7619
-
#5059 *csiter -
#5058 Na te akkor nem TASEs illetve csite vagy, hanem munkakerulo foallasban. :D -
#5057 na fasza , melóhelyes gépbe vehetek videókarit :D -
#5056 Graphics cards with ShaderModel 3.0 support will become the minimum required graphics cards to run EVE Online at a yet-to-be-announced date in Q2 2011.
-
#5055 Ahoj,
Bejelentkeztem battleclinic supplyra, megcsináltam a reget, kifizettem paypalon a 60 napos GTC-t. Le is vette a pénzt minden, viszont délután meg full refund ként visszakaptam mindent mert idézem: "Whoops! Something happened." :D Próbálkozzak még itt vagy shattered crystal?
Magyar mobilszámot adtam meg lehet ide nem megy a robocall vagy mi a csuda.
Köszi, -
#5054 De megmagyaraztak ma mar nekem, hogy lehotroppoltak oket azert haltak meg.
Kozel azonos letszamnal :D
20 perc alatt nem jottek ra hogy short range BCknek nem igazan van eselye long range hac fleet ellen, ha nincsenek kozel.
Jo FCjuk lehetett isme, aki nem tudta felmerni a helyzetet. :DDDD -
#5053 Úgy látom a nagytudású Körte kollega még a pod-ját is elhagyta :P -
#5052 Ehhez hasonlok tartoznak bele a kedvenc kategoriaba. :DDDD
http://www.killboard.nl/?a=kill_related&kll_id=35253 -
lammaer #5051 A tagadás nem segít. Sőt, még gyanúsabbá tesz. -
#5050 mindegy Jaku azt mondta hogy ezt így nem lehet tehát
1 Tasés vagy
2 csíter vagy
3 mindkettő egyszerre
esetleg CCPnél dolgozol
-
#5049 Közöm nincs egyik magyar klánhoz sem, noobcorpban vagyok amióta megvan a kari. -
lammaer #5048 Na, biztos azért mert te is csókos TASÉs vagy. Mindjárt rákerülsz Jakúza listájára :) -
#5047 Nah PLEX ügyben időközben annyi történt, hogy megírtam a petíciót tegnap este, és ma reggel 7:38-kor már meg is kaptam az ingyen napom, és már vettem is a PLEX-et. -
lammaer #5046 Simán, vannak akik nem ragadnak le egy dolognál :) -
#5045 Te eltevedtel baranykam, azt hiszed exTases letedre jopofizhatsz Fenrirrel. :D
-
#5044 ide jöhet :) -
lammaer #5043 Ja, mondjuk utána cserébe megkértek, hogy csináljak egy webshopot, ahol a CCP ISK generáló SQL scriptjeit árulom. Kell vkinek 6.33 USD-ért 1 bill ISK? -
#5042 Epic RAX skill. :DDD
http://vidin.hu/eve/rax/?a=kill_detail&kll_id=34688 -
#5041 Nah, már kezded érteni :P -
cain #5040 biztos mert tasés voltál. =] -
lammaer #5039 Én múltkor egy sima ticketen keresztül kértem, és adtak minden szó nélkül. -
#5038 itt lehet próbálkozni -
#5037 Sehogy nem tudsz kerni ingyen napot.
Ugy tudod csak reaktivalni az accountod, hogy vagy elofizeted a jatekor real fizetoezkozert az oldalukon, vagy pedig meg kersz egy ismerost, hogy a forumon a Timecode Bazaar topicban hajtson fel neked, azaz a te karakter nevedre vasaroljon egy 60 napos GTC-t amit te tudsz aktivalni, ha belepsz a game account managementbe az oldalukon.
Termeszetesen ehhez az is kell, hogy az accountodon meglegyen a megfelelo osszeg, ami mostanaban megkozelitoleg 700 millio ISK. -
#5036 Lejárt account plex-el való reaktiválása esetén milyen módon tudok kérni a CCP-ptől egy ingyen napot? Ingame ticketet ugyebár jelenleg nem tudok küldeni, a fizetési módoknál meg nincs 1-nap kérelem a plex-hez. Ne haragudjatok, de lusta vagyok alaposan körül nézni, gondoltam inkább megkérdezem, hátha már csinálta valaki, és van tapasztalata e téren. -
lammaer #5035 Hát, ha átlagos devek vannak ott (és miért ne azok lennének) akkor a legritkább esetben nézik meg hogy mit fabrikáltak össze. Vagy csak nagyon tessék-lássék módon, a saját kis összehekkelt környezetében.
Elég rossz tapasztalatom van róluk, a legcsúcsabb dev is jön ezekkel a kifogásokkal hogy "az én gépemen ment" azt kiderül hogy három napja nem húzta le a legfrissebb kódot, esetleg elfelejtette bemergelni a fix felét meg ilyenek.
