6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Mivel az kétütemű apriliák 95%-ában yamaha blokk van ezért természetesen megbízhatóak,ha nincsenek széttúrva.Ha 100-as kétütemű,akkor megegyezik műszakilag a 100-as neo's/aerox-al.Más 100-as blokk apriliánál nem jut eszembe.

Kevésbé vannak kihegyezve mint az 50-esek,ezért nem is tudnak kétszer annyit,viszont nyomatékosak,és nem is esznek többet.
  • barret
    Hy! Mi a velemenyetek a mattfekeke fenyezesu motorokrol?
  • Takimate
    Köszi mindkettőtöknek az infokat.
    Most azért megyeget, de míg a (max) 50-et eléri valahol mindig befullad egy rövidet. Remélem a kipufogó takarítás után jobb lesz.
    Szerintem eladom és elgondolkodom azon az Aprilián amit egy ismerősöm árul. Egy 100as -ról van szó. 2001-es. 140ért. Szerintetek megéri az?
    Azt mondják robogóban Yamaha a netovább. Apriliában lehet bízni ?
  • barret
    Alapjaraton tedd a kipufogo moge a kezedet.Ha a kipufogogaz erosen utogeti,akkor nincs eldugulva...
    Az eldugult kipufogo "folyamatosan" szelel...
  • barret
    Te haznal arulsz,vagy kulon telken vannak a mocijaid?
  • barret
    Havernak volt egy negyutemu 125.-os kb 90-et ment.
    Lenyomta a stalkeremet :P De eppen csak .
    Es nagyon jo vele menni:) Kisfordulatu nyomatekos motor!
  • pszihopata
    Imádom az et-ket.Az et-2 szerintem ha jó,max 3-4 litert eszik,az et-4 /50-es/persze feleannyit,mert 4 ütemű.A kétütemű nagyon jó,jól is megy,- injektoros is van belőle,de csak a karbósat szabad megvenni-ahhoz olcsó minden,és sokat is kibír.

Van most egy 125 4T nálam 150000-ért adom dobozzal.Fényezése karcos,amúgy hibátlan.Simán elmegy kismotornak.
  • Ronny
    egy vespa et2-es kb. mennyit fogyaszthat városban? Kéne valami megbízható városi szaladgáló motor és szerintem ezt veszik a legkevesebben a motorok ellenségei(tizenévesek:).
  • pszihopata
    Ma raktam össze egy amigó-t /bws-blokk/,a hengeren a kipufogónyílás harmadára szűkűlt a koksztól.-annak az a tünete,hogy nem pörög ,ki rendesen,és lomhán veszi a gázt.A kipufogó kiégetésén kívül ezt is meg kell nézni,ha már leveszi az ember a dobot.Be kell nyúlni egy csavarhúzóval,miután a dugót lenyomta az ember.

Neked nem hiszem hogy ez a bajod,de érdemes ezt is megnézni!
  • Takimate
    A bal féklámpa kapcsoló (ami az önindításhoz kell) egyszer jó egyszer nem. Szerelő se tudott rá mit mondani.

Hát nem tudom hogy az a tű mit fog megoldani, de megőrülök annyira lomha lassú lett.
    A kipufogó kiégetése mennyit fog segíteni? Pont semmit mi ?
  • Takimate
    Nincs itt ferde kerék. Ahogy átnézegette a szerelő, mondta hogy tök jó rajta minden és szépen egybe van. Csak nem húz.. 30 nál néha be-be fullad, és tényleg max 50 el megy.
    Nem is gyorsul. Ez biztosan a kisebb fúvóka miatt van.
  • barret
    A tucsere segithet a fuldoklason,ez a feladata.A huzott gazmennyiseghez szabalyozza a benzin mennyiseget.A feklampad meg egy uj kapcsolo beszerelesevel orvosolhato.A fekkarban van a picike kapcsolo,ami neked rossz valoszinuleg. Ha sokat all kint az esoben,akkor garantaltan eloxidalodik...
  • erdei1989
    Az én sr-emben is 30000km van
  • pszihopata
    Igazi magyar bws-ed van!Fogadjunk,ha hátulról megnézed k.. ferdén áll a kerék!Össze-vissza gányolt,sosem lesz igazán jó motor.

Én meg ha hozok egy makulátlan csak a yamahában szerelt,tök gyári bws-t,és 120-ért adom,fel vannak háborodva,hogy ott az interneten 70000-ért.Meg rázzák a fejüket ha 30 ezer van az órában,mikor a 70000-esnek csak 12000km.

