Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shep
Ja ne válaszolj rá úgyis tudom a ...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Elolvastam, de attól még nem tudom hol kell befogni 😊

Short megveszed?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shortstop
szerintem tedd fel netre hogy éladó 😄

pszihopata
1659-es hsz!Mi a faszért írogatok,ha még el sem olvasod!Neked írtam le!Egyébként az 'önellenõrzés" szó hogy jön ide,azzal hogy befogod a nyílást,többletbenzínt juttatsz a hengerbe,így könnyebben indul hidegen /leírtam hol kell befogni/.Ki kell takarítani a karbót,mert tele van kosszal!Csak szerelõ nyúljon hozzá,mert laikus nem tudja mit kell csinálni,csak elb. v.mit.Lehet hogy szivatópatront kell cserélni,vagy a szivatójáratokat tisztítani.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Shep
Nos ismét lenne egy kérdésem (nem röhögni) sikerült a suzukit beindítani, de hidegen dög nehezen indul, azt olvastam hogy némi önellenõrzést úgy végezhwetek, hogy indításnál befogom a légszûrõ nyílását, na de ez hogy néz ki merre találom stb?

Shortstop
nem tud valaki F10-esbe olyan 100-as motort vagy 125-öst ami belemegy?

elõre is köszi

pszihopata
Mi is babettával kezdtük,de az nem ok. sajna.Pedig occsó lenne.Most egy vivacity 100-asom szarakszik ugyanígy.Mocskos csigaevõk elõbb trianon aztán peugeot,ezek direkt csinálják!<#boxer>

chicco
köszi

barret
Addig mar eljutottam,hogy elindul.
Fel is porog ugy 2000-ig😛
Babetta gyujtas.De 56 voltot kap 90 helyett az elektronika.
Asszem ez a gond.De majd osszejon egyszer.
Raer a dolog.

Bérbe vehet? reklámfelület...

pszihopata
Megoldás #1690,vagy ez-<#falbav>

barret
Van egy X-fight elektronika hibasom...😛
Ne is mondd...

pszihopata
Ja elfelejtettem!Elektronika-immobilizer,peugeot-betegség,de inkább az 50-esen,a 100-ason ritkábban romlik el,rohadt grága,ezért olcsóbb az AF-27-es dio alaplapját és elektronikáját /GK 8/ belerakni,de vigyázni kell a kötözéssel.A peugeot-ok alkatrészellátása az egyik legroszabb magyarországon,csak azt nem értem miért?

pszihopata
Zörög mint egy szekér,amúgy sokat kibír /honda blokk/.Elsõ sárvédõ le is szokott esni.Csak olyanokat szereltem,amibõl kifogyott az olaj.

barret
Ezek mar eros kis vadallatok😊
az a 15 kilo nem szamit...
Csak nekem Gilera van...
Kiscserkesz😄

bp
na igen, de majdnem 90kg vagyok..... 😊

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

barret
Enyem neha beleszalad a 88-ba is😛
(sik uton nemigen megy tobbet...)
Igaz az oraja 95-ot mutat akkor.

bp
Az injektoros Apriliákról én is hallottam, leginkább azt, hogy ha javítani kell az nem olcsó mulatság. A Leonardo és a rotációs kapa hasonlatát kifejthetnéd, egy idõben 125-ös 4T-n gondolkodtam, csak amire pénzem lett volna az eléggé leharcolt darab volt, így természetesen nem vettem meg.
A japán robogókkal semmi bajom, csak nagyon kistesûek. Ebben a Rallyban tetszik, hogy dögös, nagy segge van... :o)
Persze az ízlés szubjektív dolog, valakinek ez teszik, másoknak más.

chicco
Szia.Vmit mondanál a 100-as peugeot speedfightrõl.Vélemény alkatrész,hibák mire vigyázzak.Köszi<#fejvakaras><#worship>

pszihopata
Õszintén szólva nem szeretem az apriliákat.2005-ig yamaha kétütemû,és rotax négyütemû blokkokat vettek,és köré építettek motort.Az sr di-tech nevû undormány injektoros blokkja meg suzuki kópia /tilos megvenni/.2005-tõl mindegyikben piaggio blokk van,akkor a piaggio megvette az apriliát.Az sr és a rally között alig van különbség,a gilera runner szerintem jobb,de kicsit drágább,és jóval ritkább.Az piaggio nrg mc3 még egy jó darab,de az injektorost itt sem ajánlom.125-ös négyütemûben egyértelmûen a legjobb a honda dylan/fes,a piaggio-k jóval elavultabbak,persze a gilera is,hisz piaggio.A leonardo motorja rotax /osztrák/,erõs,de inkább kapálógépbe való.Szerintem a lényeg az hogy injektorost ne vegyél,és hogy az állapot fontosabb a tipusnál,úgyis mindenki a forma alapján dönt.