Pont a héten volt olyan, hogy a dev lekódolt egy komplett featuret, nyomta át hogy tesztelhetem. Mondom neki, ugye kipróbáltad? Hát ő azt nem tudja hogy kell, csak a kódot írta át
És nem szoftverkunyhóban dolgozom.
-
lammaer #5034 Látom nehezen kezeled le hogy éppen nem vitatkozunk és nagyjából egy oldalon vagyunk :)
-
#5033 Az mar kozel 20%.
Raadasul van meg egy fogodzkodo, ill lenne, a Sisi, ami kimagasloan megnovelne a szamot, hiszen nem javitani kell a hibat, hanem kiszurni.
Erre pedig boven eleg lenne az a par jatekos is aki valoban torodik a jatek sorsaval, nem pedig belogol, hogy FD-MLJben a pvp-t probalgassa.
Marpedig ha ezt nem hasznalja ki az elonyere, akkor ki a hibas, ha nem a CCP ?
Es ezzel meg penzt is sporolhat, a hivatasos teszterekkel szemben.
Raadasul nem csak a teszter teszteli le, hogy mit csinal a programozo, hanem maga a programozo is feluletesen bar, de kiprobalja amit csinal, tehat az alapveto hibak szamara is felismerhetok lennenek.
Foleg ha alap hibakrol is beszelunk. Arrol nem is beszelve, hogy mar azt is megemlitettem, hogy ugy is kerultek bele hibak, hogy erre mar felhivtak a figyelmet a jatekosok akik a Sisin teszteltek.
Mar pedig ezt sem lehet masra kenni, csak es kizarolag a CCP sara.
Az utolso ponttal egyetertek, de ezt mar korabban en is megemlitettem.
"Masik ami hianyzik a Sisi-s kliensbol, egy direkt peticio lehetosege a Sisi-t valtoztato staffnak, hogy a hibakra felhivhassa a figyelmet.
Persze lehet jonni a szoveggel, hogy ott a forum, csak hat azt a CCP le se szarja."
Ha mas nincs, egy fene nagy buttont oda a bal sarokba, ami egy adatbazisba beleszurja szammal a hibajelenseget.
Ezzel el is kerultek azt hogy online kelljen meghallgatni az idegesito jelenteseket.
Persze ehhez staff is kellene aki csak ezzel foglalkozik es kiszurik a valodi hibak leirasat, valamint feltuntetni minden egyes patchnal, hogy mik az ujitasok valtoztatasok, hogy a teszterek egybol ezeket tudjak tesztelni. -
lammaer #5032 "Ez a CCP hibaja es az alkalmazottaie, amik kozott nem egy par teszter van."
Tudod az arányt kb? Kiváncsi lennék rá, mert ipari környezetben (eddig 5-6 különböző nagy cégnél voltam monstre 100+ fős projekteken, bank szféra, medical rendszerek, telecom ) konkrétan össze nem lehet hasonlítani a teszterek és a fejlesztők számát, sokszor nagyságrendi különbség van (eg 5-6 fejlesztőre jut 1 teszter meg ilyenek).
Csodálkoznék ha ez a CCPnél sokkal jobb lenne :) Természetesen ettől még a CCP hibája meg az alkalmazottaké, csak ez ilyen ipari szabvány a szoftverfejlesztésben. Spórolni a tesztereken lehet úgy, hogy a leszállitott funkciók MENNYISÉGE ne változzon (mert azt nem szabad).
Quality, az más kérdés...
Amúgy meg tényleg, ha már a játékosokkal teszteltetik a rendszert, kéne csinálniuk vmi departmentet, aki tényleg meghallgatja a sok ingyen dolgozó kommentjeit. Persze jó idegek kellenek hozzá, mert a hibák reportálása sem mindenki számára kézenfekvő :)
-
#5031 Ez a CCP hibaja es az alkalmazottaie, amik kozott nem egy par teszter van.
Eleve nem ertem en a Sisit milyen funkciot tolt be.
Mert arra egyre kevesbe, hogy a jatekosok a hibakorrekciokra felhivhassak a CCP figyelmet.
Nincs leirva, hogy mik a valtozasok a kliensben, ha updatelik, igy a jatekosok ad-hoc modon tudnak csak rajonni, hogy mibe nyultak bele a fejlesztok es igy tesztelni se sokat all modjukban.
Ez kellene hogy legyen az alapja a tesztszervernek.
Ehelyett mit latunk kijon egy patch a sisire, az update kepernyon semmi nem jelenik meg a valtozasokrol es ezzel ki is fujt.
