2813
  • hapi
    Nem biza!
  • sylic
    Most szereztem nemrég egy saphire heavy swordot nagyon faja. Lvl 7 magic ice (fagyaszt)+ eddig legmagasabb fizikai sebzésű fegyver. Mostmár nem bánom a magic weaponos pontokat :)
  • lwb
    ne is mondd ... most kezdhetem előről.
  • BigiBoy
    hapi ha KNIGHT vagyok szamuráj nem is lehetek?
  • Esrohnoil
    Hát... ez se lett letesztelve kiadás előtt az is biztos.
  • sylic
    Sejtettem, elbasztam a paladinra sajnos, anno azt hittem az ennek a vonala :). De olvastam máshol hogy lord is megkapja a medium dual weapont, de máshol meg nem így írták. Neked volt lord?
  • sylic
    Én most /pillanat a magic light weapont tesztelem level 9-es 39E ér a boltban 5-ös barage mellett. (Shadow Ruinsban kaptam) Az inteligencét felnyomtam 90-re ez a legmagasabb. De nagyon sok xp-t elvett. Itt az a lényeg hogy fel kell nyomni a magic wepon skillt, mert akkor jönnek elö a + tulajdonságai a fegyvernek (amelyiknek van nekem lvl 10.). Nekem egy heavy sword volt eddig nagyon sokáig 5-19 sebzéssel. Nem láttam a nehéz páncél és parry között nagyon összefüggést, én nagyon rég óta nehéz páncélban tolom. De megéri mert vannak jó heavy-s cuccok. Nem alap hanem egyedi "neves" tárgyak. Pl. van egy jó páncélom, igaz kevesebb az armorja de mást add bőven, meg egy sisakom, ami eddig a legeslegjobb és 35% gáz, tűz védelem, én nagyon észrevettem ennek a hatását.

Én igazából level 10 es light/medium/heavy weapon-nál nem nagyon veszem észre hogy javulna a helyzet, csak a penality elkerülése végett emelem ha kell. Valakinek ezzel kapcsolatban észrevétel?
  • hapi
    Tuti hogy nem!
  • Robin Hood
    Fegyvernek mit érdemes használni (már amennyiben mágussal jáccom)? Fórumon olvastam hogy light weaponban vannak a legjobbak, de azok még a demós tapasztalatok voltak, végleges gaméban nemtom változik-e a helyzet.

Nehézpáncélra érdemes rányomulni, vagy inkább parry (úgytom jelentősen csökkenti)? Pajzs kell vagy sem ha parryra gyurmázom?
  • sylic
    Nem Lord davenmor lakjában kéne felmenned a csajhoz?
  • M.A.D.
    :)Részvétem. Én még az elején tartok a game-nek...mégegyszer bocsánat, ha valakit megsértettem....mivel még jégkorong idény van. Nem semmi vébé-hétvégével.:)
  • sylic
    Hapi, szted a fighter,adepth,knight, paladin után feltom venni a deathlordot? Ha igen mikor? Kéne az a dual welding :))
  • sylic
    A varázslat erőségét, tartósságát tudtommal az arcan magic növeli. Nekem celestial oldalon van challenge skill ami a mana töltést gyorsítja. Én is nemrég fedeztem fel a magic weaponryt sztem arra érdemes tenned. A könyvek töltődnek, és növekedik a varázslatok száma is. (Minnél több könyved van + a scribe-al növelheted) Ha fegyverrel is hadonászol akkor jó a parry+magas speed, pl. magic weapons, de pl. a 100% magic resistances pajzs nekem nagyon bejött, igaz nemrég kezdtem használni, eddig no pajzs volt. Én a lockpicket 4 re tettem, eddig nem volt többre szükség lehet anyira se. A disarm 7 vagy 8 pontosan most nem ugrik be. 9 szintű ládát már necces kinyitni de ilyenkor jön jól a lassitás, az alacsonyabb ládák meg egyszerűek (néha + tool kit-el), iszonyat lassúak. Amugy dob faja cuccott a láda. Sztem életképes közelharc nélkül is, de nem jön rosszúl egy olyan klass ahol pl. megtanulod a heavy cuccokat, jó armor stb.. A magic weaponok is jók.
  • lwb
    ehh... ahogy nézem game ending bugot fogtam ( thread )
  • lwb
    heh. régen voltam én tizenéves ...

a patchekbe meg kár bízni. lásd bloodlines. két patch között megszűnik a cég.
  • M.A.D.
    Csúnya leszek! Megérdemlitek! :)
  • M.A.D.
    Patch majd! Hiába szólok nektek. És én vagyok még a hülye, hogy szólok. :)))

Mondjuk...tizenévesen én is siettem...
  • lwb
    hát ezt nem hiszem el... az a kurva elf beragadt a varázslótorony ajtajába és így nem tudok felmenni az elf varázslóhoz.

egy hét munkája mehet a levesbe ...