bp
Nah végre, valaki vágja a témát a robogómról! 😄

Jó motornak tartod? Esetleg pont az imbusz és hasonlók miatt utálatos darab?
Õszintén szólva ez az elsõ robogóm, nem akarom tunuingolni, kifejezetten napi használatra vettem. Nem hajtom, gyakran csak (mutató szerinti) 50-nel megyek. Persze beleszalad a 70-be is néha, nade elõzni azért csak kell! Eredetileg Aprilia SR-t akartam venni vagy Gilera Runnert, csak az elõzõbe nem találtam szimpatikusat (csak a régebbi hátul dobfékes megoldást) a másik pedig nagyon drága. Mondjuk Runnerbõl leginkább egy négyütemû 125-ös érdekelne, de azt meg arany árában mérik.

pszihopata
Maradjunk a kereskedõnél,vagy szerelõnél.Lehet angolul is mondani,csak nem értem miért kell?Drogokkal nem foglalkozom!<#ejnye1>

pszihopata
Tuti nincs bennt a termosztát,de jobb is így,felesleges hibaforrás.Ja azt nem írtam hogy egy az egyben jog-blokk,vízhûtéssel,meg hosszabb hajtómûvel.Ha 99 utáni,és mûanyagkosaras a fõtengelycsapágy,az sokszor szétesik,ha hirtelen zúgni kezd a motor,akkor valszeg ez van.Jó nagy meló kicserélni,de a cspágy olcsó.Mivel yamaha a lényeg,nem sok gond van vele,az idomokat utálatos szerelni,ahány imbusz létezik,az mind megtalálható rajta.

bp
A lámpában teljesen egyet értünk, a többirõl kapott információt köszönöm, megjegyzem magamnak. Azt hiszem /mivel én ismerõs szakitól vettem/ nekem az általad leírt dolgok rendben vannak, nem fossa a teló az olajat, húz rendesen, a víz néhány km után kellõen meleg bár a mutató szerint mindig hideg. Egyszer amikor sokat vacakoltam a városi forgalomban felment úgy negyedig......innen gondolom, hogy tényleg mûködik! <#vigyor2>

barret
Szal dealer vagy? 😄

pszihopata
Robogógat javítok,és adok el.

dotkom
csak nem egy rallyd van?D

http://atwwebmaker.tx.hu/

pszihopata
Motorja megegyezik-aprilia/gulliver,sr/-malaguti/f12,f15/-yamaha/aerox/,italjet /dragster/.Kontrasztrugó /hajtásláncnál hátul a nagy rugó/ hamar kilágyul,ilyenkor alacsony fordulaton lomhán gyorsul a motor 2500 Ft.Gyenge a sztender,vízpumpa szokott beszarni,a hûtõnek üzem közben melegnek kell lennie.Lámpa szart sem ér rajta,kilóméteróra sokat hazudik,elsõ teló hamar folyat.Hengerfúrás 10000+munkadíj,km.spirál 2500,fékbetét 2500,ékszíj 4000,gumi 8000,akksi 3600.70-es henger simán mehet rá /kb.25000/,csak a síbertût kell egyel feljebb emelni.

bp
van valakinek tapasztalata a lejjebb képen is bemutatott vízhûtéses Aprilia Rallyval kapcsolatban?

Bármilyen tájékoztatót szívesen vennék, a neten csak léghûtésesét találtam, azt is angolul.

bp
Challoils
Fragola TTS EcoBlu

100% Szintetikus, kétütemû motorolaj

piros flakon, eprekkel az elején. /robogóval versenyzõ ismerõsöm javasolta. Azon kívül, hogy nem büdöset fúj a dörrentõ hanem kellemesebb szagokat........más egyebet nem tudok elmondani róla, most használom elõször./

Shep
Ok köszi szépen.

barret
Ha 2t van ráirva,akkor keverékolaj!Ez a neve.
Two takt oil.Tehát kétütemû!

Shep
Ja múgy tuti biztos hogy 2 ütemû, nem 4? Hogy tudom kideríteni?

bp
jaja, mindjárt meg is nézem neked az olaj pontos típusát!

