Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
Húhh láttátok a Ferihegy átépítésének a terveit, meg az új terminált???
Tök jó lesz, ha elkészül.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Azt kétlem😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kata
Te most kekeckedni jársz ide?

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Ugyanmár miért?

A halál csupán a kezdet...

Airbus A380
Lenne még egy kérdésem a Tomcat-el kapcsolatba. Az összes forgalomba lévõ amerikai hordozóról mûködtethetõ volt ?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Gondolom válaszol is. <#guluszem1><#vigyor5><#vigyor5><#vigyor5>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Kata
Kevés vagyok én ahhoz, mint dobostortában a ritmusérzék.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Úgy néz ki, hogy nem véletlenül mondták az öregek, hogy ebbe a szakmában mindenki kicsit meghibban. Rám ezek szerint hatványozottan igaz mert alapból sem vagyok százas 😊

Kereskedelmi pilótaság nem érdekel téged?

Kata
jajj 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
A repülõgépek nem tárgyak mert lelkük van! Én szoktam hozzájuk beszélni one-day check-ek elõtt, nem is kell sokszor kereket cserélnem 😛

Kata
Ekkora butaságot nem kéne, még viccbõl sem.
Fogadd el, hogy a Tomcat ideje lejárt, mint ahogy sok más repülõgépet is leváltottak modernebbre a történelem során. Más tárgyakkal is így van ez.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Toldozni-foltozni minden xart lehet, csak a kérdés az, hogy megéri-e. Nameg az üzemeltetése sem utolsó...

Talán azért, mert túlesett egy nagyjavításon! 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Airbus A380
Feletted is eljár majd az idõ mégse von ki senki a forgalomból.<#hehe>

Reaper
Plusz az általad leírt dolgokon kívül a végén már olyan korlátozásokkal voltak kénytelenek repülni, hogy max 6G, hangsebesség fölé nem lehetett menni és tsai. Továbbá amire a gépet tervezték mára már okafogyottá vált. A Phoenix rakétákat (ami a lényege volt ennek a gépnek) már egy ideje kivonták. Ugye átalakították a gépeket "Bombcat"-ekké, de valljuk be õszintén ez már csak egy pofon volt ama "fekáliának"... Sajnos akármennyire is szép és kedvelt repülõ volt (már akinek, mert a fürgébb gépekhez szokott pilóták az elején baromira utálták a lomhasága miatt. Késõbb ez változott az újabb változatoknál), eljárt felette az idõ.

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

[NST]Cifu
Mondhatni visszatérõ vendég az F-14-es ügye... 😊

Summázva az eddigieket:

1.: Egy öreg konstrukció, az 1960-as évek végi, 70-es évek eleji technikai színvonal, bonyolult, ami miatt nehéz és drága üzemeltetni, karbantartani. Nem moduláris felépítésû, a tervezésénél nem hagytak helyet a késõbb beépítésre kerülhetõ fejlesztések számára.
2.: A gép már egyáltalán nem számít korszerûnek. A Variaszárny az 1960-as, 70-es években még népszerû volt, de mára teljesen eltünt a vadászgépek tervezõinek eszköztárából. A hajtómûvei egymástól való viszonylag nagy távolsága miatt az egyik hajtómû meghibásodás, leállása esetén a gép könnyen dugóhúzóba kerülhet, amelybõl szinte lehetettlen kihozni a gépet. A fedélzeti elektronikáját, radarját és fegyverzetét gyakorlatilag teljesen le kellett volna cserélni, hogy a modern vadászgépekkel versenyképes legyen.
3.: A gépek sárkányszerkezete korosodott, még egy felújítás után is csak legfeljebb mintegy 10 további évet bírtak volna ki a hordozófedélzeti üzemeltetésnél, és ekkor sincs garancia arra, hogy nem jelentkezik valami elõre nem látható szerkezeti gyengeség, ami a teljes állományt kiütheti a szolgálatból.
4.: Az amerikai haditengerészet vezetõinél a Tomcat ideje már lejárt, õk inkább az F/A-18E/F típust preferálták.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Airbus A380
Hali lenne 1 kérdésem .

Az F-14 Tomcat még korszerûnek számít? Ill miért vonták ki? Úgy tudom még jópár év aktív szolgálat volt benne.<#rolleyes>

Aranysasba azt írták pusztán csak azért vonják ki mert bonyolult karban tartani semmi másért (tehát hogy elavult lenne vagy kifutotta volna az üzemidejét stb...)

Azt írják, hogy azonos lesz a program mindkét nap:link

A szombat vasárnap voltunk páran az EUROPAIRVENTURE! rendezvényen Kalocsán. Eléggé rendben volt, csupán a k meleg volt az, ami kicsit rontott a hangulaton, de ez nem a szervezõ hibája. A programok nagyon jók voltak. Vasárnap átjött egy MiG-29 Kecsóról....

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

😄😄😄

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Kata
Nem kell a marketing, láttuk a terméket. 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Jó gyerek kiskorú! Ismerem személyesen.

Jó, ha ismered, akkor ok. Ha a sok mendemonda után ítélsz, akkor viszont valóban prejudikálsz, az meg nem biztos, hogy jó.

