7619
-
Shonion #6619 Oké, területet bérelve el lehet lenni 0.0-ban és akkor tényleg csak akkor van pvp, amikor téged lőnek, ha elkapnak. Továbbra is tartom, hogy 0.0-ban már rá vagy kényszerítve, hogy időnként pvp-zzél, akárhol is vagy és akármit is csinálsz. Még ha fizetsz is egy területért ott is előfordul, hogy valaki a nyakadra ül és akkor vagy megharcolod vele ezt, vagy odébb mész, vagy nem logolsz be.
HyperMonkey, attol függ, hogy hol ragadtak a cuccaid. Ha npc állomás onnan könnyebb feljuttatni empire-be, ha valami elfoglalható, ott nehéz. De az mindig működik, hogy felrakod valami korrekt árért eladásra, meg fogják venni. -
#6618 hmm és ez a courier contract mennyire megbízható ? gondolom aki felvállalja annak letétbe kell helyeznie annyi isk-et amennyi a szállítandó cucc értéke , vagy hogy müxik ? -
#6617 Dehogyis, soha senkinek nem adsz acc belépést. Kijelölöd a cuccaidat amiket el akarsz küldeni, majd create contract / courier contract. De találsz a neten is segítséget hozzá. -
HyperMonkey #6616 Ha megadom az accomat megcsinálod nekem? :) -
#6615 A cuccaidat fel tudod adni courier contract-ra, azaz megadod, hogy vigyék el Jitára neked, cserébe te fizetsz nekik.
Hát akkor hajót meg olyat válassz, amit nem sajnálsz elveszíteni. -
HyperMonkey #6614 Ebből leginkább csak a kötőszavakat értem, nagyon keveset játszottam. T3 még sehol nincs de T2 se :) -
#6613 Contract-ra a cuccaid, aztán vagy cov-ops, vagy bubiálló T3, vagy clone jump jitába. -
HyperMonkey #6612 Shonion én még ott maradtam ahol ezelőtt laktatok. Minden cuccom ott van és a karakter is. Most akkor mi a teendő? Kijutok onnan? Gondolom a rendszer az ellenségé lett. Ki se érdemes mozdulni gondolom. De hogy megyek el onnan? Fel akarok menni Jita-ba eladni a cuccokat, utána máshol keresek pve tartalmat. -
#6611 "0.0-ban meg muszáj pvp-zni." - nem tudom, mi amikor még EVE-s pályafutásom kezdetén lent voltunk 0.0-ban renterként, fél évig nem volt egyetlen egy PVP afférunk sem. Szóval hülyeség, nem muszáj PVP-zni, sőt, a legnagyobb kerbírek 0.0-ban vannak.
Nem beszélve arról, hogy ha egy neutrál karakter van 10 jumpon belül, már le van jelentve, szinte minden adatot tudni róla, killboard-al együtt, és nem nagyon jutottak 5-6 jumpon belül. Minket PET-eket bevédtek, mert mi is hoztuk nekik a zsét a konyhára, bár nyilván nem egy Tech hold mennyiségűt.
Amúgy se értettem soha ezt a kötelező PVP dolgot. Jómagam favorizálom a PVP-t, low-secben imádtam az ally-val élni. És ott nem is ártott, hogy ha jelen voltunk pár csatában, de kötelezővé soha nem tették. Ez így helyes.
Nem mindenkinek eleme a PVP, és bizony (szerintem) nem is muszáj sem low-ban, sem 0.0-ban ez a fajta harcmodor. -
Shonion #6610 PVP nélkül maximum high secben lehet meglenni. Lehetőség ott is adódhat, de ott el lehet kerülni. Low-ban más alig, 0.0-ban meg muszáj pvp-zni. -
HyperMonkey #6609 Köszönöm. Most a Free Gate Corp-ban vagyok ha ki ne tettek inaktivitás miatt, de akik játszottak ott, 2 IRL haver már abbahagyták. -
Yago Yuhn #6608 Biztosan van. Viszont, előbb-utóbb megtalál, akár highsecben is egy olyan társaság, aki nem idegenkedik a PvP-től és akkor el lesz rontva a játékotok. Lowsecben és 0.0-ban, ahol a nagyobb pénzeket lehet keresni, pedig a PvP nem opcionális. Persze ideig-óráig el lehet sunnyogni és mások mögé bújni, de ez nem valami becsületes dolog. Én PvP pilótaként is szoktam építgetni dolgokat, meg szállítgatni, pedig nem érdekel. Viszont meg KELL csinálni ahhoz, hogy működjenek a dolgok.
