DVD-s kérdések.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repro
de be lehet állítani, h független legyen.

N0 TXT TLK PLZ!4!

streeter
EZ biztos??
Mert DVD Shrinkel leszedtem az 1-es regi kódolással kiírtam és nem játszotta.
A kocsi elõzö tulaja azt mondta az 1-es az europai a 2-es az americai

\"Hungarikum jövõje a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

repro
http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html

(ok befizetek VIPre..)

N0 TXT TLK PLZ!4!

repro
jha és még ezt találtam:
In general, region codes don't apply to recordable DVDs. A DVD that you make on a PC with a DVD burner or in a home DVD video recorder will play in all regions (but don't forget NTSC vs. PAL differences, see 1.19). Region codes do not apply to DVD-Audio

N0 TXT TLK PLZ!4!

repro
1: U.S., Canada, U.S. Territories
2: Japan, Europe, South Africa, and Middle East (including Egypt)
3: Southeast Asia and East Asia (including Hong Kong)
4: Australia, New Zealand, Pacific Islands, Central America, Mexico, South America, and the Caribbean
5: Eastern Europe (Former Soviet Union), Indian subcontinent, Africa, North Korea, and Mongolia
6: China
7: Reserved
8: Special international venues (airplanes, cruise ships, etc.)

N0 TXT TLK PLZ!4!

streeter
Az nem jó de láttam van ott 6 régió.
Ott melyik szám melyik???

\"Hungarikum jövõje a föld alá elásva, 15millió szempár néz bambán egymásra,mindenki gyáva ennek nincsen sehol párja, ha egy jót akarsz röhögni gyere Magyararszágra!\" AnonimMC

[Jakuza]
Csinald meg pl DVD Shrinkel a tomoritest es amikor kerdezi, akkor allitsad be, hogy regiokod fuggettlen legyen.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

streeter
Hali!

Olyan kérdésem lenne hogy mivel és hogyan lehet amerikai szabvány szerint filmet írni dvd-re, mert a kocsiba a dvd lejátszó CSAK olyat játszik le.

Mayday
Van egy csomo DVD-s forum, nem tudtam, hova irjam.
A problemam: kaptam egy DVD-t (biztonsagi masolat), de CSAK 6.1-es hang van rajta (angol es magyar). Kedves asztali lejatszom a maga kis 5.1-es kimenettel nem ad ki hangot rola.
Allitolag kikuszobolheto, ha hatul atdugdosom a kabeleket, de engem igazandibol mas megoldas erdekelne.
Lehet-e esetleg 5.1-re atkonvertalni vagy valahogy atalakitani a hangot?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

ffxi
HELP!!! HDD módban játszom le a DVD filmet Power

DVD 5-el, és azt csinálja, hogy a filmet

15-20percenként 3-4másodperces akadozás produkál,

nagyon idegesítõ<#falbav>. Megtettem mindent (XP újra tel.,

tör'men') és érdekesképpen DivX-es filmeknél ezt

nem csinálja, rossz kódek kizárva. Hálás lennék

nagyon!!! THX!!<#worship>

Fákjúal!

reménytelen
Nem a tiédet, hanem az enyémet! Azért írtam oda a hozzászólás számát is! (#208)
leszedte de akkor sem ir
reménytelen
Jaj, elfelejtettem szólni, hogy 3 hete megoldottam a problémát (#208), le kellett szedni az illesztõprogramot, aztán újra föltelepíteni a legújabbat!
sziasztok dvdémel miért nem tudok irni pedig iro elinditja de a cdre nem irja
köszönöm az infót

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

zakika
olyannal meg nem talalkoztam ami nem tudod volna
helet hogy az oskorban valamikor 3-4 evvel ezelott amikor kiserleti stadiumba volt az egesz

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Sziasztok!
Remélem jó helyre rakom fel a kérdésem:
szeretnék veni 1 DVD írót és az lenne a kérdésem, hogy azzal ugye lehet írni CD-ket is. Elvileg bármelyik dvd író tud cd-t is írni?
Elõre is thx.
Bye

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

ffxi
Másnál is fennáll u.e a hiba jelenség?

