7619
-
#4779 Sziasztok!
Most kezdem a játékot és szeretnék harcolni is, meg bányászni is. Van értelme harcra, meg bányászatra is fejleszteni a karit, vagy inkább csináljak egy külön karit bányászatra?
Másik félig-meddig idetartozó kérdés: Lehet valahogy hajót szállítani állomások között úgy hogy nem ülök bele? :) -
#4778 Az elso fecske :D
?Lensver langesz megmondta:
"amikor a 3 ally be volt szoritva a rendszerbe teljes blobolással elbukták az ms-eket, ott is sorry és a többi és a többi"
Egy szoval jellemezheto ez az eszes hozzaszolas: LOL
Na errol beszeltem eppen, aki annyira egyoldaluan latja a dolgot es mar sajat maganak is hazudik a helyzetrol.
Kedves Lensver baratom a ket helyzet teljesen kulonbozik, ugyanis azok az MS-ek Sir molle hulyesege miatt haltak meg es nem kiugras utan maradtak abban a rendszerben, hanem ki sem ugrasztottak oket, sot meg csak fekete kepernyot se kaptak, egyszeruen a nagy stratega Sir Molle beleugrasztotta oket egy bubiba safepontrol, ahelyett hogy cynoval kiugrottak volna.
Ellenben a mostani esetben olyan hajok haltak meg, amik nem is voltak ott, elmeletileg a rendszerbol mert mar reg kiugrottak, amit screenshotokkal igazoltak peldaul a mi pilotank kepernyoje a KMC rendszerben keszult 6NJ elhagyasa utan, mikozben 6NJ-ben lottek ki 15 perc mulva. -
#4777 GM Grimmi:
"During the fleet-battle in 6NJ8-V on June 16th server performance was adversely affected by load issues. One of the resulting problems was the revival of ships that had been killed during the fight, including a few super-capitals. We want to clarify that this was due to database issues, which are still under investigation – the ships were NOT returned by GameMasters. This matter is still being investigated and further information will be forthcoming when available."
Ugy tunik belso infok szerint, hogy vegre elismerik, hogy a hajok elveszteseert a CCP volt felelos. (Vuk Launak a GM-ek ill CCP azt mondta visszadjak a hajokat)
Itt volt az ideje, hogy rajojjenek, hogy a Dominionnal hoztak egy csunya uj bugot, aminek koszonhetoen nem tolt be a grid.
Mondjuk nem sok mindent tehettek, mivel tobb titan pilota screenshotolta, hogy mar nem is volt a rendszerben mikor kilottek a hajojaukat.
Mondjuk ilyen se fordult meg elo, a harcok torteneteben, hogy egy mar a rendszerbol kiugro titan a masik rendszert lassa, mikozben ott lovik ki ahol nem kellene mar regen tartozkodnia.
Persze a CCP egybol bejelentette, hogy ujabb "Mass lagtest" kovetkezik, amirol persze meg van a velemenyem, hiszen mar vagy 6 honapja tesztenek (ha jol emlekszem eddig 5 alkalommal) ellenben nem tortent semmilyen patch, haladas vagy barmilyen erezheto valtozas a lag es a gridload hiba korul.
Persze most majd a TASE-s es a tobbi pilota fel lesz haborodva, mint ami az olvashato is a HUN oldalon es mint mindig persze megint nincs igazuk.
Mert ez nem egy oldalu dolog, igenis ha a CCP a hibas adjak vissza azokat a hajokat, amiket a jatekosok az onhibajukon kivul veszitettek el. Ez pedig nem corp vagy alliance hovatartozastol fuggo.
Hogy egy peldaval szemleltessem:
Vajon mit szolna von Schreck nevu baratunk, ha elmenne a TV szakuzletbe venne egy televiziot es sotet kep fogadna minden alkalommal, amikor egy adott TV musort szeretne nezni, s mikor visszavinne az uzletbe a keszuleket, ott azt mondanak, hogy a keszulekre ennek az adasnak a nezhetetlensege nem vonatkozik, tehat ez nem az o hibajuk, igy a penzt nem adjak vissza.
Akkor minden bizonnyal felemelne a hangjat, bezzeg most nem mert nem lat messzebb az orra hegyenel, hogy ezzel magat a szolgaltatas rossz minoseget vedi.
