6802
Robogók!!:)
-
#2321 Ha nem zavarnak a rezonanciák,és megúszod az elektromos zűröket hosszútávon is el lehet vele lenni.Útálom hogy szar javítani őket,torx csavarokat is használnak,és kicsit kínaisak a műanyagok.
Nálam is van egy eladó,de az már X-FIGHT 100.
200 000-ért adom.
-
#2320 Remélem nem lesz gondom vele. -
#2319 Alapjaraton az 50-es vizesnek nagyon szep a hangja :) -
#2318 De,a 100-as és az 50-es is az,csak az 50-est később átalakították vizesre.Régi állóhengeres honda blokkok.A négyüteműek is régebbi honda kópiák,kis változtatásokkal. -
#2317 mi a helyzet a peugeottal.A 100 as blokk az nem honda moci.?? -
#2316 Például a 125/150-es leonardo rotax,a 250-es yamaha.
Állandóan váltogatják a blokkokat régebben yamaha volt aztán rotax,hogy most mi már nem is bírom követni.Még suzukit is használtak egy időben.
A rotaxoknak mindíg sokkal durvább a járása.
Persze a piaggio-n kívül minden olasz gyártó a minarellitől veszi a motorokat.
A tzr persze hiába yamaha,mert a yamaha-italia gyártja őket,úgyhogy inkább olasz motornak számít. -
#2315 A minarelli cég gyártja a yamaha-licensz blokkot robogókba,és a rotax-licensz blokkot váltós motorokba.
[IMG][/IMG] -
#2314 az apriliában is meg a yamában is minarelli blokk van én ugy tudom -
#2313 Tényleg keveset fogyasztanak,de ha elszáll v.mi zsebbe kell nyúlni,úgyhogy egy jog hiába eszik 5 litert hosszútávon mégis olcsóbb,mert alig kell rá költeni.
Egy csomót kell indítózni mire beindulnak /ezért nincsen berugókar/, gyalázatosan mennek,gyakran beszarnak és horribilisek az alkatrészek árai.
-Szép új világ !
-
#2312 Hmm ha nem kap olajat,mitol fustolne? :D
A ket literes fogysztas meg vicc nem?
Egy babetta fogyaszt annyit :)
-
#2311 Mikor behozta az aprilia a di-tech változatot,azzal nyitottak a kereskedők,hogy ez 2 litert eszik,és olajból is csak a felét.
Ez igaz is,de volt amelyik 10000-nél már hajtókaros lett,de a legtöbb 20000-ig megadta magát.
Igaz füstölni nem láttam egyiket sem! -
#2310 Hoztam kb. 3éve egy rs 50-es apriliát,64000 volt az órában bontatlan blokknál,és gokartpályán versenyeztek vele.Végre még így is tudta a 100-at,csak kicsit nehezebben indult hidegen.
Viszont a csapágyai még mindíg hibátlanok voltak.És az egy rotax,aminél egy yamaha szerintem jobb.
15000-nél csapágycsere akkor is dúrva,van aki egy évben megy annyit! -
#2309 Az joooo enyem meg telenyomja a mocit olajjal :D
Picit olajos a kipufogo mindig.
Igaz eros fustolest meg nem vettem eszre...
Amugy meg a valtos mocikat sokkal konnyebb szethajtani! -
#2308 nah jóh, csak én 200km-t teszek a gépbe naponta :D -
#2307 Jó olajozás és csapágyak mellett,akárhogy hajthatod!Egy 50-es robogó szinte mindíg nyélen megy,mégis bírja!
A probléma ott van,hogy mostanában feleannyi olajat adagolnak a pumpák!
Környezetvédelem ugyi. -
#2306 Amig "aktiv" Simsonos voltam,2 evente csapagy csere.....
Es vannak 10-15 eves Simsonok,amiknek meg nem volt szetbontva a blokkja.
Ez a pilotatol fugg csak :D -
#2305 15000 viccelsz? Egy 50-es elmegy 50000-et!Pláne egy yamaha! -
#2304 15k km után nem csoda:) -
#2303 Úgy látszik eladtam mert nem találom!Öregszem-felejtek.SORRY!
Forrasztópákával meg lehet gyógyítani,de van utángyártott is kompletten pár ezerért. -
#2302 What a fucking csapágy?
Szétvágta az új henger? -
#2301 hű ez most már csak bicikli -
#2300 Amitkivul latsz,az a kulsoresze.
A belsoresz van odarogzitve a motorhoz.
Sok motoron a kulsoresz szinte eltakarja teljesen a belsot.
De szemmel lahato a ket resz "kulonallosaga"
-
#2299 Hát így nem tudom igazán. Nem értek hozzá.
