Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oneal1
hóláncot kéne szerezni aztán kipróbálni😊)

!Forza Ferrari!

OrioN the S
Felnyomom a lánctalpat <#idiota>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

oneal1
háááát jah én féltem nagyon😊

lehet kéne venni télre egy ilyen lehasznált dögöt aztán azzal nyomatni😊

!Forza Ferrari!

Én is azzal járok télen-nyáron, meg lehet tanulni közlekedni télen is, az utóbbi 2-3 téli szezonban már nem is takartam.😊 A gumitól mondjuk nagyon sok függ, az alig mintás "divatgumik" szarok télre. Egyszer sikerült keríteni sûrû apró mintás gumit (olyan mintával mint a 28-as bicikliken is van), az sokkal jobban kapaszkodott hóban is, sajna nem tartottam meg csak télre így elkopott már. Ezzel mondjuk csak a hó van letudva, a keményre letaposott jégen már szerencsére is szükség van. Finom gáz-fék mellett a megcsúszások nagy része megelõzhetõ, amivel nem lehet mit kezdeni az a váratlan megcsúszás menet közben. Ott az elsõ pillanatban eldõl a dolog, ha nem vágódik ki a szerkezet az ember alól akkor meg lehet fogni, de volt olyan hogy az egyik pillanatban még a robogón ültem, a másikban már az úton, azóta sem értem miért. Nem fékeztem, nem gyorsítottam, nem volt jégfolt az úton, egyenesben haladtam éppen. Szerencsére az egyik kezemmel továbbra is fogtam a kormányt, így nem dõlt el a robogó és nem lett semmi baja, plusz nem jött mögöttem se senki hogy kivasaljon. Mondjuk alapszabály hogy 20-30 fölé ne menjen az ember, akkor már sokkal nehezebb megfogni. Plusz én kistesû Jog-ot hajtok ami könnyû és simán leér a lábam, azonfelül fillérekbõl lehet javítani ha mégsem jönne össze a dolog. Egy szép nagytestû új robogót nem hiszem hogy bármilyen idõben kivinnék.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

oneal1
😊))

!Forza Ferrari!

Zetorg
multkor tiszta nyál volt az út, fordultam ki az utcából, jön az autó, mondom még beférek én oda, bõgáz, kicsit keresztbe 😊)

elég veszélyes már néha, lehet, hogy pihentetni kéne már a motorozást...
azért az elsõ normális hóba még kimegyek 😊

Még én sem raktam el. A 2 gatya alap, mert különben megfagynék. Még szerencse, hogy van egy minimális lábfûtés a robogómon, nem fézik annyira a bokám. Amúgy az egy kesztyû is kezd kevés lenni... Jöhetne már a tavasz. <#szomoru1>

Zetorg
minden nap azzal járok melóba 😊

OrioN the S
El ,de még mindíg elõveszem szal nem 😄 Amíg lehet addig moci! Remélem nem fod esni a hó meg a sok szutyok és lehet csapatni bár már naon csúszik néha az út 😞 Addig meek míg le nem török a motorról 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

oneal1
ti már elraktátok télire a gépeket?😄D
én még multhéten lefagytam egyszer róla de mostmár többet nem ülök rá idén😞(!

!Forza Ferrari!

OrioN the S
Hát valszeg! A Vespát kihagytam! Undorító ,de az egyik legmegbízhatóbb. Asse tudom má mien régóta gyártják.

bens
nem nagytestû. és nekem nem is tetszik. de attól még lehet h jó...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
akkor ez csak nagymotorokra igaz...

lipovics
Hat igen, alaposan at kell gondolnom a dontesem.
EGy buta kerdes, Aprilia Amico az nagytestu? Utana keresek majd Googleba, de ma nincs idom edzes miatt 😞
Talaltam egy nagyon szep peldanyt 120.000-ert es kulsore is tetszik!
Velemeny errol a motorrol?
Ilyen van nekem, bár mostanában inkább az öcsém használja 😊
Szegény nem nagyon volt sosem kímélve :/

-the invisible-

OrioN the S
És abba nem Yamaha cuccok vannak? <#gonosz1> De ez is mind1 😊

OrioN the S
Amikor nemvoltak nagytestû robik valóban így volt ,JOG volt az isten utána meg a többi...(DIO,DJ,MINT,STB...) De mostanában hasonlíts össze mondjuk egy Aeroxot meg NRG-t vagy ZIP-et ,hááát! Én elõbb láttam halott Aeroxot ,mint NRG-t vagy legyen az Malaguti vagy akármi! Szal én ezt nem jelenteném ki ,hogy "a japanok megbizhatobbak".

SZVSZ és a hallotak alapján 😊 <#nezze><#phone>

lipovics
En is azt hallottam, hogy a japanok megbizhatobbak. Az olaszok mellett a nagy kerek es a jobb rugozas szol (es a nagyobb sebesseg)
bens
namost én nem igazán értek a robogókhoz, de a nagyobb motoroknál a japán gyártmányok sokkal megbízhatóbbak mint az olaszok. és ezt nagyon sokan tapasztalják rajtam kívül is.

nálam valahogy így van a sorrend a legjobbtól a legszarabbig: japán (yamaha, honda, kawasaki...), olasz (aprilia, malaguti, cagiva...), kínai (keeway). Persze nemtom robogóknál is így van e...

Zetorg
nem is yamaha blokk, hanem minarelli <#gonosz1>

de ez mindegy 😊
szvsz egy malagutiban megkapod ugyan azt a minõséget, mint egy yamahában, csak olcsóbban.mert ugye "húú yamaha, áruljuk jó drágán"
legalább is nekem ez jött le a hirdetésekbõl.

