7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Jakuza001
    Huntalan te nem szoktatod ra a fiatalokat, hogy hasznaljak a TS-t allandoan ?
  • Jakuza001
    Jah ertem, hogy -50 alatt volt a besorolas. Mondjuk az az alapbeallitasa a forumnak, de siman atlehet allitani nagyobb ertekre, arrol nem is beszelve, hogy ha nem vagy belogolva akkor ez a funkcio nem is el, amit nem igazan ertek.
  • ollie
    Úgy, hogy el voltak rejtve a hsz-ei. Magát a mínuszt nem láttam.
  • Jakuza001
    Miert te honnan latod, hogy leminuszoljak a hozzaszolasait ? Tudtommal csak akkor latszodik, ha legalabb 4 ertekelest kap egy hozzaszolas, csak azutan jelenik meg, ha az ertekre raviszed az egerkurzort. Vagy en nekem elkerulte valami a figyelmemet ?
  • ollie
    Valaki nagyon leminuszolja a hsz-eid. Csak nem Yuri járogat erre?
  • Roger6
    Okés, értve uram!
  • Jakuza001
    En nem ertettem felre semmit csak te, leirtam egyedul lvl4-el nem lehet annyit keresni es az incursion az nem egyedul van es nem lvl4, ezt jegyeztem meg "ironikusan", hogy a ketto olyan mintha elmennek "egy suicide opra jita kornyekere es npcnek nezem az osszes hajot.".

Remelem igy mar vilagos szamodra.
  • Roger6
    "LEirtam, hogy nem mindegy,, hogy valaki azt mondja, hogy o tud keresni 20 perc alatt lvl4-el egyedul huszat es a vegen kiderul, hogy incursionozik +11 emberrel" - NEM!!!! Yuri nem nyomat Incursion-t! Ő állította, hogy tud keresni 20 perc alatt 20 misit, lvl4-ben (nem én). Semmilyen Incursiont nem csinál.

Az Incursion az fullra más téma, értsd meg. Semmi köze Yuri-hoz! SEMMI! Én hoztam fel, hogy azzal lehet sokat keresni, ez mellékes információ, megjegyzésképpen írtam.

Tehát mégegyszer:
    "LEirtam, hogy nem mindegy,, hogy valaki azt mondja, hogy o tud keresni 20 perc alatt lvl4-el egyedul huszat es a vegen kiderul, hogy incursionozik +11 emberrel - ezt mind Yuri állította, és ő nem csinál Incursion-t.

Remélem így a félreértések megoldódnak. Felejtsük el az Incursion-t, nem lehet lvl4-el 60-at keresni, főleg nem 3 hónaposan. És itt a vége.
  • Jakuza001
    Es meg en vagyok ertetlen vazz. :P Raadasul te kezdtel az incursionrol beszelni, amire megjegyeztem, hogy lvl4rol volt szo es egyedul, tehat nem mindegy. Hiszen az incursiont egyedul meg sem lehet csinalni.
  • Roger6
    Jaku, te valamit most nagyon félreértettél. Fú de nem vagy képben. Na leírom.

Yuri állította, hogy ő 60 milliót keres óránként high-sec lvl4-el. Mondtam, hogy ez lehetetlen. 60 milliót csak úgy lehet keresni, hogy ha az ember Incursion-özik.

Szó sem volt arról, hogy ő incursion-özik, ő még mindig lvl4-ezik, és 60 milliót keres, viszont én 60 milliót csak Incursion-el tudok keresni. Teccik érteni? Azt vizsgáltam én, hogy hogyan lehet ennyit keresni high-secben, ez csakis Incursion-ben létezik. De Ő még mindig lvl4-el csinálja ezt állítása szerint.

Szóval Yuri állította 60 millió, én meg megnéztem hogy mivel lehet 60 milliót. Tehát ő HAZUDIK, lvl4-el soha a retkes kurva életben nem fog 60 milliót keresni high-ban. Ez a lényeg. Remélem így már érthető.
  • Jakuza001
    Mit nem ertesz ?

