506
Van egy csepp problémám :)
-
Enrique21 #146 Hi!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Szóval, van 1 csomó SouthPark részem, angolul, és ezekhez külön van feliratom. Na és ezeket a részeket szeretném úgy kiirni DVD-re, hogy mind1ikhez hozzá tudjam rakni a feliratokat külön-külön. A feliratok .srt-ben és .sub-ban vannak. (Hátha számít.) És persze ha berakom az asztali DVD lejátszóba akkor le is játsza ezeket szépen felirattal 1ütt.
Milyen programmal/-okkal tudom ezt megtenni?
Remélem tud vki segíteni. Neki pedig előre is köszönöm. -
bodolaci #145 divx-et szeretnék átkonvertálni dvdre vob-ba. Melyik progit használjam? -
fureszoszi #144 Ha jól tudom,javitsatok ki ha nem.A DVD-n a felirat VOB kiterjesztésű.Ezért ha más át kéne konvertálni. -
fureszoszi #143 Ha divx ben akarod a lemezre rakni akkor jó bármeik cd iro progi. -
Grófbáró #142 Hi!
Hogyan lehet DVD filmre feliratot úgy bemásolni, hogy az asztali DVD is lássa a feliratot, és együtt játssza le? -
bodolaci #141 divx-et file-t szeretnék dvd-re írni, melyik programmal lehet -
galocza #140 nemtom ez segít-e, de a mediaplayerclassic (mely önmagában ledarál dvdt) el nem tudom képzelni hogy tartalmazzon ilyesmit...
Gabest rulz!
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358 -
nocadlee #139 Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Sikerült megoldanom, hogy kirakjam a videókártyám (GeForce2) TV-outjáról a képet a tévémre. Minden működik is (Teljes képernyő, felirat, stb.) az egyetlen problémám a másolásvédett DVD-k lejátszása. Alapból PowerDVD 4.0-m van, viszont ha be van kapcsolva a tvkimenet ez közli, hogy nem játszhat le filmet bekapcsolt tv-outtal, és leáll. Az egyetlen eddig (fél)megoldás az Intervideo WinDVD Platinum: ha kikapcsolt tv-outtal kezdem lejátszani a lemezt, akkor lejátssza, és nem "veszi észre", ha lejátszás közben bekapcsolom a tv-kiemenetet.
A kérdésem: tudtok-e olyan DVD-lejátszót ajánlani, amivel ezt ki/be-kapcsolgatás nélkül is meg lehet oldani ?
(Lustaság fél egészség...:-))
Nem jó az a megoldás sem, hogy a tévém legyen az elsődleges kijelzőm, mert a számítógép másik szobában van...
Előre is köszi. -
fureszoszi #138 Köszi most nekilátok,remélem bejön.
-
Rossi1 #137 Köszi!!:) Isten vagy!!:) -
galocza #136 írtam, LEHET 5.1 hangod, ha az aviban is az van. töltsd be a lejjebb emlegetett gspot progiba és megmondja (huhhh, most jut eszembe, megmondja a virtualdubmod is: file/file information 8). mivel 2cd-s az anyagod 80% hogy ac3 hangja van - uaz mint az eredeti dvdn... -
Rossi1 #135 szeretném a letöltött Divx-et léejátszani asztalin, mert házimozin biztosan jobb lenne, mint szar 5Ft-os szetereó hangszórón..:) Persze arról gőzöm sincs, hogy milyen lesz a hang a házimozin. Szóval, hogy lesz -e 5.1 vagy ilyenek, de akkor ezek szerint nem..:( -
tölts le újabbat. ahhoz van
Serials.ws -
Rain1 #133 Hi! Tudnátok mondani egy lehetőleg ingyenes programot amivel WMV ből AVIba tudok konvertálni? (Vagy egy serialt a Smart Video Converter 1.5.12 höz?) -
galocza #132 én ezeket mind-mind nem ismerem 8).
eddig egy dvd-t készítettem (saját felvételekből): átkódoláshoz a tmpegenc-et használtam, authoringhoz dvdlabot. megnéztem és elég egyszerű (és állítólag jó minőségű) a nero visualexpress.
csak azt nem értem, miért akarsz mpeg4ből dvdt csinálni. a képminőség romlik, a feliratokkal kb vért fogsz vizelni (legalábbis ha olyan bonyolultan csinálod mint én 8).