Fákjúal!

ibrik
Ritkán, de néha szükségem van rá, hogy DVD-t számítógépen tudjak megnézni.
Van egy olyan furcsa jelenség, hogy bármilyen módú DVD-lejátszáskor néha meg-megtorpan a lejátszás, akár lemezrõl, akár merevlemezrõl megy. Más egyéb formátumú videóknál nem fordul elõ.
A hardverhiba kilõve, mivel nemrég újítottam alaplapot, processzort és VGA-t is, és a régebbi konfignál is ugyanúgy elõfordult ez a jelenség.
A különbözõ (régebbi és újabb) ForceWare driverekkel is próbáltam, hátha valamelyikkel van a gond, de a jelenség mindegyiknél fennállt. Tehát ez is kilõve.
Próbáltam PowerDVD-vel (5 és 6) és WinDVD-vel is, sõt még a Médialejátszóval is, de mindegyiknél ugyanúgy akadozik néha a lejátszás.
Más lejátszók nincsenek telepítve, és egyedül csak a DivX Pro 5.2.1 van felrakva.
Mindezekbõl valami beállítási trükkre gyanakszom, de eddig még nem jöttem rá, hogy miért pont csak DVD-lejátszásnál jelentkezik a hiba.

Ha esetleg valaki már találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást, akkor légyszi, ne fogja vissza magát és írja le.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

zakika
nem minden asztali ismeri a DVDre irt mp3. kicsit buta a geped - ha DVD akkor filmet keres (vob) es ha nem talal akkor hibat jelez

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

ffxi
Miért nem fogadja be a DVD-re írt mp3-at az asztalim? Nero-val írtam mint adatként és mp3-ként is, de 1ik sem jó neki! THX!

Fákjúal!

zakika
megoldodott. kb 10 perces munka volt amit kb 3 orat probalgattam a bealitasokat :)

zakika
koszi

http://filmkonvertalo.hu/pages/forum_viewtopic.php?24.1081

ez már elég pontos

zakika
vagyis amikor vegere er

zakika
most en is kerdezek
felinstalaltam az Adobe Encoret es kicsit bonylultnak tunik.
tud valaki valami egyszeru leirast ra.
mar mindent beraktam, ami kellet, de a film lejaccaskor nem akar visszamenni a menube...

ffxi
THX!!

Fákjúal!

ibrik

ibrik
Próbáld ISOBuster-el

ffxi
Tudzs ajánlani másikat?

Fákjúal!

ibrik
De nem hinném, hogy ez jó lenne CD-khez is, mert merevlemezekhez csinálták.

ibrik

ffxi
Hol lehetne letölteni? Már mindenhol kerestem!! THX

Fákjúal!

zakika
restoration

ffxi
Pontosabban mi a progi neve? THX

Fákjúal!

zakika
vannak progik amik a disk fizikai tartalmat latjak es nem a logikait pl. recovery softverek. ezzel le tudod menteni az anyagokat rola. vagy problad meg lezarni neroval, de hamarebb megprobalnam valami recovery softal.

ffxi
KÉREM SZÉPEN SEGÍTSETEK! Az a helyzet, hogy nero-val írtam egy lemezt és nem zártam le. Most 3 nap után elõvettem és (a picsába) üres lemeznek találja hosszas gondolkodás után. Ha vkinek vmi ötlete van vagy már találkozott ilyennel sûrgõsen írjon! NAGYON FONTOS ANYAGOK! THX!!!!!!!!!!!

Fákjúal!

Sziasztok! DVD-lab kérdés. Hátha tudja valaki:
Menüt szerkesztettem. És ott van a szerkesztésnéla képen két segítõ vékony fehér szaggatott keret. Ez kicsit megtréfált engem. Mert én a kis chapter képeket pjn t a külsõ szlére állítottam, azt gondolván, hogy a TV-n majd meg lesz az a hely ami a külsõ kereten kivül esett. (Háttérként egy a kamerával készített képet tettem be. Normál méretben 1024 X valamennyi) De a kereten kivül már nem volt hely a TV-n visszanézve. Ez mit jelent? Hogy az a keret a TV-n látható kép határát jelenti? Ez meg azért furcsa mert a kereten kivül lógott a háttérkép az meg látszódott teljesen.. Nem értem....
zakika
lehetne egy kicst pontosabba, mert nem talaltam meg. engem is erdekelne.
reel DVDt hasznal valaki. arrol is jo lenne egy leiras

itt néz körül és itt találsz magyar leírásokat a progikhoz a forum részben
http://filmkonvertalo.hu

Köszi közben kipróbáltam a DVDlab Prot. Hát eszméletlen bonyolult, de legalább mûködik!!!! Kösz a tippet!
ok, közben megint rájöttem, de azért kösz :D

How much can you take,before you snap?

