Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
No. Be lehet fejezni a flémet, alig gyõztem törölni. Airbus nevû kollegánk minden hozzászólását törölni fogom innentõl, mert mint kiderült csak egy kis hülye flém- és fikagyáros, képtelen normálisan kommunikálni, úgyhogy helye nincs itt többé, meguntam, hogy mindig vele van a probléma. Ne is reagáljatok semmilyen hozzászólására, mert azokat is törölni fogom. Köszi a megértést mindenkinek.

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Ugyebár a kiindulás az volt, hogy mindenki a konvencionális csõtörzs, hátranyilazott, alsószárnyas elrendezés, hajtómûvek a félszárnyak alatt, stb. desingnál ragadt le. A Sonic Cruiser érdekes színfoltnak igérkezett, de nem lett belõle semmi sajna... 😞

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Papirzacsi
A majdnem mit is jelent? Pár képet, pár sokat igérõ diagrammot, és egy
makettet, amit mutogattak?:-)
Gondolom nem dobták még el a terveket, de sztem nagyon messze vannak még attól, hogy legyen belõle bármi is.Nagyon valószínûnek tartom, hogy pl a függvezek elhelyezése még válzotik, ahogy a szárny alakja is.Egyébként a Sonic Cruiser szárnyának mûködése,és jellemzõi jóval közelebb állnak a Concorde-hoz, mint a pl Starshiphez, és így már kérdéses mi fog megvalósulni abból a gazdaságosságból, amit a Boeing hírdet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

SgtChris
Üdv! www.nftc.hu címen tudsz a katonai pilóta képzésrõl tájékozódni! Amúgy az, hogy kibõl lesz vadász, vagy helikopter, vagy szállító pilóta, az a képzés során dõl el. A kezdet, az alapok ugyanazok mindenhol.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

az a polgári. ATPLt meg multi-crewt ad. de oda lehetetlen bejutni.
I.C.ram
Nyíregyháza szerintem. Csak ott megy felsõoktatásban pilótaképzés tudtommal. Unokatesóm barátja ott tanult aztán most Kínában van gyakorlaton, mint kereskedelmi pilóta.
ColdFire
kár érte 😞

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
a választ én is hallgatom, milyen felsõfoku iskola kell hozzá, és nem növöm ki

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

I.C.ram
majd kinövöd
Hello srácok. tudnátok nekem tanácso adni?

16 éves vagyok. katonai pilóta szeretnék lenni (nem vadász). mit csináljak? hova felvételizzek stb.

elõre is kössz.
Aki szereti a repülõs kütyüket vagy csak szeretne segíteni, nézze át:

http://www.agye.hu/index.php?menu=10&page=0

Leírások bal oldalon, képek jobb oldalon.

[NST]Cifu
Azért ne feledjük el, hogy a Boeing majdnem eljutott egy hasonlóan radikális gép építéséig... Sonic Cruiser. Sajnos mégsem vágtak bele. 😞

Cowie
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

A mostani fairfordi repnapra, az egyik részvevõ visszalépése miatt van egy feleslegessé vált jegyem.
Ha valakit esetleg érdekel keressen meg e-mail-be.

Fenrir
Rendben, a sleeve kilépõéle 😊

A halál csupán a kezdet...

Papirzacsi
Hogy nem mernek, az tulajdonképpen igaz, az utas nem emészt meg mindent.De hogy utasszállító gép méreteiben ez a gép, hát azt te se gondolod komolyan. De játsz el a gondolattal. Fogj egy 200-300 fõ befogadására alkalmas törzset, told el a szárnyat hátra, és lógasd fel a hmûveket a szárny kilépõéle környékére. És gondolkozz el azon ,hogy vagyon van e akkora tömege ilyen kis karon a két hmûnek ,hogy egyensúlyt tartson a 300 utas tömegével, jóval nagyobb karon. Lássuk be, nem mûködik, fõleg nem hátranyilazott szárnynál. Na ezért nincs, és nem lesz ilyen gép. Rutan sok furcsa kinézetû gépet csinál, én nagyon oda vagyok a munkáiért, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik jó is, vagy jobb mint egy hagyományos.Rutan inkább csak bizonygatja, hogy amit megálmodik abból tud repülõképes eszközt csinálni.
De itt egy példa. Egy idõben nagyon formabontó volt wingletet alkalmazni, és nagy divat is lett. Majd rájöttek ,hogy sokkal hasznosabb az, ha a wingletet inkább "lefordítják" és hagyományos szárnyként mûködik. Nem véletlenül nincs már az újabb nagygépeken winglet, pl 767-400, 777, 787.(airbus winglet nem winglet, az csak vmi szar. ;-) )

