7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Jabar
    Azzal vigyázz hogy a könyvben már nagyon sok minden nem úgy van tudtommal mint amilyen valójában, viszont így is egy nagyon-nagyon jó képet ad róla hogy milyen lehetőségek vannak alsó hangon. :)
    Bár általában én egyedül játszom és a játék legnagyobb részét még nem is nagyon láttam (low sec/null sec/wh, csak 1-1x belopózva, scannelgetve) de az biztos hogy igazán akkor nyílnak meg a lehetőségek ha belépsz egy cég-be. Vannak kezdőket is segítő akár high sec-ben is oktató cégek (legalábbis régen biztos hogy voltak) vagy low/null sec-ben élők akik felvesznek akár kezdőket is. Ha sokáig maradsz egyedül és high sec-ben maradsz mint én (nagy hiba) akkor egy idő után nagyon egyhangúvá válhat a játék.
  • Carmang
    Kösz, már olvasom is.
  • Torzonborz
    " és nem PvP? "
    Ha a pvp nem érdekel akkor a játék egy igen nagy szeletétől zárkózol el, ráadásul nem is biztos, hogy tudsz mivel ugye itt, szerencsére, nincs elszeparálva a pve/pvp. De az elején még a pve is bőven adhat kihívást.
  • botyika
    http://www.isktheguide.com/

isk könyveket (magyar nyelvű) elolvasni, hogy legyen segédfogalmad a játék mibenlétéről pl.

kismillió dolgot lehet csinálni de alfaként sokra nem mész, pláne egyedül. ha nem tudsz valamilyen szinten angolul, akkor is meg vagy lőve kissé. mivel az EVE-ben nincsenek questek, így saját magadnak fogod kitalálni a célokat. ha van jó társaság, akkor sokat lehet tanulni és sokmindent lehet csinálni együtt. az EVE egyik lényege, hogy egyedül nem nagyon tudsz mit csinálni. bár szerintem ez utóbbi nem feltétlenül igaz, pláne ha van több accountod. viszont ha nem olvasol utána a dolgoknak, sztem sosem fog megtetszeni a játék. a nagy PVE könyvet érdemes neked elolvasni, az már adni fog rengeteg ötletet. ISK the guide volume 1 a címe és magyar.
  • Roger6
    Hát ez olyan kérdés, hogy milyen a finom kaja. Neked is más az élvezetes, nekem is. Én szerettem Tenguval Low-secben szkennelkgetni, vagy a Carrier-el lvl5-özni is. Ezek jól is hoztak a konyhára, de volt, hogy csak sima High-seces lvl4-et nyomtam 4-5 órán keresztül. Aztán ugye a WH is nagyon különleges volt, de pár hét alatt begolyóztam, hogy alig láttam más játékost, a HUN csatornát meg nem mindig élvezetes olvasni. Na jó, többnyire nem.
  • Carmang
    Igen, csak Alfa státuszom van. Mit lehet még bányászaton kívül csinálni, ami élvezetes, és nem PvP?
  • Roger6
    Lehet bányászni csoportosan, ahol kapsz Orca támogatást, plusz Freighter gyűjti be a a nyersanyagot. Emlékszem, amikor corp-pal egy-egy egész öv lezabálása high-secben nem volt 15 perc. Aztán ha cég részese vagy, lehet low-secben tevékenykedni, ami szintén nagyobb zseton, ha pedig Alli-ban vagy, akkor mehetsz 0.0 fele is, ami még nagyobb zseton.

A helyzet az, hogy gyanítom kezdő vagy, és sima accod van, ami kb. a játék 15%-hoz enged hozzáférést, ami csak bepillantást nyújt a játékba. Ha nem fizetsz elő, nem veszel PLEX-et nem is lesz élvezetes soha.
  • Carmang
    Helló!
    Valószínűleg hülye kérdést teszek most fel: mit lehet a játékban társasággal csinálni?

Most szólóban küldetéseket csinálok, de kevés pénzt hoz (erősebb hajóra gyűjtök), így elmentem bányászni. Ami viszont úgy megy, hogy a háttérben fut a program, én pedig közben netezek. Exploration-t most még nem csináltam, a pár évvel ezelőtti trial módú tapasztalataim alapján elég komoly cucc kell ahhoz, hogy értelmes dolgot találjak.

