EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
CCP updates on the upcoming Titan Change

CCP Greyscale is back on the forums with more insight into their thought process on the titan changes (found here). He seems to be one of the devs willing to turn to the community for suggestions, as well as a dev who has heard some of the more idiotic stuff the community spews at the devs when given the chance. So, after hearing some of the arguments against the scan res nerf at Fan Fest, as well as hearing some of the good and completely insane suggestions, Greyscale nixed the scan res nerf and came back to the forums with a few ideas for people to pick apart with reasoned responses. Let’s dig through them, shall we?

Probably keep the lock count reduction on general principles

Having flown a dreadnought before and after the nerfs to them, I have to say that the lock count was painful, but was made far worse by the scan res hit. What would a titan be like if it could only lock 2 targets? I guess titan pilots would have to be more picky about which targets they lock. A lot more picky. It would reduce some of the “lock everything, then wait for someone to go zero transversal” which is good I guess. It could conceivably make it more difficult to shift targets quickly to break through capital reps, since it would be pretty obvious who the next target would be. Three target max would be a far superior solution than two, in my opinion. Discuss below.

Introduce an attribute that lets us scale turret damage based on raw unmodified sig radius, and set this to approximately capital-size on XL weapons

I had been arguing with Bettik and Ytterbium at Fan Fest that the problem with titans is the improper weighting of ammo res to sig res (especially for the larger ships and guns). That damage output should fall off sharper when using oversized weapons, especially for XL weapons which do exponentially greater damage than large weapons. The sig res of ships should also be more confined to their class, rather than . Now, I realize they’ve sidestepped touching the damage mechanics code by simply adding another modifier, but this is a more solid attempt at fixing the problem than the previous bandaids implemented in the dread nerf of yesteryear. That said, barring the addition of some other kind of capital-class ship that could throw off the legacy damage mechanics code again, this could be the magic fix that takes care of the current problems.

Stop people from refitting their ships while they’re being targeted

Interesting. I did not see this one coming. I guess this is in response to titans jumping in with a tracking fit, with a carrier/scarrier ready to refit them to tank if they are counter dropped, removing the need to stick with an extreme fit decision. I can see this being a fairly dramatic deterrent for tracking titan hotdrops. I can also see this as reducing the complexity of capital warfare though. Part of the complexity of capital warfare is bringing the right fits and knowing when and where to refit. Though I don’t like simplifying the game, I can also see the rationale for having people stick with their decisions. I foresee much gnashing of teeth on this one though.

Possibly revert the tracking adjustment, we’re still considering this

Yes. As had been explained to the devs at Fan Fest, people set up their titans at distance from each other so tracking doesn’t matter anyway. The only situation where it matters is a single titan that an enemy fleet has been able to get to zero on. In both cases, balancing the damage dealt to smaller ships solves the problem far better than messing with tracking speed. In fact, once the sig radius issue is resolved, I will be one of the first to suggest that siege modules should not have the tracking debuff.

Put “revisit tracking formula” on our to-look-at list, and particularly consider revising how sig radius and sig res are treated (either make this comparison more prominent or pull it out and use the damage scaling on all turrets, possibly with some additional adjustments TBC)

Yeah, what was proposed further up is a patch of a poorly scaling mechanic in legacy code. Yes, a quick fix would be nice. In the long term, however, someone has to touch that code or it will just keep on cropping up as the cause of problems in the future.

Put “revisit supercap EW immunity” on our to-look-at list

Agreed. The main reason, in my opinion, that supers had EW immunity was because of the ridiculous ECM mechanics of a bygone era. Falcons and Scorpions have been beaten repeatedly with nerf bats, so they are no longer the ultimate, untouchable, I-Win button that they once were. Supers, specifically titans, have taken that medal. So, let supers feel the wrath of tracking disruptors, sensor dampners, ECM, and warp scramblers. Warp scramblers are a tricky thing though. Titans shouldn’t be vulnerable to a single hero tackle rifter. If they will be vulnerable to warp scramblers, then they should have some kind of inherent increase to their warp strength like Deep Space Transports (such as the bustard), where you can warp scramble them, but it takes more than a single point to do it.

Greyscale rounds up his points with this paragraph:

The damage scaling guarantees that we solve the problem we’re trying to solve, which is why we’re currently favoring that approach. It also stops people from ratting in titans so effectively, which is considered a significant plus. Finally, it’s likely laying the groundwork for a more comprehensive tracking adjustment at some possible time in the future maybe TBC perhaps you see how I’m being non-committal here right.

