2813
  • Esrohnoil
    Úr isten,... ezek a fullban is balkezesek?
    Más kérdés: Ez most tényleg 5 Gigát telepít a gépre?
  • Dant0r
    Sőt, a Maps könyvtárban ott figyel a 7 megás fargrove-i bmp.
  • Jumpy
    visszaolvasgattam a betrayal nagyon nagy játék volt a top3 ban benne marad nekem.
    Apropó ha azt mondom Realms of Arcania2:Star Trail
    beugrik valakinek,valami róla?
    :-)

Szintén a best!
  • Jumpy
    na nekem is gondom van..hun van az a varázsló akinek segiteni kéne?
    Mert elakadtam itt..a map engem is idegesit, meg pl az hogy bementem a fegyverkereskedőhöz, gondoltam eladom ami nem kell.VOlt 210 db lockpickem..megvette.
    Aztán újra
    és újra
    és újra
    kárikittyom édes tyúkom, mégis van még 210 db lockpickem
    :-)
    bár hajobban belegondolok
    :-(
  • hapi
    Nekem annyira nem hiányzik az Auto Map.
    Nekem inkább ez kéne:
    1.hibamentes questek, normálisan leírva
    2.italok nem működnek rendesen
    3.ne lehessen knight-á válni ha nincsen meg a megfelelő tudásod.
  • kHares
    nem bírom kihagyni: http://www.dungeonlordsgame.com/images/in/screenshots/scrn0002.jpg

áá, ti tényleg nem terveztetek bele térképet, nem, nem hazudtok bele az arcunkba
  • kHares
    no, végre kicseréltem a tápot, minden működik, de sajnos ez a progi is. Az mondjuk elég nevetséges, hogy a menü megreked 800x600-ban, d etudunk vele élni. Azzal a folyamatos vibrálással viszont ami a játékban volt már nem. Ugyan olvastam, hogy nem szereti az nvidia kártyákat, de most nincs kedvem átállítgatni meg downgradelni a drivert. De hogy a tutorialban ott van az m=map, ez igen vicces. És ahogy olvastam ez nem gothic, hogy meg kell benne venni. Bár a potenciálja megvan, mármint az rpg rész hogy fejlesztem meg tulajdonságok, skillek stb., de ezekkel a bugokkal számomra játszhatatlan. És itt arra gondolok hogy pl. erő nem adódik hozzá a sebzéshez amikor kéne, heraldry nem működik stb.
    Nagy kár, nagyon troika/atari szagú.
    Hétfőre-keddre igérik a patcht, remélem erre a keddre: http://www.worthplaying.com/article.php?sid=25260&mode%20=thread&order=0

Ha folyamatosan adják ki a patcheket akkor bocsánatot nyernek. de most ezt így félreteszem.
  • steweee
    megszegem a fogadalmam, de most tényleg utoljára írok.én nem mocskolódok mint egyesek, csak felteszek egy aprócska kis kérdést?
    jakuza:
    sztem az az ember aki 14 perc alatt lenyomta a főmuftit a morrowindben az valyon hány órát töltött korábban a játék felfedezésével? merthogy először is fejből ment neki hogy honnan hová lehet teleportálni, repüléskor mindig a megfelelő irányba haladt,a dungeonokban az elágazásokban magabiztosan a megfelelő úton ment, alkímában pedig jártas volt, bár az alkíma bug az alapja ennek az egésznek. egy sima kis scriptecskével kiküszöbölhető, mondjuk SEMMILYEN TULAJDONSÁG NEM MEHET SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT AKÁRMENNYI VARÁZSLATTAL VAGY VARÁZSTÁRGGYAL NÖVELVE 200 felé.pont. meg van oldva.így reális.a készítők kiadáskor még nem fedezték fel ezt a hibát és benne maradt, inkább a normális játékmenetre koncentráltak. vagyis egy jó játékot ezért a hibáért kár szarnak nyilvánítani.nekem sosem volt olyan karim ami jó kémikus lett volna, úgyhogy nem is fenyegetett a percek alatt istenné válás veszélye.
  • hapi
    Ha elvitted a levelet a templomba akkor leküldenek a katakombákba majd,1 mágushoz kell menned, aki épp bajban van.Onnan vissza a templomba majd 1 másik mágushoz, akitől belépést nyersz a a lordhoz. Ő engedélyezi a kapuk kinyitását de csak neked. Addig a városban kell nézelődni.
  • pzs
    Sziasztok
    Én nem akarom a játékót minősíteni , olyan amilyen. Ha valaki tolja akkor pls. a városi részhez /amikor kijöttél a színházból/ toljon már 1 kis helpet nekem .
    Nincs ötletem , van 3 db küldetésem , de 1-ül a szinházba tudok visszamenni, nem találom sehol sem a csajt ezért az örök nem nyitnak ki 2 vagy 3 városkaput.
    Thx előre is ha valaki tud help
  • [Jakuza]
    Ne is folytasd tudjuk, hogy szamodra a Joan of Arc Wars and Warriors is RPG volt.
    Amugy a LOL, nalad hany szot helyettesit a szokincsedben, mert eleg surun hasznalod.
    Bar gondolom legalabb a felt, ha 1,5 nap kellett ahhoz, hogy rajojj hogy lehet feljebbtolni a jatekban a felbontast. :P

