6802
Robogók!!:)
-
#2641 Az egy fos-a robogók legalja,esetleg egy-két praktikeres tudja csak űberelni.Hiba megvenni,eladhatatlan tunningolni meg végképp kidobott pénz.
Bocs! -
kriszkrisz #2640 megéri egy keeway hurricanet tuningolni? -
kriszkrisz #2639 egy keeway hurricanen van egy leo vince tt kipu.az hosszutávon megöli a hengert szted? -
#2638 V-Power 100 (avagy nem csak Placebo-hatás)
Nem kívánok vitatkozni senkivel (különben is sokat adok Psziho szavára), de most harmadik alkalommal tankoltam ilyen benyát a gépbe, előtte 95-ös üzemanyaggal jártam. Valószínüleg a hozzá tett adalékok hatására sokkal jobban megy a motorom, volt lehetőségem kipróbálni többször is. Természetesen a végsebesség-növekedést nem 30-50%-kal emelkedett, de észrevehetően nőtt! 8km sík szakaszon, forgalom irányító lámpák nélkül járok minden nap. Ebből kb 5km teljesen egyenes, jó minőségű útburkolattal. Nagyon ritkán járok nyélgázzal, leginkább sak azért, hogy érezzem néha, hogy van még tartalék a motorban amit sohasem használok ki. Van egy gázkar-állás és egy hozzá tartozó motorhang amit megszokott a fülem, pontosan tudom mikor éri el azt a sebesség-határt amivel ezen a szakaszon közlekedek. Eddig ez a sebesség óra szerint 70km/h. (valójában csak valós 60km/h) Ha meghúztam még ment 80-ig és ha nagyon akartam volna talán max 85. Most az utazó 70 megmararadt csak könnyebben éri el és most igazán van még tartalék a motoroban, mert nem csak a hangja változik hanem még röffen egy picit, 85-ös tempónál még tudom(tudnám) húzni neki. Érezhetően jobban gyorsul magasabb tartományban, mint eddig. Én nem fogytam, a kipuff nem lett jobban kiégetve mint eddig, a hosszú újjú felső rajtam van mint mindig......tehát nem igazán látok más okot a javulásra, mint a 100-as (ami egyébként még számla szerint is csak 98-as) benzinhez kevert adalék. Az lehet, hogy ez átmosta a rendszert, kicsit kitisztította a karburátort és ennek köszönhető a dolog, de akkor meg már csak ezért is megéri egyszer egy hónapban ilyet tankolni. 4-5 liter benzinnél nincs nagy különbség az árban, más lenne ha az autóba tankolna fullra valaki mondjuk 40-50 litert.
Ez személyes tapasztalat, nem vagyok Shell V-Power dealer, mellesleg van 95-ös is belőle ami -gondolom- ugyanezt az eredményt produkálja... -
kriszkrisz #2637 ok ,kossz -
#2636 Egy tunningkipufogótól nyomatékszegény lesz a motor,esetleg kicsit jobban kipörög-ennyi.
Mivel hangosabb,a pógár örül és azt hiszi hogy jobban megy,de legtöbbször még a gyári gyorsulástól is elmarad.
-'lehet vmi baja egy hasznalt kipuffogonak,amitol nem akar rendesen menni a motor"?
-nem nagyon!
A jól hangolt kétütemű kipufogási nyomáshulláma visszaverődve segít gyorsabban öblíteni a hengert,de ehhez igazodnia kell a henger kiképzésének is.-ezért minden hengerhez külön kipufogó való
A komolyabb tunningcégek többlépcsős szetteket árulnak,amik össze vannak hangolva-csak annak van értelme,mert ezeket nem lehet hasraütve variálni,mert akkor szart se érnek.
Ahogy egy gyári hengerre felrakott rezonátoros dob se ér szart se,sőt hosszútávon elégeti a dugattyút!
-
kriszkrisz #2635 ok,de en nem komoly tuningra gondoltam,csak kipuffogot cserelni valami jobbra,es azert kerdeztem ,mert a kipuffogot hasznaltan vettem ,akkor ugy teszem fel a kerdest lehet vmi baja egy hasznalt kipuffogonak,amitol nem akar rendesen menni a motor ,elore is koszi a valaszt -
zoolee #2634 Hát, ha a ballagásra kapott dio-m, 70 es tuning hengerrel,még gyári kipuval,karbival,és gyenge kontrasztrugóval még bejáratósan is 50 egy megy félgázon, akkor megéri: D
Persze ezek szépen sorban a nyár folyamánmeg lesznek csinálva. -
#2633 Az amit mindíg pofáztam itt is!
A motor egy összhang a légszűrőtől a kipufogóig, tuningolni úgy lehet hogy felgyorsítjuk az áramlámst és fordulatszámot,de ehhez az elejétől a végéig változtatni kell.
Egy nagy karbó+kipuf. is kevés,mert a membrán és a felömlők attól még szűkek maradnak,és persze a légszűrőt is nyitni kell.
Az elektronikát is cserélni kell,ha valaki komolyan gondolja.
A hajtáslánc még egy külön téma,amit hozzá kell igazítani!
Az élettartam lecsökken,a fogyasztás drasztikusan emelkedik,a szomszédokkal meg áll a balhé a zaj miatt.-biztos megéri?
Egy f10 ér 100 ezeret,egy jobb tunning + minimum 150 ezer.
5000-ként meg újabb 50 ezer forint a szintentartás.
