6802
Robogók!!:)
  • barret
    Mindketto elfer a Zsebedben.
  • ssx22
    köszi...szoval mi a különbség köztük? tudod?
  • Reyes
    Jó étvágyat hozzá!
  • ssx22
    HELLO! Most szeretnék enni robogót, Honda Dio AF27-et néztem ki magamnak és azt szeretném kérdezni hogy az AF27 és AF18 között mi a különbség ?
  • vezérszuszu
    Sziasztok!
    ELADÓ egy SUZUKI ZILLION UX 50 nagytestű robogo!
  • tbmf
    Kössz az infót, de már megvettem a 16mm-est. Mindenesetre megpróbálom kicseréltetni...
  • Attix70
    www.mforce.hu/mforce/erdekes/robogo/robogo_adatbazis.xls

itt tudtok csemegézni
  • Attix70
    Szia !
    Az új ékszíj nem 20mm a hosszú minarellis blokkba !!
    16.5 az új.
    Alsó cserehatár 15.5 mm tehát neked már cserélni kellene.
    Ha kicseréled és akkor se jó akkor a hátsó áttételeden kéne variálni.
    Ha kiszeded az alátétet a külső variotárcsa alól akkor miután meghúzod az anyát mozgasd meg a külső tárcsát kézzel nem mozog-e.
    Van , hogy a főtengőn a hosszbordás nútolásba megakadhat az alátét és nem feszíti rá rendesen a külső tárcsát. Ebben az esetben az alátétet a variátor háta mögé kell tenni hézagolás gyanánt.
  • pszihopata
    'ja es mindig nagy gazzal kell inditani.. "-amellett hogy a szivatód nem működik,még valami más benzingond is van.Lehet hogy túlfolyik a henger benzinnel /tűszelep nem zár/és azért indul csak teljes gázzal,alapjáraton is becsoroghat,ezért fulladhat.Fordulaton már eldolgozza a plusszbenzint.

Habár láttam már olyat,hogy nem működő szivatót,az ezermesterek plusszbenzinnel korigáltak,ahhelyett hogy egy 4000 forintos szivatót cseréltek volna,jól elb...ták a karburátort is.De láttam már fordítva visszarakott tűszelepet is.Át kell nézni a karbódat!
  • barret
    Ha a szivato rendesen mukodik,akkor gombnyomasra indul.(nem nyulsz a gazhoz)
  • dotkom
    ok. koszi. akkor ez asszem szerviz. bar multkor is mondtam nekik hogy alapjaraton fullad, erre nem csinaltak vele semmit..
  • barret
    Az a gondja,hogy tokeletlenul mukodik az automata szivatoja.
    Es ez hidegben hatvanyozottabban fog elojonni...
  • dotkom
    az mert van hogy ha elinditom a robogot akkor az elejen alapjaraton mindig lefullad, viszont ha megyek vele egy kicsit akkor mar beall? ja es mindig nagy gazzal kell inditani..
  • barret
    Hat a gyorsulassal sosem volt meg gondom:)
    Csak 70 korul mar picit sokat "forog" a motor...
    Utazoban ennyivel megyek vele.
    Egy 80-as utazoert aldoznek kicsit a gyorsulasabol is :)