max akkor látom halvány értelmét, ha
-asztali lejátszón kívánod megnézni (ha nem, jó az avi is)
-az eredeti hangod 5+1 és így is akarod visszanézni (ha nem, megfelel az svcd formátum) -
Rossi1 #131 Pfuhh.... őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen bonyoult ez a DVd írós móka..:)) Azért nagyon köszönöm a segítséget. Te mit ejánlasz Divx-ből DVd-re konvertáló programnak? Mert én DVDSanta-t használok. De az elég egyszerűnek tűnik, próbáltam Filmachine-t is, de az állandóan kilépett...:( Köszi -
galocza #130 valójában nem a divx/xviddel stb van baj, hiszen azok csupán a videókodekek, hanem az mp3 formátummal (és a legtöbb dvdrip ilyen hangot tartalmaz), ami nem visel el 2nél több hangsávot. ha a hang (többcsatornás) ac3, semmi akadálya a dvdre való átvitelnek - a dvdn is ilyen formátumban van a hang, ac3 hangú divx/xvid ripek tulajdonképp 1az1ben a dvdn megtalálható hangot tartalmazzák. persze marhasok helyet foglal, szóval ac3 hangja a 2cd-s ripeknek szokott lenni. az ilyen avik 6 csatornában fognak megszólalni, a belőlük konvertált dvd hasonlóan...
gspot: kiokít, mi is van abban a fránya aviban:
http://www.headbands.com/gspot/
-
Rossi1 #129 Nagyon köszönöm. Sikerült..:) A Divx-ek általában csak sima stereot tudnak igaz??? csak azért, hogyha átírom DVD-re akkor szerintetek hogy fog szólni? -
galocza #128 virtualdub(mod):
1 file/open: első avi megnyitása
2 file/append segment: második avi hozzáadása
3 video/direct stream copy
(3.5 audio/direct stream copy - csak virtualdubban, virtuldubmodban nem kell)
4 file/save as -
Rossi1 #127 Sziasztok!
Hogyan lehet letöltött 2 cd-s Divx-ből(el van felezve film)összeilleszteni a két részt, hogy aztán egy filmként kiírhassam DVD-re???:))) remélem érthető a kérdés...:)))))Köszi -
lucius #126 Hány gb a koncert? Ha 4,7 gb lemezre rá fér akkor csak simán megírod a Stomp progival, data-ként.A Video_ts fájlban van a hang is, nincs szükséged az Audio_ts fájlra.Ha nem fér rá akkor tömöritsd 4,7 gb-ra Dvd2one progival.Jó lesz!
-
lucius #125 Lehet felíratott ráégetni,de az srt formátumú szöveget át kell konvertálni ssa formátumba.Sok sikert!
-
lucius #124 Szia,
Dvd2one nevü programmal lehet 4,7 gb produkálni.De ha leveszed a program segitségével a menüt, nyelveket, felíratokat, akkor nem romlik nagyon a minősége.
Hi!
-
galocza #123 media player classic-kal próbálkozz szvsz.
meg kell adni a video_ts könyvtárat a beállításoknál.
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358 -
Sziasztok. Megvan a gépen a video_ts könyvtár. Abból hogy tudok image-t csinálni? Mert nem akarom kiírni, de semmivel nem tudom lejátszani. Pls. help. -
Elgondolásom: (nem biztos, hogy tutira műxik)
- szükséges progik: winsubmux vagy submux, winiso, subtitle workshop, daemon tools
1, Namost... fogod a felíratodat, aminek sub típusúnak kell lennie, ha nem az, akkor a subtitle workshop-pal át tudod alakítani, állíthatod az fps-t is, ha nem egyezik, darabolhatod stb.
2, Beolvastatod daemon tools-zal az image file-t. Aztán az mpeg-et kimásolod a vinyódra valahova.
3, Winsubmux-szal kikeresed az mpeg-et, a felíratot, megadod a kimenet file helyét és nevét, aztán megcsinálod a beégetést.
4, Kinyomod a daemon tools-ból az image-et. És beolvastatod winiso-val. Kitörlöd az avseq könyvtárból az mpeg-et, majd bemásolod neki az új, már felíratozottat.
Nah... elméletben működnie kell. Ha marhaságokat írtam, akkor légyszi cáfoljatok. -
fureszoszi #120 Sziasztok!Help Me!Letöltötem egy fillmet VCD-be,es külön fefiratot hozzá.Hogy tudom össze rakni hogy asztali DVD lejátsza a feliratot???? 
