2813
  • Charmed
    Valaki megmondaná, hogy milyen negy szörnyet kell megölni a kürthöz? Már legyőztem egy fej nélkülit, és egy repülő szellemet, de a jelszót továbbra sem tudom.

Köszi.
  • bigapó
    Hi!

Haladok-haladok a végkifejlet felé. már megvan 4 Relic of Power:))
    Eddig legjobban a Shadow Ruins tetszett. nem egy egyszerű dungeon, de megéri szenvedni vele (a walkthrough nélkül nehezebb lenne:))
    Most a Tomb of Souls-ot írtom. Szó szerint:) olyan "vérfürdőt" lehet rendezni, hogy az nem igaz. ez is tetszik benne. Kedvenc varázslataim a Poison Cloud, a Solar Ray és a Lightning. A szintem jelenleg 21-es. Volt itt (ToS) egy szörny, majdnem úgy nézett ki, mint a Diablo. na, azt nem volt egyszerű kinyírni (bár lehetett volna sokkal nehezebb is, mert sokszor csak állt és nem csinált semmit), adott is vagy 1,5 milla pontot mikor kinyiffant:))

Úgy hallottam/olvastam, hogy lesz 1.4-es patch. de mikor? van infótok erről? mert elkelne. ha sok bug-ot kijavítanának, akkor kezdenék egy újat, mint Mage. vannak azért ütősebb varázslatok is. gondolom legalábbis azért nem tudok többet venni/szerezni, mert éppenséggel nem ez a kasztom irányvonala (Fighter/Adept/Paladin/Deathlord)
  • bigapó
    eddig nekem sem volt gondom:) csak az elején, amikor még 1-2-es volt és jöttek a 4-5-ös ládák, na akkor kellett koncentrálni meg gyorsnak lenni:))
    engem is zavar, hogy "túl lassú". ha a végén van az adott jel, akkor otthagyom a ládát és visszamegyek, mert ekkor már más a sorrend.
    a hétvégén nem értem rá, de holnap folytatoma játékot. most már érdekel, hogy mi lesz a vége (le ne lőjjétek:))
  • Methylisocloro
    már nem emlékszem pontosan :(
    ugy rémlik hogy a 8-as láda 65% körül volt 8-as skill-lel, de ez nekem bőven elég volt a kinyitáshoz, a 9-es láda meg 40%, ahhoz mindig használtam egy level1 picklock-ot ugy lett kb 65%
    az se jó ha tul magas a skill mert akkor rengeteget kell várni :)
  • Esrohnoil
    Nekem 8? :)
  • vizmagus
    Az értéke 8!
  • bigapó
    a láda-nyitás skill, mondjuk 8-as szintű. ez mit jelent? 8-as láda kinyitására 99% az esély? értitek hogy kérdem:)
  • Methylisocloro
    Lesz majd bőven 8-as láda. inkább a 9-es ritka.
    Én is lusta vagyok visszatöltögetni egyébként.
  • bigapó
    na, akkor már alakulok:) a strength-re csak 50-ig gyúrtam, gondoltam akkora fegyver már nincs amihez ez nem elég:) a többi 60-65 körül mozog:))
    nem pazarlom Adv. pontjaimat, csak azt fejlesztem ami szükséges. így már ott tartok, hogy a legtöbb skill következő szintjéhez 100-150-200 ezer pont kell! :)) és még hol a vége...
    a ládákból eddig nagyon ritkán jött ki használható cucc, asszem talán a medium-baltám és egy-két gyűrű, meg varázslat, amit így szereztem. most a naga guard-októl szereztem egy frankó light kardot vagy tőrt vagymit.
    olvastam, hogy 8-as szintű ládáktól érdemes visszatöltögetni, de ezzel nem szoktam cicizni. másrészt olyan sok 8-as ládával még nem is találkoztam.
  • xavier
    Ha a képességeidet 70 vagy afölé viszed az már elég komoly.
    A képességeket is nem árt 10 vagy afölé vinni, de nem árt ha előre eltervezed mit fogsz használni.Mert annyi xp-t nem kapsz hogy mindent tökélyre fejlessz.
    Szal ha varázsolni fogsz leginkább akkor azokat fejlessz, ha meg kaszabolsz akkor azokat,de szelektálva hogy böhöm nagy baltákat vagy csak sima kardokkal fogsz aprítani.Ja, meg a disarm trap is lényeges, mert a ládákban sok olyan tárgy van amit sehol nem fogsz kapni.Nekem az összes felszerelésem ilyenből van.
    Az akrobatik is hasznos szerintem, legalább is én sokat ugráltam.
  • bigapó
    a fegyver skill nem számít bele az ütésbe? pedig logikus lenne, hiszen minél "jobban" tudod használni az adott fegyvert, akkor annál nagyobb sebzést vihetnél be. igaz, akkor már minél jobb vagy, annál valószínűbb, hogy találsz is:)) na mindegy:))
    szóval a strength az ami jobban beleszámít. oks, kösz.
    apropó, nem tudnátok benyomni egy-két karakterlap screenshot-ot? csak, hogy kinek milyen van:)
  • Methylisocloro
    Strength-et kell növelni mert az +Damage-t ad. Ez látszik is a karakterlapon.
    Dexterity a strike-t növeli, annál valószinübb hogy talál az ütés.
    Szerintem a fegyver skillt 5-ig kell növelni hogy minden combo meg legyen, aztán csak akkor kell növelni ha egy fegyvernél követelmény.
  • bigapó
    A boltok kínálatával nekem is akad bőven gondom. szinte alig van használható cucc. anno a might and magic 7-el játszottam, ami hasonló stílusra. na, ott nem volt ezzel gond, sőt. nekem a méregfelhő a kedvencem, igaz nem egy erős varázslat, de feltartóztatja az ellent egy darabig.
    Tegnap szétszedtem a Naga-templomot:) nem mondom, hogy egyszerű volt, de nehezebbre számítottam. a végén pedig a királynő elintézése, miután benyomtam egy pár speckót (bloodlust, blade of baal, power), és persze rajtam volt a gázmaszk is, mondhatni ujjgyakorlatnak tűnt:))