Szóval összességében elég langyos ez a játék, de milyen csapatban?
  • Renegade
    hát, ha ez nem csak a könyv trailere, akkor lehet benne még pár ilyen. :)

de ja, megcsinálja az embert, szó se róla :)
  • Culram #7450
    Az egyik tutorial pont erről szól, ha jól emlékszem talán írja is a küldi leírásban, de ebben nem vagyok már biztos, régen játszottam már.
  • Zsoxx
    Azért, hogy szokj hozzá.
  • MuldR
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa van még ilyen történelmes videó? Ez nagyon jó.
  • Bandeeka
    de az lesz és a kezdő hajóval érdemes vagy amit kaptam azzal?
  • Plata
    Az egyik tutorialban pont hogy meg kell halnod.Nem ez volt az?
    Be mutatja hogy mi van ha meghalsz és kapsz is egy új hajót.
  • botyika
    nemtudom, úgy rémlik van olyan küldi amiben elpukkan, csak hogy megtudd milyen... küldetésleírásban benne szokott lenni ha ilyen van..
  • Bandeeka
    én azt értem de mitől pukkan el ha mindenkit szétlőttem? :)
  • botyika
    elvileg ha eldurran a hajód és utána bedokkolsz egy station-re, ott találni fogsz egy új kezdőhajót.
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Új vagyok a játékba ma kezdtem és olyan gondom van, hogy a tutorial egyik questjébe eldurran a hajóm. Nem lehet ezt vhogy elkerülni? Lehet mivel tutorial azért csinálja mert elmagyaráz mindent

Üdv
  • Renegade
    törikönyv :)

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.11.17. 18:52:35
  • ShipNgo
    2v. 3 éve játszom kb...szinte minden nap. Van akit meg akartam hívni a játékba,és akkor kérte a verifikációs mailt...
    Nagyon köszönöm a segítségeket! Valszeg marad a support...van egy angolul jobban tudó haver,remélem tud segíteni.
    +1xthx
  • Torzonborz
    Hiába kéri le, ha nem tud belépni abba a boxba ahová megy.

@ShipNgo: amúgy azt nem írtad, hogy most kezdenéd a játékot vagy régebben játszottál és most visszanéznél?
    Előbbi esetben regelj újra egy másik email címre, utóbbi esetben marad a support.
  • Zsoxx
    Nem lehet még egyszer lekérni a verifikációs emailt?
  • ShipNgo
    Próbáljam meg azon az email címen? A végső esetben megpróbálom azt is sztem.
    Köszönöm.
  • Plata
    És mi van ha új accot regelsz?
  • ShipNgo
    Köszönöm.
  • Torzonborz
    Supportnak kéne írnod, de ha a angol nem megy akkor ez bajos lesz. :(
  • ShipNgo
    Sziasztok.
    Van egy kis gondom,és remélem tudtok segíteni.Email megerősítést kért az eve,és én rányomtam. A baj az,hogy arra az email címre több mint 3 hónapja nem léptem be. Most,mikor beléptem,kiírta,hogy a 90nap szünet miatt szüneteltették a mailom,és aki oda küldött bármit,az visszakapta,hogy az email nem aktív. Sajnos az eve meg továbbra is várja a válaszomat arra az emailre,amit nem kaptam meg..:)
    Hogy tudnám elintézni,hogy újra küldjék az emailre az email verification -t?
    Sajnos az angol tudásom eléggé hiányos,így az angol nyelvű oldalakon nemnaon tudok infót szerezni erről..:(
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Plata
    Érdekes ez az EVE,EVE mappára ha ráviszem az egeret azt írja 5.15Gb,ha mappa tulajdonságait megnézem az EVE mappa több mint 500Gb.Szóval kicsit defektes.
  • Plata
    Nekem sem 30 giga, már 48 gigánál tart a számláló és csak fut.
  • MuldR
    Jogos. Beneztem picit. Mar szivbajt kaptam, siman toroltem volna le.
  • Zsoxx
    Annyi nem lehet, 30 GB körül van.
  • MuldR
    Tenyleg 159 GB a kliens, vagy veletlenul belemasoltam a baratok kozt osszes reszet 4K-ba?
  • Zsoxx
    Én az első 2 hónapban fizettem a havidíjat, utána már soha, amíg játszottam azt a pár évet.
    Egyébként nem farmolásnak kell felfogni, bármilyen tevékenység a játék része, és mindegyik nyújthat kikapcsolódást.

Vagy szerinted az mennyivel másabb, hogy valaki képes órákon keresztül kapukempelni nullsec határán? Az már nem farmolás, hanem maga a játék?

