14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Reaper
    Hát szerintem meg éppen ebbe az "olcsó" Gripen programba nem kéne több pénzt ölni...
  • Molnibalage
    Én még 2000-ben láttam Szentkirályon és idén Kecsón. Annyira nem volt vészes.

A fater halott még Szu-24-est az ősidőkben Tökölön. Azt hitték kidől a hangárajtó olyan hangja volt. A tüdejükben érezték a vibráció, pedig a pálya száz méteres nagyságrendben volt tőlük. Azért meghallagatnám egyszer. :)
  • Molnibalage
    Ha lenne eszünk nem vennénk meg. Teljesen felesleges. Mindent a Gripen óraszám növekedésbe kéne tolni. Az ALCA SEMMIBEN nem szolgálja a Gripen képzést. Más HOTAS, más MFD rendszer a két gépen. Pénzkidobás. Ha lenne rá keret akkor lenne értelme. De nincs...
  • Kata
    Azt a b-25-öst láttam már élőben is, eszméletlen hangja van, az ember szívét rázza :)
  • Palinko
    ja fontos szót hagytam ki hogy "akarnának" :D én sem értem mi lesz itt, azt értem hogy a pápai repteret elvállalták, de nem kellett volna behalucinálni, hogy nekünk kemény légierejű országnak kell lenni. mondjuk ha a nato támogatna meg egyébb kedvezményezett körülmények között talán lehetne valami értékelhető (igaz ahhoz nem jó úton indultak el...) meg hozzátartozik, hogy ha saját erőböl kéne támadást intézni, akkor biciklivel menne a szárazföldi egység :D de ezt is tárgyaltátok már a haditechnika topicban nem? csak lehet én nem voltam még jelen
  • Reaper
    Te is tudod, hogy a cseheknél halomba áll a legyártott/lekonzervált ám át nem vett Alca. Nem ismerem az üzlet pontos részleteit, de nem sok pénz lehet benne, mivel politikusaink újabban fúrják a bizniszt. Ez magyarra lefordítva annyit tesz, hogy nem nagyon lehet lopni belőle...

A szárazföldi modernizáció nálunk már sokkal összetettebb lenne, mint jelen esetben az L-39ZO-k cseréje. Sokkal átfogóbb modernizációra lenne szükség, aminek egy részét letudhattuk volna a Leo2 üzlet(+1 eurós MiG-29) révén. De nem tettük... Lehetne órákig értekezne, mit kellett volna ill. mit kellene tenni, de úgyse fog ez megtörténni, mivel a döntéshozók mindenféle racionalitást nélkülözve hoznak vagy nem hoznak döntéseket...
  • [NST]Cifu
    Légierő orientált? Mivel? Az évi 120 órás repült időre limitált, csapásmérő fegyverzet (per pillanat csak AIM-9-eseink vannak, és talán jövőre felkerülnek az AIM-120-asok) nélküli JAS-39 EBS HU-val?
  • Palinko
    Nem úgy volt hogy a nato európai részében Magyarország légierő orientált lesz? Mondjuk nagyon bölcs döntés volt ezt a szerepet elvállalni ilyen kis országnak, ettől talán a haditengerészet lett volna ésszerűbb :S
    Az is igaz hogy nem lehet mindenki szárazföldi erő képviselője, nade akkor is.
  • [NST]Cifu
    Csak miből fizetjük ki? Per pillanat ez a nagy kérdés.
    (Közben meg a szárazföldi erők verik a fejüket a falba, ha az ALCA beszerzés is sínre kerül, akkor jó ideig megint nem lesz szárazföldi fejlesztés, pedig ott is lenne mit...)
  • Reaper
    Ha lenne eszünk nem kéne nagyon tukmálniuk...
  • [NST]Cifu
    Megy a jó fejkedés, mert ránk akarják tukmálni az ALCA-kat. ^^
  • Garga Pitic #10387

Delfin magyar felségjellel - ritka madár manapság:)
    Jó fejek a csehek

Ez ilyen lett

METÁL!!!
  • Garga Pitic #10386
    Viccek, "Na, erre nem számítottam!" :)
  • Fenrir
  • [NST]Cifu
    A fene se gondolta volna, nekem valahogy nem Kata ugrott be arról... :)
  • Kata
    te meg ami kijön belőle
  • Reaper
    Ne legyél már fatengelyes:-D
  • Fenrir
    Szerintem a videóra gondolt amiben a baloldali csaj színeset üvölt :)
  • [NST]Cifu
    Hurrá, politika nélkül egy tapodtat sem...
  • Énvagyokazapád
    Te vagy a baloldali csaj -.-
  • Tikal #10378

• Kata
    látom, szokás szerint hoztad a színvonalad és azt hiszed vicces vagy
  • qtab986
  • qtab986
    Hogy fröccsen.Brrr
  • baaka
  • qtab986
  • Énvagyokazapád
  • qtab986
    JATO orrbaszájba + C-130
  • qtab986
  • qtab986
  • qtab986

• qtab986
    Ez mekkora ötlet!Konténerszállító.
  • Garga Pitic #10366
    Itt azt írja, hangsebesség fölött repülő gépek lökéshullámát próbálják elcsendesíteni vele, egy nagy lökéshullám helyett több kisebb és térben eltoltan keletkező hullámot létrehozni, lehetővé tenni a lakott terület fölötti szuperszónikus repülést.
  • Punker
    időjárást vizsgálni?
  • qtab986
    A NASA F-15B-t mire használják?
  • GregSB
    Youtubeon meg lehet nézni jobb minőségben is...
  • GregSB
    24h AirTraffic Worldwide
  • qtab986
    Blackwater USA Polar 400-as UAV-je.Nagyobb mint egy bálna.
  • Énvagyokazapád
    köszi, átnézem a mocct :]
  • qtab986
    Megválaszolni nem tudom a kérdést csak megjegyzem van egy M1030M1 JP8/DIESEL motorkerékpár.Az üzemanyaga lehet Diesel/Aviation Kerosene (JP8)/
    Biodiese.Katonáknak készül.