SHRINK

már megteláltam.
egy másik kérdésem az lenne, hogy szerkeszteni szeretnék egy eredeti dvd-t, úgy hogy ne legyenek benne meg extrák, hogy ráférjen egy sima dvdre. milyen progival kell? bocs de kezdõ vagyok ilyen téren

hi
van itt aki vágja a ratDVD-t? hogy kell visszakonvertálni az eredetibe? vagy nem is kell, és ki lehet írni konvewrtálás nélkül is, és le is játsza a filmet?

Szóval ez a Pegasys elég jónak mondható? Miért ne menne nekem? :)
Illetve akkor ezek szerint érdemes mx. 9000-el tömörítenem? Az még ugye szép minõség? Meg a lemez 4.7 Gigás ugyebár, egy elkészített menü is gondolom foglal valamennyi helyet, de gondolom azért az nem több 2-300 Megánál, ha egy 3 track-es menürõl beszélünk pl.
zakika
sok kerdes, nem biztos hogy tudok ra valaszolni
- en pegasys DVD autort hasznalok, nem biztos hogy neked menni fog, de probaltam mar reelDVDt es DVDlabot is (csak ugy futolag ismerkedtem veluk)
- altalaban a regebbiek ugy tudom csak 9000 kbps tudnak olvasni, tehat shrinkel erdemes lenne a projektet egy kicsit megnyirbalni vagy meg egyszer kiexportalni kevesebb bitrataval
- mostanaban a TVk mar felismerik az NTSC es a PAL normat is, regebbin legfeljebb nem lessz szin

remelem segitettem es nem tevedtem sokat

Sziasztok! Lenne egy s.o.s. kérdésem: Szeretnék DVD-t írni mpeg2-bõl ami a hangot is tartalmazza. Kb 4 gigás adat. Nagyon egyszerû menüt is szeretnék szerkeszteni hozzá amit ki szeretnék írni DVD-re úgy, hogy azt egy X-box, Playsation vagy bármely más egyszerû olcsó asztali DVD lejásztó felismerjen. Eddig az Ulead DVD Workshop 2-vel szenvedtem, de az nem is merte fel az mpeg-et, azaz csak a hangját nem. Avit felismert, de az borzasztó adatmennyisség. Kérdések:
Tudtok -e nagyon egyszerû, okos és sokat tudó programot ajánlani amivel lehet egyszerû menüt is szerkeszteni, majd kiírni azt DVD-re?
Illetve mennyire érdemes állítani a bitrátát az mpeg kódolásnál (azt egy másik programom jól tudja csinálni...általában konstans bitrátát alkalmazok...). Van -e felsõ határ amit nem olvasnak e esetleg az asztali lejátszók, mert én nagyjából 9800-as használtam, sõt ha lehet még enél nagyobbat, hogy a minõség még jobb legyen.
Illetve, ha kiírom Pal formátumra és majd egyszer azt külföldön (NTSC rendszerû TV-n) nézném meg akkor is lejátszható lenne?
Köszi elõre is.
reménytelen
HELP!

Van egy LG GSA4082B DVD-íróm A208 driverrel. (legújabb)
Valamint van egy Fujifilm DVD-R (4×) teljesen üres, új DVD-m.
Berakom a meghajtóba, a Windows azt írja ki, hogy foglalt terület 0 bájt, szabad terület 0 bájt.
Nero Burning ROM legújabb verziójával megnézem, az kiírja szépen, hogy van még 4490 MB szabad hely, és a lemez üres. Ennek ellenére mikor elkezdem írni, Writing error hiba miatt megszakad, és nem ír a lemezre semmit.
Sziasztok! Letöltöttem az Elit alakulat 5-6. rész DVD-t, és mikor a Power DVD-vel megnyitom, elõször az 5. részt kezdi el játszani, majd a film végén, tehát a két rész között jelenik meg a menü. Hogy kell úgy megcsinálni, hogy a menüvel kezdje?