I have bolded one of points that caused uproar recently after Diagoras made it known. Of the top ten NPC killers last month, almost all of them were flying titans. Behavior like that is simply ridiculous, and the mechanics that allow that are also ridiculous. So, the sooner they are fixed, the better. A tip of my hat to Greyscale for listening to the community and not simply rushing ahead with nerfs.

MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD

Jakuza001
<#wow1>

ollie
Pont fordítva történt, magyarról lett angolra fordítva az ISK.

mint ISK olvasó és noob player: nekem igen csak hasznos olvasmány volt, pár dologra puffogtam, de az csak az általam érdeket témáknál tapasztalt felületesség miatt volt, forrás megjelölés volt benne.

Összefoglalva: ha a készítõ semmi mást nem csinált csak lefordította az angol nyelvü ISK-t már akkor nagy segítség a kezdöknek. Én a magyar nyelvû .srt-knek is nagyon örülük, és hálás vagyok a fordítóknak attól függetlenül, hogy tudom azt, hogy valójában egy amerikai szövegíró által a színészek szájába adott monológok összesége.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Jakuza001

Az utolsó szó joga:

Az ügydöntõ határozat meghozatala elõtt az utolsó szó joga a vádlottat illeti.
Ebben kötetlenül nyilatkozhat felelõsségérõl, újra hangsúlyozhatja az enyhítõ körülményeket. A bíróság az ügydöntõ határozat meghozatala elõtt a bizonyítási eljárást újra megnyitja, ha ezt a perbeszédekben, a felszólalásokban, illetõleg az utolsó szó jogán elhangzottakban foglaltak miatt szükségesnek tartja.
Fenrir

A halál csupán a kezdet...

Jakuza001
Van itt neked utolso szo jogod ? Talan valami kiralynak kepzeled magad ?
Raadasul ez a legnagyobb trollsag, ami letezhet, hogy megjegyzed, ne trollkodjanak. LOL

En meg nem vitazom, hanem tudom, hogy mas tollaval ekeskedsz. Ennyi.

Az utolsó szó jogán:

Olvasd el kérlek amit leírtam és értelmezd. Ne trollkodj kérlek.

Részemrõl lezártnak tekintem a "vitát".
Jakuza001
Persze-persze.
Csak itt az a gond, hogy mert magyarra atlett foritva, attol meg osszeollozott anyagkent indult az egesz. De nem egy irasbol de vagy 30-bol, aminek egynek sem voltal a tulajdonosa, mint a leiras iroja.

De engem nem erdekel, honnan copy pastezol, mert nagy ivben pottyantok ra, mint mas valotlan allitasaidra, a HURT kikepzo cegrol es sorolhatnam.

Javaslom megnézni azokat a "nem elérhetõ" anyagokat, SOHA nem állítottam hogy mindent én írtam. Sõt:

"HozzászólásElküldve: 2008.09.04 @ 10:40 Hozzászólás témája: Miner's Guide 1.3 - HUN By Laci - HOTFIX 2008.11.24. Hozzászólás az elõzmény idézésével
Fontos!:

Ez a Guide elérhetõ (lesz) a www.eve-online.hu oldalon, terjesztése ingyenes, Copyright by: Laci 2008, angol verzió: Halada 2006-2007."

Magában a könyvben (PDF) pedig a készítõk/köszönetnyilvánítás résznél:

"„Az eredeti Bányászati segédlet alapjait elkövette”: Halada."
"A Tech2, Tech3 és a Drogkészítés Titkait köszönöm a JMU-nak, és Mermaliornak. A Keretdesign, és a Borítók elkövetése is az õ kezén szárad, valamint hasznos tanácsokkal látott el a design-t tekintve. Mindezért végtelenül hálás vagyok, enélkül, talán létre sem jött volna az egész."
"A kereskedelemrõl szóló rész Kaaii Trading 101 útmutatója, az eve-online.com fórumai és Kyle Broflovski tapasztalatai (és írása) alapján készült. Az „Agentezés” fejezet egy része szintén az õ keze munkája, ez alapján kezdtem hozzá elkészíteni, ez adta a kezdõ löketet."

"Néhány adat, ötlet, az EVE-Online.com-ról a fórumaiból származik, és nagy segítségemre volt az Eve-WIKI is, Google Power."