" DonnieBrasco
    tegnap 12:26 | Privát | Galéria | Válasz | #130

Hát komolyan be***rok. Itt a full, és az ocsmány 800x600-at kell bámulnom! EKKORA bugot életemben nem láttam! :((((((("
  • DonnieBrasco
    LOL szerintem folytasd, még páran nem ismernek eléggé :))

DB
  • kHares
    ó, betrayal at krondor, köszönöm hogy eszembejutattad, mennyire jó volt. igaz akkor még alig tudtam angolul, szal a ládákat nem nagyon nyitogattam, de mennyire jó volt. Elő is veszem a Betrayal in Antarat, valamiért alig játszottam vele, már nem is emlékszem miért. Remélem nem láttad az új bard' tale demoját. Eléggé bugos és élvezhetetlen volt. Persze letöltöm ha megjelenik, de már valahogy a remény is alig él. És tényleg elfelejtettem megemlíteni a CRPG szót kedves wedge31, de gondoltam mindenki tudja aki itt van. A dreamcatcher forumán beigérték a javítást, de a demo után ui. megígérték, szal lehet ismét egy fan-patch lesz a megoldás.

A kedvenc idézetem: I heard there was an auto-map feature in Dungeon Lords but when playing it, I can’t seem to get it to work?
    No auto-map feature has been included in the game. Exploration of the game world was intended as provided and is part of the game play experience. However, based on user feedback an auto-mapping feature may be included for a future update.

Ekkorát azért ne hazudjunk kérem, leírták előtte 2 nappal hogy bizony, nem kell izgulni, bár a demoban nem volt de később adjuk ki hogy belekerülhessen.
    Jut eszembe letöltöttem a kiegészítőket a morrowindhez, végignyomom ezzel is míg ennek megjön az első patch
    akit érdekel: http://dreamcatcherinteractive.com/forums/showthread.php?t=21027
  • [Jakuza]
    Ugye most lyukat akarsz meselni a sajat hasadba.
    Azzal szeretned elhessegetni az idiotizmust valamirol (10 perces vegigjatszas), hogy felrebeszelsz.
    Teged megrontott a Morrowind ha eledtennek, gozolgo szarkupac formajaban, akkor te mar azert is dafke megenned. Mar azt is jo pontnak akarod feltuntetni benne, hogy 10 perc alatt vegiglehet jatszani.
    Ami mar elegge elfogultsagra vall.
    Es akarhogy is nemtetszik neked bizony ez a jatek erosen hajaz a Morrowindre, mert bizony a harcrendszere dettoegy az egyben ugyanaz, egerhakni az egesz.
  • steweee
    te tényleg szeretsz fórumozni, hogy ennyit írsz egy....(nos kissé más ember mint a többiek)-nek.hagyjuk őt békén a maga elképzeléseivel. sok undorító, unintelligens hozzászólásával már bizonyította hogy...(és megint nem írok csúnyákat)nem fórumképes, mostanában meg a fikázós hangnem helyett egy arra nem érdemes játékot dicsér, sztem direkt csak azért is hogy megmutassa, tud ő dicsérni is.ez a játék OBJEKTÍV tele van hibákkal, a nemzetközi eladások és a játékosok véleménye egyértelműen csalódást tükröz. lehet neked még így is tetszik, nekem is bejönne ha nem lenne tele ilyen alávaló hibákkal. és ez főleg azért furcsa mert a grafikai kidolgozásra nagy hangsúlyt fektettek, abban kivetnivaló sztem nincs.nekem a graf és a harc egy modern eye of the beholder-es hangulatot idézett elő.sajnos ez a játék NEM JÓ. lehet vele ennek ellenére játszani, lehet dícsérni is, csak nincs értelme.van még sok más játék,és a szabadidő véges.a jó ötletek ellenére is rossz.na most saját magam csapdájába estem, felesleges dolgokat írtam le a fórum szempontjából.nem is írok többet ide.talán majd a dungeon lords 2be
  • wedge31
    Legalább te tudod mi a különbség,bár én teljesen elfelejteném az rpg jelzöt egy pc game esetében.
  • DonnieBrasco
    Nem véletlenül írtam CRPG-t :)