A lenyeg nem a problema elkenese, hanem a problema megoldasa.
Mondjuk ket IQ-val ezt egyeseknek nehez felfogni es elvonatkoztatjak ezt az ellenseg kerdese iranyaba, elfogultan, mikozben ha ez veluk tortenik meg elkezdenek sirni.
Pedig az ilyen eseteknel a kettos merce a legnagyobb butasag, mert igy egy masik alkalommal majd sajat maguknak is artanak. Persze ezt fel is kellene tudni ep esszel fogni. -
zede #4776 tudoam Adamus van némi ferdeség benned:)De ezt már legalább irásba is látom tölled nem csak hallom:) -
#4775 A CCP megint megcsinalta.
Koszonhetoen aldasos tevekenyseguknek buktunk vagy 6 titant :DDDDD
Uzenet toluk:
"CCP Zymurgist ... Hi guys, we are aware of the issues and are looking into it. Hold on tight should get better soon."
Volt minden mi szem es szajnak ingere.
Fekete kepernyo lost, olyan lost hogy kicinoztuk a titant es 2 ora mulva lelottek a rendszerben, ahonnan kicinoztuk.
Szal lol az egesz bughalmaz.
Mondjuk nem csodalkozom ilyeneken, amikor oroszok ellen megy a harc.
-
#4774 az karaj foleg ha ilyeneket szerelnek be WS-X6816-GBIC £20K darabja hmm
csak aztan azt a hatast erjek el amit akarnak ...
volt mar sok okos optimalizacio csak a lag nem lett kevesebb -
#4773 Ugy tunik egy kicsit gatyaba razzak a szerver halozati reszet, amire valljuk meg mar regota rafert volna egy kis upgrade.
Devblog
-
#4772 4 gb memorias szerver -
#4771 Semmi bajom nincs azon kivul, hogy olyankat allitasz, ami meg a kozelebe sincs a valosagnak.
Kulonben tudnad, hogy az EVE szerver egy furtozott rendszer.
Jelenleg olyan 70-90 (ez valtozott par bladevel nem reg) bladebol all, amik dualfoglalatosak es egyenkent 2db 3GHz-es dual-core Xeon Woodcrest valamint 4GB RAMbol epul fel, ezek mindegyikehez kapcsolodik 2 NOD. (allitolag a memoria mennyisegeket mar upgradeltek 16GB-re) Bar tobbek szerint csak a 4db Jitai bladeken hajtottak vegre (Dedicated SOL blade).
Ez nem azt jelenti, hogy 80 szerver van, pontosabban tobb szaz ahogy te allitod, nagyon helytelenul.
Bar ha a te olvasatodat nezzuk akkor mindegyik rackszekrenyben tobb tucat szerver lehet, ha mar a bladeket nem mint egesz , hanem kulon szervernek nevezzuk :D Igaz akkor eleg szegenyes szerverekrol beszelnenk 2xdual core XEON lenne egy szerver :D
Pontosan ezert irtam le, eleg nagyvonaluan feled, hogy jobb ha atgondolod az egeszet, amit irsz, mielott meg nagyobb marhasagokkal bombazod a nagyerdemut. -
#4770 Nem tudom mi bajod, de elárulhatnád. -
#4769 bump #4759
senki nem tudja? -
#4768 Szerintem megegyszer gondold ezt at mielott megnagyobb hulyesegeket kezdesz beszelni. :D -
#4767 a szerver vajon mi ? :) -
#4766 Mit kéne átgondolnom? Több száz szerverről van szó. -
#4765 ????? Szerintem ezt gondold at megegyszer. -
#4764 Már most egy csomó szerveren vannak a játékosok, nem egy szolgálja ki a játékot. -
Thanatos #4763 ez mind szép és jó de akármennyire a pvp-t meg a fleet fightokat kell hypeolni meg hogy az az endgame , az eve nem csak erről szól, hanem pl a brutális gazdasági rendszerről is amit mögé építettek, illetve arról hogy gyk mindenki élete ki hat mindenkire bizonyos mértékben, és ez igenis különleges az eve-ben az összes többi mmo-hoz képest(félreértés elkerülése végett nem csak ez egyedi benne de ez is igen fontos egyedi ismérve...), ezt nem szabad visszafejleszteni, ergo a lag ellen igenis küzdeni kell csak nem éppen a "legegyszerűbb" megoldással ami szar... :) -
Thanatos #4762 lol, sorry, mellékat, az utánad lévőre akartam :) -
#4761 Én ezt azért írtam mert ez a legegyszerűbb megoldás és nyilván ők sem a rendszer teljes áttervezésén gondolkodnak különben minek foltozgatnák ezt a meglévőt.