A medium dual-weapons azt jelenti, hogy mindkét kezembe medium fegyvert forgathatok? mert most ugye az egyikbe medium a másikba light van.

a csatákban bevitt sebzést mi adja össze? mit kell minél magasabbra fejlesztenem?
  • xavier
    Van az a sárga lötty olyan mint az egészség ital, elég sűrűn elejtik, érdemes bespejzolni belőle.
    Sajna tényleg olyan mint egy nagy béta verzió, egy fél évet még dolgozhattak volna rajta.Én a neverwinternight-ot kerestem benne....
    24 es szinten fejeztem be másodszorra egy deathlord-battlemage csajjal.
    Winter no-dachi meg goldenwakizasi-t szoktam használni, ami minden akadájt átvág, meg ice és fire novával ritkítok.
    Van egy csomó varázslat aminek színét sem láttam, vajon mért?
    A boltokban sem lehet venni, pedig elég brutálok.Rune magicból meg szinte semmi sincs, legalább is én csak néhánnyal találkozam, amikközül egyiksem egy nagy szám...
  • bigapó
    kösz a tippet, majd utánnanézek:)
  • Methylisocloro
    Celestial varázslat cure poison van, mint paladin megveheted. Arra nem emlékszem hogy Arindale-ban vagy Fargrove-ban kapható.
    Én mint fighter/mage tipus legutobb nem tudtam venni sehol pedig Level 8 volt a celestial skillem
  • bigapó
    Hi!

Sajna múlt szoliban nem volt net, ezért nem tudtam írkálni:(

Skuldoon-ba járok éppen, már megvan a Paladin és a Marauder class is. valszeg Deathlord leszek, mert nekem nagyon bejön a dual weapon:)) katartikus élmény mikor 15 farkast, ami meggondolatlanul megtámad az úton, kb. 10 másodperc alatt kinyiffantok:))) ezt az oldalát (a harcot) nagyon jól kidolgozták, szerintem. persze vannak gyermekbetegségei, de talán jön majd ki még egy patch.

az ellenméregre nincsen valami kotyvalék? vagy legalább dobálnák sűrűbben a löttyöt, mert ez elégéé zavar engem is, hogy mindig megmérgeznek.
    még az a szerencse, hogy a Nether-varázslatok között van Méregfelhő:)) legalább nem marad viszonzatlan a támadás:))
  • Methylisocloro
    sajnos, angol fórumokon azt mondják hogy ez nem müködik kivéve talán a rusted axe-t

Sikeresen befejeztem a game-t mint Level 23-as Hatamoto/Battlemage. Dual weapon skill-lel és Winter Axe-val majd Winter Katanával simán leirtottam mindenkit. Ha belefáradtam a kaszálásba akkor meg Nova Blast-okat nyomtam :)