DB
  • wedge31
    Itt az a gond,hogy sok emberke nincs tisztába a fogalmakkal.Igazi szerepjáték nem létezik pc-re még a Morowind,NWN,BD-től is röhögögörcsöt kap egy igazi szerepjátékos.Minden pc-re megjelent rpg/már a szó használata is rossz virtuális térben/lényege a menjünk és tápoljunk,egyikben jobban másikban kevésbé.Amúgy a menühibát leszámitva 4-óra játék után a game nálam bugmentes,lehet kártyafüggö a dolog.
  • DonnieBrasco
    No, ha te tényleg 35-40 éves vagy (??? elég nehéz elhinni), akkor lassan ideje rájönnöd, hogy nem a CÉL számít, hanem az ÚT - lefordítom hogy felfogd: a játékok lényege, hogy KÖZBEN érezd magad jól, és nem pedig az, hogy mindenáron a végére érj (egyébként ez az ÉLETre is igaz ugyebár). Ezen egy picit gondolkodj el... ha OTT a lehetőség, hogy 10 perc alatt letudj valamit, amit jó dolog csinálni, de az a lehetőség is adott, hogy sok száz órán át jól érezd magad vele, melyiket választod?

Mindezt csak azért írom le, mert úgy tűnik, te az alapján ítélsz, hogy milyen gyorsan lehet végigérni egy játékon.... vagy ha mégsem ez a döntésed alapja, akkor miért is hozakodsz ezzel a 10 perces végigjátszással??

DB
  • DonnieBrasco
    Na, ez szép volt :) komolyan, no irónia! Mintha én írtam volna...
    Szóval anno Bard's Tale 3, Wizardry7, Betrayal at Krondor... mindben ott volt a SZABADSÁG, a sztori, a változatosság, és szépen megfértek ezek a tápolással.
    A Morrowindben pedig még tápolás sincs - azaz, ha nagyon akarsz tápolhatsz, de nem vagy rákényszerítve - ellenben az XP alapú játékokkal, ahol nem is juthatsz tovább, ha nem vagy elég táp. Sajnos pont ez utóbbi, illetve a szabadság teljes hiánya miatt nem volt igazán jó játék az NWN sem :( meg hát az eredetiség se lett volna rossz!
    A Dungeon Lordsban sajnos pont csak azok vannak meg, ami lerontotta az NWN-t is: totál lineritás, állandó csatázás, sablonosság. (berontok, leütöm, meghal, XP, tárgyak, berontok, leütem, meghal stb...) annak idején a Bard's Tale-ekben, Wizardrykban ez elment, de a Morrowind jól megmutatta, hogy ma már egy RPG-hez is forradalmi ötletek kellenek ahhoz, hogy MÉG jó tudjon lenni (azaz ÚJ) tudjon lenni egy CRPG. Persze ehhez ma már kell egy igazán jó sztori és/vagy univerzium, és hát szép grafika, igényes zene, és kidolgozott, befejezett játék. Na ez egyik sincs meg a DL-ben: ezért hányunk tőle oly sokan, kik fenti játékokat szerettük (akár NWN, akár Morrowind). Még a Diablo2-nél is rosszabb, mert bár az már tényleg nem RPG, hanem hack'n'slash XP-vadászat, de ott legalább volt hangulat és kidolgozottság....