Ki hogy latja...
  • pszihopata
    Ha szélesebbet veszel,vesztesz a gyorsulásból,de nagyobb lesz a végsebesség,én mégsem ajánlom csak a gyárit venném.A hosszú hajtóműves yamaha blokkokban ugyanez a szíj van /f12,f15,aerox,neo's,sr stb./.Ezek szerint jó a szíjad,még megteheted,hogy a főtengelyen,a külső ékszíjtárcsa alatti alátétet kiveszed,így kicsit gyorsabb lesz,mert elöl jobban összezárnak a tárcsák./persze gyorsulásból picit veszteni fogsz/
  • tbmf
    Kössz az infót! Ennél jobban nem is akarok belenyúlni.
    Az ékszíjat lemértem: 15,3mm (szöveg rajta:Yamaha 3AA-17641-00)
    Viszont megnéztem egy boltban: 16mm-es, amelyre rá van írva, hogy ehhez jó és F12-höz is.(bár gondolom ezekre mindent ráírnak csak, hogy vegyék)
    Mindenesetre ha szélesebbet veszek akkor abból nem lehet baj ugye?
  • pszihopata
    Kb.20 mm széles az új.
  • pszihopata
    Egy lehetőség van,leveszed /légkulcs nélkül neki se állj!/beviszed egy boltba,és összehasonlítod.A vékony ékszíjjal arányosan csökken a végsebesség-nem rossz irány.Szerintem 95% hogy fojtatlan olasz piacos.A kipufogót is érdemes megnézni,hátha el van dugulva a vége.Ha amúgy minden oké,akkor én jobban nem nyúlnék bele.Ha gyorsabb kell,vegyél nagyobbat!
  • tbmf
    Azt nem tudod véletlenül, hogy gyárilag milyen szélesnek kellene lennie az ékszíjnak? (a neten nem találtam erre infót)
    Előre is köszi!
  • pszihopata
    Látatlanban nem lehet megmondani,hogy mi a helyzet.Ki kellene próbálni,így bármit irhatnék,csak találgatás lenne.
  • tbmf
    Még mindig érdekelne a dolog...
  • tbmf
    Üdvözlet!
    Kb. egy éve vettem egy 10 éves Malaguti Centro-t. A problémám az lenne, hogy max. 60-al képes menni. Tuningolva biztos nem volt (nem is szeretném), bár nem vagyok szakértő, de úgy tűnik motorikusan rendben van: csendes, gombnyomásra indul, "szép" hangja van, nagyobb távokon is üzembiztos.
    Várhatok nagyobb sebességet egy ilyen korú robogótól? Ugyanis hasznos lenne, hogy ha pl. 20-30km-re megyek vele legyen egy 70-75km/h-s max sebessége, hogy kényelmesen (pl. 65-tel) haladhassak.
    Lehetséges, hogy a fojtva van még mindig?(sajnos nem sokat tudok az előéletéről)
  • vezérszuszu
    Sziasztok!
    ELADÓ egy SUZUKI ZILLION UX 50 nagytestű robogo!
  • pszihopata
    25 éve gyártják,8 generáció japánpiacos minimum van.Vagy ott a tajwani négyütemű amit pár éve árultak 350000 körül /asszem 100-as/.Melyiket kérdezed?
  • oO VinyuS Oo
    Sziasztok mi a véleményetek a Honda Lead-ről? Vannak tipikus hibái? és egy sportkipufogót hogyan lehet ráhangolni a motorra?
  • pszihopata
    94-es zip,az valszeg olaszpiacos,és nem folytott,de persze ez nem 100%.
    Piaggio betegség a szívócsonk-gumi elöregszik,az okoz hasonló tüneteket.Vagy karburátor-gondok.De az is lehet hogy szarrá van kopva,és csak akkor indul el,ha már olyan sok benyó van a hengerben,ami letömítí a gyűrűknél a rést.-a nagyon kicsi kompresszió okozhat alapjárati gondokat is.Ha már jól indul,és van alapjárat,jöhet a hajtáslánc,lehet hogy azért nem gyorsul.
    Ha rárugsz és nem érzed tisztán a sűrítési ütemet,akkor kicsi a kompresszió,persze a műszer biztosabb.
    Az alkatrészek olcsók,hamar rendbe lehet pofozni.
    Ja és az olajpumpát szíj hajtja,ha elszakad akkor K.O-2000 ft,cseréld ki!
    Az idomok trükkösek,a taposóval kell kezdeni,mert alatta /elöl/ van még egy-egy csavar,ami a szegélyt fogja.
  • mate317
    Hi!
    Vettem egy Piaggio Zipet, '94-es évjárat. Néha pöccre indul, néha meg 1 percig kell önindítózni, és gyakran lefullad a pirosnál ha nem pörgetem álló helyzetben. Mi szerintetek a baj? És a folytás kivétele után hogy változik a gyorsulása majd? Kösz!
  • Attix70
    Nemrég 4ütemü valami " tyimp-tyomp " robogónál szembesültem ezzel a hibával , ott több mint 3 mm volt a légrés és még így is ment a amoci csak a világítás szinte 0 volt
    Hondáét raktam bele , utánna szétszedtem és észrevettem , hogy kevesebb a tekercs
    A tekercs számainak +kell 1ezni a mágnes számával , ha nem 1ezik meg akkornem ugyanakkora feszültségek indukálódnak a vil. és töltés tekercsekben , ráadásúl a polaritásuk se 1forma és így hol kivonják 1mást hol összeadódnak , tehát a végeredmény lehet 0 közeli
    Szikra azért van mert gyújtótekercs 1 db van és nincs mi kivonjon belőle
    A vil. és töltőtekercs legalább 3 van és itt már előjön ez a probléma
  • barret
    Nekem dupla tekercset kellett csinalnom,ha a masik tekercsre ellenkezoleg folytatom a menetet,elerem a 0 voltot vele :P Kiprpbaltam...
    Es igy is csak 45 volt korul jon le a dupla tekercsbol...
    Ha a regi tekercset lebontottam volna,akkor minden jo lenne.De sajnos az is kell...Igy arra folytattam a terkercselest.Legalabb mar megy...
  • barret
    De az is szamit. Nem veletlenul hasznalnak par tizedes legrest...
  • pszihopata
    Tudom miről beszélsz,de a mágnes külső átmérője ugyanaz,a belső viszont más,fordítva el sem tudna pörögni.Persze ha az ember nem figyeli,fel sem tűnik.Szikra kítűnő volt,ment is,csak kevés volt a töltés.
  • Attix70
    Nem biztos , hogy a légrésméret miatt hanem lehet több vagy kevesebb tekercs van rajta ( nem a menetszám ) és ez álltal nem adódnak össze a tekercseken keletkező feszek
    Ha kell bővebben részletezem
  • barret
    De mostmar ilyenmarad...
  • barret
    Sztem a peugeot is akksis... osszesen 2 vekony vezetek megy a gyujtaskapcsoloba...
  • pszihopata
    Nekem meg a vivacity-m.A fő gond az volt,hogy az eredetileg akkumulátor gyújtásúba,ha mágnesgyújtásúnak az alaplapját teszem,túl nagy lesz a légrés,ezért a lendkerékmágnest is cserélni kell.Most végre termel elég áramot a fogyasztóknak is.Innentől ha beszarik véletlenül a gyújtásvezérlő,4000 forintos tajwanival meguszható a dolog.
  • barret
    Nah osszeraktam a Pozsot,hogy passzolnak-e rendesen a cuccai...
    Par kis repedetol eltekintve ok.De kimaradt egy.ket alkatresz,aminek nemtalalom a helyet :DEgy kezdo fiatal mernok vizsgamunkaja ez a motor...
  • pszihopata
    Zip,és et-4 50 elég gyakori,150-190 ezer között adom őket.

