6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    Ha nem zavarnak a rezonanciák,és megúszod az elektromos zűröket hosszútávon is el lehet vele lenni.Útálom hogy szar javítani őket,torx csavarokat is használnak,és kicsit kínaisak a műanyagok.

Nálam is van egy eladó,de az már X-FIGHT 100.
    200 000-ért adom.

• chicco
    Remélem nem lesz gondom vele.
  • barret
    Alapjaraton az 50-es vizesnek nagyon szep a hangja :)
  • pszihopata
    De,a 100-as és az 50-es is az,csak az 50-est később átalakították vizesre.Régi állóhengeres honda blokkok.A négyüteműek is régebbi honda kópiák,kis változtatásokkal.
  • chicco
    mi a helyzet a peugeottal.A 100 as blokk az nem honda moci.??
  • pszihopata
    Például a 125/150-es leonardo rotax,a 250-es yamaha.
    Állandóan váltogatják a blokkokat régebben yamaha volt aztán rotax,hogy most mi már nem is bírom követni.Még suzukit is használtak egy időben.
    A rotaxoknak mindíg sokkal durvább a járása.

Persze a piaggio-n kívül minden olasz gyártó a minarellitől veszi a motorokat.
    A tzr persze hiába yamaha,mert a yamaha-italia gyártja őket,úgyhogy inkább olasz motornak számít.
  • pszihopata
    A minarelli cég gyártja a yamaha-licensz blokkot robogókba,és a rotax-licensz blokkot váltós motorokba.
    [IMG][/IMG]
  • ColdFire
    az apriliában is meg a yamában is minarelli blokk van én ugy tudom
  • pszihopata
    Tényleg keveset fogyasztanak,de ha elszáll v.mi zsebbe kell nyúlni,úgyhogy egy jog hiába eszik 5 litert hosszútávon mégis olcsóbb,mert alig kell rá költeni.

Egy csomót kell indítózni mire beindulnak /ezért nincsen berugókar/, gyalázatosan mennek,gyakran beszarnak és horribilisek az alkatrészek árai.

-Szép új világ !
  • barret
    Hmm ha nem kap olajat,mitol fustolne? :D
    A ket literes fogysztas meg vicc nem?
    Egy babetta fogyaszt annyit :)
  • pszihopata
    Mikor behozta az aprilia a di-tech változatot,azzal nyitottak a kereskedők,hogy ez 2 litert eszik,és olajból is csak a felét.
    Ez igaz is,de volt amelyik 10000-nél már hajtókaros lett,de a legtöbb 20000-ig megadta magát.
    Igaz füstölni nem láttam egyiket sem!
  • pszihopata
    Hoztam kb. 3éve egy rs 50-es apriliát,64000 volt az órában bontatlan blokknál,és gokartpályán versenyeztek vele.Végre még így is tudta a 100-at,csak kicsit nehezebben indult hidegen.
    Viszont a csapágyai még mindíg hibátlanok voltak.És az egy rotax,aminél egy yamaha szerintem jobb.

15000-nél csapágycsere akkor is dúrva,van aki egy évben megy annyit!
  • barret
    Az joooo enyem meg telenyomja a mocit olajjal :D
    Picit olajos a kipufogo mindig.
    Igaz eros fustolest meg nem vettem eszre...
    Amugy meg a valtos mocikat sokkal konnyebb szethajtani!
  • ColdFire
    nah jóh, csak én 200km-t teszek a gépbe naponta :D
  • pszihopata
    Jó olajozás és csapágyak mellett,akárhogy hajthatod!Egy 50-es robogó szinte mindíg nyélen megy,mégis bírja!

A probléma ott van,hogy mostanában feleannyi olajat adagolnak a pumpák!

Környezetvédelem ugyi.
  • barret
    Amig "aktiv" Simsonos voltam,2 evente csapagy csere.....
    Es vannak 10-15 eves Simsonok,amiknek meg nem volt szetbontva a blokkja.
    Ez a pilotatol fugg csak :D
  • pszihopata
    15000 viccelsz? Egy 50-es elmegy 50000-et!Pláne egy yamaha!
  • ColdFire
    15k km után nem csoda:)
  • pszihopata
    Úgy látszik eladtam mert nem találom!Öregszem-felejtek.SORRY!

Forrasztópákával meg lehet gyógyítani,de van utángyártott is kompletten pár ezerért.
  • pszihopata
    What a fucking csapágy?

Szétvágta az új henger?
  • BECKHAM7
    hű ez most már csak bicikli
  • barret
    Amitkivul latsz,az a kulsoresze.
    A belsoresz van odarogzitve a motorhoz.
    Sok motoron a kulsoresz szinte eltakarja teljesen a belsot.
    De szemmel lahato a ket resz "kulonallosaga"
  • Takimate
    Hát így nem tudom igazán. Nem értek hozzá.

