Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lipovics
En most egy Nrg Power es egy Malaguti F-12 boldog tulajdonosanak mondhatom magam 😊
Zetorg
vagyis a malaguti elött 2ja volt.az elött volt 27v 😊

Zetorg
érdekes elmélet 😄

nekem 27V-s jog-om volt a malaguti elött, de valahogy megérzem a külömbséget 😊

lipovics
CVD

Amugy visszaterve az eszmefuttatasodra, mondjuk egy normalis jog 120.000. Es normalis, regi NRG 160.000. A regi nrg 80-at siman megy, nagytestu, nagykereku. A regi jog 60-at megy hatszelben, kiskereku (magyarorszagi utakon halal), kistestu (nagy forgalomban elonyos).

De. Ha soha senki nem venen uj robogot, akkor hasznalt robogok se lennenek 😊
lipovics
Gondolom nem fogod elhinni, de en foleg azert fizettem tobbet a robimert, mert hatul is tarcsafekes 😊
Mostani csak elol tarcsas, hatsot csak lassitasra hasznalom, megallni vele 50-rol szinte lehetetlen. Pedig fekbetet csere volt. Az elso meg blokkol, ha berantom 😊
Node mint említettem KISTESTÛ Jog-ról beszéltem, tehát nyilvánvalóan nem az újról. Csak arra akartam rávilágítani hogy mennyire alaptalan sztárolni a vízhûtéseseket (persze nem rosszak), meg mennyire értelmetlen rákölteni többtízezer forintot a tuningra hogy aztán egy gyári állapotú 15 éves konstrukció elverje a csodagépet.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

oneal1
az én aerox om 15 lovas!!
csak nem indult be tegnap😄D
már rég mentem vele...

!Forza Ferrari!

lipovics
Hat, azert egy olyan motor, ami tunningal viszi a 100-at, az mar kozel se gyerek dolog.
Amugy a Jog-od hasznaltan kerul kevesbe, az uj Yamaha Jog R kozel egy arban van az enyemmel.
CaviaR
Igazad van. Én mondjuk egy elég drága, nagytestû 100köbcentis robogóval kezdtem, és attól azért mégiscsak lemarad egy kis Jog. 😊
Persez ez is csak egy gyerekjáték, de jó amíg komolyabb vashoz nem jut az ember. 😊

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Persze le lehet fikázni, de semmiben nem marad el pl. az itt emlegetett nagytestû társaitól (féktávban esetleg). Egyébként meg eleve az összes 50-es robogó kis szar, gyerekeknek való tanulómoci. Addig el lehet velük bohóckodni ameddig az ember nem vezethet rendes motort.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CaviaR
A jog az egy kis szar. Pizzafutároknak vagy 13 éveseknek való tanulómoci.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Ez szép, csak még mindig elmarad egy teljesen átlagos kistestû, léghûtéses, mindenféle tuningalkatrésztõl mentes, ennek a töredékébe kerülõ Jog-tól.😊

lipovics
lipovics
En a mult heten csutortokon vettem egy uj NRG Power-t DD-t.
Csak 30.000-el tobb, mint a levegos, nehogy olyat vegyel.
A vizes elonyei:
1. vizhutes (tobb loero, nagyobb nyomatek, egyenletesebb gorbe)
2. Hatul is tarcsafek
3. Rezonator dobos sportkipu, a tapasztalatok szerint ez megy 80-85-t, mig a levegos csak 70 korul.
Ha ez nem er meg neked 30.000-et te tudod, de meg fogod banni kesobb.

En szerdan hozom el a szalonbol, kedden eltavolitjak a folytast. Az elso otszazon bejaratom en, utana mar lehet huzatni 😊

Csak a jo ido legyen velem. Mindjart berakok egy grafikont, miert is a vizest kell valasztani.
Zetorg
meglátjuk mi lesz...
mikor lesz egyáltalán? 😊
ha addigra normális állapotba kerül a gépem, lehet elgondolkozok rajta.

Nekem sem kisebb falat... 😊 Soprontól 35 km-re lakom, és Balatonszemes igen csak messze van onnan is.

Zetorg
nem Egü, nagykerbõl hozzák nekem 😊

balatonszemes nagy falat nekem, pesti vagyok...

Csak nem Egümotors-ról rendeled a cuccokat? 😊 Balatonszemesre jössz?

Zetorg
most malossi vas henger, malossi vario, top kuplung, zx csõ <#miaz>

lesz top tengely, athena alu henger, polini for race csõ

Milyen tuning van most benne? És mit megy? Sztem a DNA kényelmetlen, és kicsi is. Igaz, én 183 cm vagyok... 😊

Zetorg
egyelõre igen.jó kis motor, szeretem 😊

csak a DNA kihagyhatatlan ajánlat volt, de nem jött össze 😞

Akkor ezek szerint marad a Malaguti?

