6802
Robogók!!:)
  • icepick16
    sziasztok. én most készülök venni egy aprilia sr50-est. annyi kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyit bír egy ilyen moci. ugyértem 20-30 ezer km? majd később linkelek pár képet is. előre is köszi a segítséget
  • barret
    Visszarakltam a gyari meretu hatsogumit,mostmar megy 90.et a moci.
    eddig 85-ot ment.Sajat oraja szerint most 100-at megy,eddig 95-ot .Elol is kicsi gumi van. http://kepfeltoltesssssssssssss.hu/080517/ezzzzz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  • bp
    Nem ültem még rajta, de azt mondom, vegyél megbízható forrásból egy olasz vagy egy japán robogót, abban nem csalódsz majd.
  • laci 700
    Pls segítsetek! Milyen a motowell? Jó márka vagy vacak? A megnet sport-ot néztem... mi a véleményetek a motorról? megéri? jól bírja?
    THX!
  • laci 700
    hello
    A motowell-ről mi a véleményetek?
    thx!
  • Bmx01
    Helló valaki tudna nekem segíteni hogy mi lehet akkor, ha
    a motorom 20km/h-ig nem gyorsul, de utánna már megindúl, a 2. probléma: mikor beindítom 1 nek akkor alig akar megindúlni valamiért megyek vele kb 5 percet utánna már jól indúl, mintha várni kéne hogy bemelegedjen. Próbáltam úgy is hogy járattam 1 kicsit indulás előtt de úgy se reagált.
    A motorom egy Derbi Atlantis 50ccm kb 3 éves.
    Valami ötlet hogy mi lehet a gond, vagy mit cseréljek ki?
  • pszihopata
    A 34 dob a 35 tárcsafékes ugyanaz a fekvőhengeres /a 18-27-28,24tact álló/,a zx csak dizájn ami amúgy lényegtelen.

A yamahák sokkal jobbak.

A next zone kb. 91-óta van,a 3kj kb. 94-től,az aprió is kb. 94-től.Motorikusan ugyanazok,az elektronikák változtak csak.

Mivel már 5-6 éve nem jönnek konténeres robogók,a még futó példányok között nehéz már jót találni.

• nagylaci23
    Köszönöm szépen a választ! A ZX dió is főtengejes lesz, vagy az af35 az ugyan az mint a ZX? Az újabb jog-ot mióta gyártják, vagy mi a tipusa?
  • pszihopata
    Ez mind sisaktartós,csak a régi jog-ok nem.A af-35 ös dió hajlamos főtengelyes lenni,azt mellőzném.

A sima jog a legjobb talán,de a többi sem rossz,ha jó állapotú.

Utazótempó jog,dio,sfx-50km/h a többi 60 km/h.

Az injektorosak /sr-di-tech,piaggio pure-jet,vespa et-2 injektione/.

A zárt bukót egy sima bicikli-lezáróval is a motorhoz lehet zárni.
  • pszihopata
    A fiatalos,sportos robogókból /sr,aerox,f12/15 stb./ nehéz jó állapotút venni,mert azt a fiatalok gányolják,és gyilkolják.

Az öregesebb gépek /scarabeo,zip,sfera,quartz,liberty,neo's,sonic,/ álltalában szép gyári állapotúak,főleg amik frissen kerültek az országba.

A gyári fényezésűek általában jobb állapotúak,még ha karcosak is.
  • nagylaci23
    Köszönöm szépen ezt a nagyon részletes választ! Azt honnan tudom megállapítan hogy injektoros-e a robogó? A féktárcsákon csak a kopottságát kell csak megnézni, vagy más is mutatja az állapotát? Most három márka, típus között vacilálok: -Honda dio af 35(zx), SFX
    -Yamaha Jog
    -Gilera Typhoon, Stalker
    De azt nem tudom hogy ezekben mindegyikben vagy bukósisaktartó, el is fér belle egy zárt bukó?
    Gyári állapotban mennyivel tudnak közlekedni, nem akarom széthajtani, de a 6os úton (max 5km-es szakaszon mennék) elütnek ha 40el döcögök.
  • pszihopata
    Bármit megvehetsz,az injektorost kerüld,de az úgyis drágább.
    Lényeg hogy jól induljon hidegen-melegen,szép finom hangja legyen,és egyenletesen jól gyorsuljon.

Ha 50-60-nál egykézzel könnyedén megy akkor a futóműve is jó.Elsőteló rugózzon,hátsó csillapítson,és könnyű legyen felhúzni sztenderre.