-
#2632 De igen Di-tech kem volt.eladtam.És most Runnert vettem. -
zoolee #2631 Tuning kipuhoz áltban jóljün nagyobb fúvók a a karbiba, vagy nagyobb karbi. -
kriszkrisz #2630 remelem tud valaki segiteni,van egy tuningmentes malaguti f10-es motrom,vettem hozza egy leo vince sportkipuffogot,de ahelyett hogy jobban menne alig gyorsul es nem megy 60-nal tobbet,eredeti kipuffogoval simam vitte a 85-ot ,es gyorsult is,mi lehet a gond? -
#2629 Már javítottam,de olyan régen volt hogy nem tudom mit csináltam rajta.
Szerintem az af-18 dio motorikus alkatrészei többé-kevésbé jók lehetnek hozzá.
-
#2628 Ronso neked nem di-tech-ed volt?
-
zoolee #2627 Ok.:) -
#2626 Azt tudom már az elözö mocim szétkaptam. -
zoolee #2625 Csak nagyon vigyázz szétszedésnél, mert ha szétlöki a kontrasztrugó a kuplungot, rohadtul meg tud ütni:S -
#2624 köszi,,akkor szétszedem megnézem most milyen szinü van benne.. -
zoolee #2623 Ha kuplungrugót cserélsz, akkor kontrasztot is kell.
És fordítva is.
Akkor lesz a legjobb.
Amúgy a gyári az azthiszem sima acél színű.Sárga a leg gyenngébb tuning rugó, és azthiszem a kék a legerősebb. -
#2622 Honda Eve robogóról tudsz vmit nekem mondani?:)
az enyém olyan, de nem sok infot találtam róla neten... 90-es évjárat és 50 cc-s, ennyit tudok róla:S -
#2621 Sziasztok nem tudjátok véletlenül,hogy a Runnerbe 50es,milyen szinü az inditórugó? Mert a szerelö gyerek tett bele most valamilyet dehát fél gáznál még áll a motor egyhelyben.Aztán meg kilö mint állat de ugy remeg indulásnál ,hogy az hihetetlen. -
#2620 mert? -
#2619 Malaguti F12 szentem!!!!:-)) -
#2618 Melyik éri meg jobban?
Aprilia SR 50
vagy,
Malaguti f12
-
#2617 Az nem baj, ha 3 tank benzint beszívott a gép, az már nagyobb baj, ha ennyi tankolás csupán 300km-re volt elég. Hány kilométert mentél háromszori tankolással?
Egyébként a fogyasztás eléggé változó. Nekem (Aprilia Rally ua mint az SR csak szélesebb gumival) az eddigi legtöbb 3.5L volt, de akkor húztam neki rendesen. (kb 87kg vagyok, tuning nélküli a motor, max sebessége 75km/h alattam) Normális körülmények között 3L tökéletes, 2,7 - 3,5 között még szerintem teljesen normális. -
Bmx01 #2616 én úgy tudom hogy 4L/100km -
#2615 hello!
Egy Aprilia SR 50 1998 mennyit fogyaszt 100km en?
És mennyi a végsebessége? -
ivadek #2614 Hello. Bocs, hogy ide írok de nemtaláltam megfelelő topicot. Valaki tudna olyan motor alkatrész boltot mondani ahol lehet kapni Honda MBX80-ashoz gyútás alkatrészeket (főként tekercseket) Ha valaki tud légyszi linkeljen. -
kismiki #2613 Üdv! ajánlok a felhasználók figyelmébe egy érdekes videót,Talmácsi Gábor robogóval tolja , a végén kiderül a turpisság : www.talma.ini.hu -
#2612 Hello mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem hogy kaptam egy 2000 évjáratú piaggio nrg mc 2 sport series motort az lenne a kérdésem hogy kb mennyi kell ennek a változatnak fogyasztania? Szerdán kaptam azóta 3 tank benzint megevett.
Jah és még anyit szeretnék hogy kb hány literes ezeknek a tankja?
Válaszokat köszi! -
#2611 Az teljesen megegyezik a jog-al,ha fojtott is tök egyszerű kinyitni,és bagó hozzá bármi. -
#2610 Egyépként ha valakit érdekelne egy ilyen !!!Érd:30/9022518 -
#2609 Akkor asszem nem álok neki44Ez egy malaguti f10-esDe azért köszi az infót!!! -
#2608 Jobban fog menni,de tuti hogy máshol is van még fojtás /légszűrőnyílás,karburátor-kis fúvóka,kipuf. torok,varió stb./
Egy csomó meló mire normálisan megy,de ha a felömlők is szűkek akkor csak hengercserével lesz igazán jó.
Ezért érdemes használt olaszpiacos motort venni,mert csak azok nyitottak.
Az osztrák,német,svájci is mind ugyanúgy szarul megy. -
#2607 Első körben:szimmering,ledkerék-ék,kipuf-dugulás,kompresszió,tűszelep.
de inkább dobd el!
/Amúgy babettát nem javítok-nem is ismerem igazán./ -
#2606 Pszicho! Tudnál segíteni ? Kaptam egy régi babettát,ami eleinte ment,de most nem indul csak hörög.Szikra van, benzin van. Előre is köszi.( mielött eldobom) -
#2605 Utána nem kell semmit állítani a mocin???? -
#2604 Sziasztok!!Ha a folytást levágom a kipufogóról és szépen be hegesztem jobban fog menni a moci,????? -
#2603 Vespát vennék régi kormányváltósat,ha valaki tud eladót jelezhetne!
-
#2602 Én amit láttam sipolósat az mind utólag lett beépítve.
Simán megcsapolják elöl a két indexvezetéket-arra kötik rá.Persze ha máshol is van,a hang hamar elárulja hova rejtették.
Le kell kötni a vezetékét aztán kész-attól még a gyári relé vezérli,tehát továbbra is működik az index.
Én is cikinek éreztem ha olyannal mentem,inkább kitettem a kezem.