(A teljes köszönetnyilvánítás/forráslista megtalálható a hasznos linkek és a köszönetnyilvánításban, a hely hiánya miatt nem copyznám ide, szabadon letölthetõ)

Látható, hogy ki van emelve, hogy ez egy FORDÍTÁS ( a legelsõ verzió ami még csak nem is ISK-nak volt nevezve.)

"En is ezt mondanam nedves Varkonyi Gabor, de sajnos a te I>S>K-d a ugy indult, hgy semmibol nem allt, csak masoktol osszeollozott anyagokbol a netrol. Evegeek-tol kezdve mindenfele mas altal megirt anyagig."

Nem. Az eredeti a Halada féle bányászsegédlet fordítása volt. (Késõbbi verziókban már updatelve, kiegészítve)

"Összeollózni" pedig csak azért sem lehetett (volna) mert az általad említett oldalak Angol nyelvûek, az ISK pedig magyar.

Jakuza001
En is ezt mondanam nedves Varkonyi Gabor, de sajnos a te I>S>K-d a ugy indult, hgy semmibol nem allt, csak masoktol osszeollozott anyagokbol a netrol. Evegeek-tol kezdve mindenfele mas altal megirt anyagig.

Ezt mar ezer eve megjegyeztuk masokkal, de te mar akkois is ugy allitottad be mintha a te munkad lett volna, aztan copy paste volt az egesz.

De legalabb fejlodsz, most mar legalabb azt elismered, hogy nem a te munkaid, igaz most mar azt alitod, hogy engedelyt kertel mindenkitol. 😛
Kar hogy sok regi oldal mar megszunt, a regi adatokkal, amik bekerultek az isk-ba a keszitojukkel egyutt.
Szep munka az ISK meg akkor is , ha rengeteg kulso leiras belekerult en nem mondom, de mint irtam a lelkiismereteddel neked kell elszamolni, ha mas tollaval ekeskedsz.

Vádló, bizonyíts! Az én lelkiismeretem tiszta!
Jakuza001
Tudod te azt, nem nekem klell a lelkiismeretemmel szembe nezni, hanem neked. Ezen gondolkozz el.

Igen? És Mi lett volna az, ha már így lopással vádolsz?
Jakuza001
Azert ez nem teljesen igaz. 😛 Foleg amikor kezdte az egeszet, volt par engedelyezettlen anyag.

ollie
Rosszabb. Én meggyanúsítottam, hogy lopott anyagokkal dolgozott, persze tévedtem, mert volt engedélye arra, amit felhasznált.

Aztán persze megbeszéltük.

kaptál már vmi elismerést ettöl metéltpöcsü bandátol vagycsak ingyen ékeskednek az utmutatoddal?

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Üdv!

Remélem nem zavarok 😊

Csak szólni szeretnék, hogy megjelent az ISK Vol 2 (PVP Guide) az EVE-Online-hoz.
Természetesen a "sima" ISK Vol 1 is frissítve lett. 😊

Tessék csak tessék:

Az ISK Vol. 1 Letölthetõ:
http://www.isktheguide.com/downloads/ISK_Vol1_Crucible_1_5_2_HUN.rar

Az új, ISK Vol. 2 (PVP Guide) Letölthetõ:
http://www.isktheguide.com/downloads/ISK_Vol2_Crucible_1_6_HUN.rar
2003 ban adták ki a játékot, tudom hogy kb 20 éve meglehet ennél külömbb grafikát is csinálni,
ottvan a mass effect 3 is franko példának a pofák olyan magas polygon számmal rendelkeznek hogy le a kalappal viszont a rangjelzések a ruhán meg elvan mosodva 😄😄😄😄😄 kompletten elbaszott grafika

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Ams
Vagy húsz éve!!!

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

beszarok ezeken, ahelyett hogy eleve nagy polygon számma lcsinálták volna meg a modelleket nem megcsináltatják a videokártyával az ö munkájukat kész vicc, nem csoda hogy szarul néztek ki a hajomodellek, érdekes hány játék volt a tesselation elött pajzs effektel részlet gazdag texturákkal és egyéb nyalánksággal? pofám leszakad hogy senki nem szolt közbe a közönség közül hogy bazdmeg ezt már 10 éve is megcsinálhattátok volna béta fázisban

Fenrir
Közben megoldódott a probléma, Asmo suttyomban befizetett egy hónapra és így meg tudtam nézni, hogy mi lett. A plex továbbra is ott ül az assets-ek között, tehát valószínûleg az ablak feljött, hogy aktiválom-e, de én ezzel a sebességgel be is zártam, ahelyett, hogy aktiváltam volna.