[NST]Cifu
Szerintem csak nem mernek igazán komoly újításokkal operálni. Adjanak megbízást Burt Rutannak egy civil utasszállító megtervezésére, neki aligha jutna az eszébe konvencionális kinézetû gépet kiadni a kezei közül. ^^

Hogy azok nem mûködnek? Hát, itt van például a Beechcraft Starship 2000, na az a gép tényleg különleges...

Papirzacsi
Csak nekem jött le, hogy az egy egyszerû játékokhoz is használt joystick+gázkar? :-O

"nameg ilyen cakkozott sugárféket sem láttam még" Az nem sugárfék. :-) Nagy valószínûséggel zajcsökkentés céljából van úgy kialakítva.

ColdFire
van a szimulátorban PAUSE? 😄DD
eléggé otthagyták leszállás közben 😄

Papirzacsi
Sztem elég egyedi a szárnyvég, és az orr kialakítása, vagy a függvez lekerekítése, ami újabban csak a ruszlánon látható vmelyest. Ennél egyedibb vagy rendkívüli dolgot sztem már nem várhatunk el egy korszerû utasszállítótól a következõ évtizedekben.Ebben a sebtartományban már nem fognak felfedezni olyan aerodinamikai törvényszerûségeket, amik jelentõsen megváltoztatnák a gép alakját, szóval marad a csö, és rajta két szárny meg a vezérsíkok. A csupaszárny utasszállótó pedig még elég messze van sztem.:-)

Airbus A380
Gondolom az egyik pilóta fogja és áttolja a másikhoz<#hawaii>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Fenrir
Mi az, hogy átbillenthetõ? Nah ilyenrõl még nem hallottam.

Airbus A380
Phd-n a szakember szerint az irányitókaR átbillenthetõ a másik pilótának (ITT JÖN A KÉRDÉS MI VAN HA BESZ#RARIK és nem billen át.)

Amúgy azt a másik képet a google dobta ki B787 flight deck keresésre.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Fenrir
Most lehet, hogy én vagyok vak, de a szimulátoros képen a kapitány oldalon nem látok sem joystickot, sem szarvkormányt. Bal oldalon csak az orrfutókormányt látom, nameg középen a gázkar is teljesen máshogyan néz ki mint másik képen.

Airbus A380
Na csak sikerül összehoznom szal azt akartam írni hogy a jetphotos.net-en nem nagyon láttam még fantázia rajzot.

Fenrir
Boeing mindig is szarvkormányt használt, szerintem ezen a tendencián nem változtatott.

Airbus A380
Ez nagyon király. <#taps>

De mostt akkor szarv kormánya van vagy ilyen ûrjármû feeling-es? Ugyanis
itt
ha jól nézem szarv kormány van. Szóval meik a valós ?

Fenrir
Érdekes, hogy mennyire áramvonalas az APU kipufogója, nameg ilyen cakkozott sugárféket sem láttam még 😊

Boconadi
kib@szott szép. Tényleg "DreamLiner"
Kata
Sztem meg igen, mert ez ronda. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Airbus A380
<#vigyor2><#vigyor2><#taps><#taps>

Airbus A380
Sztem a 737-es a nyomába se ér. <#whatever>

ColdFire
golyóálló üvegajtó 😄DD

Fenrir
Oda lehet pl beépíteni opcionális az elsõ konyhát és az elsõ vécét. Viszont láttam már olyan konfigurációt ahol konyha nem volt és azt a helyet is beszékezték. Ha meg pl magánszemélynek kell akkor meg aztán tényleg akármit be lehet oda építeni.

