Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Reaper
A Tango-Uniform-Golf (HA-TUG) van Jakabon (JETfly gépe)...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Sokfele gep van ami szobajohet, a 210-es Cessnatol a szajtesonig😊
Attol fugg amugy, hanyan mennetek. 6-7 szallithato szemelynel mar inkabb a ketmotoros gepek dominalnak. Szoval amiben erdemes gondolkozni: Piper Aztec, Seneca, Navajo, Aerostar, Cessnabol 400-as, Britten-Norman BN-2-es, stb. (200-as Cessnaba nem erdemes gondolkozni, baromi keves csomagot tudsz vele vinni)
A problema itt annyi, mennyire vastag a penztarcad. Ugyanis egy ketmotoros gep berleti dija 60 ezernel kezdodik. (Plusz a pilota koltsegei, masfajta biztositasok, ha kellenek, leszallasi illetekek, stb.) szoval csak a gep berlete csak oda lenne olyan 180 ezer korul. Tehat csak a gep 360 ezer, es akkor meg jonnek az egyebek.
De ha van ra keret...
<#zavart1>
Budaorsi... amugy stimmel. Bulldog.
wolfaud
Sziasztok lenne egy kérdésem hátha ti tudtok ebbe segíteni
Ti milyen Gépet ajánlanátok ha Horvátországba és vissza szeretnék járni és az egész családomat vinném 6-7 személyes max 8 személyes gépre gondolnék a pilotával eggyütt! Lágvonalba kb 500 km távolságról lenne szó én idáig csak a cessnát ismerem abbol a 206 vagy a 414 es néztem.

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

ColdFire
ez nem a jakabszállási bulldog? O.o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Boconadi
Z
Kint voltunk ma a Hungaroringen a vezetéstechnikai nyílt napon, és egy pilóta eléggé jól cifrázta felettünk. Gondoltam lekapom, ha már egyszer produkálja magát. 😄

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

ColdFire
naagyszerû video, eszméletlen manõver, gyönyörû gép O.o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Kata
Impozáns videó! (jó a zenéje is)

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Aligha újdonság, hogy kis kedvencem a Bell/Agusta BA609, na, találtam róla egy jópofa kis videót. A prototípus még a régi fehér-piros festéssel látható rajta, és éppen azt mutogatják, hogy egy jó képességû pilóta mire képes vele. A kedvenc manõverem az, amikor a gép folyamatosan egy adott irányban repül, miközben a függõleges tengelye mentén forog. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
Nah szóval, az alábbi mondatokat egyenesen a B737 NG Aircraft Maintenance Manual idõjárás radar részébõl idézem:

Range Selector:

The EFIS control panel range selector has eight positions. The range selections are 5,10,20,40,80,160,320 and 640 nautical miles (NM). With the 640 NM range selection, the 640 NM range shows on the ND. But the WXR R/T only shows weather displays out to a maximum range of 320 NM.

A halál csupán a kezdet...

Fenrir
Amúgy ezek a radarok nem csak idõjárást tudnak kijelezni hanem domborzati képet is az elõre betöltött domborzati adatbázisukból. Konkrétan a tereptárgyak magasságát figyeli a repülõgéphez képest és jelöli szinekkel, hogy melyik a biztonságos és melyik nem.

ColdFire
vszeg azért hat ilyen távolra, mert nem törik meg semmiben, nem ugy mint a foldi radarok O.o

de nem értek én ehhez, de azért leírom 😄

Reaper
Itt egy link pl.:

Metradar

Reaper
Megkövezem magam, mert tényleg általában 240 és 320nm -t tudnak maximum (felbontást) ezek a radarok. Elsõre érdekesnek találom, de tényleg így van. Tehát 600km körüli az elméleti csapadékészlelési zónájuk... Ez egy átlagosan 7KW körüli teljesítményû cucctól nem rossz. Amúgy most hogy utánanézem 9 Ghz környéki frekin és 3cm körüli hullámhosszon üzemelnek...

ColdFire
kevertem akkor vmivel, nemtudom 😊

Fenrir
Igazad van, amerikánosz nem nagyon használja a kilómétert mint távolságmértékegységet.

#9430 1 láb kb 30 centi. Mi értelme lenne akkor?