Zetorg
megvan még 😊
lett volna olcsón 25-ös DNA, de nem vitték el az enyémet 😞(

most vettem hengert, jövõ héten meg remélem meglesz a tengely 😊

Nincs mit. 😊

daf xf
Hát még gondolkozok rajta mindenesetre köszönöm a segítségedet.
Megyek mostmár aluszkálni.😊

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

Köszi. 😊

Neked volt F12-esed? Megvan még? Asszem a motor.hu-n láttam, ott árultad. Ha nem, akkor sorry. 😊

Zetorg
szép 😊

én is használtam vennék most is...
mondjuk mc3-at, vagy f15-öt

Nem hiába van ott az a 150.000 Ft-os árkülönbség. <#szomoru1> Szal, a konzekvenciát vond le Te. A helyedben használtan vennék robogót, újonnan nem ér meg annyi pénzt. Én ezt vettem 190.000 Ft-ért.

Kép 1
Kép 2

Vizes blokk, jó állapot, 90 km/h-s végsebesség, amellett, hogy totál gyári.

Döntsd el Magad, mi éri meg jobban. Újat venni drágán, vagy egy kis idõ ráfordításával végignézni a motorhirdetési portálokat. <#wink>

daf xf
Aha értem csak az a baj hogy ígyis qurva drága a motor.
Csak a levegõs piaggio 450 000 ft a vizes meg 600 000.)

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

És ezt nem csak mondom, hanem tényleg így van.

A vizhûtésesek? Nem mondanám. Nekem Gilera Runnerom van, ugyan az a blokk van benne, mint a Piaggio NRG-kben. Semmi gondom nincs vele. Igaz -18°C-ban csak a 2 rugásra indult, de nincs semmi gond vele. És ez komoly. Jobb a vízhûtés, mint a lég.

daf xf
De télen nemindulna szarabbul?

Ha rám hallgatsz, vízhûtéseset veszel. Jobban mennek azok.

daf xf
Levegõ

Akkor csak az a gond, hogy nem olyan erõs a blokkja, mint a régebbieknek, mondjuk mint egy mc3-asnak. Levegõs-vizes?

daf xf
Zsír újjat akarnék venni.

A típus jó, csak az is jó állapotban legyen, amit néztél.

daf xf
Sziasztok!
Valaki aki ittvan tudna 1 kis infót mondani milyen a piaggio NRG DT tipusú robogó?
Mert én most olyat szeretnék venni csak nemnagyon ismerem még hogy milyen.
Válaszotokat köszönöm.😊

Zetorg
készülõdök a nyárra 😊
rendeltem, egy athena alu hengert, az holnap érkezik, jövõ hét elején jön a polini for race csõ, meg 2-3 hét mulva veszek fõtengelyt 😊)

bens
én nem így szoktam csinálni. az én módszerem olcsóbb. alátétnek rongyot használok és teljesen jó. már 2 éve így csinálom.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

OrioN the S
El akarták lopni :S

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
Ma elõvettem a kecskét és iszonyat jó volt mocizni végre 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
BUÉK

2 kerékhez kell 4 db külsõ gumi (használt és lyukas is tökéletesen megfelel) + 2 db belsõ gumi + 2 felni. Meg kb 400-500 csavar alátéttel együtt. Attól függ mennyit fúrsz bele, meg hogy mekkora a kerék.

Az egész kb 10-12e Ft egy Yamaha Jog-ra.

A recept csak 1 kerékre vonatkozik!

Szöges gumi recept

Hozzávalók egy kerékhez:
- 1 db felni
- 2 db külsõ gumi
- 1 db belsõ gumi
- Sok-sok csavar (kb 5 centis) mindegyikhez széles alátét.

Elkészítés:

A csavarokat az alátétjeikkel együtt belefúrod az egyik külsõ gumiba, méghozzá belülrõl kifelé. Megprópálod követni a mintázatokat, és lehetõleg úgy történjen a befúrás, hogy a csavar barázdába essen. Kell egy sor középre, és mondjuk 2-2 sor kicsit kintebb, hogyha döntesz akkor is fogjon valami. A lényeg, hogy mindig sugár rányban kell a csavart beletenni, hogy a jégbe-hóba mindig merõlegesen fogjon a csavar. Ha ezzel kész vagy, fogod a másik külsõ gumit, és a széleit levágod, magyarul csak a futófelület maradjon. Szétvágod, hogy egy szalagot kapj, majd abból pár centit lecsípsz, és a másik gumi belsejére, a csavarokra fekteted. Fogod a belsõgumit ezt az elõzõ szalgra helyezed, majd felteszed ezt az egészet a felnire. Innen már csak fel kell fújni, és mehet a racingolás.

oneal1
és mennyibõl jön ki 2 gumi??

!Forza Ferrari!

Valami hasonlót láttam pár éve a TV-ben, épp említeni akartam de akkor te sokkal jobban képben vagy. Viszont akkor kérdeznék egyet ami azóta is érdekel: hogyan megy pontosan ez a szöges gumi készítés? Addig tudtam elképzelni hogy belülrõl kifelé beütitek s szegeket, de mitõl maradnak azok a helyükön? Be kell ragasztani? Vagy a gumira kívölrõl megy rá valami pánt amiben a szegek vannak?

OrioN the S
😄

Jobbat tudok. Mi szöges gumikat szoktunk csinálni, és a város befagyott taván szoktunk pályákat kialakítani és egymás között versenyeket rendezni. Tavaly benne voltunk a Sport1-ben is. <#wink>