Meg persze lehet örömködni ,hogy itt egyszerre 60k ember játszik de ezt mindenki tudja ,hogy ebben a formában nem igaz mert bár nem tudom mi az a játékosmennyiség ami felett lezárnak egy rendszert de ha ez nem lenne akkor rövid idő alatt "megfőzné" a szervert ha mindenki egy rendszerbe menne elég csak Jita-ra gondolni. Nem beszélve arról ,hogy valószínűleg ez a sok ember nagyrésze mind station-ön csücsült mi lett volna ha mind egyszerre kidokkol... Akár egy nagyobb cég meg tudja fektetni a szervert így mindenképpen elgondolkodtató mi lenne a megoldás mert nem hinném ,hogy 70-80k embert a jelenlegi rendszer elbír szerintem még ezt a mostani 60k-t sem és ha egyszer megkapjuk a station ön sétálást vagymit akkor aztán még nagyobb lesz a baj ,hogy fog az lekezelni x1000 embert lagg nélkül ugyanott mikor űrhajókat sem tud?
A játékot azzal hirdetik ,hogy itt sandbox van gigantikus csaták több száz (ezer) hajó között csak az a baj ,hogy gigantikus lagg is jár mellé.
Bár ez a mondandómból nem derül ki de szeretem a játékot és azt szeretném ha laggmentes lenne :) és szerintem EvE nem attól egyedi ,hogy 1 szerveren 60k ember játszik! -
#4760 Akkor miert az en hozzaszolasomra valaszolsz ?
Mar csak azert, mert nem en irtam azt a mondatot.
"Ettol meg hogy a lag kisebb legyen kulonbozo megoldasok nem artananak." -
#4759 Hali, nem témábavágó, de esetleg tudja valaki ebben a videóban a számok címeit?
GHA 4 -
Thanatos #4758 "Szép! Csak a szerverek bírják ezt a terhelést.... lassan lehet el kellene gondolkodniuk egy másik szerveren(világon) is 2 felé oszlana a terhelés két külön szerverparkon kevesebb lagg boldogabb playerek."
azt is olvasd amire válaszoltam :) -
#4757 ????? Mar mitol lenne kettevalasztva az Eve univerzum ?
Azert mert ket kulon szerveren figyel a Jitai meg a FD-MLJ-ben levo jatekos ?
Ugyanmar. Miondenhol megtudtak oldani a kozos chat market es egyeb rendszert, viszont teljesen felesleges a szerverkapacitast leterhelni ket kulonbozo hellyel, ami az adott pillanatban teljesen fuggetlen egymastol.
A technologiai fejlodes kerekkotoje, ha ragaszkodunk egy olyan dologhoz, ami a mulban mukodott, de a jovoben elavult.
Teszem azt teljesen jo dolog volt anno a lovaskocsi, de mar alkalmatlan a gyors kozlekedesre, ellenben ha a fejlodes rovasara, ragaszkodtunk volna mindenaron hozza, akkor most az autok helyett a loturot kerulgetned az utcakon. -
Thanatos #4756 igen de ennek köze nicsn ahoz hogy ketté választod az eve univerzumot..., fejlődés kell csak nem vissza fele... -
DeviloftheHell #4755 bugmentesités? ezeknél az a szó nem ismert :D -
lammaer #4754 Akkor fogják átgondolni az egészed, ha a zsebüket érinti az hogy a szerverek túlterheltek.