DB
  • kHares
    Azért csak jó hogy megjelent ez a dungeon lords, mindenki előveszi a régi rpg-s élményeit ill. a régi flémeket, ez rpg ez nem az stb. Emlékszem régen hogy köpködöttek a nagy rpg fanok a diablo-ra, milyen szar csak ütni semmi történet bezzeg a baldur's gate na az király. Hát, ma már örülnék a legegyszerűbb rpg-nek is, de sajnos nincs kereslet, ez van. Ha nem lehet eladni nyílván nem csinálnak.
    Ja sajna ezt még nem tudtam kipróbálni mert hétvégén meghalódótt a tápom, de majd este cserélek. A bugos programokra visszatérve emlékszik valaki a pool of radiancere? na az mennyire szar volt, nem választhattál featet meg stb., de bizony én az a mazohista voltam aki végignyomta. Vagy ott van a sokkal jobb sorsra érdemes temple of elemental evil. Ha valamit korán adtak ki akkor ez iskolapéldája. És tök mindegy miért, persze, a kiadó a hibás de csak tudták mennyi idejük van rá. A szerencsétlen rajongók adtak ki hozzá patcheket. Mondjuk ez azt mutatja csak szeretik az rpg-ket, de ha a kiado nem lát benne fantáziát akkor ennyi. Az atari nevet itt jegyeztem meg örökre.
    Milyen jó is ez a nosztalgiaroham :) hirtelen öregnek érzem magam. És most bevallom szégyenkezve, nekem a NWN sosem tetszett igazán pedig akartam szeretni. 3 edition d&d meg minden, de nem az igazi. A Morrowind tetszett, viszont amit még most is előveszek az bizony a wizardry 8, a demise, a devil whiskey. Vajon miért a tápolós "rpg" vált a kedvencemmé. Régen rá se néztem volna másra egy baldur's gate vagy Planescape Torment mellett, és bár még mindig azt mondom a P:T a legjobb rpg, de talán az instant xp halmozás az azonnali örömszerzésével engem is megrontott. Én mindkét fajtának tudnék örülni. De ez a korszak hamarosan lezárul. És nem, ez a konzolos kotor a maga fénykardsuhogtatásával sem fogott meg, majd elsírtam magam amikor ezt a lineáris akármit a "legnagyobb" és egyéb jelzőkkel látták el a forumozók. A fiatalok már sosem ismernek meg igazi rpg-t. De remélem borúlátásomat megcáfolják a kijövő játékok :)
  • DonnieBrasco
    A Morrowind annyiban hasonlít erre az izére, hogy vannak benne dungeon-ok és szörnyek, meg tárgyak... csak épp szebbek és jobbak :)