Ennek a game-nek egy baja van: egész egyszerűen nem fejezték be a fejlesztést. Azért nekem az idén megjelent játékok közül ez tetszett a legjobban eddig :)
  • xavier
    A deathlordnál dual medium weapon képesség van.
    Az én értelmzésemben ez azt jelenti hogy a secondary weapon is medium lehet nem csak light.
    De egyszerűen nem tudok csak light fegyvert használni..
    Van tippetek miért van ez?
  • Methylisocloro
    De jó fej kapuőr :D
    Nálam meg elkolbászolt a kaputól, jó sokáig kellett keresni hogy engedjen már ki Skulldon-ból :)

Végre sikerült megölnöm Nausoleumot Shadow Ruins-ban. Nekem Shadow Ruins kivételesen nem tetszett, túl sok az ügyességi ugrálós feladat.
  • xavier
    Szerintem lehet.
    Viszont itt van egy újabb finomság:
    Mágus küldetésben van egy olyan rész hogy skuldooni varázslónak kell segíteni megölni egy másik varit.A forbidden lands nal én úgy vettem észre hogy a gép bekeményít és egyfojtába jön az ellen.Na most megszámoltam és a ellenség legyőzés után 10 másodpercen belül küldi az újjakat.Leginkább mérgespókokat, szerencsére vagy 50 ellenmérget vettem.500.000 xp szedtem össze azzal hogy csak rohangáltam egy kicsit.Viszont a gép nagyon utálhat mert egy sárkányt küldött rám.... Nem sok esélyem van ellene úgyhogy futkározással próbálom lerázni és visszajutni skuldoonba.Viszont a 10 másodpercenkénti ellenfél gyártás nemmaradt abba.A kapuőr meg nem enged be, mert hogy csatázzak kint..
    Szal ott toporgok a kapu előtt...
    Ilyenkor nem teccik a játék.
  • Methylisocloro
    Nagyszerű!
    Az elder trials fire spout-os résznél lehet már mentést visszatölteni csata közben?
  • xavier
    Ez velem is így volt.
    De az 1.3 as megoldotta ezt a problémát.
    Kinyitom a rácsokat amikor bemegyek és kész,nem is zárodnak le többet.
  • Methylisocloro
    Gamestopping-bug például Ulmban ahol 4 karral kell kinyitni egy ajtót, ott ha átmész a kinyitott ajtón és a tuloldalról bezárod véletlenül akkor onnan soha többet nem lehet kinyitni. Valakivel itt a forumon ez már előfordult.
    Van aki 1 mentést használ csak és ugye ha ráment ilyenkor akkor kampec.
    Én minden dungeon elején csinálok egy külön mentést aranytartaléknak :)
  • xavier
    Szerintem igazad van.Sima varázslóval én nem merném elkezdeni a játékot,mert elég sűrűn behalnék.Sok kis szemét goblin meg slejm jön és kész...
    Viszont egy kigyúrt mágus az viszont szép dolog.
    Az előzőt egy lord-battlemage karivan fejeztem be és asszem 20-21 es szinten.
    A vége nem is volt olyan nehéz,de a képességeim 70 körül voltak és a fegyverhasználatok is 10 fölött.
    A mostani számításaim szerint táposabb lesz mert tudom hol mit kell csinálni és már most 11 es pedig csak 2 napos. :)
    A marauder majd deathlordnál a duál weapon már medium lesz, azért választottam ezt.Szal elméletileg már nagyobb fegyver is lesz. :D
  • bigapó
    mit értesz game-stopping bug alatt?
    én is több mentést használok, de nem tízet, csak a felét. én is sima varázslóval kezdtem, de szerény véleményem szerint az elején, meg úgy általában nincs túl jól kidolgozva a mágia. persze ez csak az én meglátásom.
  • Methylisocloro
    mindig elégedetlen voltam a karaktereimmel
    például a sima varázsló nem volt jó ötlet, a lassú spell regenerálás miatt nem is varázsolt :(
    nagy bug-ba még nem akadtam, bár tudok néhány game-stopping bugról szóval érdemes mind a 10 save lehetőséget használni ;)
  • bigapó
    hö? hogy-hogy nem vitted végig? bug? vagy ennyire nehéz?
  • Methylisocloro
    végig egyszer sem :D
    de már negyedszer próbálkozok ;)
  • bigapó
    akkor ez nem az elején lesz úgy látom:))
    te hányszor játszottad már végig?
  • Methylisocloro
    Emmindor emliti Staroxiát - Staroxia tornya forbidden lands-ban van Skulldon és a naga templom között. Staroxia mondja hogy látogasd meg az eszement Grymlok-ot és elárul egy varázsszót amitől Grymlok-nak megjön az esze :) és el tudja mondani a moonbridge kódot Vale of Ruins-ba
    Grymlok tornya Lake Dire felett van északra
  • bigapó
    Te nagyon rendes vagy, hogy ennyit válaszolgatsz nekem:))
    Vale of ruins-ba mikor lehet menni? és hogyan? bocs, ha ilyen kérdésekkel zaklatlak, de türelmetlen fajta vagyok:))
  • Methylisocloro
    A lényeg hogy egy teleportot akkor tudsz használni mint célpontot ha már voltál ott előtte kivéve Vale of Ruins.
    és elég a shift
    két kardos szeletelős dual-weapon skillt a marauder és samurai kapja meg (én ezekről tudok)
    ilyenkor két kardot + pajzsot is tudsz használni :)
    a jobb kézbe nem lehet akármilyen fegyvert beletenni
    pl: wakizashit lehet de katanát nem, pedig mindkét fegyver light weapon
    én most fighter/samurai/hatamoto + mage/battlemage vagyok