Ezzel együtt keresd:
Frodics Marosi-t ingame. Hátha náluk megtalálod a helyed. -
HyperMonkey #6607 Van olyan corp ami nem várja el hogy pvp-zzek? Engem az egyáltalán nem érdekel, de a bolygózás esetleg fúrás meg agentezés igen.
Már közel fél éve nem játszom, de nem játszottam 2-3 hónapnál többet. van egy matar BS-em, olyan céget keresek akik kiokosítanak a bolygózással kapcsolatban.
Előre is köszönöm a segítséget. -
garadas20 #6606 Egyre jobban tetszik az előfizetés gondolata. -
Yago Yuhn #6605 Ha egyre többet kéne a plexért "dolgozni", valószínűleg én sem játszanék. Én úgy látom, hogy csak akkor probléma ez, ha az ember megmarad egy dolognál és nem ügyeskedik néha, nem keres új lehetőségeket. Meg persze egyedül nehéz megváltani a világot. Rengeteg lehetőség van.
Először legjobb agentezni szerintem, mert kényelmes, biztos forrás és segít megtanulni a fittelés és a PvP legeslegalapjait.
A lowsec és 0.0 agentezés már jóval jövedelmezőbb és veszélyesebb, de a megfelelő küldetések blitzelgetésével (főleg 0.0-ban) horribilis összegek kereshetők gyorsan.
Vannak egyszeri küldetések is, mint például az "akemon implantos" ami kb. 30perc alatt 1.5B-t hozhat. Meg persze az epic arc-ok és a magas standingnál kapott pirate küldetések (machariel bpc etc.).
Nagyon jó és könnyen kezelhető forrás a planetary is, ahogy azt már tanult kollégánk kifejtette.
Szintén ide tartozik a BPO-BPC piac. Igaz tőkeigényes de én például csak a freighter BPOim másolgatásával elég pénzt keresek egy plexhez. Az meg havonta 2-3 perc meg egy szállítás kb. időben.
Többen együtt még több lehetőséghez juthattok. Az EVE alapvetően társas játék. Ha nem tudsz / akarsz másokkal megférni / együtt játszani, előbb-utóbb zsákutcába jutsz. Egy aktív cég tagjaként szórakozva lehet pénzt csinálni, sok más dolog mellett.
Nálunk kb. 8 játékos van a cégben. Ennyi emberrel simán átlőttük több rendszerben (amint bekerültek a játékba) a planetary officeokat és 0% adó mellett termelünk közösen. Mindemellett a semleges és baráti szomszédok 5% adót fizetnek ezek használatáért.
Tagjai vagyunk egy szövetségnek, így hosszabb-rövidebb ideig meg is tudjuk védeni, ami a miénk. Sov-olt területeken rettenet pénznyomda üzemeltethető és el lehet foglalni értékes holdakat is. -
garadas20 #6604 Minden játékot csak azért van értelme játszani, mert élvezed és se akarnék úgy játszani, hogy most beleölök 10 órát / nap és a következő hónapban is kezdhetem elölről, mert épp hogy kitermeltem egy összeget amivel minimálisat félretehetnék. Ha vannak jó elképzelések erre, hogyan legyek fél év után milliárdos, akkor azokat én szívesen várom. Amikor kereskedtem, akkor rabszolgákat, szemetet, utasokat és néha más árút szállítottam, meg fúrtam főleg. Fél évig hajlandó lennék fizetni a játékért, utána valahogy önfenntartóvá akarnék válni. Majd kiismerem :) -
#6603 Biztos igazad van, sőt valószínű.