Gyakorlatilag minden farmolás és semmi nem az.
  • Roger6
    Aki "órabérről" beszél egy játékban, az nem élvezi a játékot. Én nem bántam meg, hogy 6 évig nyomtam, mert élveztem a játékot, nem volt farmolásról szó. Elég sok lábon álltam a kutatástól kezdve, carrier-es lvl5-ön át a sima marketolásig (plusz ugye melóhelyről fél-afk bányászat). Aztán 6 év után jött más szerelem, illetve elért egy olyan elméleti határt nálam a PLEX ára, amit nem voltam hajlandó kifizetni. Nem azért, mert ne lett volna rá zsetonom, ez csupán elvi kérdés volt nálam. Machariel, Nightmare, Paladin, Tengu, Legion, Thanatos, meg még sok más hajó állt rendelkezésemre, csak a Legion fittje volt 4 milliárdos, amivel jeleket site-okat szkenneltem.

De most más játékkal játszom, ahol szintén sírnak a havidíjért, pedig én egy hét alatt ki"farmolom". Azért hülye szó rá a farm, mert közben klánnal játszom együtt, barátokkal dumálok, taktikázunk, hülyéskedünk, szóval nincs benne semmi muszáj, ezért nem nevezhetem farmnak. Ahogy EVE-ben sem lehetett annak nevezni, mert én mindig jó kedvűen indítottam a játékot, és a mai napig pl. hallgatom a zenéjét, legutóbb pl. tegnap nyomtam be a Best of listát.

Igazából én úgy vagyok vele, hogy ha élvezem, és szeretek játszani vele, miért fizessek érte, ha amúgy is megkeresem a havidíj árát? Azok, akik nem játszanak eleget, mert nyűgnek veszik, azok fizessenek.
  • lammaer
    A sértős résztől eltekintve van igazsága botyikának ebben, néha nem árt utánagondolni hogy mekkora "órabért" jelent az amikor valaki egy játékban farmol.
    Akinek szórakozás a farmolás annak természetesen nem számít, de én magam is sokszor beleesem abba a csapdába hogy unalomig farmolok, 5000 forintért - mert vhogy a játékba nem akarozik kifizetni azt a pénzt amit egy pénteki baráti idogálás során leguritok a torkomon :) Pedig ez utóbbi csak ey estéig tart, ey játék havi díja meg 30 napig.

Konkrétan én is a farmba untam bele az EVEben, utólag belátom hogy én csesztem el akkoriban azzal hogy nem fizettem be inkább azt a rongyos 3000 forintot havonta (pedig már akkor is dolgoztam, nem minimálbérért).

Manapság már javulok: legutóbb az ARk c játékot próbáltam ki warezban, de onlineban elcsesztem majdnem egy napot is mire sikerült működésre bírni a tört verziót. Azt másnapra megint elromlott - viszont akkor már játszottam annyit hogy azt mondjam, az én napi "bérem" többet ér mint 14 euró, megvettem :)
  • botyika
    ja, de pont erről beszélek. hogy nem azért akarok játszani az EVE-el hogy végig "gürizzek" a játékban hogy meglegyen a havidíjra a lé, hanem hogy élvezzem. az hogy farmolsz, nem különösebben élvezet, vagy akinek igen, az nem sír, hogy jajj ez farmolós játék. nem farmolós, csak saját maga teszi azzá aztán sír, hogy milyen sokat kell farmolnia. ahelyett hogy kifizetné a havidíjat és azért játszana, amiért játszani szokás egy játékkal.
    azt sem értik sokan hogy pár hetes-hónapos karival totális hülyeség elkezdeni kifarmolni a havidíjat, mert nyilván nem így rakták össze a játékot, hogy érdemes legyen.
  • Roger6
    Először is ez egy szórakozás, pihenés, és nem munka, amíg élvezed. Másodszor a munka nem olyan, hogy órára fizet, és akkor dolgozol, amikor akarsz, ráadásul az nem szórakoztat sok esetben, és főleg nem pihentet, mint a játék. Elég bugyuta az összefüggésed a két dolog között, semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Ráadásul a gyógyegér kifejezés elég bántó lehet, mert én speciel párkapcsolatban élek, saját lakásom van, heti 5 súlyzós edzésem van (3 erőemelő edzés, és 2 súlyemelő), és van időm játszani így is. Szóval attól, hogy valaki sokat játszik, nem lesz gyógyegér, ez elhatározás kérdése.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.11.08. 10:32:07
  • botyika
    sose értettem ezeket a farmolós dumákat... képes a gyógyegér gamer az 5000 forint értékű havidíj megfizetése helyett inkább 60 órát vagy még többet farmolni havonta, ahelyett hogy tizedannyi idő alatt megkeresné ugyanezt a pénzt a valóságban.
  • Győri Devi
    Ha már múltkor gate camp-ről szólt a téma.
  • DarkHorSe
    Hat akkor marad ugyan olyan farmer jatek mint eddig, kuka.