Fenrir
737-700? 😊

600 kisdisznó, 800 meg batár 😊

Kata
Nekem a 737-es még mindig jobban tetszik. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Azért a "legszebb" jelzõtõl nekem messze van, semmi rendkívûliség, semmi egyediség. ^^

Papirzacsi
Egyelõre úgy tûnik ,hogy a pilótafülke, és az utastér közötti válaszfal sincs beépítve, az pedig nem hiszem ,hogy megrendelõ függõ. De az is lehet, hogy csak ekkora az ajtaja a pilótafülkének. :-))
Itt egy videó a CNN-rõl.

Airbus A380
Nincs meg valahol a videó a bemutatóról?

Airbus A380
Tényleg gyönyörû <#worship><#worship><#worship>

Egyet elfogadnék. <#taps><#awink>

Fenrir
Innentõl már a megrendelõtõl függ, hogy hogyan építik be.

Bucser
Mindenesetre jobban halad mint az A350😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Szép gép, de még messze van a késztõl. Most mutatták a híradóban, és a cockpit ablakán keresztül látszott az utastér ablaksora.Van még mit beleszerelni.:-)

Fenrir
Akárki akármit mond, a legszebb utasszállító a világon 😊

Airbus A380
A B787-ES

Feltámad a japán repülõgépipar

Három nagy japán gépipari cég is közel jár ahhoz, hogy repülõgépek gyártásába kezdjen. A Kawasaki Heavy Industries Ltd. jövõre kezdi el katonai gépe gyártását, a Mitsubishi utasszállító gépet épít, a Honda Motor Co. pedig a héten kezdte meg kisrepülõgép-gyártó üzemének építését az USA Észak-Karolina államában lévõ Greensboróban.

A Kawasaki közepes méretû tehergépének civil specifikációját 2009-tõl dolgoznák ki, aminek alapján hozzákezdhetnek a megrendelések gyûjtéséhez, és 2012-ben szolgálatba állhatna az elsõ polgári Kawasaki-repülõgép. A gépnek az lehet a legnagyobb elõnye a Boeing és az európai Airbus hasonló termékeivel szemben, hogy nem utasszállító gépbõl alakítanák át, s ezért például a teherautók közvetlenül rakodhatnak bele.

A Mitsubishi Heavy Industries, Japán legnagyobb gépipari gyártója a júniusi párizsi légi bemutatón tárta a nyilvánosság elé repülõgéptervét, amely felkeltette az európai és egyesült államokbeli cégek érdeklõdését a tervek szerint 2012-tõl piacra kerülõ gép iránt. Japán lapértesülések szerint a Boeing részben befektetõként, részben az értékesítési stratégia kialakítása, illetve a szervizelés és a pilótaképzés megszervezése terén tanácsadóként is részt venne a projektben. A Mitsubishi a Boeing egyik legnagyobb beszállítója, kulcsszerepe van például a felerészben kompozit anyagokból álló Boeing–787 Dreamliner építésében.

A Honda, a világ legnagyobb motorgyártója 40 millió dollárral, 100 millióra emelte a repülõgépgyárára fordított összeget. Az üzem nem véletlenül épül az Egyesült Államokban, ez ugyanis a célba vett Cessna méretû üzleti gépek legnagyobb piaca. A két saját gyártású sugárhajtású motorral készülõ HondaJetek repülési engedélyéhez szükséges tesztek 2008-ban kezdõdhetnek, a gyártás 2010-ben indulhat el a 350 fõt foglalkoztató gyárban. A 3,65 millió dolláros, legfeljebb nyolcüléses gépre máris száz megrendelése van a Hondának – állítja a cég.

Fenrir
Alsó nagyon ott van <#eljen>

ColdFire
akkor egy háttércsere most 😊

[NST]Cifu

Piperbol max. egy Maliburol tudok Tokolon, a Jetstream-nel.
Bizjet pedig van par itthon is, hirtelen ami eszembe jut az szinten egy tokoli cege a Pannon Air Service-e.
wolfaud
tudsz olyan helyet ahol van ilyen 6 személyes gép amit meg lehet nézni Piper Meridian vagy valami kissebb jetet?

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!