Addig ésszerűtlen elvárni bárkitől is hogy hozzányúljon egy működő dologhoz, ha gazdaságilag nem fűződik érdeke hozzá. Addig inkább rakják be az új contentet, mert az hozza/tartja meg a játékosokat. -
#4753 Igen ez jól hangzik de a mai mmo fejlesztés (nagyjából majd minden mmo-ra érvényes) arról szól ,hogy mindig valami újat fejlesszenek és bővítsék a játékot a szükséges bugmentesítéssel mert ez hoz új játékosokat arra ritkán/soha (sem) kerül sor ,hogy egy meglévő rendszert egy jobbra cseréljenek mert ez értékes erőforrásokat von el az újdonságok fejlesztésétől és nincs akkora hírértéke és többnyire nem is annyira látványos. Inkább foltozzák addig ameddig csak lehet mintsem egy hosszabb időt eltöltsenek a meglévő rendszer újratervezésével. Gondolom ehhez az is hozzátartozik ,hogy ez nem kis munka lenne sokat kellene tesztelni és a végeredmény is kétes. Tehát marketing szempontból kockázatos húzás. Ennek ellenére valamit tenni kell. -
#4752 Ettol meg hogy a lag kisebb legyen kulonbozo megoldasok nem artananak.
Kerdezd meg pl magadtol, hogy MMO technologiai szempontbol, mi az ertelme, hogy azonos szerveren legyen, ket kulonbozo jatekos aki az Eve univerzumban ket teljesen kulonbozo rendszerben van 70j-re egymastol.
Kb semmi. Mondjuk kulon nodokkal van megoldva, de a felepiteset a szerver strukturanak ujra kellene gondolni.
Peldaul, a reinforceolt rendszerek (megerositett) NOD-ok kerdeset.
Miert csak kulon keresre lehet megerositett egy rendszer ? Miert csak akkor kapcsolnak hozza kulon nodot ? Ha jol felepitett rendszer lenne, akkor ugy lenne megoldva, hogy az osszekapcsolt NOD-okat egy automatizacio figyelne es szervezne egy adott csoportba.
Teszem azt ennek az automatizacionak, lenne a feladata a NOD-ok csoportositasa jatekossuruseg szerint. Ahol kevesebb jatekos van onnan elvonni szamolasi feladatot mashova , ahova szukseges lenne stb.
En amondo vagyok a regi rendszerek revizioja vagy ujragondolasa egy ido utan mindig szuksegesse valik, a kor haladtaval. -
Thanatos #4751 kétségtelen de ettől még nem az a megoldás hogy akkor bocs mégis két univerzum, hanem esetleg ha már belevágtak akkor vigyék végig és oldják meg ennyi userrel is :) -
#4750 Igen ez mind szépen hangzik de amikor egyes rendszerek le vannak zárva azért mert túl sokan vannak benne akkor már nem olyan vicces a dolog. -
Thanatos #4749 eve-nek pont ez a lényege hogy ne osztogassuk 66 fele a társaságot hanem egy univerzumban legyen mindenki :) -
#4748 Szép! Csak a szerverek bírják ezt a terhelést.... lassan lehet el kellene gondolkodniuk egy másik szerveren(világon) is 2 felé oszlana a terhelés két külön szerverparkon kevesebb lagg boldogabb playerek. -
#4747 -
#4746 Mi van Barracuda, mar megint visszaleptel a HUN-ba ? :D -
#4745 hm jo sok server downtime van mostanaba , a storyline ugy megoldotott mert masik nap ujbol kaptam mailt hogy csialjam meg a storylinet es Journalba is betette -
#4744 nemlehet hogy nincs elég standinged ahoz az agentnél/corpnál? vagy nem okéztad le valahol. -
#4743 nem kattintottam masikra mert a levelbe kattintottam hogy dumaljon vele, de mind1 ezt kihagyom ugy is csak level 1-es mission lett volna -
#4742 Ez bug lehet, logolj ki majd vissza, hátha megjavul.
Persze ha több agent van az állomáson lehet, hogy csak véletlen másikra kattintottál. -
#4741 Szerintetek mi lehet a problema? Megkaptam az elso Storyline missiont , oda mentem ahova irta , es nem akarja megadni a missiont ezt irja:
Sorry, but I only work with people I trust. Come back once you have a referral.
Bug vagy trial accountal nem lehet storyline-t megcsinalni ? -
#4740 Az Atlas utan a AAA is elsomfordal eszakrol a vereseg keseru szajizevel.