De elmondok valamit, amit lehet eddig nem említettem. Én régebben azért játszottam aktívan, mert élveztem. Mert élveztem beleülni Nightmare-be/Tenguba akármibe, élveztem a 10-20 millós bounty-kat, a sok száz milliós loot-ot, az LP-t beváltani, aztán szétlövetni magam low-ban, vagy szétrúgni más seggét.
Ez kötött le. A gond most ott van, hogy a játékra fordított idő csökken, a PLEX ára nőtt, így nem tudom az élvezeti részét valóban élvezni. Mert ugye régen kifarmoltam a 400 milliót (és élveztem is régen a T2-es Tachyon lézerek nyújtotta sebzést - 1.050 DPS + drónok), utána jött a szórakozás része, irány low-sec. Most ehhez képest másfélszer annyit kéne farmolni, de fele ennyi időm van. És csak az NPC lövés nem elég, az ellaposodik egy idő után, ha nincs más. Az időbe nem fér bele más.
Az elméleteddel az én irányomba az a fő gond, hogy én utálok szállítani, meg kereskedni meg minden ilyen. Ölésre húztam a karaktert, és nem is kívánok mást tevékenykedni vele (bár AFK fúrás is bevillan néha meló közben), mert más nem okoz örömöt. Öröm ugye az, amiért játszol. Fúrásra is elég nehezen vettem rá magam, főleg a beletolt pár millió SP fájt a legjobban.
Nem aggódom, mert most nézem, hogy LP-ben is van másfél millió, azokat szépen beváltom, az is lesz még pár hónapnyi játékidő.
Tehát a gond az, hogy nem szórakoztat mostanában a játék, ezért inaktív vagyok. Bár most is be vagyok logolva és egy Trade Hub felé tartok, de aktív tevékenységem nincs. Tőlem aztán lehet PI-vel milliárdokat keresni, soha nem fogom csinálni, mivel nem azért játszok, hogy szenvedjek, az meg az lenne nekem. Lehet jövő héten máris kedvet kapok, és nyomatom újra, ki tudja... -
mkfdd #6602 Én nem akarok senkit meggyőzni hogy márpedig a PI egy kötelező dolog (mit bánom én hogy ki csinálja és ki nem), csak elmondtam, hogy ez egy járható út bárki számára, aki alternatív megoldásokat keres account fenntartásra.
Az elkezdése persze időt és utánajárást igényel, de ha valaki már benne van akkor hosszú időre bebiztosítja az accountjait, amik nyugodtan maradhatnak aktívak akkor is ha épp nem játszik. -
mkfdd #6601 Az a 10 perc úgy 10 perc hogy annyi időt vesz igénybe a következő ciklus beállítása. A bolygók kiürítése lehet több időt vesz igénybe, de elég kb havonta egyszer megcsinálni ha valaki úgy állítja be a kolóniákat. Olyankor pár kör blockade runnnerrel és kész. Nem kell ehhez jóban lenni a helyi lakosokkal, blockade runnnerrel kapukempen csak akkor pukkan valaki ha figyelmetlen/leszakad etc.
Market warriorkodni sem szükséges. Ha valaki csak arra megy hogy megkeresse a plexre valót az olyat választ amin nagy a kereslet (pl robotics vagy az ehhez tartozó komponensek), felviszi jitára, és elpasszolja buy ordereken.
Persze smartbombos vagy kicloakolós kempek veszélyesebbek, de ezek ellen lehet védekezni spotokkal, illetve egy idő után ki lehet tapasztalni hogy ilyen kempek hol jellemzőek.