• Takimate
    Na megjártam a szerelőt. Összevissza levegőt szívott mert a légszűrőn nagy volt a luk és a frankó nagyméretű BWS tuning rugó szépen lassan letolta a karburátorról a légszűrőt, ami csak sziloplaszttal folt rá-gányolva.
    Egy nagyobb gumikarika kellett hozzá, amit egy a műhelyben álló ugyanolyan BWS ről rakott rá.
    Lelkiismeretes szerelőről van szó tényleg. Este fél 10 ig szerelte, és 2000 ft ot kért el, úgy hogy visszarakta a lecsúszott féklámpa kapcsolómat is, és kitisztogatta a karburátoromat is.
    A porlasztóban nagyobb fúvóka volt, azt is kicserélte ! Azt mondta, benzinadagolási problémák lehetnek, vagy egy membrán rossz, vagy a beömőcső a gázos, de azt most nem szedné szét mert nincs neki épp olyanja és rakhatná össze újra úgy hogy rossz.
    A fúvóka 1,8 mm-ről 1,6 ra szűkül, és azt mondta ezt épp azért rakták bele hogy kompenzálják a rossz benzinkezelést, inkább kapjon többet, csak menjen, és el lehessen adni.
    Ő kicserélte a fúvókát 1,2-es mm-re szűkülőre.
    Rárakta a saját BWS-éről a jó gumit a légszűrőre.

Most nem fullad le a motor, viszont 30 nál be-be fulladgat, és hát kurvára nem húz... és csak 50 el megy. Folytás nincs benne, kéne mennie 65-70 et de valami miatt nem megy annyit.
    Amik tervbe vannak még véve hogy megcsinál rajta az egy porlasztótű csere 590 Ft, jobboldali féklámpa 750 Ft. hátsógumit én viszem neki csere + kipufogó kiégetés 2000 Ft.

Egyébként egyszer jó a féklámpa egyszer meg nem... Erre nem tudodd mit mondani, talán a relé szar? Egyszer van áram a motorban féklámpázni egyszer meg nincs.
    Ebből következik, hogy egyszer tudok önindítózni egyszer meg nem. Épp milyen kedve van. :-/

Jól megszívtam ezzel a robogóval... eladni sem tudom így, alig megy 50 et, és újat venni meg nincs pénzem...
  • barret
    A gyertya hoertek sem jo akkor... vilagosbarnara kell kiegnie meleg motorban. En egy karbipucolassal kezdenem,es a beomlocsonk szemrevetelezesevel.Ha itt semmi gond nincs,akkor en is a szimmeringre gondolnek... Nekem is repedezett volt a motoromon a beomlocsonk gumi rezgescsillapitoja. De meg nem volt teljesen atrepedve.
  • erdei1989
    Köszi ,de nem k750 hanem lg kg320
  • pszihopata
    Csak olyan nyúljon hozzá aki ért is a motorhoz.Ha nincs olyan ismerősőd inkább vidd szerelőhőz!
    Már leírtam mik a tünetei.
    Ha a karburátortisztítás nem segít,és a korábban említett két gumialkatrész is jó,akkor valszeg szimmering.
    A karburátort is csak olyan szedje szét,aki tudja mit,és miért pucol ki,és főleg hogyan.

Amibe már beleturkáltak a helyi kölykök,és a hibáikat is helyre kell hoznom,az nálam keményen feláras!
    Persze megszoktam hogy itt senki nem tiszteli a másik szakmáját,ezért olyan kókány itt minden!
  • Takimate
    Megállítottam egy pizzafutárt. Volt gyertyakulcsa + csiszolóvászna is.
    Gyertya kiszed, (jó kormos volt) megcsiszol, visszatesz, probléma maradt. Ennyi.

Ő azt mondta a karburátort tisztítsam ki, mert 100% hogy az a baja.

A főtengelyszimmering hiba elég vészjóslóan hangzik. Mondanál egy-két szót hogy mi annak a tünete ?
  • pszihopata
    Egyértelmű!Minden hozzám hozott javításra váró robogóban zsír új a gyertya./bepróbálkozik a tulaj,hátha/-szerintem ez olyan pannoniás reflex.

Viszont a hibák 99%-át /én tapasztalatom/-nem a gyertyák okozzák.
  • barret
    te is gyertyakulcs nelkul motorozol?
  • Takimate
    Nekem még nem volt kézi szivatós motorom, ezért 60 -nál kipróbáltam mivan akkor ha félig ráhúzom ilyenkor.

Hát megfulladt kicsit. Mondtam jóvan ez nem vicces, visszatoltam.
    És eztán produkálta ezt a hibát. Innen gondoltam hogy összefüstöltem a gyertyát kicsit.

Ma viszem szerelőhöz. Kiderül. Köszi egyébként a reagálásokat/tanácsokat.
  • pszihopata
    'lehet hogy csak egy kis csiszolóvászon kell."-felejtsd el!