Papirzacsi
320NM. (nem kilóméter)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

ColdFire
640 az véletlen nem láb volt? <#wow3>

Fenrir
Annál biztos, hogy több. 320 lenne a másik tippem mert a radarkép nem kör alakban hanem félkörben van, ergó a range kiválasztó kapcsoló értékének a felét mutatja csak meg.

ColdFire
én ugy tudom 200 körül van O.o

Fenrir
Ennek holnap még utánanézek.

Addigis: interaktív b737 fejfeletti panel

Reaper
Az egy pöttyet sok lenne, szvsz. A földi meteo radarok hatótávja 250-300km és azok pöttyet nagyobb teljesítményûek, mint egy repülõgép-fedélzeti meteo radar. Fõleg, ha abból indulunk ki, hogy a Sentry nagy tányérja lát el 4-500km-re max:-D Egy szó mint száz egy repfedélzeti meteo hatótávja lényegesen kisebb szerintem...

Fenrir
Asszem 640 emlékeim szerint.

DJ Skyline
és hány 100 kilóméterre látnak elõre ezek a radarok?

Kit--Kat
Meg sokat is emlegetik, még ha köze sincs a résznek a repüléshez.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
A JAG is Tomcatekkel van tele, õk is szeretik😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Utasstállítókon ezért van idõjárásradar, hogy az ilyet elkerüljék.

#9419 Ha Faraday-kalitka elv, ha nem a villám akkor is belecsaphat, nem gyakori eset, de elõfordulhat. Általában az orrkúpot, antennákat meg a vezérsíkokat kapja el. Néha fékszárnyon és a szárnyvégeken is megsülhet a fém 😊

#9420 Nincsenek már légifolyosók, helyette RVSM van ami annyit takar, hogy magasságbeli elkülönítéssel repülnek a gépek. Tehát egymás alatt-felett mehetnek ugyanarra pl.

Boconadi
Tudomásom szerint légifolyosót vált hogy elkerülje a vihart, vagy pedig emelkedésbe kezd.
Kata
Faraday-kalitka elv

[/cserf][/fülünyúl]

ColdFire
😞

ColdFire
a repülõ nem érintkezik a földel, ezért nem vezeti az áramot O.o
Katátol tanultam, de nem bizti h igy van 😄DD
belecsaphat, de nagy károk tuti nem lesznek benne, régebben volt ilyen hiradoba O.o

Kit--Kat
Neee😞(( Megfájdul a szívem😞

DJ Skyline
na ja, melyik a kakukktojás <#idiota>
többi kép

DJ Skyline
lenne egy hülye kérdésem egy laikus szemszögébõl! mit csinál a pilóta ha egy kemény viharba kerül? tegyük fel egy utasszálító, vagy vadász! mert gondolom nincs villámhárító a repülõn, de valami eljárás csak van ilyen esetekre! vagy a villám bele csap a gépbe? légyszi ne kövezzetek meg ha nagyon láma kérdés volt, de errõl semmit nem tudok 😊

Kit--Kat
Eléggé kitûnik közülük😊

Boconadi
vagy inkább a sok hornett vacog a Tomcat után <#smile>
ColdFire
példakép ^^

DJ Skyline
szegényke, egyedül vacog a sok Hornet között! <#szomoru1><#idiota>

Fenrir
Nah erre inkább nem mondok semmit sem, mindenesetre "érdekes" 😊

Amúgy van olyan része az ápolásoknak amikor ellenõrizni kell a pack-ek légkondi csöveit uv lámpával, hogy van-e benne pl olajszennyezõdés.

Tikal
Ezt az egészet nem kell a repülés ellen venni, én is szeretem a repülõket a repülést, de ez más tészta....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
😊
ne szivd fel ennyire...szerinted érdekel hogy vesz magának egy repülõt? minden órában vesz magának valaki egy ferrarit egy repülõt egy yachtot, miért pont az övé érdekelne, nem ez érdekel...látom nem érted...
Talán igazad van, és megéri neki, de talán csak egy azok közül akinek husz bentley áll a garázsában és még egyikben sem ült, meg 38 fürdõszobás kéroja van de még csak egyet használt...ha ebbõl neked azjön le hogy az ember irigy akkor sajnálom, nem érjuk egymást... szimplán arra akartam kilyukadni hogy szerintem ez pazarlás, ami áttételesen mások kárára megy...