• bigapó
    ez a két kardos szeletelős dolog engem is érdekel, mert speciel nem nagyon használom a pajzsot harc közben, bár most Ulm-ban rászoktam. itt összefutottam egy csávóval, aki valami iszonyat profi módon nyomta ezt a kétkardos harcot, elég szép sebzéseket okozva (annak ellenére, hogy AI volt csak :))
    szóval, hogy lehet ezt a képességet megszerezni? karakter-osztály kell hozzá? gondolom a Paladin nem ebben erős...
    ja, és az, hogy beaktivizálni mit jelent? oda kell mennem a teleporthoz és Shift, kész?
  • Methylisocloro
    Hányas szintü karakterrel fejezted be az előző játékot? Külföldi fórumokon 60+ szintű képeket látok, el nem tudom képzelni hogy lehet annyi.
  • xavier
    Újra kezdtem a játékot egy marauder(2kardos szeletelés )-mage karakter van idáig.
    Most szereztem meg a moonstone-t én is ,de a gép annyira szeret hogy egyből két
    moonbeast-et kaptam,de csak az egyikről esett le a kő.
    Egyébként szerintem nem kell mindjárt a játék elején megszerezni,mert útközben a szörnyekből sok xp-t lehet összeszedni.
    Elég 1,de ne felejtsd el beaktívizálni minden helyen ahol lehet használni.
  • bigapó
    na, arrafele jártam, de nem mentem be a szigetre, nem is tudtam, hogy van. elég egy moonstone?
  • Methylisocloro
    Moonstone: arindale-től északra vagy talendortól nyugatra, a lost lake tóban van egy nagy sziget ott kell moonbeast-eket leölni, azok dobnak moonstone-t
    Lehet a játék elejétől fogva használni, de egy moonbeast-et azért nem olyan könnyü leölni
  • bigapó
    az elder trial az mikor szellem-harcosok ellen kell nyomulni? lényegében ennek fejében adja Galadriel (vagyki) a küldetést ami valami elveszett ereklye visszaszerzése. azt megcsináltam. nem volt egyszerű, mikor végignyomtam és elolvastam az angolnyelvű végigjátszásom, akkor írta, hogy level 8 alatt ne is próbálkozzam:)) persze én éppen ezen a szinten álltam. egész szép XP-t lehet ott szerezni, meg nem csak a hentelésen van a lényeg, ezért tetszett.
    moonstone-t hol lehet ott szerezni? egyáltalán mikortól lehet használni, azokat a teleportos izéket?

na, én az elején fighter-t választottam, aztán egyszercsak megjelent fent a karakterlapon az adept, de még szürkén. aztán itt, arindale-ban elvállaltam a paladin-os küldit, mert ez a kedvenc kasztom. azt most nemtudom, hogy színes-e az adept, de a paladin az ugye szürke. akkor lehet választani kettőt, jó. köszi az infókat.
  • Methylisocloro
    elder trialt arindale-ba megcsináltad? mert csak akkor engednek be ulm-ba
    fargrove akkor zárodik le amikor elkezded az elder trials - beszélsz a fogadóban a csajjal vagy megszerzed a moonstone-t
    ha ulm-ot megcsináltad és emmindor tornyát is akkor ujra megnyilik fargrove
    a kocsmáros csajszi ugy is csak a kapunyitás után hajlandó info adni

2 db 2. szint és 1 db 3. szint lehet
    lehet fighter-knight és adept-paladin , csak azt kell majd eldönteni hogy paladin->crusader vagy knight->lord legyél