Ha nagy szerencseje van a "betateszternek", nevezzuk igy az eppen sajat szorakozasbol betevedo jatekost, akkor rajohet a dev blogbol kesobb, hogy vajon mi lehet a valtozatatas, ennek a valoszinusege pedig kb 1%.
Masik ami hianyzik a Sisi-s kliensbol, egy direkt peticio lehetosege a Sisi-t valtoztato staffnak, hogy a hibakra felhivhassa a figyelmet.
Persze lehet jonni a szoveggel, hogy ott a forum, csak hat azt a CCP le se szarja.
Nem egy hibat jelentettek a jatekosok a mostani patchal kapcsolatban is, de meg csak figyelemre se meltattak oket es belekerultek ebbe a patchbe, pedig ha foglalkoztak volna vele, akkor most nem lennenek ezek a hibak. -
lammaer #5030 "fire your testers immediately and hire some monkeys!"
Ez különben nem feltétlenül a tesztelők hibája - a devek legalább ennyire ludasak szoktak lenni, mert szinte biztos vagyok benne hogy a mindenhol tanitott fejlesztés = 30%, tesztelés = 70% helyett ott is az van, hogy a fejlesztők a projekt idejének 90%-ánál eldobják a tollat hogy kész, a tesztereknek meg marad 10% hogy leteszteljék az újat és még regressziózzanak is :)
Ekkora rendszernél általában nincs lehetőség teljes körü regresszióra, az emberek próbálják eltalálni, hogy X helyen történt változtatásnak potenciálisan hol lehet hatása. Ebben viszont a deveknek kéne segíteni, hiszen nekik kéne ismerni a rendszer felépítését annyira, hogy legalább támpontot adjanak - amire persze se idejük, se kedvük nincs (és néha nem is képesek rá, mert csak egy szűk részét ismerik a teljes képnek) -
#5029 Ejj bazz. Pedig ha még csak most kezdték volna, de lol, már évek óta üzemeltetik ezt a rakás trágyát és a mai napig nem tudnak egy peccset megcsinálni újabb bugok implementálása nélkül. -
#5028 Azert a tegnapi patch ismet tipikus CCPs volt. :DDDD
A 2 oras leallasbol lett vagy 8 oras es annak ellenere, hogy a patchben semmi nagy extra valtoztatas nem lett volna ok azert sikeresen bele implementaltak a jatekba rengeteg uj bugot.
Reszlet az egyik lelkes jatekos tollabol a hivatalos forumon.
"Found issues:
* As a director you cannot look into corp members hangar anymore, it always shows empty
* As a director you can no longer drop items in a corp members hangar anymore, the items will simple quietly be dropped into your own hangar (test this with your cargo hold as the items source)
* When fitting modules to a ship, you can no longer place items in slots like you used to. The mouse cursor itself must be inside the module slot, whereas previously the much more visible and distinct top left corner of the item would do perfectly fine.
* show info on a local character does not open window in previous closed dimensions (so you got to do it over and over again)
* error sound when undocking a character (this is very annoying)
* Same issue as with fitting, exists when dragging bookmarks in/out of 'People and Places'
All found in an hours worth of play...fire your testers immediately and hire some monkeys!" :DDDDDDDD
A lista kozel sem teljes, mert ezenkivul meg jo par bugot felfedeztunk.
Mint peldaul a POS moduloknal eltunt a make Online - Offline button, vagy eppen a korptagokat neutralnak mutatja az osszes chat ablak ha nincsen a korp allianceben, vagy kek csillaggal allytagnak jeloli a korptagokat, ha allianceban vannak.
Vagy eppen a korpkaszaba ISK kuldese egy 0-val tobb, mint a leirt, tehat ha 1 isk-t kuld valaki 10-et von le a szamlajarol.
Es akkor sorolhatnam tovabb, mert van meg par.
CCP the best :DDDD
-
DeviloftheHell #5027 az nekem sosem volt te diszpinty :D -
#5026 Meg van még a Ravy Naven? -
lammaer #5025 :D -
DeviloftheHell #5024 hogy a faszért nem jegyzi meg a ts server a nicknevet és a generált azonositot hozzá.. -
#5023 Hogy mondod Fenrir ?
Szerintem valamit felreolvastal, mert o volt a 0 es vegig osztottam 1000el.
Na de akar hogy is erolkodtem a vegen, nem valtozott az erteke. :D -
#5022 inkább a földönkívüli invázió és a CCP kapcsolatáról írj egy kis esszét. -
#5021 Jaku menj már, mi ez a f@sszopás? Csókolgasd meg akkor Tzukot is -
#5020 Lassa, szotagolva ird le neki, akkor talan megerti. :D