LEirtam, hogy nem mindegy,, hogy valaki azt mondja, hogy o tud keresni 20 perc alatt lvl4-el egyedul huszat es a vegen kiderul, hogy incursionozik +11 emberrel. :P Hat az nem mindegy. Ilyen erovel azt is lehetne irni, hogy fel perc alatt kereshetek 4 milliardot, csak el kell mennem egy suicide opra jita kornyekere es npcnek nezem az osszes hajot.
  • Roger6
    Nem értem a kérdésed.

Próbáltam rávilágítani, hogy küldizéssel 60 milliót nem tud megkeresni. Incursion-ben ez megvalósítható, de ahhoz kell 8-10 ember azért.
  • Jakuza001
    Na mar most akkor egyedul vagy lvl4ben, vagy incursionban es tobben ? :P
    Mert nem mindegy.
  • Roger6
    Igen az, csak mondtam, hogy high-secben máshogy nem tudom elképzelni a 60 mill/ órát átlagban. Mert ugye szkennelés az eléggé random, vagy lesz valami vagy nem, lvl4 is random, mert küldifüggő (nekem legalábbis), és ha jó küldik vannak, akkor sem jött még össze 60 mill / óra, így meg biztosan jön a bevétel. Persze ha bevesznek fleet-be, mert oda is lehet várni kell akár egy órát. Nekem szerencsére nem kellett, Paladin fittet behúztam, 3-4 percen belül már be is hívtak.
  • Torzonborz
    jahogy incursion ...hátdeazmégsenem lvl4
  • Roger6
    Ez hihg-sec Incursion, és ugye nem 20 perc 60 millióról volt szó, hanem 1 óra / 60 millió. Ezért összekapartam a Paladint, és elmentem Incursion-re. Ez lett az eredménye. 120 mill / 2 óra kb. Ennél jobb biztos bevételt nem tudok high-sec-ben, és ezt is egy elég profi bandával, alig bírtam célpontokat váltani. Daráltunk rendesen.Nem ma kezdték. (Amúgy párszor befostam így is, hogy 3 Guardian vigyázott ránk, volt hogy 50% alá mentem armor-ban). De hogy lvl4-el Yuri soha nem csinál 60 milliót egy órában, arra a nyakamat teszem.

Érdekesen számolnak az emberek amúgy. Van HUN csatornán a Mumoka nevű karakter, ő 2 mp alatt 70 milliót keresett. Kérdeztem, hogy esetleg ha lenne oly kedves, és elárulná, hogy hát ezt hogy és mint... Azt mondta, hogy azt dobta a faction hajó, amit kilőtt.

Tehát az embereknek az a kereset, amíg kiveszi a roncsból a cuccot. Az, hogy előtte akár 1-2 órát szkennelt, meg hogy le kellett lőni a site-ot, az nem érdekes
  • Jakuza001
    800 DPSes Tenguval 0.0 anomalizassal szoktam 27 millio kornyeket csinalni.
    High secben lehetetlen 60 milliot csinalni 20 perc alatt.

2 karival regen lehetett, de csak low secben mert oda belehet vinni kapitalt, amikor meg 1500 DPS-t kilehetett a Morosbol csavarni dronokkal.

Azzal kepes voltam megcsinalni, ugy 48 perc alatt olyan 120-150 milliot, 6 felfarmolt lvl4 blokaddal.
    Egyedul keptelenseg.
  • Torzonborz
    akko' mit csináltál meg hun ? :)
  • Roger6
    Végre felnőhettem Yuri-hoz (amúgy ex-HUN-os tényleg), hajnali kereset 60 mill / óra. És nem salváztam meg ilyenek, nem kellett cuccokat szállítgatnom ide-oda, jött a zsebembe belefelé a zseton egyből: háj szek lé.
  • Torzonborz
    dedededede linkeld csak , szerintem mindenki szívesen olvassa ezeket :D
  • Titan
    Engem is érdekel...:D Nem nagyom írogatok ide, de aktív olvasója vagyok a topiknak..:) Jót röhögtem a srácon...:DD
  • Jakuza001
    Mar ezer eve azzal npcznek, mert mint irtam vicces, hogy egy titannak jobb trackingja van, mint az artys bseknek.
  • Jakuza001
    Azt sem tudom ki ez a Yuri's Prime, de mintha lenne egy hasonlo nevezetu Hunos is, szoval tuti nem en kuldtem es amugy sem erdekelnek az ilyen privatban megmondom a frankot dolgok. :P
  • Roger6
    Privát ment. Egész csetlog megvan amúgy, ez egy részlet belőle, jó szórakozást. :)
  • ollie
    Engem érdekel.
  • Roger6
    Amúgy remélem Jaku nem ez az az idősebb karakter, akit hozzám akartál küldeni (chatlogokat visszanézve láttam, hogy beszéltetek többször is), mert aki BS-re capital fegyvert akar rakni az fullos, az profi, nincs mit tanítanom neki.