Custom officeokon elfogás ellen is lehet védekezni kiugró pontok felé alignolással, de ha valaki egy ideje ugyanabban a rendszerben PI-zget egy idő után kitapasztalja hogy kik azok akik szintén valamilyen veszélyt nem jelentő altok, és mely corpok/allik veszélyesek a környéken, így lokálról nagyjából lehet tudni hogy mikor tiszta a terep. Olyan rendszert kell választani ami nem egy staging systeme a helyi lakosoknak mert nincs jó agent illetve nem forgalmas helyen van.
A costum officeok lelövése persze megtörténhet, de én amerre ügyködök, gyakorlatilag ugyanazok a costum officeok mióta csak kijöttek a változtatások. Általában a helyi kalózok ülnek a környéki POCO-kon és hacsak el nem költöznek, általában bevédik ezeket, mert jó pénz.
Én ezt alt corppal csinálom és egyedül a mainem allija felé van standingem, a környéki kalózok mind neutrálok, és amerre járok rendszeresen vannak kempek, de még egyszer sem csavartak ki. Ki kell ismerni a környéket, spotokat csinálni, és akkor nem lesz baj. Azok akik highban csinálnak mindent, néha túlmisztifikálják a lowsec veszélyeit, pedig egy kis tapasztalattal nem fogják tömegesen gyártani a nem kívánt lossokat.
Én már jóideje ebből fizetem az accountokat, így a saját példámon tudom hogy ez teljesen megoldható. Annyi kell hozzá hogy az ember egyszer kiszámolja hogy mit érdemes gyártani, keres egy a körülményeknek megfelelő helyet, kiismeri a környéki lakosokat, felskillezi a karaktereket, és beálltja a kolóniákat.
Belőni mindent hogy stimmeljen valóban kell hozzá idő, de ha már egyszer minden be van jól állítva, megy magától minden. A ciklusokat bárhonnan be lehet állítani, és a szállításhoz elég egy hónapban 1 napot elvesztegetni (max 2-3 óra kiüríteni minden bolygót + felvinni a cuccot jitára). -
NPite #6600 0.0 ba kell ezt csinálni jumpfreighterrel. Igaz kell hozzá pár milliárd meg jó ha van 2 accountod és hogy az eladással ne kelljen foglalkozni market bot-ot jó használni. -
#6599 Aha, értem. És ha lelövik a Custom Office-t? (Nem, nem akarok még véletlenül sem ezzel foglalkozni, a kérdés elméleti, érdekelne a válasz).
Továbbá mivel industry hajóval kell szállítani (illetve Transporterrel, Blockade Runerrel), ezért nem 10 perc a mutatvány, hiába próbálod beállítani ennyinek. Az árut el kell juttatni és el is kell adni. Marketen meg ha nem akarod, hogy alád mondjanak, ajánlott gyakrabban belogolni, mint heti 1 alkalom. Buy order áron eladni meg badarság lenne, sokat veszít rajta az ember.
Aztán elég egyszer megfigyelni a helyi bandának, hogy melyik custom office-hoz mész low-ba, ott még a klók sem véd meg az office közelsége miatt + egy cov ops simán el tud kapni, nincs sentry meg semmi. Aztán máris 100 millió mínusz a hajó miatt + rakomány, ha volt. Persze tudom, téged még soha nem kaptak el. Meg senkit. Pedig érdekes módon jómagam is lőttem már így Viatort Navy Omen-el, és amikor low-ban éltünk, csak úgy hullottak a T2 indi hajók. -
#6598 De a low seces PI nem járható út egy alkalmi játékosnak, mert nincsenek meg a kapcsolatai ahhoz, hogy ki-be szállíthasson low és high sec között, arról nem is beszélve, hogy a low sec lakókkal is jóban kell lenni, ahol PI-zni akar. Vagyis csak hisec PI marad, az meg azt a kevés ráfordított időt sem éri meg. -
mkfdd #6597 Te beszélsz hülyeséget mert a POCO-n lévő adóról beszélek, amit a tulajdonosának fizetsz be és nagyon nem mindegy hogy az mekkora...
