7619
-
#3739 Van Warp Core Stabilizer ami 1 pont erősséget ad a Warp Disruptorok és Warp Scramblerek ellen. A Disruptor 1 pont erősségű, tehát 1 WCS, a Scramble 2 erősségű (plusz még lekapcsolja az MWD-t is), tehát 2 WCS kell ahhoz, hogy negálja a hatását. Ez sajnos még változhat abban is, hogy az officer cuccok (pl meta 4 felettiek) akár 3-as erősségűek lehetnek, ehhez pár legalább 3 WCS kell.
A Heavy Interdictor bubija és szkriptelt Disruptora ellen viszont már nincs menekvés, ott teljesen mindegy, hogy mennyi WCS van rajtad.
Van még pár egyéb megoldás is ez ellen: pl ha ki tudod jammelni (ECM) a célpontot amikor éppen megfog akkor leeshet rólad a scrambler vagy disruptor és elmenekülhetsz. Használhatsz jammer drone-okat is vagy pl Remote Sensor Dampener-t ha messze van az ellenfél, akkor lehet arra esélyed, hogyha rásül akkor annyira lecsökkenti a max. célzási távját, hogy leesik rólad a targeting lock.
Szóval vannak azért trükkök, de a legtutibb az amit lammaer kollega mondott, hogy biztonságos helyen, védelem mellett fúrsz. -
r4pt0r #3738 Igen közben megtaláltam én is, elég sok minden számít még a szint mellett, mint minden ebben a játékban ez sem egyszerű. :D -
#3737 Az ügynök szintje számít, aki adja a küldit :) -
r4pt0r #3736 Új kérdés honnan tudom meg hogy hányas szintű a felkínált küldetés. Találtam 1 oldalt ahol le vannak írva, mit hogyan, de még nem jöttem rá hogy hol írja a szintet. :D -
r4pt0r #3735 Hát azért mondom, akkor úgy látom a bányászat nem fog bejönni egyedül. :D Nem akarok éjjel nappal csak kavicsot törni hogy legyen valami. :D -
lammaer #3734 0.0-ba Hullkal nem egyedul szokas menni, hanem tarsasagban. Lehetoleg valami alliance viszonylag biztonsagos hatorszagaban.
Ha megfogtak, nincs menekves - hacsak el nem ereszt az illeto (mondjuk mert kinyirjak :) ) akkor maradsz ahol vagy. -
r4pt0r #3733 Tudom. De hát trialon mind1. :D
Más:
Nézegettem a jégbányászatot de valami borzalom a hozama vagy csak én nem tudok számolni. 4,5 milla ISK/óra. Hát amire meglenne 1 30napos cucc belehalnék és akkor még nincs plusz bevétel.
Amit még nézegettem Hulkal, elvileg lehet 60 milla/óra 0.0 szektorban. Hát nem tudom ez meg lehet, hogy kicsit életveszélyes egyedül. :D
Erről jut eszembe egy kérdés ha blokkolják az ugrást el lehet valahogy menni, van valami ellen upgrade, vagy ilyenkor jön a new ship opció? :D -
#3732 le kellett volna bookmarkolni .) -
r4pt0r #3731 Hmm azért nem árt vigyázni. Gondoltam meglesem hogy megy ez a szkennelés dolog. Találtam is egy fekete lyukat mondom benézek gyorsan hogy milyen.
Hát nem kellet volna. :D
Első hiba nem mentettem el hol a kijárat, és elugrottam egy bolygóhoz.
