14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#10398 Hát szerintem meg éppen ebbe az "olcsó" Gripen programba nem kéne több pénzt ölni... -
#10397 Én még 2000-ben láttam Szentkirályon és idén Kecsón. Annyira nem volt vészes.
A fater halott még Szu-24-est az ősidőkben Tökölön. Azt hitték kidől a hangárajtó olyan hangja volt. A tüdejükben érezték a vibráció, pedig a pálya száz méteres nagyságrendben volt tőlük. Azért meghallagatnám egyszer. :) -
#10396 Ha lenne eszünk nem vennénk meg. Teljesen felesleges. Mindent a Gripen óraszám növekedésbe kéne tolni. Az ALCA SEMMIBEN nem szolgálja a Gripen képzést. Más HOTAS, más MFD rendszer a két gépen. Pénzkidobás. Ha lenne rá keret akkor lenne értelme. De nincs... -
#10395 Azt a b-25-öst láttam már élőben is, eszméletlen hangja van, az ember szívét rázza :) -
#10394 ja fontos szót hagytam ki hogy "akarnának" :D én sem értem mi lesz itt, azt értem hogy a pápai repteret elvállalták, de nem kellett volna behalucinálni, hogy nekünk kemény légierejű országnak kell lenni. mondjuk ha a nato támogatna meg egyébb kedvezményezett körülmények között talán lehetne valami értékelhető (igaz ahhoz nem jó úton indultak el...) meg hozzátartozik, hogy ha saját erőböl kéne támadást intézni, akkor biciklivel menne a szárazföldi egység :D de ezt is tárgyaltátok már a haditechnika topicban nem? csak lehet én nem voltam még jelen -
#10393 Te is tudod, hogy a cseheknél halomba áll a legyártott/lekonzervált ám át nem vett Alca. Nem ismerem az üzlet pontos részleteit, de nem sok pénz lehet benne, mivel politikusaink újabban fúrják a bizniszt. Ez magyarra lefordítva annyit tesz, hogy nem nagyon lehet lopni belőle...
A szárazföldi modernizáció nálunk már sokkal összetettebb lenne, mint jelen esetben az L-39ZO-k cseréje. Sokkal átfogóbb modernizációra lenne szükség, aminek egy részét letudhattuk volna a Leo2 üzlet(+1 eurós MiG-29) révén. De nem tettük... Lehetne órákig értekezne, mit kellett volna ill. mit kellene tenni, de úgyse fog ez megtörténni, mivel a döntéshozók mindenféle racionalitást nélkülözve hoznak vagy nem hoznak döntéseket... -
#10392 Légierő orientált? Mivel? Az évi 120 órás repült időre limitált, csapásmérő fegyverzet (per pillanat csak AIM-9-eseink vannak, és talán jövőre felkerülnek az AIM-120-asok) nélküli JAS-39 EBS HU-val? -
#10391 Nem úgy volt hogy a nato európai részében Magyarország légierő orientált lesz? Mondjuk nagyon bölcs döntés volt ezt a szerepet elvállalni ilyen kis országnak, ettől talán a haditengerészet lett volna ésszerűbb :S
Az is igaz hogy nem lehet mindenki szárazföldi erő képviselője, nade akkor is. -
#10390 Csak miből fizetjük ki? Per pillanat ez a nagy kérdés.
(Közben meg a szárazföldi erők verik a fejüket a falba, ha az ALCA beszerzés is sínre kerül, akkor jó ideig megint nem lesz szárazföldi fejlesztés, pedig ott is lenne mit...) -
#10389 Ha lenne eszünk nem kéne nagyon tukmálniuk... -
#10388 Megy a jó fejkedés, mert ránk akarják tukmálni az ALCA-kat. ^^ -
Garga Pitic #10387
Delfin magyar felségjellel - ritka madár manapság:)
Jó fejek a csehek
Ez ilyen lett
METÁL!!! -
Garga Pitic #10386 Viccek, "Na, erre nem számítottam!" :) -
#10385 -
#10384 A fene se gondolta volna, nekem valahogy nem Kata ugrott be arról... :) -
#10383 te meg ami kijön belőle -
#10382 Ne legyél már fatengelyes:-D -
#10381 Szerintem a videóra gondolt amiben a baloldali csaj színeset üvölt :) -
#10380 Hurrá, politika nélkül egy tapodtat sem... -
#10379 Te vagy a baloldali csaj -.- -
-
#10377 látom, szokás szerint hoztad a színvonalad és azt hiszed vicces vagy -
#10376 -
#10375 Hogy fröccsen.Brrr -
#10374 -
#10373 -
#10372 -
#10371 JATO orrbaszájba + C-130 -
#10370 -
#10369 -
-
#10367 Ez mekkora ötlet!Konténerszállító. -
Garga Pitic #10366 Itt azt írja, hangsebesség fölött repülő gépek lökéshullámát próbálják elcsendesíteni vele, egy nagy lökéshullám helyett több kisebb és térben eltoltan keletkező hullámot létrehozni, lehetővé tenni a lakott terület fölötti szuperszónikus repülést. -
#10365 időjárást vizsgálni? -
#10364 A NASA F-15B-t mire használják? -
#10363 Youtubeon meg lehet nézni jobb minőségben is... -
#10362 24h AirTraffic Worldwide
-
#10361 Blackwater USA Polar 400-as UAV-je.Nagyobb mint egy bálna. -
#10360 köszi, átnézem a mocct :] -
#10359 Megválaszolni nem tudom a kérdést csak megjegyzem van egy M1030M1 JP8/DIESEL motorkerékpár.Az üzemanyaga lehet Diesel/Aviation Kerosene (JP8)/
Biodiese.Katonáknak készül.