Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
mert a környezetvédõk tudják, hogy az illetõnek mekkora a személyes kísérete?? lehet elefántot is hord magánál ahhoz kell a gép...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Airbus a szomszéd garázsában

Egy magánember A380-as szuperjumbóval lepte meg magát a párizsi légikiállításon.

Egy meg nem nevezett magánember megrendelt egy Airbus A380-as szuperjumbó repülõgépet a párizsi légibemutatón, amelyet „õ és kísérete” fog használni. Az illetõ nem európai és nem egyesült államokbeli állampolgár, a gépért listaáron 300 millió dollárt kell elvileg fizetnie, de biztosan kapott árengedményt. A vevõ egy évet szán a légi jármû átalakítására – bizonyára végül egyfajta légi jachtot fog faragtatni belõle. Némi fejfájást okozhat neki, hogy a szupergép mérete és súlya miatt nem szállhat le akármelyik repülõtéren, és pilótát sem találni hozzá minden sarkon.

A környezetvédõknél totál kicsapta a biztosítékot a hír: egy szakértõjük szerint ha valaki magáncélra óriásgépet vesz, az olyan, mintha vásárolt volna egy szennyes, széntüzelésû erõmûvet, hogy az áramot termeljen a mobiltelefonja feltöltéséhez.

Reaper
remek...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Airbus A380
De nekem a tomcat felrobbanva is gyönyörû. <#nevetes1>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Amilyen jön. <#guluszem1> Szekrényen messzebrõl tök jól néznek ki.

Az F-14 sztem kifejezetten szép.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Kata
Te ilyen játékrepülõket gyûjtesz?

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Hogy fogalmazzak diplomatikusan? <#fejvakaras>

Naszóval, ez egy nagyon olcsó lendkerekes gyerekjáték. Finoman mondva nem volt cél a játék készítésekor, hogy aprólékosan lemásolják az eredeti gépet. A minta biztosan a Viggen volt. Egyetlen más, a valóságban is elkészült vadászgéptípussal sem összekeverhetõ a Viggen jellegzetes kacsa elrendezésû deltaszárnyaival és vezérsíkjaival.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ColdFire
kinai lofsz 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Airbus A380

Airbus A380
Én is arra gondoltam de a farka az nem olyan nézd csak meg a farok nem olyan mint a ciggené.<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>

Klömben meg a szekrényen marha jól néznek ki fõleg a nagy tomcat meg a draken (az a másik aminél nem bírtam eldõnteni miaz)

[NST]Cifu
Jesszusom milyen játékrepülõk ezek... <#guluszem1>

A "fekete azonosítattlan" gép egy SAAB JA/AJ-37 Viggen akar lenni szerintem amúgy...

Airbus A380

ColdFire
😞

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu
10db tengerészgyalogos V-22-est küldenek várhatóan Szeptemberben az elsõ harci küldetésükre, Irakba. A sorozatgyártás folyamatos, bár még alacsony gyártási rátával dolgoznak, a tengerészgyalogság maradt a fõ vásárolója a típusnak, a légierõ csak pár példányt kap, amiket a speciális egységek használnak, a haditengerészet szintén visszafogta a rendelésállományát. Az elmúlt idõszakban két komolyabb incidens volt a típussal, az egyik a hajtómûgondolatûz, amibõl kettõ is volt, és amelyeket a szivárgó hidraulikaolaj okozott, a másik pedig egy mikrochipben található súlyos hiba, ami miatt az egész állományt a földre parancsolták.

Összeségében ha sok-sok bukkanón is kellett átverekednie magát a típusnak, úgy tünik, hogy lassan valóban kezdi kinõni a gyerekbetegségeit...

Papirzacsi
Ez tuti vmi amerikai reklámduma, mert a Caraván nem képes 320-350 km/h-nél többel repülni,még nagyobb magasságokban sem. Mindenesetre drága "buisness" mulatság lesz. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Fenrir
Nem szegény hanem rozsdás.

A halál csupán a kezdet...

Punker
a V-22-vel most hogy haladnak?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
A katonai gép a V-22 Osprey. Ez egy civil buisness billenõrotoros gép lesz. Elviekben átmenet egy Jetranger és egy Cessna Caravan között, képes a helybõl fel- és leszállásra, és ugyanakkor 550km/h sebességgel akár 1000km-re is elrepíthet.

ColdFire
szép O.o
teher/utasszállító, katonai vagy civil gép lesz?

szegény 😞((

[NST]Cifu
BA609 protogép bemutatórepülése Le Bourget-ben:

Fenrir
Ennyire azért nem vagyok perverz 😊

Vannak ferde hajlamaim (muhaha) ,de ez nekem is túl sok 😄

[NST]Cifu
Csak a szerelõikben? <#vigyor3>

Arról már nem is szólva, hogy lent éppen te ecsetelted, mennyire megviselte a szívedet egyik szárnyasod távolléte. Az talán nem csalódás neked, hogy kint olaszban más simogatja és ápolgatja helyetted? <#smile>

Fenrir
Ugyanmár, a repülõkben nem lehet csalódni 😊

[NST]Cifu
Elkezdtem levezetni egy gondolatmenetet arra vonatkozólag, hogy mimiatt is alakulhatott így, de a sok pszihodumától még én is megijedtem, úgyhogy gyorsan töröltem a félkész hsz.-t, és inkább röviden válaszolok: Igen! <#puszi>

