett, de nem ment jobban kicsit sem.
Csak az aksi volt rossz a de ahelyett meg vettünk agy másikat.
Más problémája is van?
Sokat kell rá költeni?
Gondolom nem azt akarod mondani hogy a motor snob?
Igaz nehezebbek is sokkal, így inkább az idõsebbeknek és/vagy erõsebbeknek ajánlott.
Sztem a Chunlan-t azért felejtsd mer egyszerûen noname. Ezt nem azért mondom mert sznob vagyok, hanem mert az nem igényes. Ha tartósan minõséget akarsz venni, akkor Yamaha, Aprilia, Honda. Ebben a sorrenben. Lehetõleg japán legyen mert azok a legjobbak.
Én majdnem vettem egy Keeway-t (125ccm-es ARN, 4T), de olvastam róla, hogy fékek tönkremennek, teló lötyög, bejáratott motor nem húz, vagy nem egyenletesen, és nagy részük szervízben köt ki hónapokkal vagy akár hetekkel a megvásárlás után. Ha meg tönkremegy rajta vmi, szinte lehetetlen alkatrészt rendelni hozzá.
Az én Peugeotom öt és fél éves, és van benne több mint 110,000 km, és csak most kezdett el vacakolni, amit ma kezdõ létemre megoldottam. Szal vegyél inkább minõséget kicsivel drágábban!
Úgy látszik valamit elnéztem, mert van ugye az a tányér amit nehezen forgatok. Ahoz pedig tartozik egy fogaskerék ami csak akkor ér hozzá ha pörgeti valami, különben egy rugó visszahúzza. Na azt gondoltam h ez lehet a motor fogaskereke, de ezek szerint az csak az indítómotoré.. 😊
nehogy má megszüntesd az akadást 😄
azért akad, mert van erõ a motorodban.azon a ponton sûrít a dugattyú!
Van még 1 gond a mocival. Kitisztítottam a karbit, de nem lett jobb, nem megy (sokkal) jobban, és nagyon füstöl. Kék a füstje ha ez mond valamit. Ma lemegyek, és leeresztem a benzint és megtisztítom a szûrõt.
A másik kisebb gond, hogy amikor kézzel próbáltam forgatni az ékszíjat az elsõ tárcsánál fogva, könnyen és szépen fordult, aztán megakadt, és csak nagyon nehezen ugrott tovább, közben pedig nyikorgott a gumiszíj mintha szorulna, majd újabb fordulat után ugyanott megakadt, és így tovább. Mit kell vele csinálni, hogy ez megszünjön?
A berugó fogaskereke ezt a kis fogaskereket forgatja meg, a továbbiakat ti is tudjátok.
Csúnyán szét van rágva. 😞 Hol lehet ilyet kapni?
Starway motorcycles are made by Chunlan in China.
Hova szokták feltüntetni a robogón a márkáját ha nincs a kasznin.
Blokkra?
Ha a blokkra fel van írva hogy chunlan akkor annak mi lehet a pontos márkája?
Használt a motor azért nem tudom pontosan.