6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Egy ilyen robogó szerintem nem arra való,hogy eljussunk a-ból b-be.Sem az élettartama,sem a karaktere,hangja nem jó.
    A fogyasztást érdekesnek tartom,mert ha a gilera 180-as-t nézem,ami szintén nem pörög,kb 130-at tud,városban 5-7 literrel jár.
    A tunningolt robogóknál a hajtáslánc sem bírja sokáig,a szíjak szakadnak rugó kilágyul stb.a tunning hengerekről nem is beszélve,az egygyűrüsek hogy kopnak.

Ezt nem a hasamra csapva írom,az ilyen tunningolt robogók szép számmal vannak a környéken is.Van olyan runner eredetileg 50-es,ami 1 millába van a tulajnak.

Én nem szeretem a tunningolt robogókat,ha erőset akarok,akkor veszek egy 150-es honda dylan-t/persze rendszám nélkül/,az négyütemű,tud 120-at és beéri max 4 literrel.Egyszer megveszem 250000-ért,és nincs több kiadás,nem visít-ja és a futóműve és fékei is arra a sebességre készültek.

• Attix70
    Én lennék az eggyik tulaja ami 120 körül megy , a fogyasztása megeggyezik egy széria 50-el
    Hogy miért ? :Jóval hosszabb a végáttétel és nem pörög annyit a motor , persze ezt csak akkor lehet megoldani ha van erő a motorba.
    Nem szétfurkált motorokról van szó !
    Ezeket a hengereket így gyártják és nagy része jó minőségű .
    A motort össze is kell hangolni.
    Kétütemünél fontos a kipuffogó is .
    Sok féléből lehet választani nem egyforma karakterisztikával rendelkeznek.
    Utcára a Leo Vin. kipuk nagyon jók , de ha valaki többre vágyik akkor nagyon jó választás a Top Nardo.
    Ha valakinek kell távsegítség minarelli blokkos motorokhoz akkor nyugodtan jelezzen
    Segíteni fogok
  • duo2
    2 ütemű gépem van. A légszűrője az tiszta és Castrol a747-es olaj van benne.
  • pszihopata
    Kérdés hogy 2 v. 4 ütemű-e.Ha rövid távokon használod,nem tud rendesen kiégni.Akkor sem,ha rosszul van beállítva /sok benzínt kap/vagy olcsó pl arol 2t benne az olaj.Légszűrő is lehet koszos.Négyüteműnél ha eszi az olajat akkor is fekete.Az alcsonyabb hőérték mindenképpen jobb lenne bele pl:ngk 7-es helyett 5-ös.Fontos hogy meleg üzem után nézd meg milyen színű,mert félmelegen mind fekete.Persze forró motornál ne vedd ki a gyertyát,mert kinyírod a menetet /várd meg míg kihül,/.
  • duo2
    Sziasztok! A gyertyám szerintetek miért nem ég ki barnára( tudtommal barnának kell lennie a jó gyertyának használatkor) a robogómban? Mindig fekete. Talán nem megfelelő hőértékű gyertya van benne és amiatt nem tud kiégni rendesen? A segítséget előre is köszönöm
  • erdei1989
    Bocsánat hogy belepofáztam!!
    Ez csak az én magán véleményem volt!!
  • OrioN the S
  • pszihopata
    Érdekes,mivel a vespákban és a gilerákban tök ugyanaz a motor van több mint 15 éve,hacsak nem a régi váltós vespáról beszélünk.Az meg hogy 2 használt robogóból lemérjük hogy melyik tipusai erősebbek,kicsit elnagyolt következtetésekre vezet.Aztán még ott a km óra,amire megint nem lehet adni.3-400 darab robogó átment a kezem között minimum,de a teljesítményt inkább az állapot befojásolja,mint a tipus szerintem,mindnek tökéletesen elég a teljesítménye,ha jó állapotú.Természetesen csak a fojtatlan olasz piacosokról beszélve,mert ugyanezek a tipusok svájcból,németországból mindíg fojtva érkeznek.

Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!-akkor a malaguti,aerox,benelli,italjet és még egy csomó,mert tök ugyanaz műszakilag.

4 motorblokk van:piaggio,yamaha,honda,suzuki-ezt variálják az olaszok!/leírtam már legalább ötször/.
    Akkor miről beszélünk,hogy melyik hogy megy?

Maximum e négy blokk közül melyik az erősebb?Ez lehet a kérdés!