Kata
Amennyire tudtok rajongani a tárgyakért, akkor ez azt jelenti, hogy szerettek minket? <#vigyor3>

[/cserf][/fülünyúl]

Imádok repülni, fõleg amikor a felhõk között ilyeneket látok...
[NST]Cifu

Na most éppen ezért adták ki így ezt a gépet, mondjuk azt nem értem, hogy a digók hogyan tudják még télen is teletölteni egy 180 férõhelyes gépet amikor a mi rendkívül jól képzett embereink nem :\

Az olaszoknál valószinüleg teljesítmény alapú bérezés megy. Itthon meg óradíjas. 😛

[NST]Cifu
Amíg férfidominancia lesz a repülésben, addig nõnemûek lesznek a gépek. 😊

Gondolj bele a hajózásba, ott is minden ladik (kezdve a zsebvitorlásoktól a repülõgép-hordozókon át a szuper-olajtankerekig) "she". 😊

[NST]Cifu
A gondolatmeneted szerint van épelméjû ember. No én ebben kicsit kételkedem. 😉

Fenrir
Az tény, hogy nem keveset repülnek. Szokták hetene hazaküldeni a flight logokat az üzemidõk miatt és napi 3-4-5 megállókat tesznek. Mondjuk van közte 10-15 perces út is, de a gép repül. Pénzt meg csak akkor termel...

Bucser
A túrista csak szezonális eredményeket generál.

Nyáron a 800-asok itthon is hozták az eredményt. Viszont az év többi részén nem voltak megtöltve. A digóknál az év többi részében is gazdaságosan mûködtethetõ mert mind az üzletii mind a magánszektor év közben is többet repül mint mi.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Egyszerûen: A "digók" többet repülnek mint mi. Apámék generációja ha el kell jutni valahova Európába akkor autóba ül. Az én generációm meg repülõre ül. A különbség annyi, hogy apáméknak lenne pénzük rá, hogy repülõre üljenek akárhova akarnak menni EU-ban😊 az én generációmból meg elég kevés emberkének😊

Azért az olaszuoknál mind utazási szemléletben, mind anyagiakban kicsit elõttünk járnak😊

A digóknál több a fizetõképes túrista, ilyen egyszerû.

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Fenrir
Az a gond, hogy nem tudják megtölteni a 800-as gépeket a nyarat leszámítva, ezért veszteséget termel mert nem teljes kapacitással megy. Nyáron amikor chartereket mennek akkor hozzák a pénzt, de a maradék 7-8 hónapban csak viszik. Télen rendszerint egész nap állnak a hangárok elõtt sorban mert még az is olcsóbb ha áll mint ha 10%-os kapacitással repül. Hallottam olyasmit, hogy el akarják passzolni a 600-asokat mert azok meg túl kicsik és helyettük szerezni 7-800-asokat.

Na most éppen ezért adták ki így ezt a gépet, mondjuk azt nem értem, hogy a digók hogyan tudják még télen is teletölteni egy 180 férõhelyes gépet amikor a mi rendkívül jól képzett embereink nem :\

Nincs ezzel a bérbeadással semmi gond. Nyilván nagyobb bevételt hoz a gép ott, mint itt. Egyes esetekben még úgy is megéri, ha cserébe mi máshonnan bérepünk gépet.

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Fenrir
Mármint a gépünk a mi forgalmunkba?

Kit--Kat
hmm nem kéne az ide??

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Valami Livingstone akármi nevû olasz társaság kibérelte charternek. Váltásban járnak most oda a pilóták, stuvik és a szerelõk mert az üzemeltetésüket is nekünk kell elvégeznünk. Mostmár lassan 1 éve kint van, lehet hogy haza sem jön már.

Kit--Kat
hogy a francba?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Minden repülõgép nõ, ez alap 😊

Kedvencem mindig is a HA-LOH vagyis a Lóhelén 😊 Szegény most milánóban idegenlégióskodik.

I.C.ram
*mindenhol
-az

😄
I.C.ram
emeljük ki minden hol az a szóvégi N betût! Nem véletlenül találták ki.
Hadrendben, rendszerben, meg ilyenek...

Reaper
Forgalomba(n) pl. élelmiszer szokott lenni, nem repülõgép-hordozó:-D Amúgy a Forrestal/Kitty Hawk/Nimitz osztályú hordozókról üzemeltek Tomcat-ek...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Papirzacsi
Nõ bizony! Annó megfigyeltem ,ahogy egy csaj puszit adott egy nagyvasnak. Utánna egy órával a fákról rángatták le a gépet a tûzoltók.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hát, akkor legközelebb leáll a motorja...😊)

Nõ az, hidd el!!

Kata
És mi van, ha férfilelkületû a repülõ? 😊)

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Aha. Akkor biztos csak én képzeltem bele mást....

[/cserf][/fülünyúl]

Airbus A380
Nem kell mindent túlreagálnod semmi kötözködés nem volt benne.

Én is szoktam beszélni hozzá, sõt volt, hogy még egy csókot is nyomtam rá...Engem nem érdekel ki mit gondol, ezek nem csak gépek, ahogy írtad.