208
  • droland
    ACL

Access Control List

Ezzel egyéb programok/alkalmazások esetén teljes részletességgel beállíthatók a biztonsági szabályok.
  • droland
    "© droland : te hasznaltal (probaltal, lattal) mar valaha linuxot??? Mert nekem nem ugy tunik... de azert nyugodtan olts le engem is :)"

Azt ne felejtsd el, hogy itt MAGÁRÓL a linuxról nem is alkottam véleményt, nem úgy mint itt néhány ember ellenkezőleg, akik egyszerűen hülyeségeket állítanak...azért ez a nem mindegy...nem?
  • mrzool
    "sztem nem a file jogosultságokban marad alul a windows a linuxxal, azok beállíthatók, még ha bonyolultabban is, mint egy chmod -r og-rwx * parancs."

Azért annyira nem is bonyolult, van rá grafikus és parancssori eszköz is. Másrészt az ACL-lel olyan szinten megelőzte a korát a vindóz, hogy a linuxosok is csak most kezdenek ráébredni az ACL előnyeire, és kezdik belehackelni a rendszerbe...

"ILYEN értelemben valóban nem multiuser a Win."

Az XP egy kliens rendszer, by design nem célja, hogy egyidőben többen bejelentkezzenek rá RDP-vel. Arra tessék szerver vindózt használni.
  • knwd
    © droland : te hasznaltal (probaltal, lattal) mar valaha linuxot??? Mert nekem nem ugy tunik... de azert nyugodtan olts le engem is :)
  • HuAn82
    "A lentebb beiro embereket, akik elbol lehanytak az egesz kezdemenyezest, helyette viszont beirtak par hulyeseget csak lesajnalni tudom... "

Jól beszélsz!
  • Bucser
    Szerintem ez annyit rejt, hogy ők a mag-ot eladják licencben aztán ha valaki pénzt akar keresni vele keressen.. csináljon disztribúciókat, de abból tejeljen nekik nem is kicsit. HA non profit a dolog módosítson, de pénzért senki ne árulja a lOnghorn magos oprendszert rajtuk kívül:)

Gondolom a Licenc szép összeg lesz:))

A kezdeményezést pedig támogatom, mert talán megcsinllan valami abból, ho9gy hogyan tegyük biztonságosabbá a gépünket.. Akit meg nem érdekel és nevetségesnek tartja, vagy nincs érdemleges hozzászólása ne ide hányja a mocskát unregestől....
  • droland
    "ILYEN értelemben valóban nem multiuser a Win."

Melyik?
  • droland
    "A windozokban nincs multiuser, csak egy felület a külön usereknek. Próbálj linuxon beleolvasni más könyvtárába. Billgatesjugend."

Még van itt sok sok ember, akik a Rendszergazda, Vendég, Felhasználó, Kiemelt Felhasználó, és így tovább, illetve az NTFS szóról még nem halottak és idejönnek okoskodni és nevetségessé teszik magukat, szégyen és megalázó...
  • mrzool
    "Próbálj linuxon beleolvasni más könyvtárába. "

Próbálj vindózon beleolvasni más könyvtárába. Megsúgom, nem fog sikerülni. Szóval te is lejárattad magad, sebaj.:)
  • mrzool
    "a féregprogramok kora elérkezik"

Azokra a férgekre gondolsz, amik e-mailben érkeznek, semmilyen biztonsági rést nem használnak ki, hanem megkérik a usert, hogy ugyan indítsák már el őket? Ugyanis a férgek kb. 95%-a ilyen, és ez nem az oprendszer hibája, hanem a buta usereké... Ennyi...
  • droland
    UI: Hibátlan rendszer nem volt, nincs és nem is lesz, ergo férgek voltak, vannak és lesznek (emberből is ismerek egy párat, ue. igaz "ránk" is...ilyen az élet)
  • droland
    Azt sem szabad elfelejteni, hogy férget úgy írok meg, hogy a felhasználók ne (EZ MOST CSAK EGY KB ÉRTÉK!) 20%-a, hanem 80%-a kapja meg. Mit használnak többen? Mire írjam? És ha fordítva lenne, akkor mire írjam? Arra írom, amire éppen kell. Most 2004-ben Windowsra írom. Ha 2050-ben lesz egy Punci nevű operációs rendszer, amit a felhasználók 80%-a használ, akkor ARRA fogom megírni (ha írnék ilyeneket!). Sokan EZT nem értik meg, vagy direkt nem akarják...
  • mrzool
    "a windoz meg single useres"

??? Te miről beszélsz? Ha csak ekkora baromságokat tudsz írni, akkor szerintem sürgősen fejezd be, mert nagyon durván lejáratod magad...
  • droland
    "(a féregprogramok kora elérkezik) és ez nem is baj!"

Ezt komolyan mondtad? Mert ha igen, akkor te legyél az első akinek a háttértárán az összes adat odavész......"és ez nem is baj!"

Más: Sokan itt beszéltek arról, hogy szart sem ér ha a mag nem lesz nyílt, meg hogy kit érdekel, meg mittudomén, ÉN CSAK ANNYIT TENNÉK A VÉGÉRE:

Hogy amíg egyértelmű, PONTOS, hivatalos, aláírt, lepecsételt információt nem tudunk a dolgokról, akár ÍGY történik, akár ÚGY, hadd kérdezzem már meg, hogy most itt pár ember miről beszél? Arról, ami még meg sem történt? IGEN! Arról, amit még senki sem tud biztosan? IGEN! Tehát a semmiről...

ERGO: A semmiről vitatkozunk, mert még senki sem tud biztosat mondani...

Nevetséges...
  • mir
    eléggé furcsa egyberendezésre utal, ha valakpi erre komolyan reagál...
  • Pepito
    Hipotéziskeről vitatkoztok.
    Billy fiú most szondázza a népeket, hogy mit szólnak a dologhoz.

Egyébként minden definició kérdése. Az sem kötelező, hogy bármely linux-hívő akar csak egy pillantást is vessen a windows kódra.
    Ha a MS valamilyen konstrukcióban memgmutatja a forrást, akkor az az ő konstrukciója lesz, az ő definíciója szerint. Szabad csatlakozni és szabad kívül maradni.

Azt nem gondolhatjátok, hogy a MS azért adja ki a forrást, hogy lelkes gimnazisták fejlesztgesség.
    A dolog leginkább a felelősség megosztásáról szól. Mindig lesznek lelkes amatőrök, akik boldogan keresnek hibát más kódjában, mert szeretik a kihívásokat és az elismerést.

A teljes számítógépes társadalom profitálhat a dologból, mert nagyobb rá az esély, hogy biztonságosabbá válik a Windows, valamint a termék integráció megvalósítható elsőkézből származó információk alapján.

Ugye nem gondoljátok, hogy "véletlenül" szivárgott ki a multkoriban a forrás egy része. :)

Ja! es meg valami. A MS nem fogja elvárni senkitől, hogy önként és dalolva fejlessze az oprendszert. De szerintem ki fognak alakítani valamilyen díjazást a bugok felderítőinek.

Az meg micsoda dolog, hogy fikázzuk a MS-ot, csak mert végre megérti az OS mozgalom üzenetét és alkalmazza a saját adottságainak megfelelően!
  • Cat #9
    aha, akkor ez is kamu:
    http://www.microsoft.com/resources/sharedsource/default.mspx
  • SoDI---
    Rontod itt a hangulatot :)
  • SoDI---
    :-)
  • Tetsuo
    Ugyanúgy fizetni fogunk mindenért, mint eddig. ;)