A moto gp-t nem használják városban a forgalomban,elég meredek példa.
    A nagy rugó,az sr-ekben 50-esnél is kilágyul hamar,arra gondoltam./érdekes hogy még nem találkoztál a jelenséggel/
    Egy olyan robogóban amit 120-ra terveztek kicsit erősebb a szíj,szerintem nem véletlenül,ahogy az egész hajtáslánca erősebb.

• Attix70
    Kicsit reflektálnék
    Azokra a rugókra gondolsz amelyek a kuplungba vannak ??
    azoknak kb 3-4 mm a nyúlásuk , ettől nem fog tágulni
    A nagy rugó nyomórugó és nem találtam olyant ami lágyúlt volna
    A rugókat nem azért cserélgetjük mert megnyúlott hanem mert más karakterisztikát akarunk kihozni a kuplungból
    Szíj nekem még nem szakadt el igaz csak jó minőségüt használok pl . : Dayco
    Szíj általába akkor szakad el ha az ékszíjtárcsák valamelyike üt vagy ha a kuplungon a mozgó tárcsafélen a nútok bemaródnak
    Gagyi szíj szakadhat
    A hangjuk izlés dolga.
    Valószínüleg neked nem tetszik a moto gp 125 és 250-se mert ott is hasonló a hang.
    Én se hasamra ütve írtam ; hobbyként javítok , felújítok és tuningolok robogókat.
    Következő melóm :http://www.simonini-racing.com/malaguti_sco2.htm
    Az alsó kép
    A több mint 50 ccm-es mocik nem biztos , hogy sokáig mehetnek smkp.-ként
    Nem vitázni szeretnék itt,csak ha normálissan van 1 robogó felpiszkálva és behangolva akkor nagyon sokat kibír
    4ütemü 50-es piaggiód nem szokott lenni ? pl . zipp ? vagy esetleg más fajta 4ütemü 50 ccm-es , az se baj ha nem olasz ( taiwan , stb ) ?
    Kellene nekem
  • barret
    Nem valoszinu.
  • Holdlánya
    sziasztok, reggel arra ébredtem, hogy valamelyik lakó uszodát akar csinálni a belső udvarból. nem tudom, meddig áztathatta a robimat, mire rászóltam:/. szerintetek lesz vmi baja?