OrioN the S
<#szeret>

Az sem rossz. Itt az enyém:

Teljesen igazad van. Olyat vegyen, ami a legjobban bejön neki. Nem szólunk bele, de megkérdezte, hogy milyet vegyen. Mi mondtunk neki tippeket. De az õ leírása alapján a legjobb választás a talán egy Yamaha JOG. Igénytelen jószág, sose hagyja cserben.

Namost itt a tipikus "mindenki a sajátját fényezi" állt elõ. Teljesen nyugodtan nézhetsz valami Japánt is annak ellenére hogy csak az Oolaszokat istenítik itt, a lényeg hogy jó állapotú legyen, és minnél elterjedtebb típus. Ha napi rendszerességgel akarod használni akkor úgyis költeni kell majd rá idõrõl idõre. De az pl. érdekes hogy "Malagutit kell venni, mert az Yamahablokkos, és olcsó hozzá az alkatrész". Kérdem én, akkor egy Yamahablokkos Yamahához nem ugyanannyi, vagyis ugyancsak olcsó? 😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

lipovics
Szoval akkor Malagutit nezzek? Rendben. Tudtok mondani konkret arut vagy helyet? Nezegetem neten, nem sokat arulnak 😞
OrioN the S
Azz igeeen! Nemrossz! Jó az árú 😄<#wow2>

CaviaR
Ez pedig az enyém <#vigyor0>:

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Ez meg haveromé:

100-150 ezerért is van Piaggio. Pl. a Quartz. Sztem nem a legszebb robogó, klasszikusnak mondható vonalakkal rendelkezik, de motorikusan kiforrott. Elöl is egykaros lengõvillával rendelkezik, ami szinte kivasalja az utat. Nem hiába teszik elõszeretettel az újabb Piaggio-kba és Gilera-kba a tuning versenyeken. Vízhûtéses blokkja van, és rendkívül jó tuning alap.

Ez például egy full Malossi:

Zetorg
less be a galériámba, aztán esetleg küldj egy privit 😉

OrioN the S
Annyiért kapsz már Piaggio NRG-t talán még egy MC2-es is kijöhet! A Malaguti meg kijön belõle!

ui.:naon drágák a Piaggio alkatrészek a Malagutié meg olcsóbb mert Yamahablokkos.

bens
100-150ezerért?

OrioN the S
Nekem Piaggiom van és a spannak meg egy Malagutija ,azért mondtam a Malagutit me Piaggiot nem mondott 😛 Amúgy naon faszás a Malaguti!

Ha jó robogót akartok venni, akkor csak a Piaggo-Gilera-Vespa triumvirátus jöhet szóba. Nem azt mondom, hogy a többi nem jó, de ez a család a csúcs.

OrioN the S
Hát meg ha egymás mellé rankánk a 2-öt ,akkor sztem még a tanácsunkat sem kérnéd egybõl rászaltóznál a malagutira 😊

bens
Malagutit ajánlom. a Dio nem valami jó.

OrioN the S
Malaguti Malaguti Malagut és Malaguti! Honda Dio :S sztem hagyd ki!

ui: #680

lipovics
Koszi!

Malaguti F12-t neztem magamnak vagy Honda Dio ZX-et.
Ezekrol mi a velemeny altalanossagban?
bens
lehet vezetni 50ccm alattit. de ha jól kevered a lapokat 125-öst is kibulizhacc...

100-150ért én az aprilia scarabeot venném, ha nincs túl nagy igényed, és csak városba kell...

lipovics
Sracok, teljesen amator vagyok!

Most tettem le a B kategorias jogsimat, azzal vezethetek ugye smkp-t.

Szeretnek venni egyet, lehetoleg hasznaltat.

Mit ajanlotok? 100-150e kozott van ra keret es varosban hasznalnam. Nincsenek nagy igenyeim, de ne essen szet alattam, es azert menjen 60-at.
DanielT
Halvány fogalmam sincs 😊
bens
ja az enyémnek 85 a rekordja, de most le van véve az alapjárat a fogyasztás végett. így megy 75-öt.

tied mennyit eszik?

DanielT
Kormány+egyéb díszek különböznek.

50köbcentis és 75 -öt megy. Elõtte volt egy másik ugyanilyen, az 500km után is alig vitte az 50-et, kicseréltettem, ez már nagyon korrekt, menni fog 80-at is, ha kicsit jobban bejáródik.
bens
jajj hát a kománya nem olyan, de attól ugyanaz a motor. amúgy ki lehet cseréltetni krómozottra, csak nagyon drága.

tied 50-es, vagy 125-ös?
mennyviel megy?

DanielT
Hehe, köszi a dícséretet, semmi érdemem nincs benne, max annyi, hogy jó oldalról fényképeztem. Egy sima Canon A520 -as géppel készült, puszta szerencse, hogy ilyen szépek voltak a fények.
CaviaR
Ezt valami nagyon komoly fotósvilágítással csináltad, vagy profi vagy?

Nagyon szépek a fények rajta, habár a moci nem jön be nekem. 😊

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

DanielT
Ha sötétkék akkor az nem ez a verzió, nézd csak meg a kormányt. A Custom -ot csak feketében és bilikékben gyártották.

Enyém a tiéd mellett 😊

bens
sötétkék

egyébként van 1 olyan hátránya, h naggggyon nehéz szerelni. ha ki akarsz cserélni vmit benne, szét kell szedned az egész idomot, ami nem egyszerû feladat. sok szerelõ nem is vállalja el emiatt. egy síma gyertyacsere is kész idegölés.

DanielT
Ilyen?
DanielT
3 hónapja tegnap röffentettem be, nem volt egyszerû 😊 300km van benne egyébként 😄