6802
Robogók!!:)
  • Cvd
    Speciel a VFR-be mindig ugyanazt a 95-ös VPowert nyomom, úgyhogy nem tudok nyilatkozni másról. Ráadásul anno a robogónál se azonnal jött-mert a hatás egyes tankolásoknál, lenyomtam 4-5 tankolást mire érezhetővé vált, akkor viszont nyilvánvaló volt. Én se tudom mi okozta pontosan úgyhogy nem erősködök kimagyarázni, de tény hogy jobban ment, szebben járt, tehát szerette a szúnyog, bárki bármit mond (ha ismerős ez a frázis.:)))))
    Amit meg írsz a háromszoros árról az részben meg is volt, elvégre akkor került 330-ba amikor a többi "sima" benzin 220-230 körül járt.
    Ja a piros Golf is jobban ment vele, bár ebben az is benne lehetett hogy Fater előtte vette ellustulva a pesti forgalomtól, aztán egybe esett a kikormolása az új üzemanyaggal.:)
  • fifi
    ez akkor is placebo sztem. ilyen-olyan adalékok nem hinném hogy teljesítménynövekedést okoznak... ha annyira spec. cucc lenne, akkor háromszoros áron adnák/lásd a rallysok száztízenekárhányas benzinét, amit csak Százhalombattán kapnak, kérdezd meg Komármoi Bélát pl./
    öszintén: pl a VFR-ben érzel-e különbséget ha mást tankolsz?

/helyes válasz: NEM/
  • Cvd
    Üzemanyaghoz annyit hozzátennék hogy amikor anno kijött az első V-Power széria akkor egy ideig használtam Jog 3KJ-vel, és egyértelműen jobb volt az addigi MOL-os cuccnál. Több is volt a vége a egy kicsivel, hogy pontosan mennyivel nem tudom mert az amúgy is sz*rt nem érő kilométerórával meguntam a harcot és nem csináltam meg a második bowdeneltépés után. De érezhetően jobban ment. Azonkívül magas fordulaton jóval egésségesebb volt a hangja, ahol a MOL-ossal már nem volt szívem vinnyogtatni, ott a VPowerrel sokkal egészségesebb hangja lett.
    Egy másodpercig sem állítom hogy a magasabb oktánszám miatt ment jobban, de valami hozzákevert adalék, vagy egyéb ok miatt jobban szerette a VPowert a többinél. Az a cucc viszont akkor tényleg minőség volt (egyetlen finomítóban készült az összes németországban) valszeg beetetés céljából, és nem teljesen alaptalanul lehetett 330Ft literje már akkor. Kérdés hogy a mostaniaknak mennyi köze van az első szériához.
  • zotya10002
    Sziasztok!Egy kérdés!Jól megy a mocim de ha nagyon odahúzok neki kicsit tortyog!Mit csináljak vele?Mitől van?Levegő?Vagy nem jó a benzin????
  • Bmx01
    NEM ROSSZ
  • pszihopata
    Na ehhez is pofa kell!

Hátha megeszi valaki,aztán ha kiderül hogy mégis kínai /generic/,simán lehet védekezni hogy 'csak replika'!
  • pszihopata
    -idejössz,fingod sincsen semmiről,okoskodsz aztán kifakadsz ha valaki leállít?

Engem lebarmozol aki motorszerelésből élek 10 éve?

Kapjál már magadhoz kisgyerek!

'batárnagy motoroknak jót tesz"

-még mindíg fogalmad sincsen a sűrítési viszony és az oktánszám összefüggéséről,de az okoskodás az asztán megy!
  • zoolee
    Úgy, hogy ezuzel arra célzok, hogy pl a v8 al arra céloztam, hogy a batárnagy motoroknak jót tesz, a subaruról meg láttam egy tesztet +14 lóerőt jelentett a vpower racing..

Te barom, ha nem csak az okítás kedvéért jönnél, akkor nem írnál ekkora f@szságot!
    ÉS IGEN!!! 95+Rowe olaj, és 100 rove olajnak rohadtul más ilata van...

Ennyit az okoskodásodról.
  • pszihopata
    'De pl egy V8 otónál, vagy egy subarunál, már érezhetően jót tesz a + 2 oktán..."

-Hogy is függ ez össze egy autómárkával,vagy hengerelrendezéssel?

/Ha mondjuk kompresszióról írnál esetleg,akkor gondolhatnám hogy van valami lövésed a dolgokhoz./

'Ilyen kismotorokon sz@rt se ér, csak jobb lesz az illata, nem ilyen szar 95 ös szerű."

-illat?Oktánszámtól? WTF?