Láma dolog volt, elismerem 😄

Torzonborz
jajóvan , kora reggel van még 😛

mondjuk plex törlést Én nem engedélyezném ( ez kb egy flag lenne adatbázisban ) de hát ccp az úr...

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jakuza001
Pffff. El is olvastad amit irt ? Kivalasztotta a 4 oras aktivalast, aztan vett egy plexet es ugy emlekszik azt is aktivalta.

Mar csak az a kerdes, hogy az aktivalas helyett mire nyomott. 😛PP

Nezzuk a legrosszabb verziot. Ugyebar azt mondja feljott az emlekei szerint egy ablak, mint az aktivalasnal, tehat:

Fencsike belepett a jatekba es vett egy plexet, hogy aktivalja az accountjat, de balszerencsejere a Trash it gombra tenyerelt. Amire feljott az ablak, hogy valoban torolni akarja az itemet ? Es mivel mashova figyelt a Yes, gombbal letorolte a plexet, amit draga penzert vett meg. 😛PPPP

Torzonborz
nem lehet hogy csak a pár órás ( vagy mi az ) aktiválást választottad ? 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Roger6
Nem akarok beleszólni, de szerintem sem aktiváltad. <#vigyor5>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jakuza001
De valoszinusithetoen inkabb nem . 😛

Fenrir
Írtam a petícióban, hogy adjanak egy kis idõt ha tudnak, hogy megnézzem, hogy mi van a plex-szel.

Az a baj, hogy vagy 5 dolgot csináltam egyszerre amikor a plexet is aktiváltam, most már ha fegyverrel kényszerítenének sem tudnám megmondani, hogy tutira aktiváltam-e vagy nem.

Jakuza001
Jah amugy Devil ott az McHaals haverod a Diablo III forumban. ÉP

Jakuza001
A gaz az hogy hiaba is kuldenek penzt az accra attol meg nem tudnal belogolni, azert mondom kerj megint 4 orat.

Fenrir
Most már kételkedem magamban. Rányomtam a plexre és feljött egy ablak, ebben biztos vagyok.

Jakuza001
Amugy ha mas nincs kerj meg 4 orat.

Jakuza001
Most igen vagy csak emlekeid szerint ? 😛

Fenrir
Igen, emlékeim szerint.

Jakuza001
Biztos be is toltad ? Feljott az ablak, ami kiirta, hogy az elofizetesed meghoszabbodott es a datumot amivel jelzi ?

Fenrir
30 napos plexet elvileg.

Jakuza001
Hun az aktiv, oda visszalephetsz. 😛

Mi csak exTASEsokkal repulunk 😄DDD, tehat hozzank tuti nem. Ha esetleg meg beleakarsz jonni par hetig , hogy visszarazodj a jatekba, akkor ajanlom a Divine Sanctum ceget, de ok nem 0.0asok. Mas 0.0as cegrol ami magyar lenne nem igazan tudok, a hunon kivul.

Goaulds
Ismét aktiváltam magam a játékban...túlságosan unatkoztam. Kérdésem van jelenleg is aktív 0.0 corp ahová lehetne társulni? Volt HUN és aktiv 0-10 es vagyok

Jaffa Kree!

Jakuza001
30 napost aktivaltal vagy gtc-t ?

Fenrir
B@sznak válaszolni a petícióra.

Jakuza001
Majd ha sikerult minden es belejottel szolj es leviszunk 0.0ba.

Devil, nem rajongok erte es a firewall meg meginkabb nem jon ben ,mint a Borderlands.

hallod jaku online fps kért mennyire rajongsz? van egy bétameghivom még a firefall bétájára

ja ha ezt megbirják csinálni a játék engine-l mi a faszért nem csinálták meg már régen ingamere? 😄 látványban elsök lennének.

Jakuza001
Peticio.

Fenrir
Be, vettem egy plexet tegnap, elvileg aktiváltam erre ma azt írja ki, hogy account disabled. Wtf?

Jakuza001
Belogoltal mar Fencsike ? 😛

Devil valoban nincs, de a jatekmotorral keszult a video es Eve-el kombinalt Dust 514 promocionak szerintem eleg kiraly lett.
Szerintem mostanaban a legjobb kiadott munkajuk.

kár hogy köze nincs a valos játékhoz

Fenrir
Wowot is befejeztem már egy jó ideje, talán tavaly nyár magasságában játszottam vele utoljára.