Olasz motor is nyugodtan megvehető,mert az összesben japán blokk van,kivéve a piaggio-de az is jó.

A léghűtésesek jobbak,mert kevesebb velük a gond,a peugeot-kat nem ajánlom,de a suzukikkal is csak óvatosan.

Lényeg hogy minnél inkább gyári állapotú legyen.A féktárcsa is sokat elárul,az óra úgyse a valódi km.-t mutatja.
  • nagylaci23
    Ja és maradjunk abban, hogy Baracson (3000fős FALU) nem sok rendőr mászkál, és a polgárőr szerintem nem szólhat bele!
  • nagylaci23
    Jó, de légyszíves azt mondjátok meg hogy milyen mocit, robogót vegyek,(ezek alapján #2497 #2499) ha véletlenül Simsont veszek, mire figyeljek?
  • zoolee
    2 üteműek a legkörnyezetszennyezőbbek.:)
  • fifi
    ha jelentősen eltér a gyáritól, akkor jelentősen szét van hajtva a paripa...
    ez egy baromság amit írsz...
  • pszihopata
    Mi van meg,robogó károsanyag?

Na ne fárasszuk egymást!
  • zoolee
    Nem mondja meg hány ccm-es, de ugye nekik megvan a gyári szenynezőanyag kibocsálytás, és ha ez jelentősen eltér a gyáritól, akkor gázvan...
  • pszihopata
    Lósz@rt ez a hülyeség!

'hangből megállapítjál"-nono azt bizonyítani is kell!

Nincsen olyan szonda ami megmondja hány köbcentis,a motort meg nem bonthatják meg,mert nincsen hozzá joguk!

Amelyik tipusból létezik 50-es,és alvázszám alapján is az a motor, azzal nem tudnak csinálni semmit!
  • zoolee
    Lósz@rt!
    Szépen bekísér a vizsgára, belenyomják a szondát a kipuba, és 2 csutka utánn megmondják, hogy az nem 50-es.

Amúgy, aki ilyen 30-40 éves rendőr, az pont abban a korszakban élt, amikor a Simsom,Mz,Babetta volt a menő, és azok hangből megállapítjál, hogy az nem 50-es.
  • bp
    nem mindegyik rendőr hülye..... :D
    majd találkozol olyannal, aki "beutal" a motoroddal együtt műszaki vizsgára, ahol darabokra kapják a gépet és megnézik mi van a hengerre írva.

Az más kérdés, hogy lehet kapni 50-es felíratú 70-es hengert is.....
  • mate317
    130ból még vehetsz nagykerekűt is, az jobb terepre. És vegyél 70 köbcentiset, az megy 80at is. A rendőr meg azt hiszi 50es.
  • nagylaci23
    Hát nem tudom! A robogó szerintem azért lenne jó mert csak rápattanok és már megy is, lehet vele a láb között vinni valamit, van vmilyen tárolórésze (amiben lehet hogy elfér a bukó). Egy Simson FÉLE (lehet más 50ccm es VÁLTÓS MOTOR is amire még nem kell rendszám) azért jó, mert váltós és meg lehet vele tanulni váltani, könnyű terepen is lehet vele menni, lehet vele embert szállítani (mármint csak gyakorlatilag, de ha tudtok olyan robogót ami 150 kg-mal tud évi 20km-t könnyű terepen menni akkor írjátok ide).Milyen olyan nem Simson motor van ami 50ccm-es, váltós, és nem kell rá rendszám, M-es jogsival lehet vezetni? Egy Yamaha Jog tud 70-nel menni? Egy robogóra elég egy vmilyen (azt hiszem ECE) szabványnak megfelelő Akira zárt bukó? Bocsi hogy sok a nem ide tartozó téma de tanácstalan vagyok hogy mit vegyek. Légyszíves minden gondolatotokat írjátok le ezzel és a 2497 számú hozzászólásommal kapcsolatban.
  • mate317
    Ne olaszt vegyél, ha nem akarod szervizbe tologatni mindig. Egy yamaha jog tökéletes lenne neked.
  • nagylaci23
    Sziaaztok! Valaki igazán hozzáértő segítségt szeretném kérni, mert robogó vásárlása előtt (1-2 hónapon belül) állok. Olyan robógót szeretnék ami: -130.000 ft alatt lehet találni
    -megbízható
    -nagyobbacska testű, de végül is ez nem fontos mert 160 cm vagyok én nem biztos hogy azokról leérne normálisan a lábam, mert még nem ültem nagytestűn
    -kb. 70-80km/h val tudjon menni,
    -(lehetőleg) bukósisak tartós, mert nem akarom mindenhová vinni, de ha van vmi ötletetek ennek megoldására akkor várom
    -Első robogó, (lehet utolsó is) ezért szeretnék egy tartós, jó, HASZNÁLT robogót!
    EGY Gilera stalkerra gondoltam, mi a véleményetek?Ha tudtok más fajtát akkor légyszíves írjátok le. A választ előre is köszönöm.
    Elnézést a hosszú szövegért!
  • koma2
    Hát nem tudom szervízben lett cserélve.
  • barret
    Ha megvan meg a regi szij,hasonlitsd ossze a kettot.
    Ha megfelelo szij lett belerakva,akkor meg gyorsabb is lesz.
    A regi kopott ekszijjal fokozatosan(ahogy kopik) lassul a motor.
  • koma2
    Sziasztok!
    Nekem meg az a bajom,hogy tavaly ilyenkor kilett cserélve a variátor ékszíj és azota nem megy csak jobb esetben is 60-at elötte meg ment 90-et. Mi lehet a baj?
  • zoolee
    Okké.Köszi az infót.
  • pszihopata
    Az 50-eseket lefedi 2-3 átmérő,úgyhogy egy mintadarab elég.