Eltört a műanyag. Hogy belül sérült e valami azt nem tudom. De belül csak a szivacs van nem ?
(mennyibe kerülne egyébk ?) -
#2298 Holnapra megnézem úgy emlékszem van még bontott.Külső v. belső rész kell? -
#2297 -
#2296 Mostanában rám is "jár a rúd".. Csorogtam a jobboldalon, és egy Suzukis jobbrakanyarodott. Kocsinak, robogómnak semmi baja nem lett, mert a sipcsontom tompította (közé-szorult) Lehet h megrepedt, mert azóta is fáj.
Ma reggel meg rámentem egy fémlapra ami széttörte a légszűrőt, és kilyukasztotta a motorblokkot.
Ezennel ragadnám meg a lehetőséget !
YAMAHA APRIO JOG TYPE II - re légszűrőt hol vegyek szerintetek ?
Jó használtan is , de minden megoldás érdekel.
Köszi ! -
#2295 -
#2294 eleg ... ures. xD -
#2293 ilyen most szegény motorom, csapágyas, ki kellett szedni a blokkot :D
-
#2292 Az a gáz, hogy a motorosok nagy része is hibás, nem egyszer találkozom a Bükkszenti úton jobbos, beláthatatlan kanyarban (kocsival megyek, elöttem busz) előz a motoros. Valamelyik nap egy pár méteren múlt az valamelyik élete, még éppen befért. Ha látja a (vele egy irányba haladó) buszos mi történik és befékez, akkor semmi esélye nem maradt volna a motorosnak, nem lett volna helye beférni. Ez a legutóbbi endúróval volt, de ezen az emelkedőn láttam már robogóst is. Még nyáron történt, hogy egy simsonost kettészelt egy sportmotor a lillafüredi kanyarban... nem volt szép látvány, a szimósnak amputálták a bal lábát!
Na ennyit elrettentésül... -
#2291 tv2 vagy rtl.nemtom pont fürdetés idő volt nálunk .De megérte a csatát a mamival. -
#2290 melyik csatornán? -
#2289 Köszi! :) Szerintem alapvető ,hogy összetartanak a motorosok,robogósok ,ha nem is láthatóan. Egyik ismerősöm 4 napja kelt fel a kómából...rajta bukó is volt... -
#2288 Jobbulást tesó.Amiért nagyon felnézek rád az az ,hogy saját károdon tanítod a másikat és preferálod fórumon is a bukót.Tegnap (vas)láttam a tv-ben a srácot aki ütközött nyáron és most annyira feljavult már,hogy nyilatkozni tudott és bocsánatot kérni az elévesztett férj (ez volt a másik motoros akit elkapott)feleségétől.
Megható volt kicsit úgy éreztem inkább ő is meg akart halni mert így neki sem teljes az élete.Késő bánat de sokan tanulhatnak belőle talán ezek az elretentő példák kellenek a fiataloknak ,hogy ne csak bankhitelt meg motort vegyenek de leckét is hozzá.És ha minden áron versenyezni akarnak vannak megfizethető verseny pályák ahol adott körülmények közt gyakorolhat az ember. -
#2287 Nekem is sikerült kétszer a nyár alatt
Egyszer ültem rajta nyugdíjasban haladtam, másik alkalommal csak parkoltam és rátolattak.
Nagy mázlid van, egyrészt magad miatt, másrészt ha tényleg nem csuktad össze durván a motorod. Nekem az első javítás (biztosító fizetett mindkétszer) 77e HUF volt, a második 35e. Egy használt Rallyt ennyiért már vehettem volna! -
#2286 kabát -
#2285 uhhh. es volt rajtad vedoruha (terdvedo,kabat)? -
#2284 a legdurvább és egyben hihetetlen a kicsi kecskémnek alig lett vmi baja.. talán egy új fény kell meg a villa minimálisan mehajlott ,de szemmel nem látni szal lehet nem. pedig nyélgázon szálltam el.. -
#2283 2 térd ,bal combnyak,jobb váll zúzódás... srácok ,ha nincs rajtam bukó akkor ott döglök meg ugyanis ahogy fejjel beleszálltam a kocsiba nagyobb kárt tett ,mint amit a motorral csináltam. az aőtós is mondta ,hogy gecynagy mákom volt..
Szal ,ha esetleg vki bukó nélkül flangál és olvassa a topikot azt megkérem vegyen fel bukót ,mert nem tudhatja mikor jönnek így ki elé a kocsisor mögül.. -
#2282 :I es egybe vagy? en is utkoztem nemreg egy kocsival belementem az oldalaba mikozben kanyarodott balra de szerencsere semmi bajom nem esett.