Azért érdemes lowsecbe menni mert ott a bolygók nincsenek lecsupaszítva és könnyű a megközelítése high secből is. Plusz ha talál vki egy jó helyet kevesebb az adó mint a highsec costum officeokon.
Itt nem a sok pénz a lényeg (mert PI-ben nincs sok pénz), hanem a folyamatos bevétel minimális időráfordítással, ami elég egy account fenntartásához anélkül hogy az ember felidegelné magát a plex árának kilengésein.
Csak egy alternatív megoldást ajánlottam azoknak akik nem játszanak sokat de nem akarják cancelezni az accountjukat, és hülyeségnek tartom hogy hülyeségnek tartod a dolgot, mert nálam elég jól működik, és nem kell az accountok jegelésén törnöm a fejem ha éppen hónapokig nincs kedvem játszani.
Ingerlékenység helyett inkább próbáld ki te is. Még a végén megtetszene neked is a farmolás nélküli accountfenntartás gondolata -
#6596 Még talán annyi fontos, hogy játékbeli pénzen is megveheted a havidíjat, szóval lényegében ingyenes is lehet a dolog. -
Culram #6595 - Tényleg jó!
- Fizetős, havi díjas.
- Kártyával, itt Buy.
- Egyetlen egy szerver van. Ott megtalálod őket, meg itt EVE-Online HU
A tanácsom, hogy kezdd a Triállal - Trial, meg a magyar útmutatóval. -
gyeprefos007 #6594 Sziasztok! Véletlenül akadtam rá erre a játékra, de jónak tűnik. Lenne pár kérdésem. Fizetős vagy ingyenes? ha fizetős akkor hol és hogyan lehet fizetni? 1 vagy több szerver van-e illetve hol vannak magyarok? Válaszotokat előre is kösz! -
#6593 Ez kb. így hangzik: Hogy tudok sok pénzt keresni? Kilősz egy officer-t, és dob neked officer fittet --> meg van oldva. Igen, ennyire egyszerű a játék, nem is értem mit problémáznak egyesek.
Meg mi az, hogy alacsony az adó? Két adó van. Egyik a corp adó, aminek semmi köze a Planetary cucchoz, mert kereskedsz, abból meg nem adózol a corp fele. A másik meg a kereskedelmi adó, azt meg mindenki fizeti a CCP-nek. Tök hülyeséget beszélsz. -
mkfdd #6592 Keresel lowsecben egy helyet ahol alacsony az adó és meg is van oldva. -
garadas20 #6591 Értem, tehát akkor ez is üzletszerűen megy, mint a legtöbb a játékon belül. Kezdésnek mivel érdemes indulni, amivel 100 milliót úgy összetudnék hozni, hogy már legyen egy rendes teherhajóm? Kereskedőnek mennék leginkább vagy bányásznak. A nagyobb magyar klánokon kívül, vannak még kisebbek, akik toboroznak? -
#6590 A PLEX árát - mint minden másét - alapvetően nem a CCP szabja meg, hanem a kereslet-kínálat. Azért megy fel az ára, mert nagyobb a kereslet, mint a kínálat. És nem, a PLEX-et nem a CCP árulja a játékon belül. -
garadas20 #6589 Amikor kezdtem a játékot trialban még akkor egész elenyésző volt a plex ára, ez sajnálatos, hogy drágább lett, gondolom ezzel próbálnak meg játékosokat toborzoni, vagy valamit nagyon rosszul lőttek be. Amúgy mi indokolja, hogy ennyi legyen az ára? Nem tudom mi minden változott, mert csak alkalmanként játszottam és akkor se teljes körben, de azzal szerintem nem kedvelteti meg magát a játék és a társulat se, ha a játékosoknak egyre több időt kell eltölteniük farmolással. Egyáltalában nem értem miért jó az összes mmoban az, hogy farmoljál cuccokért vagy speckókért, amikor az ember a játék világát akarná megismerné és élvezni, hogy sok emberrel játszhat együtt. Na mindegy, valahogy csak alakul, remélhetőleg lesz rá kedv és idő valamikor, de aki dolgozik annak nem sok ideje lehet rá, vagy csak pár óra. -
#6588 Hmm, csak nem az a Planetary cucc? De ahhoz jó helyek is kellenek, high secben semmit sem érek vele (ott lakok). -
#6587 Biztos én vagyok a hülye, de így hirtelen nem tudom, hogy mi az a PI. -
mkfdd #6586 Ha ekkora problémát jelent nektek a plex összehozása, akkor kezdjetek el PI-zni és kész. Én heti 2x csinálom (10 perc max) és 3 karakter simán összehozza a plex árát 1 accounthoz.