De amúgy van vele még egy értelmes beszélgetésem, ahol szintén felégett szegény, annyira szívesen linkelném, de ez gondolom senkit nem érdekel. Imádom, hogy logol mindent EVE.
  • DeviloftheHell
    na menjenek már a faszomba hogy titánnal is belteztek már? :D:D:D:D carrier oké, mothership hmm fejvakarás, nade titánnal bazdki? :D
  • ollie
    Nem kell foglalkozni az ilyen marhákkal.
  • Roger6
    Ja, high-sec lvl4 Dread Pirate-el, Blockade-el, Vengeance-al kb így néz ki (meg pár kicsi szarabb küldi): Bounty

Hát ez átlagban sehol nincs a 20 millóhoz (LP-vel lehet meglenne). Balfék vagyok, ennyi.
  • Roger6
    Én lemondok asszem. Kész. Én 3 éve küldizek, ki van maxolva a Nightmare-em, több DPS-em van mint all lvl5-ön (implantok), de ma egy 3 hónapos karaktertől megkaptam, hogy szar vagyok, és az én bajom, hogy high-sec lvl4-el nem tudom megkeresni az óránkénti 60 milliót (Sanctum mehet a francba).

Egy kis csetlog, avagy a kezdetek:

"
    [ 2012.04.05 14:00:41 ] Yuri' Prime > meg lehet hogy egy trit 5 isk de egy lvl4 security agent mission meg 20 millio kb 15 perc alatt

[ 2012.04.05 14:04:33 ] HUNTalan > [14:00:41] Yuri' Prime > meg lehet hogy egy trit 5 isk de egy lvl4 security agent mission meg 20 millio kb 15 perc alatt -ezt hol is?

[ 2012.04.05 14:04:40 ] HUNTalan > 3 éve agentezek, légyszi mester a titkot!

[ 2012.04.05 14:04:51 ] Yuri' Prime > high sec-ben mert lejebb még több

[ 2012.04.05 14:05:31 ] Yuri' Prime > persze azér van meg napi 2-3 ora játékkal 5 nap alatt a plexem ára

[ 2012.04.05 14:05:57 ] HUNTalan > Szóval te 2 hónaposan 1 óra alatt 60 milliót csinálsz?

[ 2012.04.05 14:06:02 ] Yuri' Prime > emiatt rosszul is érzem magam"

Nem akarok többet bemásolni, ez pont elég kezdésnek. Nem arról van szó, hogy néha-néha nem jön össze 20 millió, de azért valljuk be, high-sec lvl4-el (3 hónaposan) ezt elég nehéz elhinni. Ja, és tévedtem, mert ő 15 perc alatt keres 20 milliót. (LP nincs is benne ugye).

Kicsit elhúzódott egymás győzködése a HUN csatornán, hogy amit én nem tudok, az persze lehetséges, nem is ezzel van a gond. De azért 60 millió / óra, az durva (nekem, ugyebár). Szóval delikvensünk (Yuri' Prime) állítására többen is felkapták fejüket, és lekonvóztak. Agent Locator-al seperc alatt megtaláltuk. Egyik ismerősöm elment a rendszerbe, és le ship-szkennelte. Mint kiderült, Navy Apoc-ot használ, meta 4-es Pulse-al.