Mondom mind1 nincs itt senki megkeresem kinyomom a scout cuccokat vagy mi a neve, és elkezdtem betájolni (ami a vicces ilyenkor jelezte hol az átjáró csak kijelölni nem lehetett), amikor már 60% közelítéssel megvolt jobb valami player valami nagyobb hajóval bedarált úgy ahogy kell. :D
Tanulság: frigateval sose közeledjen olyan helyre ami a 0.0 felé van. :D -
#3730 közben látom, ez nem egészen így van -
#3729 A CCP-től pénzért is vehetsz PLEX-et, de még azt is kell tudni, hogy a 60 napos GTC megvásárlásával te nem kapsz PLEX-et, hanem automatikusan meghosszabbodik 60 nappal az előfizetésed. Viszont - amennyiben van legalább 30 napnyi - bármikor konvertálhatsz játékidőt PLEX-é a játékon belül. -
lammaer #3728 "Ha több accountod van, akkor vagy két (vagy több) számítógépre lesz szükséged, hogy szimultán játsz velük, vagy pedig egy gép, és ALT+TAB-olgatás a két (vagy több) futó EVE között... "
Ha rákötsz két monitort egy gépre még alt tabolni se kell... :) -
#3727 -Lehet e több hajót irányítani mint X-ben (gondolom nem, azért van a cég hogy több ember dolgozzon együtt)
Ez nem X3, itt nem veszi át az AI a hajód irányítását, ha kiugrasz belőle, és nem lehet neki parancsokat adni. Te kvázi egy "kapitány" vagy, és különféle hajókba szállhatsz bele (hogy milyenekbe, az a skilljeidtől függ). Egy karakter egy hajót irányíthat, és hiába van akár 30 hajód, egyszerre csak egy lehet irányításod alatt, a többi valamelyik szektor valamelyik űrállomásán van, ahol éppen hagytad. Ebből következik, hogy nem is tudod utánadhozatni a hajókat. Ha teszem azt vettél mondjuk két Battlecruiser és két Battleship hajót Jitában (a kereskedelem legnagyobb központja EVE-ben), és a "bázisod", ahol küldizel, gyártasz, bányászol, akármi, mondjuk Irmalinban van, akkor négyszer kell egy shuttleval vagy hasonló gyors és olcsó hajóval felmenni, majd egyenként lábon lehozni őket. A hajók "összecsomagolva (ilyenkor nem lehet rajtuk felszerelés sem) lehet szállítani teherhajókkal, de egy Battleshipet például csak Freighter (a legnagyobb, capital méretű teherhajó) tud High-secben szállítani (Low-secben carrier is elviszi, de ő nem mehet fel high-secbe).
A Jaku által említett több account megoldás lényege, hogy egy accounton három karakter lehet - de ezek közül csak egy tanulhat! Ez azért fontos megemlíteni, mert innentől kezdve effektíve hasznos csak accoutonként egy kari lehet (lehet persze alacsony skillű szállítóemberkét létrehozni még, hogy ne a "fő" kari mászkáljon folyton, veszélyeztetve a drága implantokat, például). Ha több accountod van, akkor vagy két (vagy több) számítógépre lesz szükséged, hogy szimultán játsz velük, vagy pedig egy gép, és ALT+TAB-olgatás a két (vagy több) futó EVE között... -
#3726 GTC-t elmeletileg lehet, pl bepostolsz egyet EVE.hu forumra, vagy ott talalhato ikonra kattintasz.
tobb hajot csak ugy tudsz iranyitani ha tobb acountod van es kulon kulon taskokban futtatod a klienseket, ami ugyebar azert nem olyan egyszeru feladat, mivel allandoan taskot kell valtanod. -
r4pt0r #3725 Nem akarok beleszólni itt a közgazdasági témába de felmerült megint 1 pár kérdés. :D
-GTC-t lehet itthon venni? (mert nem nagyon találtam)
-Lehet e több hajót irányítani mint X-ben (gondolom nem, azért van a cég hogy több ember dolgozzon együtt) -
#3724 Tevesdes mivel egy az egyben szamoljak az ISK izlandi valuta es dollar kozotti osszefuggest es a jatekbeli penzt is ehhez igazitottak. :D
Szoval bizony van koze az ISK es dollar arfolyamahoz. :D -
#3723 Roppant egyszerűen működik a szabad piac. Ha nem érne meg 600-700 milliót a 60 napos GTC, akkor senki sem venné meg. Ha megfizetik, akkor miért ne adná az eladó (aki nem a CCP, hanem egy "sima" emberke, akár én is lehetnék - mellesleg most így utánanézve lehet, hogy felhagyok a küldizéssel, és én is inkább GTC és PLEX kereskedésbe fogok. :)))
Ha lesz rá kereslet, akkor viszont fel fog menni az ár, ilyen törvényszerű. Ez nem a CCP hibája, hanem a piacé. Olvasgatva az EVE fórumát, 2006-ban fel voltak háborodva az emberek, hogy egy GTC ára 1 millió / nap környékén tart (ie.: a 90 naposé már a 280 milliót kóstált).
Ez ugyan az, mint minden más ára az EVE-ben. Vannak vevők és eladók. Amíg lesz, aki megfizeti az árat, lesz, aki megkéri azt az árat. :)
Ennek semmi köze a dollár vagy az ISK árfolyamához, ennek a kereslet és a kínálat egyszerű törvényszerűségeihez van köze. -
#3722 Pedig kellene, minnel tobb az arfolyama a GTC - ISK valtasnak, annal jobban ellehet adni keszpenzert az ISK-t.
Ha alacsony az ar az azt jelenti, hogy egy 30 napos GTC aranal azaz 15 dollarnal, kevesebb ISK-t kapsz, akkor az atvaltohelyeken is alacsonyabb arakat kapsz. Ezert erdemes az arakat feltornaszni igy a ISKT akik penzert veszik dragabban fogjak venni a dollar ISK valtas miatt.
Szerinted az veletlen, hogy 90 napos GTC 1,5 evvel ezelott megvasarolhato volt 300 millioert es most egy harmad annyi jatekidot ado kupon 400%-al tobbet er ? Vajon a dollar is inflalodott 400%-t ?
Vagy az arak kerulnenek 4x annyiba, mint akkor ? A valasz nem.
-
#3721 Félre ne érts Jaku, távol álljon tőlem, hogy kötekedjek, csak a logikát nem látom át, mi értelme lenne a CCP-nek az árakat befolyásolni. Ha 2db 30 napos PLEX a marketen olcsóbb, mint egy 60 napos GTC a fórumon, akkor nyilván az emberek nem GTC-t fognak venni, hanem PLEX-et. Ha a GTC ára olcsóbb, mint 2 PLEX-é, akkor meg fordítva. Ilyen egyszerű. Aki a PLEX-ekkel és a GTC-kkel kereskedik, az nyilván a haszonszerzésért teszi, tehát van alapból egy árfelhajtó tényező... -
#3720 Valoban, de ettol meg befolyasolhato mindketto ara, lasd a ket ar kozotti kulonbseget most is. -
r4pt0r #3719 Hát WoWban megtanultam playerben akkor se bízz meg ha veled van. :D
Nyilván a tudás sem árt. Igen gondolom lehet sok pénzt alkotni, de ahhoz gondolom kell kb. 1 év skill tanulás. -
#3718 A különbség az, hogy x3-ban nem fognak lelőni az ellenséges játékosok :)
Lehet hisec-ben is sok pénzt csinálni, de ahhoz nagyon kell tudni hogy milyen árut akarsz adni-venni (daytrade-ing) és sok időt és munkát kell belefektetni. Viszont 1 hónap alatt ha ügyes vagy csinálhatsz milliárdos vagyont. -
#3717 Ezért írtam amit. :)
Ha valaki megengedheti magának, hogy csak azért küldizen havi 20 órát, hogy játszon, akkor nagyon jó. De ha onnan nézem, hogy 20 óra játékidő "csak" ahhoz kell, hogy egyáltalán játszani tudjak, akkor már kevésbé szép a dolog... -
r4pt0r #3716 Hmm ha így nézem a 15-20óra játékidő "nem" sok, persze ha csak van valakinek szabad ideje.
Találtam EVE-Online.hun egy 180an oldalas magyar könyvet, amiben leírják a kereskedés/mining stb menetét. Hát ami kell ehhez a játékhoz az idő ez már tiszta. :D
Nah meg persze az elején bele is kell jönni a játékba, X3at is úgy kezdtem hogy elsőnek elolvastam az egész fórumot és közben próbálgattam a játékban is. Persze ehhez képes az gyerekjáték. :D
-
#3715 ehet vasarolni keszpenzert 30 es 60 napos GTC-t, de csak a 30 naposat lehet atkonvertalni jatekbeli Plexre.
Nem akarok nagyon értettlennek tűnni, de itt ezt írják:
Using a 60 day code gives you two 30 day PLEXes and the items appear on your hangar floor ingame. -
#3714 Én azt írtam le, hogy tudomásom szerint hogy működik. De én is csak kocajátékos vagyok. :)
Hogy mire elég a pénz, az a játékidő és a játékstílus válogatja. Ha küldizéssel vagy bányászattal akarod a pénzt összeszedni, akkor sok szabadidőre lesz azért szükséged. Egy farmolós LvL4-es küldi (Recon I. kukázás nélkül (salvage) olyan 8-12 millió ISK, és mintegy fél óra, megfelelő skillekkel (ez azért legalább olyan 5 millió SP-t jelent, ami bizony fél év tanulási idő kb.). Ha így nézed, a 30 napos PLEX mondjuk 15-20 óra játékidő. Lehet persze sok más módon is pénzt szerezni (kalózkodás, kereskedelem, stb.), ott viszont minden jövedelem és a nyereség viszonylagos... -
#3713 Ket kulonbozo dolog. Lehet vasarolni keszpenzert 30 es 60 napos GTC-t, de csak a 30 naposat lehet atkonvertalni jatekbeli Plexre.
A 60 napost csak a forumon belul lehet megvenni, ami megjelenik az accountodon vagy online mailban egy link formajaban es ha elfogadod az offert akkor levonodik az accountodrol az osszeg amiben megegyeztetek.
Teszem azt kiteszel a forumra, WTB 1x60 GTC 650M ISK topicot, akkor irhatnak neked, hogy ennyiert adnak el neked.
Vagy pedig latod a forumtopic linkjeben, hogy eladna 60 napos GTC-t, xy osszegert. -
#3712 "Most lement az ara, nehany napja 60 napost lehetett venni 600M-ert.
Persze egybol megjelentek a hienak es elkezdtek felfele nyomni az arakat.
Masnap mar 640-650-ert arultak, most meg mar 4 nap elteltevel 720-ert."
A Plex-t csak utana irtam, felreertelmezheto. -
r4pt0r #3711 Hmm megnéztem játékba igen 350 milla körül van. De a többi kérdés még kérdés. :D -
r4pt0r #3710 Most már kezdem sejteni de még nem teljesen. Most Cifu írása után akkor ha vesz az ember 1 GTCt akkor lesz 2db 30napos hosszabbítás amit vagy felhasznál vagy pedig elad. Nah akkor csak így tud bekerülni a PLEX a játékba? Mert akkor az árának semmi nem szab határt. :D
Másik kérdés egy idő után ha mondjuk összejön rá az ár, akkor azért még tud fejlődni, terjeszkedni is az ember. Szóval marad még egy kis megtakarítás is? :D -
#3709 ellenben amikor CSM-be akarta magat jeloltetni GM-ek, lebeszeltek rola, hogy ISK-t vasarolt es tudnak rola.
Akkor viszont kell rögtön kérdezni, hogy miért nem kapott eltiltást, ha tudják?
Jah es meg valami olcson nem lehet felvasarolni a 60 napos GTC-t csak is real penzert es at nem ruhazhato.
Valamit nem nagyon értek. Ha jól tudom, a PLEX-ek csak 30 naposak, ezeket lehet szabadon adni-venni ISK-ért játékon belül. A GTC-k esetén ez nem áll fent, tehát ott legálisan úgy működik a dolog, hogy egy 60 napos GTC-t megvesz valaki X dollárért, majd bepötyögi a kódot a játékon belül, és 60 napos esetén kap 2 darab 30 napos plexet, amit aztán adhat-vehet ISK-ért.
Rosszul tudom? -
#3708 Jah es meg valami olcson nem lehet felvasarolni a 60 napos GTC-t csak is real penzert es at nem ruhazhato. Fix ara van ami esetunkben 34.99$.
Csak is ami befojasolhatja az arat, ami a dollar helyzete valamint a kereslet alapjan lehet felnyomni az arat.
A kereslet a 3-4 nap alatt nem valtozott, mivel folyamatosan figyelem a mozgast es a dollar arfolyama sem, tehat egyertelmu manipulaciorol lehet csak szo. -
#3707 Nincs benne ? Meg az ISK-t is aruljak ebben biztos vagyok, mivel peldaul volt olyan jatekos akit nem is figyelmeztettek, ellenben amikor CSM-be akarta magat jeloltetni GM-ek, lebeszeltek rola, hogy ISK-t vasarolt es tudnak rola.
Marpedig ha nem tiltottak el, ami automatikusan jar ellenben tudtak rola, csak az feltetelezheti, hogy olyan arulta az ISK-t akinek nem erdeke, hogy lebuktassak a jatekost, aki vette tolle real penzert a jatekpenzt. -
#3706 Nem vagyok benne biztos, hogy a CCP-sek keze van a dologban, egyszerűen ugyanazt csinálja valaki, mint bármilyen más árucikkel. Felvásárolja az olcsót, majd drágán árulja, a profitot meg lefölözi. -
#3705 Most lement az ara, nehany napja 60 napost lehetett venni 600M-ert.
Persze egybol megjelentek a hienak es elkezdtek felfele nyomni az arakat.
Masnap mar 640-650-ert arultak, most meg mar 4 nap elteltevel 720-ert. Ez a komolytalansag, hogy igy manipulaljak a CCP-sek a PLEX arakat. -
#3704 320? Ilyen olcsó lenne? 2 hete majdnem 450 volt. -
#3703 Jol ertetted es Fenrir leirta a modjat a PLEX kitermelesenek. A mostani ara a plexnek olyan 320 millio ISK korul van.
Kezdo karakternek nem egyszeru a kitermelese, de ha tapasztalt a jatekos azert nagyjabol ugyis kitermelheto, igaz rengeteget kell jatszania.
Viszont ha egy-ket honap elofizetes utan az osszeg kitermelese nem okoz nehezseget. -
#3702 Ha küldetésekből, eladásokból, gyártásokból összejön a havi kb 400-450 millió isk (játékbeli pénz) akkor lehet venni 30 napos pilótalicensz meghosszabbítót a játék piacán amit felhasználsz, hogy 30 nappal megnöveld a játszható idődet. -
r4pt0r #3701 Huha ha jól értem nem kell havonta fizetni. Még csak a trialt próbáltam, de ha elmondanád hogy lehet kitermelni, azt megköszönném. -
#3700 De, még úgy is jóval olcsóbb volt, hogy az nettó ár volt.