/kétüteműn nem inkább az olajat érzed?/

Bazz olyan infantilis hülyeségeket tudsz írni,hogy az elképesztő!
  • fifi
    mitől menne joban?

placebo hatás...
  • Bmx01
    sztem is robogónál nem jelent sokat az oktánszám külömbség
  • zoolee
    Ilyen kismotorokon sz@rt se ér, csak jobb lesz az illata, nem ilyen szar 95 ös szerű.

De pl egy V8 otónál, vagy egy subarunál, már érezhetően jót tesz a + 2 oktán...

De kipróbálhatod, hogy hogymegy a robi a NOS oktánszám növelőjével... 2 deci 200 literhez vagy menynihez ajánlott.
  • mate317
    Nem fog jobban menni tőle a mocim? Mindenki azt mondja, hogy egy kicsit igen, de annyi pénzt nem ér.
  • Bmx01
    én is majd nyáron akarom tuningolni a motort,
    valami malossi 70-es henger, 1 gianelli dob, fúvóka, red filter.
  • Bmx01
    ja már megtaláltam 5000km nél kell cserélni
  • pszihopata
    Hülyeség!

Minden benzin ugyanúgy ég,csak az oktánszámuk /kompressziótűrésük nagyobb / a drágábbaknak.

Attól még semmi sem megy tönkre,hogy magasabb oktánszámú benzint tankolnak bele!/különben meg kidobott pénz/

Ha viszont túl nyitott a kipuf. v. ritka a benzin/levegő keverék attól eléghet a dugattyú.

• Bmx01
    álltalába hány km-nél érdemes cserélni gyertyát ?
  • zotya10002
    Szerintem ennél nem tesz jót!Yamaha jog
  • zoolee
    Én is v power racingal nyomom.
  • zotya10002
    Háát ja!4000ft lesz bele a dugattyú+gyűrű+tömítés.Pénteken hozzák meg hozzá asztán zsír lesz a gép.De az olajzás rendben van csak lehet sok vóóót neki a v-power racing:-)))Többet nem rakok bele csak 95-ös benzint babonából:-))
  • zoolee
    Besült ahogy mondtam?
  • zotya10002
    Szia!!!Dugattyú csere gyűrűkkel!!!Ez volt a baja!!
  • zoolee
    Ehh, én is most tervezek egy JOG ot, aztán megy a sufni tuning..: DD
    Szal ~100 ért egy robi, meg még 100 ért tuning.
  • OrioN the S
    120-ert adtam el silencer csovel ,meg sportkuplungal. elol-hatul tarcsafek es vizhuteses.
  • zotya10002
    Nekem meg pont olyan f-12-es robira báj a fogam!!!Csak nem jön össze!:-))
  • OrioN the S
    Eladtam az f-12-t :\ Majdnem elbogtem magam.. :c

Nah mindegy... nyar vegen veszek egy JOG-ot es pollini kit rulz :D
  • zotya10002
    Helló kicsit széttszedtem és azt láttam hogy indításkor a gyújtótekercs szikrázik és durran.!Ugy hogy valószínű az lehet!!!!
  • pszihopata
    Gyertyapipa.
  • zoolee
    Azt kéne tudni, hogy fémes, éles durrogás, vagy robbanás szerő-e.
  • zotya10002
    nem tudom sajnos!De durrog!!
  • zoolee
    Akkor mégsem...

Lehet, hogy elállítódott a gyújtás.
    Fémes durranás, vagy olyan mintha nyitott "szelepnél" gyújtana?
  • zotya10002
    most megint próbaképp megpróbáltam berúgni de durant egyet!
  • zotya10002
    Köszi a segítséget!!!:-((
  • zoolee
    Feltűnően jól ment?
    Hömm...
    Tiltás ki volt belőlle szedve?

Ha feltűnően jól ment, akkor lehet sztpörgött.:C

~10 k.
    Ha főtengely, akokr ~30
  • zotya10002
    Mennyibe kerülhet megcsinálni ha hajtókar a bibi???
  • zotya10002
    Persze kitudja hogy használták elötte!De feltünően jól ment!
  • zotya10002
    Nem tudom most vettem 1 hete Yamaha jog
  • zoolee
    Mindíg jó volt benne a keverék?
  • zoolee
    Besült...
    Lehet, hogy hajtókar tört el, vagy a főtengely..
    Ha egyiksem, akkor lehet, hogy csak megragadt, mert lehet elkopott a főtengely csapágy kosara...
    Ezt így nehéz megmondani...
    Bár ha az elkopik, akkor eleinte förtelmes hangja van...
    Szóval marad a hajtókar törés.
  • zotya10002
    Sziasztok!!!!Szerintetek mi lehetett a robogómmal mentem és akkor egyszer csak kattant -koppant valami a motorban és leállt???!!!Utána újra be akartam indítani és durrant egy marha nagyot és nem indul azóta!!!!???