EFT-ben összeraktam egy fittet, ahol volt 3 dmg mod, 2 TC, 8 db Mega Pulse (vagyis Mega Modulated, de ekkor még nem tudtam). Az átlag BS-es 40-50 körül orbitálnak. Két TC optimal range-el, 40 körülre (all lvl5-ön, nem 3 hónaposan) faction X-ray-el lő 571 DPS-t (és ugye van messzebb lévő célpont is). Ezt le lehet ellenőrizni szépen EFT-ben. Bár nem Navy Apoc-ot néztem, de DPS-re mindegy, mert nem kap bónuszt. Én Nightmare-el 1.050 DPS-t nyomatok, 60-65 km-ig. Akárhogy nézzük, ez azért majdnem a duplája. Persze ez nem jelentett semmit, mert ő salvából meg insigniából szedi össze ezt. Aha, szóval salvához nem kell idő, a cuccot nem kell elvinni eladni, és ráadásul még bounty-t is kap faction hajókra? Ja, nem.

Két ship szken eredménye (2-es pontosabb):
    Yuri 1
    Yuri 2

Szóval ezzel a fittel 3 hónaposan meg lehet csinálni a 15 perc / 20 milliót.

Privátban beszéltem vele, kész tények elé állítottam. Tudom a fittjét (90%-ban), tudom hogy pontosan azokat a küldiket csinálja mint én (ugyanaz a régió, pár Jumpra tőlem. És kijelentettem, hogy ez nem lehetséges.

Válasz: menjek orvoshoz.

Most tényleg én vagyok a béna, hogy fullos skillekkel nem tudok 60 millió / órát nyomni LP nélkül? Ráadásul én 0.5-ben vagyok, ő meg 0.8-ban, szóval még ha LP-t is számolnánk amellett, hogy kétszer annyi DPS-t lövök, még akkor is jobban kéne járnom. De hát az én bajom, hogy neki ez megy, nekem meg nem... Értem.
  • Jakuza001
    CCP updates on the upcoming Titan Change

CCP Greyscale is back on the forums with more insight into their thought process on the titan changes (found here). He seems to be one of the devs willing to turn to the community for suggestions, as well as a dev who has heard some of the more idiotic stuff the community spews at the devs when given the chance. So, after hearing some of the arguments against the scan res nerf at Fan Fest, as well as hearing some of the good and completely insane suggestions, Greyscale nixed the scan res nerf and came back to the forums with a few ideas for people to pick apart with reasoned responses. Let’s dig through them, shall we?

Probably keep the lock count reduction on general principles

Having flown a dreadnought before and after the nerfs to them, I have to say that the lock count was painful, but was made far worse by the scan res hit. What would a titan be like if it could only lock 2 targets? I guess titan pilots would have to be more picky about which targets they lock. A lot more picky. It would reduce some of the “lock everything, then wait for someone to go zero transversal” which is good I guess. It could conceivably make it more difficult to shift targets quickly to break through capital reps, since it would be pretty obvious who the next target would be. Three target max would be a far superior solution than two, in my opinion. Discuss below.

Introduce an attribute that lets us scale turret damage based on raw unmodified sig radius, and set this to approximately capital-size on XL weapons

I had been arguing with Bettik and Ytterbium at Fan Fest that the problem with titans is the improper weighting of ammo res to sig res (especially for the larger ships and guns). That damage output should fall off sharper when using oversized weapons, especially for XL weapons which do exponentially greater damage than large weapons. The sig res of ships should also be more confined to their class, rather than . Now, I realize they’ve sidestepped touching the damage mechanics code by simply adding another modifier, but this is a more solid attempt at fixing the problem than the previous bandaids implemented in the dread nerf of yesteryear. That said, barring the addition of some other kind of capital-class ship that could throw off the legacy damage mechanics code again, this could be the magic fix that takes care of the current problems.

Stop people from refitting their ships while they’re being targeted

Interesting. I did not see this one coming. I guess this is in response to titans jumping in with a tracking fit, with a carrier/scarrier ready to refit them to tank if they are counter dropped, removing the need to stick with an extreme fit decision. I can see this being a fairly dramatic deterrent for tracking titan hotdrops. I can also see this as reducing the complexity of capital warfare though. Part of the complexity of capital warfare is bringing the right fits and knowing when and where to refit. Though I don’t like simplifying the game, I can also see the rationale for having people stick with their decisions. I foresee much gnashing of teeth on this one though.