Ha könnyebb görgőket teszel be ugyanezt éred el,csak akkor nagyobb az esély hogy megcsúszik a szíj.

Csak olyan csinálja aki ért hozzá,mert gyakorlat kell egy varió jó belövéséhez!
  • zoolee
    Értem..
    NA, majd meglátjuk, mert csak 2 hét mulva fogok megint motorközelben lenni, mert kint van pályán...

És ugye ez a kontrasztrugó nem motorspecifikus, hanem univerzális, sazl csak a méretek kellenek?
  • pszihopata
    Amig a kuplung nyitva van,addig tud pörögni ,mikor záródik onnan a varió lefojtja a motort.
    Lehet hogy nem is áll vissza alaphelyzetbe-ami azt jelenti hogy induláskor elől-legbelül,hátul-legkívül van a tárcsákon a szíj.
    Mikor végsebességen van akkor meg ugyanez,csak pont fordítva.

Olyan mintha kocsival 4.-ben akarnál indulni,csúsztatod a kuplungot,aztán ha kiengedted befullad a gép.
  • zoolee
    Értem.

És az miért van, ha állóhelyzetből csutkát húzok akkor felpörög, kicsit később pedíg 10-20 kmh visszavesz egy kicsit a fordulatból?
    Az ettől a rugótól van?
  • pszihopata
    Az tartja feszesen a szíjat!

A rugó feszítése,és a görgők súlya határozza meg,hogy milyen fordulatszámon gyorsul a motor.
    Ott kell tartania a fordulatot,ahol a legmagasabb a motor nyomatéka.

• zoolee
    És amúgy mire szolgál a kontrasztrugó?
  • zoolee
    KÖszi.

.Akkor ehez nem nyúlok..Most jelenleg nincs szerszámom, mert a garázst építjük újjá.:P
  • pszihopata
    Hajtóműfedél le,hátsó ékszíjtárcsa+kuplung komplett levenni -középső anya leteker /légkulcs nélkül nem lehet/ aztán satuban nagy anya is óvatosan leteker -rúgni fog kicsit-kézzel ellentart,és ott lesz.

A pici kuplungrugókat ne bántsd,azokkal ritkán van gond!
  • zoolee
    Azt hogy tudom belőlle kiberhelni?
    Mert ha kiszedem, akkor megmutetom ismerősnek, aki hoz nekem márikat, vagy rendelek egyet valahonnan.
  • pszihopata
    Valszeg mindkettőtőknél a kontrasztrugó fáradt el,a nagy rugó hátul.Ki kell venni,elvinni a boltba,és erősebbet kell venni.

Kézzel simán érezni,ha az ember összenyomja,hogy milyen erős.

Kb. 2500 ft.
  • mate317
    Nekem is ez a bajom, lassan gyorsul amíg el nem kapja a fordulatot, de onnak (kb 15-20km/h) felbőg és szinte kirántja a kezemből a kormányt. Emelkedőn pedig ha nem tud felpörögni, akkor csak 20-szal vánszorog felfele, pedig lendületből jőve tartja az 55öt is. Jobban örülnék egyenletes gyorsulásnak.