Kata
Nos, valóban, úgyhogy beletörõdünk, ha magunkra hagysz minket. 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Azaz prejudikálsz😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Clidey
A neve elég.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Én csak rongy életem féltem, de nagyon... <#papakacsint>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Mond el kérlek, pusztán kíváncsi vagyok, hogy a 27D vagy 11A ülésbõl te mibõl mondod meg, hogy aki ott ül az 15 000 órát repült és cessna volt a jele már a óviban, vagy csak 1000 órát repült és papírrepülõt sem hajtogatott 30 éves koráig. Konkrétan az érdekel, hogy milyen szempontrendszer alapján pontozol?

Sziasztok!

Azért nem szabad ilyen kirekesztõnek lenned! Tudok ellenpéldát mondani.... 😊)) Azért jól kezelik a botot.😊

Meg sem érdemlitek, hogy jelenlétemmel emeltem a topik fényét... <#nevetes1>

Kata
Azt szokták mondani, hogy a helikopter nem tud repülni, csak olyan ronda, hogy taszítja magától a Föld. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Mé'? Mindkettõ zajos, meg van forgó alkatrésze. <#idiota>

Mert a helikopter mi, ütvefúró? 😉

[NST]Cifu
Áááááá... Konichiwááá... Azt hittem repülõgép pilótákról van szó. 😊

Hmm, miért is nem? Vagy a plató nem számít? Helópilóták egyébiránt...

Tikal
Akkor valoszinu hogy mindkét nap ugyanaz lesz a program? bár a két nap mindenképp jobb lenne 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[NST]Cifu
Téged miért zavar, te úgyse repülsz velük. <#buck>

Vagy amiatt aggódsz, hogy a fejedre pottyannak? <#pias>

Kata
Ne parázz, én nem megyek hozzátok.

[/cserf][/fülünyúl]

Senkiben... De ha a sofõr faszi legalább tudom mire számíthatok, nõknél meg... <#wilting>

<#awink>

Reaper
Hát nem bízol bennük?😊

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

OFF

Putyin & Reaper!

Arany drága bogárkáim! Megkérnélek Benneteket, hogy ne - ismétlem NE - beszéljetek rá nõket a pilótáskodásra, má itt is (erre mifelénk) feltûnt kettõ, kezdek félni...

DO YOU COPY?!

ON

Bucser
azaz elõrendelve olcsóbb mint mindig....

AUGUSZTUS 10 -ig felnõtt 3500 gyerek 1500

olvasna legalább mindkettõ rendesen....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Na megártott a hõség..
Azt akartam mondani, hogy elõtte nem sokkal lesz meg a konkrét program, addig ezt biztosra nem lehet mondani.

Általában megegyezik a két nap mûsora, valószínûleg idén is így lesz, de ezt biztosra csak a végén lehet mondani.

Ezeket a zöldségeket hol olvastad?!
Ugyanannyiba kerül a jegy mindkét napra és Patrouille de France mindkét nap lesz.

Boconadi
Talán a 2. napon lesz a Patrouille de France, és talán ezért is drágább a jegy a 2. napon. De ezt csak én gondolom így, mert mintha így lenne logikus...
Tikal
Repülõnapon a két nap között lesz valami lényeges kulonbség? vagy mindkét nap ugyanaz a musor lesz?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Fenrir
Most hogy megvette az orosz a Malévot elkezdte hozni ide a roncsait amit ingyen tákolunk össze persze 😊

Lent a hangárban elég sokféle harmadikfeles van: Air One, Futura, Sky Europe, Alitalia, Air Europe, Krasair, néha 1-2 Air Berlin, most volt bent egy angol 767-es is. Volt, hogy egy õsrégi 737-200-as jött csak azért, hogy a vállalat ne veszítse el a jogosítását erre a típusra.

Nameg persze mindegyik Malév gép különbözõ kis vagy nagyjavításokra.

Clidey
Félreértettél. Én azt mondtam, hogy az látszik meg valakin, ha nincs kisgépes múltja. Illetve csak a kötelezõ óraszámok vannak meg rajta.
S te csapod be magad, ha azt hiszed, hogy azokon a pilótákon nem látszik ez meg. Debizony hogy meglátszik! De még mennyire!!

"...ne csapd be magad, gép vezet és nem ember..."
Rátapintottál. Épp ezért (is) van a fenti véleményem (és nem csak nekem, több, nagynevû - haddnemondjam élõ legendák - pilótának is).
Félre ne érts, nem akarom lebecsülni ezeket az általam "hirtelen F/O"-ként aposztrofált pilótákat, hisz valahogy csakelvergõdtek a jobbegyig. Csak én személy szerint nyugodtabb lélekkel ülök be egy 737be pl, ha tudom hogy ott elöl annak a négycsikos vállapos bácsinak nemcsak nehézgépen van 15000 órája, hanem mondjuk párezer kisgépen is.
Az hogy te ki mögé milyen lélekkel ülsz be, az a te egyéni szoc problémád. 😊 Úgy mint ahogy nekem is a fenti véleményem. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Iszonyatosan sokat utazom mindenféle járattal és büszke vagyok a MALÉV-ra, mert jók a szolgáltatásaik, jók a gépek, jó az egész.