Kell pár hónap persze mire mind3 karakter kitanulja, de utána legalább ezzel nem lesz probléma hacsak fel nem megy az ár 7-800milla fölé, de ha ez megtörténik ott már tényleg komoly bajok lesznek a játékkal. -
#6585 Na igen, én sajnálom eladni az összegyűjtött cuccokat, pedig számításom szerint több tízmilliárd ISK vagyonom van. Számtalan hajó, faction, deadspace modul, stb.
És igen, én sem azzal akarom tölteni a játékidő nagy részét, hogy farmolok ISK-et a PLEX-re. Az előfizetést meg az említett okok miatt sajnálom, mivel már csak ritkán játszanák. -
#6584 Hát az utóbbi két hónapot én is inaktivitással töltöttem. Ott van egy 60 M SP-s karakterem, Nightmare, Legion, Tengu, Paladin, Thanatos és még sorolhatnám. Nem a pénz kitermelése a gond, ki tudom termelni. A játékidő viszont nem mindegy. Az időm nagy részét nem farmolással akarnám tölteni. Ezért inkább nem is játszom. Szépen lassan eladogatom az értékes hajókat, abból azért még egy évnyi acc minimum kijön, aztán ha nem változik, akkor jegelem. Addig legalább kimennek a spec lvl5-ök meg carrier + drón skillek fullra.
Sajnálom, mert régebben nagyon élveztem a játékot, de mára már nem nyújt boldogságot a low-sec sem. Harbinger 55 millió? 28-ért vettem még anno a készletet. 55-ért már Armageddont kaptam. Na mindegy. -
#6583 Ja, 30 euró, mert 2 accountom van. -
#6582 Amikor elkezdtem a játékot, akkor 270 millió ISK körül volt a 2 havi timecode (akkor ugye még nem volt plex). Most meg 600 a plex, ez valami eszement ár, több mint négyszeresére emelkedett.
Részben e miatt is hagytam abba, meguntam, hogy egyre több időt kell azzal töltenem, hogy kifarmoljam a pénzt a plexre, és akkor még "csak" 450 millió körül volt (év eleje felé).
Azért meg nem fogok fizetni havonta 30 eurót, hogy néha elővegyem a játékot, mert az utóbbi 2 évben már csak alkalomszerűen játszottam. -
NPite #6581 600 milla egy hónapért már sok. Nem igazán éri meg isk-val fizetni az előfizetést Persze van egy réteg akinek a 600 milla sem sok mert olyan kedvező helyzetben vannak a játékon belül, de egy átlag játékosnak hosszabb távon már sok. Pár hónapot kifarmolsz aztán gyorsan feladod ha nem találsz egy aranybánya holdat, vagy féreglyukat. -
Yago Yuhn #6580 3 hónap alatt össze lehet hozni egy "agentező" karaktert, ami eltartja önmagát. Ez alatt az idő alatt lehet meg ismerkedni (felületesen) az EVE gazdaságának és a piac működésével (nagyon összetett). 3 hónap után 0.0 életre is alkalmas lehet egy karakter, ha találsz jó helyet, érdemes megpróbálni.
A magyar cégek toborzása itt:
http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=5
Ha gyorsan akarsz fejlődni / megérteni a játékot szükséged lesz egy aktív, segítőkész csapatra.