-
beledobtam a dvd iromat a dunába!!! kivettem!! nem műxik!!! mét????? -
Üdv!
DVD alá szeretnék rakni magyar feliratot egy sub vagy srt fájlból. Lehetséges-e ez? És, ha igen, akkor milyen progi(ka)t kell használnom hozzá? Köcce. -
Rossi1 #117 Ok! Megpróbálom... Még1szer köszi mindenkinek a segítséget! Csaó Rossi1 -
a lényeg az hogy adatvesztés nélkül legyen ( gondolom fontos :)
partition magic 8.05 aszem a legújabb, win alól szépen meg tudod vele csinálni -
Rossi1 #115 Köszönöm a válaszodat!
Nos, itt csak annyi a gubanc, hogy 3 partícióm van a c:-n van az Xp, az NTFS rendszer a többi kettő pedig FAT32. c:=2GB, a többi 17-17 GB. Szóval attl tartok ezt nem tudfom megoldani. Ti tudtok segédprogramokat, amik megváltoztatják a fileszerkezetet? -
Az utóbbi pár kérdésre reagálnék :)
A DivX és az Xvid: tömörítő eljárások és az azt megvalósító programok nevei. Mind a kettő az Mpeg-4 szabványon alapul, lejátszásukhoz kell rendelkezni a betömörített fájl kicsomagolásához szükséges kis programmal, ezt vagy Filter vagy Codec valósítja meg. Ez a két program Avi fájlon belül tömörít ( az Avi tulajdonképpen egy keretet ad a videóformátumnak ).
A DVD jóval régebbi szabvány ( Mpeg-2 ), így rosszabb hatásfokú is mint az újabbak, Viszont a lejátszásához is kevesebb erőforrsára van szükség ( kisebb proci terhelés. stb.). A lejátszást szokták támogatni különféle harwarekkel, pl. egyes videókártya átvállal terhet a processzorról. A DVD-n mpeg a videó fájl "kerete", így az kevésbé variálható. ( lásd avi nál a hangot mással, külön tömöríthetik ). DVD lejátszásához egy olyan program kell ami az egész lemezt, a lemez sávjait tudja kezelni. Ilyen pl. PowerDvd, WinDvd ,... ezekkel lehetőség van az mpeg-4 es Avi fájlok lejátszására is, megfelelő filterrel / codeccel.
A Fat32 es rendszer fájl méret korlátja ( kereken 4 GigaByte ), az hogy milyen fájlrendszert használhatsz meghatározza az operációs rendszered ( win 98 - csak Fat32. Win 2000, XP - Ntfs, és fat32. Linux - ext2, raiserfs., stb. ). XP alatt ha sajátgépen belül a meghatódra ( "C") rákattintasz jobbgombal, majd tulajdonságokra, ott megtudhatot hogy milyen fájlrendszer van éppen rajta. Ezt telepítéskor, vagy utólag segédprogramokkal tudod megváltoztatni. XP alatt ha teheted használj NTFS-t.
-
Csaba #113 Tudtommal 4,2 Gb a max. mérete a Fat 32-nek, szóval a Macskafogód még éppen beleesik a tartományba... Más gond lehet, nem? -
Rossi1 #112 Közben meg találtam... De az a partíció FAT32-es.... Mit lehet ilyenkor tenni? -
Rossi1 #111 De valószínű...Azt honnnan tudom meg? Mit kéne csinálni, ogy ha ez a gond? Előre is köszi -
véletlenül nem FAT32-es a filerendszered? -
Rossi1 #109 szóval a letötött Macskafogó 4,1 GB..:))) -
Rossi1 #108 Sziasztok!
Van egy kis problémám. Letöltöttem a Macskafogót. !,1GB és 88 rar file-ban van. Total Commanderben Megpróbáltam összefűzni őket és az utolsó file-nál mindíg azt írja kim, hogy nincs elég szabad hely. ami csak azért vicces, mert a meghajtón közel 8GB üres hely van. Na most azt kérdezném, hogy létezik, hogy ez kevés neki?(szerintem ez nem lehet) vagy valami gebasz van a letöltött cuccal. Ez utóbbit nem histzzem , mert Bithumen-en senki nem írt róla ilyet, Előre is köszi Rossi1 -
Mi a gond a PowerDVDvel? Szerintem az 1ik legjobb lejátszó..