(estleg nem tud vki noclipping /falátjáró/ csítet?)
  • Robin Hood
    A heavy weaponok úgytom mind kétkezesek.
  • hapi
    Egyenlőre kétkezes mert a legjobb kardomat tartom ugyanúgy a bal kezembe, és a legjobb pajzsom is használom csak + még ott van a jobb kezembe a legjobb light kardom. És állítólag a jobb kézbe még medium fegyver is mehet...
  • Robin Hood
    Jelen állás szerint mi a jobb: 1 db kétkezes karddal / más heavy weaponnal nyomulni (állítólag csak az stunol, persze nemtom ez mennyire ér vmit is), vagy 2 db egykezessel, ala Drizzt style?
  • Robin Hood
    Ezt most olvastam a hivatalos dungeon lords forumon:

I just hit level 37...been hanging in the Black swamp maze with random and difficulty set to high, lots of trolls, borloths and giant serpents makes for some fast exp.

This is really just an experiment though, and the results are disappointing.
    I have all stats 75+, all weapons at 15 (save archery, its 11) all armor at 15 and magic schools at 10 (arcane at 15)

I am doing the same damage with my blade of death and necrotic battle bow that I was doing 10 levels ago, I'm taking the same damage I was 10 levels ago, and my spells do minimally more damage than they did 10 levels ago.

My Athletics skill is at 10..I see no difference from 5

And the 2 special abilities I have from my classes, Scribe at 10 and Crushing Blow also at 10 (note: it is almost 5 milllion exp for Scribe 11 with a 91 Intellect) are near worthless. It takes waaaaaay to long to re-scribe the arcane spells, to the point where they are unusable against monsters with a ton of hp. I can throw 20 fireballs, 20 magic missiles and 20 iceballs at a troll giant and still not kill it. And after the fight, it will take at least an hour real time (probably more) to re-scribe those spells WITH the Scribe skill at 10.

As for Crushing blow, I have seen it work on one monster, the Borloth.

Character progression is one of the main reasons I and alot of others enjoy RPGs..and this is not the way for it to work.

Eléggé lehangoló. Akkor úgy kérdem: ha már úgyse ér szart se a mágia. érdemes-e egyáltalán erőltetni, vagy inkább azokat a pontokat is beleölni a harcos skillekbe?
  • hapi
    Szerintem nem tudsz csal varázslóval nyomulni mindenképp kell neki egy kis fegyver használat. A legdurvább felállás ha erre gondolsz akkor az : Fighter-samurai-samurai3.szint vonal megspékelve egy kis mage- battlemage-el arcane warázslatokkal mert az pusztító nagyon. de ez csak az én véleményem.
    Eleinte egy fajta dologra gyúrni, beszerzni a classokat, felnyomni az inteligence-t és aztán venni a skilleket olcsóér..
    Később már belelehet kontárkodni más varázslatokba is mert így marad XP bőven.
  • j0nNyKa
    Beszeltem veluk, ugyanazok az opciok mint mikor bejutottam a varosba. Kocsmaroscsajjal is beszeltem, utana ujra a palotaban a kiralyi parral, de semmi.. Az orok ugyanugy nem eresztenek ki.
  • hapi
    Szerintem csak beszélned kell az őrökkel és megmutatni a levelet.
  • j0nNyKa
    Ize 1. varosbol kijutas nalam is gazos. Mar beszltem a lorddal, odaadtam neki a levelet, + beszeltem a felesegevel, mind2en arra kertek, hogy keressem meg a lanyukat. De az orok tovabbra sem engednek ki a varosbol. A templomban a csajhoz mar nem tudok bemenni, a pap nem mond semmi ujat, illetve a magus sem. Peccs megoldja ? (vagy bug ez egyaltalan?)
  • Robin Hood
    Sajnos nincs annyi időm hogy minden kombinációt végigjátszak, azt meg utálom ha menet közben jövök rá hogy nem ezt akartam. Ezért szeretnék előre tájékozódni mi hogy van, aztán kitalálni milyenre akarom építeni a karakteremet, majd kijátszani.
  • hapi
    Szerintem inkább próbáld ki magad mert "kinek a pap kinek a papné"!
  • Kurty
    Bocs, de most nincs időm visszaolvasni úgyhogy meg szeretném kérdezni hogy amikor bejutok Fargroveba akkor kaptam két küldetést de már nem tudok tovább menni, mit kell csinálni merre kell menni???
  • Robin Hood
    Átolvastam az oldalt, de van még pár kérdésem amit ott nem tisztáznak:

- Mágusnak (arcane) érdemes belekontárkodni a celestial oldalba, vagy felesleges pontkidobás, úgyis gyenge lesz benne?
    - Mivel a könyvek nem töltődnek újra (állítólag töltődnek csak rohadt lassan), érdemes-e kizáólag spellekre alapozni egy mágust, vagy mindenképp kell neki fegyveres harc, mert pikpak kifogy a spellekből?
    - A mágus alapból csak arcane-ra kap bónuszt, sorcerernek előléptetve jön be mellé a nether bónusz is. Érdemes már máguskémt is pakolni netherre, vagy addig csak arcane, aztán majd sorciként kezdjek netherre is költeni?
    - Parry a jobb vagy a pajzsos blokkolás? Vagy ezek egymás mellett is elvannak, nem rontja a pajzs a parryt?
    - Mint mágus, érdemes-e disarm, inspect meg lockpickra pontokat költeni, vagy: 1. van ládanyitogató spell mint D&D-ben a Knock, 2. felesleges mert ládákban elég gagyi cuccokat lehet csak találni, az igazán jó cuccokat úgyse lehet ládából megszerezni?
    - Heavy pole fegyverek kozt van felsorolva a heavy staff. Ez kell mágusnak, vagy a light weapon kategóriás light staff?
    - Milyen tulajdonságokat fejlesszek egy mágusnak az int-en (meg nyilván az életerőn) kívül? Kell neki dex, vagy ilyesmi?
    - A varázslatok erőssége úgy tudom abból adódik hogy ugyanazt a típusú könyvet hányszor teanultad meg (mint a Diablo 1-ben). Mennyi egy varázslatnál a max szint ahányszor könyvvel lehet növelni?
    - Lejjebb írtátok hogy egy karakternek 2 fő "osztályt" lehet felvenni, egyikből 3., másikból max 2. szintre fejleszteni. Mágus mellé mi a jobb? Valami harcos dexxel, athleticsel, mindenféle fegyveres kombókkal, vagy egy celestialos pap, ami nem ugrál semerre, viszont szintén egy varázsló jellegű osztály?
    - A játék végigvitele után kezdhetek új játékot a karakteremmel mint a Diabloban, vagy egy karakter csak egy játékra szól?
  • sylic
    Pl. a Scribe skill level 10-en 90-es int mellett 5M xp-be kerül..
    Sztem érdemes, én is ugy akartam csak én rossz oldalt választottam...uszott a battlemage-m :( De ami most van az is bejön, azt hittem anno e mellé lehet, de nem..
  • sylic
    Devil's Marsh-ban van.
    Mi király volt ez a Shadow Ruins!.
    Valaki kérdezte lentebb az inteligence mire jó, azt ha növeled kevesebb xp-be kerülnek a fejlesztések.

• sylic
    Ajánlani tudom: (Leírások, mapok)
    http://www.theborggaming.planet-multiplayer.de/dungeonlords_tips.php
  • wedge31
    Megtalálta már valaki a rianne nevü mágust?/mágus céhhez való belépéshez/
  • sylic
    Hapi, megvan a 3. jel nem volt semmi rész :) De a 4.-et nem vágom merre. Sejtésem az van..de lehet teljesen rossz.
  • Robin Hood
    Látom azért van aki mágussal nyomja, ezért felteszem újra a kérdést hátha vki válaszol rá:

- Mágussal mire érdemes gyurmázni? D&D-ben az int-et kell neki tápolni mert jobban castol, de itt úgy látom csak a tanulási költségeket csökkenti (érdemes egyáltalán erre értékes pontot pazarolni?). Akkor meg mit fejlesszek neki, mitől lesz jobb mágus?
    - Csak varázslással életképes-e egy mágus, vagy kell neki a fegyveres harc is? Ha igen, melyik fajtára érdemes gyúrni (rövidkard, hosszúbot, stb.)?
    - A speed tulajdonság a varázslás sebességét is növeli vagy csak a fegyveres harcét?
    - Érdemes-e felvenni több féle osztályt (pl. mágus mellé harcos), vagy inkább csak tiszta mágusra hajtani?
  • Robin Hood
    Kimaradt a játékból, de az opciót meg nem szedték ki. Gány munka.
  • Cassius Clay
    Hányszor lehet ujra éledni a game-ben?
    Az elején miért nem tudok kinézetet változtatni???
  • Cassius Clay
    Hányszor lehet ujra éledni a game-ben?
    Az elején miért nem tudok kinézetet változtatni???
  • Robin Hood
    Najó, persze, de az másfajta hent. :)