DB
  • Mayday
    Miert, a Morrowind hasonlit erre?
    En meg ugyan nem jatszottam vele, de allitolag a Morrowind egy nagyon jo szerepjatek!
  • [Jakuza]
    Megint kozbe kell szoljak, az NWN-t es a Morrowindet ne vegyuk mar egy kalap ala.
    Az NWN abszolut nem hasonlit erre a jatekra a Morrowind-al ellentetben.
  • Mayday
    "és van alternatívája ennek a műfajnak nwn, morro"
    Most akkor ez a jatek egy RPG-nek indult, mint a fentiek, vagy egy ilyen gagyi verekedos valaminek, mint a diablo, meg a dungeon siege?
    Mert nem ugyanaz a ket mufaj, de a velemenyek ketfelek.
  • steweee
    nos, engem sem a továbbjutás megkeresése akadályozott meg a további játékban, hanem az összbenyomás.nálam süllyesztő a játék, bár még isoból nem töröltem, hátha jön hozzá nemsokára peccs ami az irányítás+hang egyéb gondokat javítja, akkor még jó is lehet. jelen állapotában azonban nem játékélményt hanem bosszúságot okoz.legalábbis nekem.és van alternatívája ennek a műfajnak nwn, morro
  • Dant0r
    Majd akkor fogtok nézni amikor gyün a war troll, van olyan 500 hpja te meg 2-4-eket sebzel. na AZ fog sokáig tartani:)
  • [Jakuza]
    Hat nem volt rovid muvelet, de nem volt veszesen durva.
    Kb 2 perc volt a mutatvany.
    Ja es nem toroltem le a jatekot, mert nem voltam olyan lama noob, mint steweee aki nem talalta meg a kulcsat a hidnak, ami kb nehany lepesre volt a hidtol a jobb oldali ajto mogotti pinceben.
  • G_ArchAngel #201
    én úgy a 3-dik szekérderéknyi nyílvesszőnél meguntam, pedig elf-fel vagyok, már az elején 2. szintű íjásszattal...
  • [Jakuza]
    Csak nem a Morrowind topicrol van szo, bugyibuci ?
    Foglalkozzal annak a jateknak a 10 perces vegigjatszasaval, ne velem oreg.
    Menj oda fikazodni.
  • [Jakuza]
    Szetdobaltam dobokessel. :P
    Az ajtobol kifutva dobas, majd ismet fedezekbe be az ajto moge.
  • Thanatos
    lehet de engem rpgkben 8vagy hasonlokban) sohase a grafika érdekelt... :)
  • G_ArchAngel #197
    találsz egy kulcsot a hídtól jobboldali járatokban, és azzal lehet aktiválni a hídat, bár az ott lévő ostromgépes állatot még az íjásszommal sem tudtam kiiktatni...
  • Jhon Balu
    nagyon-nagyon köszi a segitséget
  • steweee
    a várkapunál nem enged be az őr, de balra ha elmész amerről támadnak a manók találsz egy titkos bejáratot ami a csatornarendszeren keresztül bevisz a várba. ott egy hosszabb bolyongás és felderítés után eljutsz egy leszakadt hídhoz amin én már nem jutottam tovább mert sikertelen keresgélés után letörölten a picsába. a grafika még jó is lenne, a zene pontosabban a sound effects csak akkor hallható ha nagyon felhangosítod a volume controlban meg a játékban is, viszont akkor vigyázni kell hogy amíg nem a jákban vagy a menüben megsüketülsz a zenétől.az irányítástól köptem,a játékmenettől meg hánytam.nekem ennyi elég is volt, pedig mennyire vártam,azt hittem méltó utódja lesz az nwn-nek. itt is látszik hogy nem az új játék a jó játék, hanem ami tisztességesen meg van csinálva, mert már évekkel ezelőtt is tudtak fantasztikus grafikát csinálni, de nem attól lesz jó egy játék.ez semmiképpen nem az, talán ha NAGYON átdolgoznák a hibákat, de akkor meg minek jelentették meg ilyen állapotban.nem hiszem hogy foglalkozni akarnak már ezzel
    ami jakuzát illeti, megkérek mindenkit hogy ne reagáljon a hozzászólásaira, engem csak az általános jómodor tart vissza attól, hogy ne írjak neki szépeket,hajtogassa csak minden topicban a hülyeségét,ha nem válaszoltok rá, annál kevesebb felesleges hozzászólás foglalja a helyet
  • Jhon Balu
  • Mayday
    Hat, ha a Balazs pali van ott, akkor meg kell olni.
  • Jhon Balu
    sziasztok!
    én tegnap kezdtem el a gamét,mitmondjak egy próbát megér,segithetnétek hogyan jutok be a várba vagy eggyátalán mit kell csinálni,leöltem már patkányokat,gonosz manókat,feketeruhás egyéneket is de hova tovább?
    a tábortűznél van egy pali azt velemkell csalni vagycsak ott áll egymagába?
    a segitséget előre is köszönöm.
  • Mayday
    Azt hittem betoltes kozben (ceges net eleg lassu), hogy vegig csak feketeseg lesz! :)
  • [Jakuza]
    Na de nem is igy nez ki. :P