És nem kell midenkinek teréz anyának lennie és afrikába menni etetnie az éhezõ gyerekeket ahhoz hogy megértse és egyetértsen a környezetvédõkkel, emberjogiakkal stb, nem kell ilyennel vagdalozni, tudod hogy nem errõl van szó....

Látom mennyire adakoznak a gazdagok, meg a gazdag államok fõleg ott ahol nyersanyag van...

Nagyon örülok hogy te ekkora kozmopolita vagy, majd akkor is az legyél ha nem lesz hol meg mibol kozmoskodni.... ne vedd személyeskedésnek, nincs veled problémám, csak probáltam más szemszögbõl nézni ezt a történetet... nyilván tudom hogy nem ezen a magánemberen mulik a "világbéke", de most valamit õ is elvett belõle, és még eggyel több gép éget a levegõben, talán feleslegesen....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Most neked fáj, hogy valaki vesz magának egy A380-ast? És még esetleg meg is éri neki a bót?? ne legyél már ilyen kicsinyes....

Ha meg annyira fáj a nincstelenség a világ más táján, akkor menj oda és térítsd a népet és gondoskodj róluk. Kívncsi vagyok mennyi idõ után lépnél le onnan. Karoszszékbõl meg könnyû környezetvédõnek lenni meg a kényelmes lakásból sajnálni a szegényeket.

Sorry de én a kozmopolita szubkultúrában nõttem fel ahol nem szokás irígyelni mások eredményeit ésanyagi életkörülményeit se nem ostorozni a gazdagokat hogy adakozniukkell..
Tudod valszeg ez az ember (meg ugy általában a gazdagok) többet adakoznak mint amennyit normális ember eészéletében megkeres.

Bocs az offért.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tikal
tudod nagyon sajnálom hogy nem tudja magával vinni az egész irodaházát, de nem gondolom hogy egy kisseb gépen is meg tudná oldani az üzleti ügyeit??? Szerintem te sem gondolod komolyan hogy egy ekkora gép kell ahhoz hogy intézze az ugyeit az INTERNET korában stb... eddig is el voltak nélkule az uzletemberek.....persze biztos vannak olyan helyzetek mikor jol jön ha a hátam mögött ül mindig 200 ember a mozgo irodaházamban, de azért ne mááá 😊
Egy másik topikban pont ez volt a téma... egyesek szegények mig mások szupergazdagok.... gondolom az igy szerzettt jövedelmét amit ez a repülõ szerinted biztosit majd számára nem a szegény gyerekek megmentésére fogja felhasználni akik napi egy rizs szemen élnek.... nekem csupán csak ez bántja a szemem, az észnélkuliség....

Airbus A380

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Bucser
Azt ugye tudod, hogy az alap megközelítés egy ilyen gép vétele során az hogy mennyit tudsz vele nyerni?

Ha üzletember veszi és be tud rendezni rajta egy tulajdonképpeni mozgó irodaházat. Kifizet most 300 milla körüli összeget. Képzeld el hogy 4-5 éven keresztül folyamatosan charterjáratozni, irodátbérelni ha szükséges mennyibe kerül egy multi mozgóapparátusa számára+ nem beszélve az elvesztett idõrõl amíg az utazás közben nem tudnak dolgozni.

Egy üzletember nem azért vesz repülõt, hogy flancoljon általában, hanem azért, hogy az út közben is tudjon dolgozni és ne vesszen el az az idõ amit a gépen tölt. Szóval megfelelõ méretgazdaságosság mellett nem tartom hülyeségnek. Sõt lehet eza jövõ. Mondjuk nem irígylem azokat akik ezen dolgoznak😊 Dehát evvan😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tikal
biztos irto fontos ember, és 200fõ kiséri meg elefántokat tart és bálna akvárium is lesz benne, ezért kell neki ekkora gép, és nem azért hogy flancoljon vele és növelje az egoját hogy neki nagyobb van mint Bush-nak...

Tikal
nem, de az legalább ki van használva...igy viszont ugyanaz a szindroma mint mikor a dugoban mindenki egyedul ul a négyszemélyes autojában, holott ha mindenki átulne a másik autojába vagy buszra szállna akkor nem lenne dugo, ért? de ezt majd csak akkor fogják megérteni az emberek mikor késõ lesz és a saját bõrükön tapasztalják majd a globális felmelegedés következményeit....

Fenrir
Miért? Ha légitársaság üzemelteti orrba-szájba akkor kevésbé szennyezi a környezetet?