Shep
Eper illat, miket ki nem találnak már, õrület. 😊

bp
Szintetikus, kimondottan kétütemû motorhoz valót vegyél!
Szerintem Castrol, Repsol és egyéb olasz márkák is megfelelnek, ezen sem érdemes spórolni. Kb 2500 forintból megúszod.

/én éppen most vettem egyet, nem emléxem a típusára, valami olasz szintetikus olaj. Kék színe és eper illata van, alig mertem beleünteni a motorba...../

Shep
Ja azt megtaláltam, hova kell önteni, rá van írva a kupakra, hogy OIL 😊 mennyi egy flakon ára?

barret
Különolajzású,vezérelt adagolóval.
Az olajtartályt teleöntöd,és ennyi.
Ott van valahol a tank sapka mellett az olaj sapka is.Kb 1liter fér bele.
Csak azokba raknak keverékbenzint,amikben elromlott az olajadagoló.
Ezek már nem szoco gépek😊

Shep
Ez ilyen külön a benzin külön az olaj téma, mennyit kell egy tank benzin mellé önteni, vagy telenyomom aztán majd ha elfogy újra töltöm? Azátán meddig legyen benne olaj, mert itt ugye nincs pálca mint a kocsinál, hogy megnézzem éri e a szintet.

barret
Szintetikus keverékolaj kell bele.
Kérj robogohoz,és tudni fogják mi kell neked.
Nekem 1 l olaj egész nyáron eleg😄 Na jó,majdnem😊

bp
Azért ha az önindító forgatja az indítómotort, akkor nem valószínû hogy az akksid rossz.....

Shep
Még egy kérdés milyen olajat kell ebbe önteni?

Shep
Hát ált egy darabig, vagy egy hónapot tuti 😊( Köszi szépen, remélem sikerül megmûteni.

pszihopata
A sephiából több típus is van,ha a térded elõtt négyzetes dudor van,az elsõ széria,ott az akksi a dudor alatt,elõrõl le kell venni a pajzsot.Ha újabb akkor a jobb talpad alatt van,oldalt férsz hozzá.Úgy indul könnyen,ha a légszûrõ doboz /mûanyag,a keréktõl jobbra,tetején 2 csuszó rögzítõ/alján levõ nyílást ronggyal bedugod,és gáz nélkül rugdosod,elég kis erõvel de sokáig.Tehetsz a rongyra benzínt,úgy gyorsabb.Hagy az önindítót,ha sokat ált csak rugásra indul!

Shep
Kösz mindkettõtöknek. Az ülés alatt ilyen csomagtartó féleség van.

ColdFire
nem kell elõbányászni, biztos van vmi kis eldugott ajtó, vagy az ülés alatt van (robiknál ált. az ülés elõtt szokott lenni)

nekem is most ezvan, de az égész akku szar, ki kell cserélnem, 6k

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

dotkom
probald ugy hogy egy picit rahuzod a gazt inditozas kozben. hatha..

http://atwwebmaker.tx.hu/

Shep
Elõször is elnézést kérnék tudatlanságomért, és hozzánemértésemért, de azért hátha kapok segítséget, nmi röhögés után.
Na tehát egy semmirekellõ egyén tartozik nekem lóvéval, de jópofa módon külföldre menekült és így az adóssága fejében rámmaradt a robogója, ez egy Suzuki Sepia 95ös, külsõleg semmi baja nincs, nade próbáltam beindítani, de mikor a gombot benyomom akkor csak elkezd berregni, olyan hangon mint mikor egy lenkerekes autót felhúzok, ill hasonlóan, de a motor nem indul, be próbáltam berúgni, bár biztos nem volt megfelelõ a technikám, de hát ugye sose csináltam ilyet. Arra gondoltam, hogy nem lehet e az a gondja, hogy kicsit kevés a kakaó az aksiban? Na aztán jön a másik probléma, hogy ha az aksi a ludas akkor hogy tudom azt elõbányászni, hol kezdjek neki a burkolat leválasztásának, stb?

bp
pontosabban:

bp
nah, csináltam róla valami értelmes fotót.......pontosabban nekem tetszik

Motoroknak fizetõs parkolási zónában nem kell parkolójegyet váltani...
Mert ugyan fizetni tudnál, de nem tudod kirakni az ezt bizonyító papírt a motorra úgy h el ne vigyék...