Eltört a műanyag. Hogy belül sérült e valami azt nem tudom. De belül csak a szivacs van nem ?
    (mennyibe kerülne egyébk ?)
  • pszihopata
    Holnapra megnézem úgy emlékszem van még bontott.Külső v. belső rész kell?
  • bertino
  • Takimate
    Mostanában rám is "jár a rúd".. Csorogtam a jobboldalon, és egy Suzukis jobbrakanyarodott. Kocsinak, robogómnak semmi baja nem lett, mert a sipcsontom tompította (közé-szorult) Lehet h megrepedt, mert azóta is fáj.

Ma reggel meg rámentem egy fémlapra ami széttörte a légszűrőt, és kilyukasztotta a motorblokkot.

Ezennel ragadnám meg a lehetőséget !
    YAMAHA APRIO JOG TYPE II - re légszűrőt hol vegyek szerintetek ?
    Jó használtan is , de minden megoldás érdekel.

Köszi !
  • ColdFire
  • dotkom
    eleg ... ures. xD
  • ColdFire
    ilyen most szegény motorom, csapágyas, ki kellett szedni a blokkot :D

• bp
    Az a gáz, hogy a motorosok nagy része is hibás, nem egyszer találkozom a Bükkszenti úton jobbos, beláthatatlan kanyarban (kocsival megyek, elöttem busz) előz a motoros. Valamelyik nap egy pár méteren múlt az valamelyik élete, még éppen befért. Ha látja a (vele egy irányba haladó) buszos mi történik és befékez, akkor semmi esélye nem maradt volna a motorosnak, nem lett volna helye beférni. Ez a legutóbbi endúróval volt, de ezen az emelkedőn láttam már robogóst is. Még nyáron történt, hogy egy simsonost kettészelt egy sportmotor a lillafüredi kanyarban... nem volt szép látvány, a szimósnak amputálták a bal lábát!
    Na ennyit elrettentésül...
  • chicco
    tv2 vagy rtl.nemtom pont fürdetés idő volt nálunk .De megérte a csatát a mamival.
  • ColdFire
    melyik csatornán?
  • OrioN the S
    Köszi! :) Szerintem alapvető ,hogy összetartanak a motorosok,robogósok ,ha nem is láthatóan. Egyik ismerősöm 4 napja kelt fel a kómából...rajta bukó is volt...
  • chicco
    Jobbulást tesó.Amiért nagyon felnézek rád az az ,hogy saját károdon tanítod a másikat és preferálod fórumon is a bukót.Tegnap (vas)láttam a tv-ben a srácot aki ütközött nyáron és most annyira feljavult már,hogy nyilatkozni tudott és bocsánatot kérni az elévesztett férj (ez volt a másik motoros akit elkapott)feleségétől.
    Megható volt kicsit úgy éreztem inkább ő is meg akart halni mert így neki sem teljes az élete.Késő bánat de sokan tanulhatnak belőle talán ezek az elretentő példák kellenek a fiataloknak ,hogy ne csak bankhitelt meg motort vegyenek de leckét is hozzá.És ha minden áron versenyezni akarnak vannak megfizethető verseny pályák ahol adott körülmények közt gyakorolhat az ember.
  • bp
    Nekem is sikerült kétszer a nyár alatt
    Egyszer ültem rajta nyugdíjasban haladtam, másik alkalommal csak parkoltam és rátolattak.

Nagy mázlid van, egyrészt magad miatt, másrészt ha tényleg nem csuktad össze durván a motorod. Nekem az első javítás (biztosító fizetett mindkétszer) 77e HUF volt, a második 35e. Egy használt Rallyt ennyiért már vehettem volna!
  • OrioN the S
    kabát
  • dotkom
    uhhh. es volt rajtad vedoruha (terdvedo,kabat)?
  • OrioN the S
    a legdurvább és egyben hihetetlen a kicsi kecskémnek alig lett vmi baja.. talán egy új fény kell meg a villa minimálisan mehajlott ,de szemmel nem látni szal lehet nem. pedig nyélgázon szálltam el..
  • OrioN the S
    2 térd ,bal combnyak,jobb váll zúzódás... srácok ,ha nincs rajtam bukó akkor ott döglök meg ugyanis ahogy fejjel beleszálltam a kocsiba nagyobb kárt tett ,mint amit a motorral csináltam. az aőtós is mondta ,hogy gecynagy mákom volt..

Szal ,ha esetleg vki bukó nélkül flangál és olvassa a topikot azt megkérem vegyen fel bukót ,mert nem tudhatja mikor jönnek így ki elé a kocsisor mögül..
  • dotkom
    :I es egybe vagy? en is utkoztem nemreg egy kocsival belementem az oldalaba mikozben kanyarodott balra de szerencsere semmi bajom nem esett.