6802
Robogók!!:)
-
#2601 bocsi, nekem gőzöm sincs, de ez qrvanagy...... -
mate317 #2600 Ha sípol az indexem -és nem akarom hogy úgy sípoljon mint egy teherautó, mert hülyének néznek a városban- mit csináljak? -
#2599 Meglett köszi szépen!De ez nem kattogott mikor működött!Most kell egyet rendelnem bele 3ezerért sajnos! -
#2598 Köszi, azt hiszem a normálisabb detektálás érdekében készítek róla egy jobb minőségű videót és feltöltöm valahová, hogy lehessen hallani is.
Egyébként csak azért vetettem fel a problémát, mert ez egyik napról a másikra jött elő úgy, hogy közben a motornak az ég világon semmi más baja nincs. -
#2597 A fejidomban szokott lenni,hogy a pilóta jól hallja a kattogást. -
#2596 Sziasztok!!!Olyan kérdésem lenne hogy vajon a malaguti f10-ben hol lehet az indexrelé???? -
#2595 Látom gyári,hát ha nem lett még szétvágva,vagy valami külső 'segítséggel' kiégetve,akkor ritkán szabadul el bennük bármi is-persze előfordulhat.De elég ha hátulról befúrnak,aztán már sose lesz tökéletes.
Pláne,hogy ez nem is a rezonátoros gyári dob,-mert azok egy idő után zörögnek rendesen-,hanem a csendesebb változat.
Ilyen zörgéseknél a tulajok sokszor szétvágják,aztán kiderül hogy semmi sincsen elszabadulva,hanem a nyomáshullámok biz. fordulaton egyszerűen ilyen hangot adnak,ami átjön a fémen.
Persze hallani kéne,de én azt mondom nem érdemes vele foglalkozni,a motorban kárt nem tesz-megoldani meg nem olyan egyszerű. -
Vizes rally, a kipuff Gianelli de többet nem tudok róla. -
#2593 Gyári kipufogó?Elfelejtettem már, milyen motorod is van? -
#2592 Vedd le a kipufogot,es utogesd meg kezzel.
Ha ugy zorog,akkor a motoron is zorogni fog. -
#2591 Psziho!
rezós hibajelenségről vélemény? -
#2590 Mivel nincsen rendszám,ezért nem bizonyítható.Még akkor sem,ha jól látszik a képen/videón a motoros.
Nem szabad elismerni,akkor tehetetlen a rendőr.
Engem már bemértek 86-tal,de mivel nem ismertem el a helyszinen,hiába jelentett fel,nem küldtek semmit.
Vigyázni kell,mert beledumálja az emberbe hogy jobban jársz ha elismered!-aztán akkor meg fizethetsz! -
koma2 #2589 Mármint hogyha 60-as tábla van kint és te 60-nal mész? Mert csak 40-nek mehetnél segédmotorral. -
zoolee #2588 Ha 50 helyett 80 al mész, akkor ja: D
-
koma2 #2587 Sziasztok! A robogót leszokták trafipaxolni? -
#2586 Kipu belsejében szabadulhat el valami? Van egy fordulat-tartomány (az alapjárathoz közeli) aminél kicsit rezonálós hang jön elő. Alatta (alapjáraton) és felette normális fordulaton nem hallatszik. Mivel hátsó gumi-csere volt és le kellett oldani a kiput hozzá, így arra gondoltam, hogy rosszul húztam meg valamelyik csavart de ellenőriztem és minden meg van húzva rendesen. Egyébként motorikusan semmi gondja, ezzel együtt más hibajelenség nincs. -
#2585 Kipu belsejében szabadulhat el valami? Van egy fordulat-tartomány (az alapjárathoz közeli) aminél kicsit rezonálós hang jön elő. Alatta (alapjáraton) és felette normális fordulaton nem hallatszik. Mivel hátsó gumi-csere volt és le kellett oldani a kiput hozzá, így arra gondoltam, hogy rosszul húztam meg valamelyik csavart de ellenőriztem és minden meg van húzva rendesen. -
Bilux #2584 értem, hát az biztos hogy egy deka füst nem jön a motorból... -
#2583 Nem!
Volt amelyik 5000-nél szétesett./én javítottam hajtókar+csapágyak kuka/
A gond az olajozással van,mert az elektronikus adagolás sporolósra van beállítva /körny. védelem/.
A piaggio-é a hagyományos szíjhajtású pumpa,az jó.
-
Bilux #2582 szóval akkor elvileg 20.000km-ert bírnia kéne?
Óra szerint viszi most így 90 kilóm alatt a 110-et gps-el talán 80-90km/h lenne. -
#2581 Az összes az!:)Max 20000 km.Majd ha felmennek a görgők úgyis megáll!