Possibly revert the tracking adjustment, we’re still considering this

Yes. As had been explained to the devs at Fan Fest, people set up their titans at distance from each other so tracking doesn’t matter anyway. The only situation where it matters is a single titan that an enemy fleet has been able to get to zero on. In both cases, balancing the damage dealt to smaller ships solves the problem far better than messing with tracking speed. In fact, once the sig radius issue is resolved, I will be one of the first to suggest that siege modules should not have the tracking debuff.

Put “revisit tracking formula” on our to-look-at list, and particularly consider revising how sig radius and sig res are treated (either make this comparison more prominent or pull it out and use the damage scaling on all turrets, possibly with some additional adjustments TBC)

Yeah, what was proposed further up is a patch of a poorly scaling mechanic in legacy code. Yes, a quick fix would be nice. In the long term, however, someone has to touch that code or it will just keep on cropping up as the cause of problems in the future.

Put “revisit supercap EW immunity” on our to-look-at list

Agreed. The main reason, in my opinion, that supers had EW immunity was because of the ridiculous ECM mechanics of a bygone era. Falcons and Scorpions have been beaten repeatedly with nerf bats, so they are no longer the ultimate, untouchable, I-Win button that they once were. Supers, specifically titans, have taken that medal. So, let supers feel the wrath of tracking disruptors, sensor dampners, ECM, and warp scramblers. Warp scramblers are a tricky thing though. Titans shouldn’t be vulnerable to a single hero tackle rifter. If they will be vulnerable to warp scramblers, then they should have some kind of inherent increase to their warp strength like Deep Space Transports (such as the bustard), where you can warp scramble them, but it takes more than a single point to do it.

Greyscale rounds up his points with this paragraph:

The damage scaling guarantees that we solve the problem we’re trying to solve, which is why we’re currently favoring that approach. It also stops people from ratting in titans so effectively, which is considered a significant plus. Finally, it’s likely laying the groundwork for a more comprehensive tracking adjustment at some possible time in the future maybe TBC perhaps you see how I’m being non-committal here right.

I have bolded one of points that caused uproar recently after Diagoras made it known. Of the top ten NPC killers last month, almost all of them were flying titans. Behavior like that is simply ridiculous, and the mechanics that allow that are also ridiculous. So, the sooner they are fixed, the better. A tip of my hat to Greyscale for listening to the community and not simply rushing ahead with nerfs.
  • DarkBlade
    The End of The Mittani Era
  • Jakuza001
  • ollie
    Pont fordítva történt, magyarról lett angolra fordítva az ISK.
  • Renegade
    mint ISK olvasó és noob player: nekem igen csak hasznos olvasmány volt, pár dologra puffogtam, de az csak az általam érdeket témáknál tapasztalt felületesség miatt volt, forrás megjelölés volt benne.

Összefoglalva: ha a készítő semmi mást nem csinált csak lefordította az angol nyelvü ISK-t már akkor nagy segítség a kezdöknek. Én a magyar nyelvű .srt-knek is nagyon örülük, és hálás vagyok a fordítóknak attól függetlenül, hogy tudom azt, hogy valójában egy amerikai szövegíró által a színészek szájába adott monológok összesége.
  • Jakuza001
  • HiYuRei
    Az utolsó szó joga:

Az ügydöntő határozat meghozatala előtt az utolsó szó joga a vádlottat illeti.
    Ebben kötetlenül nyilatkozhat felelősségéről, újra hangsúlyozhatja az enyhítő körülményeket. A bíróság az ügydöntő határozat meghozatala előtt a bizonyítási eljárást újra megnyitja, ha ezt a perbeszédekben, a felszólalásokban, illetőleg az utolsó szó jogán elhangzottakban foglaltak miatt szükségesnek tartja.
  • Fenrir
  • Jakuza001
    Van itt neked utolso szo jogod ? Talan valami kiralynak kepzeled magad ?
    Raadasul ez a legnagyobb trollsag, ami letezhet, hogy megjegyzed, ne trollkodjanak. LOL

En meg nem vitazom, hanem tudom, hogy mas tollaval ekeskedsz. Ennyi.
  • HiYuRei
    Az utolsó szó jogán:

Olvasd el kérlek amit leírtam és értelmezd. Ne trollkodj kérlek.

Részemről lezártnak tekintem a "vitát".