• atee20
    a zip elég dizájnos
  • atee20
    városba kell nem autópályára......de nemárt ha agilis
  • erdei1989
    Szerintem a gilera megy a legjobban!!!
    Csak drága!Az aprilia sr sem rossz, és még megy is!
    Nekem volt egy vespám és hát mit ne mondjak 70km/h nem akart többel menni!
  • pszihopata
    Zip,Sfera,liberty,et-2,Quartz,-mind jó,a quartz vizes.Ha jól kinézőt akarsz,nehéz lesz jót venni.Ha viszont ezek közül választasz sok tuti van belőlük /az öregek vigyáztak rájuk/.Az nrg-ket szétba...-ák a fiatalok sok a szar belőle.Ez van!
  • atee20
    ajánlj valamit ha nem okoz nagy gondot......tényleg mindenhol a gilerát és a piaggiot dicsérik....nem holmi kóreai taiwan megoldásra gondoltam :)))))
    igazából városi szaladgálásra kell...de azért valahogy nézzen ki ne mint egy túlkoros babetta.
  • pszihopata
    120-ért gilerát nehéz.Melyik tipust?runnert-t csak kukát kapsz,stalkert is.Ennyi pénzért piaggio-ból nagy a választék,és motorikusan ua. mint a gilera.Nrg-t persze ennyiért nem érdemes,és a piaggio dizájn kicsit öregesebb.A levegős piaggio blokk igen jó,a vizessel már néha vannak vízpumpagondok,ilyenkor blokk széthúz.
  • barret
    Gilera nagyon jo,enis csak ajanlani tudom:)
  • atee20
    akkor maradjunk a gileránál
  • pszihopata
    A helyzet az,hogy a kistestű japánokon kívül szinte az összes negytestű hondát és yamahát olaszországban gyártják.Így igazából nem sok különbség van köztük.Ami szerintem a különbség,hogy a japánok inkább praktikusabbak,az olaszok divatosabb formájúak.Javítani a japánokat sokkal könnyebb.Igazi olasz robogó csak egy van,és ez a piaggio/gilera/vespa-ugyanaz a cég.Minden többi olasz /aprilia,benelli,malaguti,mbk,italjet,atala,stb./,japán blokkokat /épít be,vagy piaggió motorblokkot.A yamahának Tajvonon is van gyára,például a cygnusok onnan jönnek /igen jó minőségben/.A peugeot honda alapokra gyárt-na ezt jobb mellőzni szerintem az elektronikai problémák miatt.Az injektoros aprilia v. piaggio-ról is lebeszélnék mindenkit.Az italjetek műanyagjai mint a tejfölösdoboz igen gyenge minőségűek /formula/
  • pszihopata
    A di-Tech jelöli az injektort az apriliánál!Van karós,de az nem di-tech.Piaggio-nál Pure-jet az injektoros.Persze 2006-tól az apriliákban piaggio blokk van,a korábbi injektoros suzuki/karbós yamaha helyett.
  • barret
    A robogok nagy resze olasz...Ezt tudomasul kell venni.
    Es a minoseguk is nagyon jo.
  • barret
    Es azt Japanban csinaljak mindet? :P
  • erdei1989
    Miért a yamaha az szar???
  • erdei1989
    Hát nézd meg mert sztem van karbis meg ditech!!!
  • barret
    Olaszok csinaljak az igazit!
  • totl
    Hi az aprilia sr 50 factoryja a di tech? danke
  • atee20
    városi szaladgálásra kellene nekem robi 50ccm,120.000ig
    ennyi pénzért mit érdemes venni?,hogy azért ne legyen túlhajtva...olasz vs.japán?
  • mikkas
    klikk ide
  • Holdlánya
    sziasztok, S.O.S., Bp., VII. kerületben keresek alakatrészkereskedést. légszűrőre lenne szükségem.
  • barret
    Enyem 8-at csal.Csak ezert kerdezem,mert nem veletlenul csalnak ezek az orak :)
  • erdei1989
    De a saját órája szerint sajnos,mert biztos csal vagy 16-ot.
  • barret
    Az mar nemrossz.
    Ugye nem a sajat oraja szerint?
  • erdei1989
    új rekord 97km/h!!!
    aprilia sr50!!!
  • pszihopata
    Pici a tank,állandóan maszatolnod kell majd,de a motornak mindegy honnan kapja az olajat.Nem szokott tönkre menni,lehet hogy a meghajtókerék /műanyag-2000 ft/fogazódott csak le,vagy valahol folyat a cső v. a tartály.Így használni szar dolog.
  • mate317
    Hali!
    Az nagy baj ha az olajat előbb vegyíteni kell a benzinnel, aztán így tankolni? Mert az olajadagoló nem jó aztmondta az illető.
  • Holdlánya
    küldtem linket pi-ben
  • pszihopata
    Ha küldesz képet,megnézem és megpróbálok segíteni,amúgy 200km-re lakom Bp-től,úgyhogy az átnézés nem működik.2030-as Hsz-ben leírtam mire figyelj!Ne kapkodj a vásárlásnál,hideg fejjel jól nézd át,az eladónak ne higyél el semmit,ha valami gyanús,írd meg megvár a motor,ezek a nagykerekü robogók nem túl kelendőek.
  • Holdlánya
    bocsánat, nem minnél, hanem minél:)
  • Holdlánya
    öhm... először is köszönöm a választ! másodszor: nem értek hozzá, fogalmam sincs mi is a tuning, hogy kell csinálni, stb. és nem is nyúlnék hozzá, csak érdeklődtem. mint mondtam, ez lesz az első és szeretnék minnél jobban informálódni. Budapesten vagy? mert ha esetleg vállalod, átnézhetnéd majd a robimat, ha megveszem és persze lehet, hogy majd később is szükségem lesz szerelőre. holnap megyek megnézni a robogókat. elvileg mindkettő gyári, csakhát ezt nem biztos, hogy én meg tudom ítélni. a sebessége alapján esetleg...? képet küldhetek, megnézed?
  • pszihopata
    Ha neked a 'MENŐZÉS" a cél csicsázd fel aztán pózólj rajta forgalmas helyeken a korosztályodból még rajongókat is szerezhetsz.Semmi gond nincs ezzel,csak mástól ne várd el hogy ugyanezt csinálja,jobb esetben idővel te is kinövöd majd.De ha hiszed-ha nem sok embernek gyári állapotában tetszik,és a neonos robogós fiatalok háta mögött mosolyognak,és talán össze is súgnak hogy-'mekkora majom"!Ez van!

Azok a tunningolt szétfúrt robogók viszont,amik a videókon akár 120-al repesztenek,teljesen alkalmatlanok arra,hogy évekig probléma nélkül közlekedhessen vele az ember,ezt hidd el nekem!
  • OrioN the S
    szerintem meg egy jól kinéző sportos ,nem agyoncsicsázottal . robogóval meg alapból nem menőzünk :)
  • zsolesz92
    Akkor nem szóltam, de a véleményem még mindig az hogy inkább egy szép, feltűnő robogóval 'menőzzek' mint egy gyári valamivel...