Látom feleslegesen irogattam!
    Túl sok levegőt kap,vidd el szerelőhöz!A gyertyának ehhez semmi köze.
  • Takimate
    hoppá ! Ezzel hogy "futós" mondassz valamit !
    Ugye ez a hiba 3 napja van (lefulladás).
    VISZONT ! Közvetlenül ez előtt a hiba előtt volt az, hogy sztenderre raktam, berúgtam, és így felbőgött, mintha gázt húztam volna. Ez abbamaradt kb 3 másodperc alatt, és indulhattam vele. Ha ezt a 3 másodpercet nem akartam kivárni, persze húztam egy féket neki a sztenderen és úgy indultam.
    Menet közben egyébként ezt nem produkálta. Tegnap szétszedtem. A szűrő rendben. A kézi szivató visszamegy rendesen. A gyertyát akartam még megnézni hátha beköptem egy kicsit és az lehet a baj . TÉNYLEG AZ LEHET BAJ SZERINTETEK IS ? Na mindegy, de nem volt gyertyakulcsom, kombináltfogóval meg nem akartam porcelánt törni annyira. :)

Most úgy megyek vele, hogy meglegyen a fordulat... Lámpáknál, meg elsőbbségadásnál akkor is lefullad ha gázokat adok neki.. Álló helyzetben nem tudok annyi gázt adni hogy a motor még ne induljon el, de ne is fulladjon le. Úgy tudom megoldani hogy ilyenkor szivatót húzok rá... Na akkor gázadások mellett persze nem fullad le... Aztán szivató vissza és indulás.
    Baromira zavaró és idegesítő hát persze. De a legszarabb az hogy nincs szerelőm. :-/
    Tud valaki esetleg egy megbízható valakit akinek legalább gyertyakulcsa van ? Mert tényleg lehet hogy csak egy kis csiszolóvászon kell.
    Köszi mindenkinek előre is.

• barret
    Mintha K750-i vel csinaltad volna a kepet :D
    De jol nez ki!
  • pszihopata
    Tudom hogy utálsz,nem puncsolni akarok,de zsírul néz ki!
  • erdei1989
    Itt az sr-em!!!!!!!!
    klikk
  • pszihopata
    fars helyett -falsch /német rossz szóból/-amúgy valszeg ez a baja.
    A szívócsonkgumi,vagy a légszűrő-karbó közti is lehet,de ez utóbbinál még alapjáratnak lennie kéne.

Lehet főtengelyszimmeringes is,de akkor néha kicsit futóssá válik,mintha maga adna gázt.

• Tibi7
    Nincs valakinek használt leo vince ZX pufó. Állóhengeres levegős blokkra?
  • Tibi7
    Hi:
    Az én bws em is ezt csinálta. Az fars levegőt szívott. Csak újra kellett tömíteni a hengert meg a karbit. 500 forintból kijött.
  • mate317
    Nekem is ez volt mikor vettem 3 hete ügyes haverom simán megcsinálta vidd el szerelőhöz!
  • Takimate
    sziasztok! két hete vettem egy yamaha bws-t..
    önindítója nem műxik most mert a féklámpa kapcsoló nem jó, de az mindegy is.

Kézi szivatós ! Elindítom. Menet közben nincs gond. Amikor abbahagyja a pöfögést visszaengedett gáznál akkor szivató vissza és nincs gond.
    De alig tudtam vele most hazajönni. Minden lámpánál leszállás berúgás, ugyanis ha fordulat visszaesik leáll! Hiába huzgálok neki gázt akkor is !
    Mikor elindultam semmi baja nem volt. Egy hosszabb gyors egyenes után jött ki ez a baja egyszercsak.
    Mi lehet a baj? Elmászott az alapjárat?
    Most tankoltam tele a tankot.. Nagyon tele tankoltam?
    (bocs de nem nagoyn értek hozzá)
    Van egy megbizhato szerelőm. Neki mit mondjak mit nézzen meg. Vagy scak üljön rá és tudni fogja mi a gond?
    köszi előre is.
    T.
  • Reyes
    Ide is fel tudod rakni;)
  • pszihopata
    Privát üzenetben küldj egy e-mail címet,arra küldök fotót,amúgy gyári fehér színű.Ide max 20 kb-s fotót tudok felrakni.
  • norbi22
    tudsz küldeni róla képet???
  • mate317
    Hello!
    2 hetet pihent a robogóm, majd tegnap mikor indítottam pöccre indult, de rögtön ezután semmi gázreakció, majd leállt. Utána már nem akart indulni, csak halkan "nyüszített". Most vehetek új akksit?
  • pszihopata
    Idomom van sr-re,a nagy első 1998 utáni széria,sztem a di-tech-é is u.az.
  • norbi22
    Hy érdekelne, hogy tudtok-e szerezni aprili sr 50 ditechhez első idomot és első sárvédőt!
    Választ kösz
  • erdei1989
    Hello!
    Mi a véleményetek az 50-es cross-ról vagy az 50-es gyorsasági motorról?
    (pl.: aprilia rx,aprilia rs...stb)
  • pszihopata
    Igazából semmi különbség,az idomokon és a főtengelyen kívül de a 27-es motorszáma is AF 18-E.Szerintem egy dió minnél öregebb,annál jobb,a 34/35-ös már egy kalap szar.Elsőteló mindegyikben döglött már.