Nekem van egy 2007-es di-tech,az már jobb mert piaggio blokkos. -
#2580 Pl: sokat állt motorokon a szíj bekeményedve úgy akar maradni ahogy évekig állt,ilyenkor csattogva üti a hajtóműházat. -
Bilux #2579 Aprilia SR ditech polini 70 morini blokkos zx kipuval
http://www.youtube.com/watch?v=qpBAzfDtYwE
ez nemgyengén főtengelycsapágyas és még megy :) -
#2578 Vagyis pontosabban a berugo szerkezet kormoskereke a ludas :) -
#2577 Onindito szabadonfuto nekem is kattog.
De mar hozzaszoktam:) Ha leveszem a deknit jaro motorrol,nem csinalja.
Ugy jottem ra hogy minek a hangja . -
#2576 A gyűrűk 'ciceregnek" ha már kopottak.
Felső csapszeg ritkán megy el robogón,az inkább kicsit kopogós,az alsó tügörgő meg olyan karattyolós.
Az alsó /hajtókar/ tűgörgővel vigyázni kell,mert az elszabadult görgők szétkaszabolnak mindent.
Az oldalsó golyóscsapágyak meg inkább süvítenek.
pl:yamahákon az önindító szabadonfutó is szokott zörögni,de attól még simán használható-semmi baja nem lesz
Egy jó szerelő 95%-ban meg tudja mondani fülre is,mi akar széthullani.
Milyen tipus a tiéd? -
Bilux #2575 ilyen apró zörgések akkor mástól lehetnek nem rezonációs hang hanem olyan kopogós csilingelős nemtudom megfogalmazni. -
zoolee #2574 Iszonyat hangja van.:C -
Bilux #2573 Ha főtengely csapágyas a moci milyen észrevehető jelei van? Vagy ha épp kezd csapágyas lenni tehát kopott. -
Bmx01 #2572 nekem is el volt már koszosodva, ajánlották hogy csumagázon mennyek vagy 20KM-ert átmentem a közeli kisvárosba, utánna kiéget sikeresen -
#2571 Meg van köszi!!! -
#2570 Nekem Gilera van,de ottvan az akksi mellett a fobiztositek...
Ha az kimegy,akkor valoban semmi nem muxik,ami akksit igenyel. -
#2569 isteni hasonlat! -
#2568 Sziasztok!Yamaha jog 3-as robogómon full jó akksi van de olyan mintha nem is lenne!Valami biztosíték mehetett ki?Hol található rajta?Mi lehet a gond vajon tegnap még jó volt!ötleteiteket várom!Zotya:-)) -
#2567 Ha gázadásra pár másodpercet torpanik az könnyen lehet hogy csak kipufogódugulás.
Főleg hogy a suzuki-blokkos /morini/ italjetek hajlamosak rá.
Sokszor magától megoldódik,elég ha jól meghajtják hogy kiégjen rendesen./minimum 5-10 perc csutka,aztán úgy füstöl mint egy omegakoncert:)/
Persze ezer más baja is lehet.
-
mate317 #2566 Csao! kb egy hónapja vittem szervízbe az italjet formulámat, mert nem indult. Ott egyből levágták, hogy lógott a karbi, megcsinálták + a porlasztót is behangolták. 3000Ft-----> Nagy megelégedésemre a motor mintha kicserélték volna, remekül ment.
De: egyszer lelassult emelkedőn, nem állt le a motor, csak kb 15-tel poroszkált sík úton is, majd a következő 2 héten kb 40-50 km/h körül gázadásra nem felpörgött, hanem esett a fordulat, nem gyorsított kb 1-2 mp-ig. Azóta újra szépen megy. Ez mekkora gáz? -
#2565 Lábad előtti kis téglalap műanyagot kell kipattintani. -
puntotom #2564 Sziasztok, vennék egy Yamaha Jog Super Zr-t, segítenétek abban, hogy hol keressem az alvázszámot? -
#2563 Az más kérdés,hogy egy motor aminek növelték a sűrítését v. nagyobb előgyújtással is tunningolnak igényelheti a jobb benzint,de szériajárműbe teljesen felesleges jobb benzint tankolni,úgysem tud vele mit kezdeni,ha gyárilag 95-re van beállítva. -
#2562 Egy kutatásban tesztelték hogy a tulajdonosok autóit változtatták,de nem mondták meg mikor,lehet hogy csak a tizedik próbánál,hogy észre veszik -e a teljesítményváltozást.
Azt az eredményt kapták,hogy 15%-os teljesítményváltozásig senki nem érzékelte a változást,de volt aki csak 30% után jelzett.
Gyakran előfordult viszont,hogy nem változtatott autót egyértelműen erősebbnek v. gyengébbnek ítélt a tulajdonos.
Nem változtatott autónál pedig minden tulaj azt hitte hogy változtattak,pedig csak extra vékony v. vastagtalpú cipőben kellett vezetniük.
/Egy fékpadi ellenőrzőtt motor és külsőhőmérsékletű mérésnek van csak értelme,ahol nincsen szél és semmi bef. tényező./
Szerintem is placebó,persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja!