7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Venom
    sister probeakkoal próbáltam. Simákkal max 57%-ig jutottam el. Lehet ehhez már valami T2-es probeos hajó kell? :D
  • Jakuza001
    Ha nem tudsz jobb eredmenyt elerni, akkor skill kell meg, esetleg sister probeok, bar 63%-nal szimplan a probeok valoszinuleg nem elegendoek magukban.
    Itt mas a tortenet, mint ahol mar meg van 100%-osan sargan a kiscannelendo jel.
  • Venom
    Én így csináltam az összes scannalést is és sikeres is volt ezt az egyet kivéve. Még egy darabig babráltam vele aztán hagytam inkább a fenébe :D
  • Morinad
    Ideális esetben úgy állnak a probeok, hogy egy probe rajta van a célon (a zöld ponton) a másik négy pedig vele egy vízszintes síkban van, egy négyzet négy sarkán úgy, hogy a zöld pötty és a probe-ok távolsága a scan távolság fele. (a gömb sugarának a fele)

Így a négy maradék probe hatósugara majd átfedi egymást a célon.

Fontos, hogy megnézd, hogy a vízszintes sík jó-e, mert a jelek gyakran nem az alapsíkon vannak, hanem alatta vagy felette. Ha így elhelyezted őket, akkor kidob egy jelet, ami pontosabb, mint az előző.
  • Venom
    Én előbb elkezdtem scannelni valamit de mikor már a probeok 0.25 au-ra voltak állítva bárhogy rakocsgattam toltam kiljebb/bejebb akkoris csak 63%-ot értem el max. Ezt lehet valahogy feljebb tornázni? Eddig nem volt ilyen gondom scannelésnél.
  • Petko
    kéremszépen, az egy ironikus megjegyzés akart lenni arra vonatkozóan hogy megpróbáltam a pontól távolabb (jóval és kevésbé távolabb is) a scannelést és úgy gyengébb volt valójában...
    a képen amit látsz az 0.25 au-s ra állított próbok a céljelhez nagyon-nagyon közel, - ugyanis (és tudom hogy ezt nem hiszitek el nekem, és valójában notórius hazudozónak tartotok) amit csináltam annyi hogy szépen 32 au ról 0.5 au ra csökkentve a rangeket és közbe szépen oktaéder kiosztásban közelebb tologattam a próbokat, egészen a 0.25 ös aunál, ugyanis ott már a ranget nem tudtam lejebb venni, csak fokozatosan a probeokat toltam közelebb (de mindez csak hazugság, valójában ez így nem történhetett meg)
  • Jakuza001
    Uristen!!!!!
    Joember nem 0.5 aura kell huzni a probokat 0.25-rol (mint a kepeden), hanem az egymastol valo tavolsagukat.
  • Morinad
    Én kb 100 féle képpen be tudom állítani a probe-okat úgy, hogy ne scannelje ki, amit keresek. A jelek szerint te megtaláltad az egyiket.

Ha véletlenül mégis ki akarod scannelni a site-ot, akkor meg csináld, amit leírtak ide. Ugyan is, mi már nagyon sokszor csináltuk, és tudjuk hogyan működik ellenben veled, aki nem.

Ha meg simán vitatkozni akarsz, dobj fel valami izgalmasabb témát.
  • Petko
    hülyének meg abszolút nem néztelek, köszönöm a segítséget... egyszerűen nálam volt egy probléma és elmeséltem hogy ez és ez történt, csak te nem hiszed el hogy igazat mondok, és te állítod váltig hogy biztos rosszul mondom el mi történt
  • Petko
    nem, tényleg vicceltem... széthúztam 0,5 au ra és zölden virított 150% signal strenghtel, csak gondoltam milyen jó poén ezt megcsinálni ha ráhuzom a pöttyre a próbokat hátha úgy 200% lesz, de nem jött össze
  • Jakuza001
    Jah es meg valami. En egy Ishtarral erdekes megtalalom a legkisebb jeleket is Astrology 3-al.
  • Jakuza001
    Oke nem azert jottel, hanem miutan szaz ember elmondja, hogy hulyeseg amit csinalsz, mert osszehuzodd a probekat vagy aki segiteni akar neked hulyenek nezed, es tovabbra is hajtod, a de te csinaltad uberfrankon a dolgot.
    Nem. Te rosszul csinaltad, mert minnel jobban osszehuzod a probeokat, annal rosszabb a visszakapott jel szazalekos ereje. Sot azt is leirtuk, miert kaptal 100%os jelnel sarga pottyot. De meg az sem eleg es tovabbra is hajtod, de rosszindulatu a CCP baromsagokat.

Azt javaslom inkabb tanuld meg hogyan kell hasznalni es akkor siman mukodni fog a dolog annelkul hogy idegeskednel.

Jah es nem kotelezo jatszani vele, ha idegesit a gyogymod vagy gyogyszerszedes, vagy a jatek megvonasa.
    Ilyen egyszeru a keplet.
  • Petko
    szerinted azért jöttem ide hogy hazudozzak, meg ezzel viccelődjek...szét és összehuzkodtam szépen fokozatosan, végigpróbálgattam... ha a signal strenght a célfüggvény és annak keresem a maximumát egyértelműen ebben a helyzetben éri csak el

a működési elvét tökéletesen értem az egésznek... egyszerűen a gond valószínűleg az, - és eleve erre próbáltam utalni azzal hogy egy geci szemét játék - , hogy mivel ez egy trial kari, aminek az astrology-t épp most huzom fel IV-re, és az alap core scannerre van lóvém ezért akármit is csinálok, akármilyen ügyesen belövöm a jelet annak ellenére hogy a skill pontos baromság nem elég, nem adja meg nekem a sikerélményt - csak ugye akkor találhatok meg bármit, ha 4 évig fizetem ezt a lószart és tömérdek időmet elbaszom 99%-ban montoton élvezhetetlen szarakodással, - egyébként nekem nincs jogom élvezni és a sikerélményhez se
  • Jakuza001
    Ahogy latom CCP azota csinalt egy tutorialt, pont jo lesz neked.
    Nem veletlenul, hogy ok is a kozepso probe centerjere huzzak allandoan a pontot es az sem veletlen, hogy 5 probeval scannelnek. :D
    Jah es meg valami a belso terulet a lenyeg ahol a probeok kozos metszespontjabol kialakul a kozepso centralis resz. Az a lenyeg, nem pedig az, hogy osszehuzd teljesen a probeokat. Hanem a kozos reszek ha fedik egymast annal tobb haromszogbol alakul ki a kozepso resz, es annal nagypobb az esely a 100%-os talalatra.

http://www.youtube.com/watch?v=heYfTA00Idg
  • Jakuza001
    Jo akkor gyengebb lesz vitatkozzal csak tovabb.
    elmondom pont akkor lesz gyengebb a jel ha tul osszehuzod a probeokat a center probera.
  • Petko
    ezt én teljesen értem, de ez a max zoom BEFELÉ... azaz a gömbökön belül vagyok... ha kiljebb zoomolok a 6 gömb természetesen totál egybeesettnek látszik... de kénytelen voltam ennyire közel rakni mert különben csak gyengébb lesz
  • Jakuza001
    Nem az a lenyeg hogy a gombokbol ne lassa semmit, hanem lasd a gombok elhelyeszkedeset a terben es a scannelt pontot.
    Ha tul zoomolsz nem latsz semmit csak a probeok csuszkait. Lasd a gomboket, a metszespontjukat es a terbeli elhelyezkedesuket. Ha lesz szerver majd csinalok egy kepet is hogy konnyebben megertsd mire is gondolok.
  • Petko
    ez a max zoom
  • Jakuza001
    Te tevedsz. Az bizony a jel erossege. Egy tapasztalt scanner a jel tavolsagabol/erejebol megtud mondani sok mindent.

Megfigyelheted azt, ha kozelebb vagy a jelhez akkor erosebb jelet kapsz ugyanattol a signaturetol.

Tehat nem konstans jeleroseget latsz. Ugyanazon jel erossege nem ugyanaz 1AU-rol vagy 16AU-rol, meg akkor sem ha ugyanazon tavolsagra allitott probeokkal scannelsz, raadasol valtozik akkor is, ha a probe kozeppontjatol eltero tavolsagi mutatok lepnek ervenybe.

Egy 10/10 es plexet is ki lehet scannelni kozepes skillekkel meg akkor is ha nem scanner hajoba ul valaki, pedig azok jelerosege a legminimalisabb a jatekban. Nem egyszeru de lehetseges.
    A scanneles utolso fazisa, ami sarkalatos pontja az egesznek, amikor a leszukitett probe tavolsag 0.25 es allandoan 98%-99% talalati erteknel nem tudunk beljebb kerulni.
    Ilyenkor a megoldas, hogy a 3D-s terben az 5. kozepso probe legkozepebe visszuk a scannelnivalo kis sarga pottyot. Nem csak horizontalis, de vertikalis sikban is odakell allitani es nem szabad teljesen ratolni a kulso probokat sem tulontul, mert akkor meg gyengebb lesz a jel.
    Ezert kell ilyenkor bezoomolni es forgatni kamerat szkannelesnel, hogy pont kozepre essen a gyenge jelerossegu site.
    Termeszetesen erosebb jelnel ez nem annyira lenyeges nem feltetlenul kell teljesen kozepen lennie, eleg ha csak a kozepso centralis probe es a kolsu probeok kozos metszesu pontjai lefedik valahol kozep kornyeken.
  • Jakuza001
    TS szerver leallt adatbazis hiba miatt, ami a beta 11 patchban volt, azota ujrainditva.
    Sajnos ilyenkor unnepekkor massal van elfoglalva az uzemelteto, ami ertheto is.
  • Jakuza001
    Mondom valamelyik nem fedi le, nem zoomoltal be elegge es valoszinuleg kicsuszott valamelyik kidobott probebol.
    Valamint ajanlom az 5 probeos scannelest az jobb mint hattal es az 5. mindig legyen a centralis.

Ezert maradt sarga neked a 100%-nal. Nekunk is ezt csinalta de rajottunk a dolog nyitjara es a megoldasra.
  • Petko
    Ja igen, szerintem a signal strenght nem ezt jelentette ahogy írod, hanem egyszerűen a scan végeredményeként megjelenő pont "bizonyosságát". Ha eljut 100%-ra az azt jelenti megvan. (Különben minden probera külön kéne egy signal strenghtet írni, akkor lehetne az amit te írsz)
  • Petko
    Ezt én értem, de ha kijjebb húzom akkor csökken a jelerősség.
    Nem azon van a hangsúly magában hogy sárga vagy zöld, hanem azon az ellentmondáson hogy 100%-ot ír és közbe mégsem adja meg, - az hogy hol vannak a probeok eközben teljesen érdektelen. Azért 120%-ra csak nem tudok felmenni.
  • Morinad
    A probozás a háromszögelés elvét követi kb. Ha minden probe egy helyen van, hiába van meg a jelerősség, a pozíciót nem tudja megadni, mert nincs elég térbeli információ. Mind a 6 probe tudja, hogy 100%, hogy tőle x méterre van a cucc. De nem tud irányt adni, mert nincs mihez viszonyítania. Ezért kell szétszórni őket, hogy a gömbök részben fedjék egymást.
  • DeviloftheHell
    nagyon is tévedsz mivel nem tudja pontosan meghatározni a helyzetét mivel teljesen rajta vannak a probe-k ahogy jaku mondta ugy csináld gm meg kifog röhögni :)
  • DarkBlade
    Jaku, Ts server -el mi lett? Direkt leállás, vagy nem várt galiba?
  • Petko
    hat amit a kepen latsz az 6 probe... ott a háttérben a sraffozás a gömbök felülete... az egész kép a gömb belsejében készült
    ha 100% a signal strenght kutya kötelessége lenne bezöldülnie, írtam petitiont is
  • Jakuza001
    Akkor mard sarga amikor masik probe hatosugaraba nem bekerul be.
    Zoomolj ilyenkor kozel, hogy lasd a gomboket es ugy rendezd el oket, hogy az osszes metsze kozepen egymast es a kiscannelnivalo ezen belul legyen.
  • Knabb
    Akkor te még nemjátszottál az Entropia Universe-el... na abban tényleg nincs semmi sikerélmény... de ha valami bejön, az 2 villanat alatt elmegy :D
  • Petko
    Ez egy rosszindulató, aljas, szemétláda játék, ami külön arra van kitalálva, hogy az embernek ne legyen egy csepp sikerélménye. Kiscanneltem nagy nehezen valamit, 100%-ra, és azért se adja meg a pontot, hanem sárga marad és nem lehet warpolni.

• Thanatos
    és mindegyik fw-ben? szép :)
  • Fenrir
    Tele vannak :)
  • Thanatos
    meddig tart csinálni egy alt-ot? :) vagy már betöltötted mind a 3 kari helyet? :P
  • Fenrir

Máskor csak kb 10-et kellett volna visszaolvasni.
  • WorldTorrent
    For security reasons, you cannot login to the EVE Forums until your account is at least 72 hours old.

ezt irja Eve Insender--> My character-nel
  • Fenrir
    Nem jó mert most a gallente-k nem szeretnek mert amarr oldalon van a cég faction war-ban :)
  • Thanatos
    én csak forumon néztem ott 500-510mil 60 nap, 276 se tűnik rossznak emlékszem én vettem anno még 350 felett is... :D
  • Nethyrrea
    dodixie környékén már legalább 2 napja 10 millával olcsóbban van :)
  • Fenrir
    276. 2 napja vettem kettőt Jita-n.
  • Venom
    eveonline.com-on az EVE Insider menü alatt a My characternél megtudod nézni az user id-det.