14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • millerius
    Ahogy a kondenzcsíkból nézem a Mrija erősen utazómagasságban repül, viszont egy pár főfutó valahogy kinti helyzetben "felejtkezett"!
  • Garga Pitic #13804
    Hol a hiba a képen?

fotó: Apagyi Zoltán
    Utoljára szerkesztette: Garga Pitic, 2016.05.12. 10:59:44
  • veszettróka
    ... gyönyörű mélykék. :)
  • Papirzacsi
    Ha arra gondolok, hogy a család gépei kb. 5 méter magasak, ez meg alig magasabb, mint az ajtó, akkor a probléma valahol korábban kezdődik.
  • [NST]Cifu
    Valahol ott kezdődik a probléma, hogy a Szu-35-ösöknek jobb oldalra el van tolva a Kolsz-a (az IRST érzékelő a szélvédő előtt), illetve nincs két üléses Szu-35-ös a 801-es orrszámozásút leszámítva.

Feltehetően egy Szu-27UB lehet a gép,
  • fonak
    Eladó Szu-35(?) :D
  • Garga Pitic #13799
    ..
    Időközben távoztak délkeleties irányban.
    Utoljára szerkesztette: Garga Pitic, 2016.04.22. 15:06:39
  • Garga Pitic #13798
    Ha valaki arra jár: 2 UH-60 variáns Budaörs fölött, talán a reptéren. (Csepel központjából nézve most tűntek el a dombok mögött)
  • Nyiri
    Igazából ezzel nincs gond, mert abból a gépből amúgy is alig lehet kilátni. Meg ismert tény a műszeres leszállás, de itt leginkább a vészjelzők leszarása miatt volt baleset
  • RatBaG #13796
    70 halott fogadásból, az igen!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Aeroflot_Flight_6502
  • Nyiri
    Elindult a 2016-os turné :) Stílusosan
  • Fenrir
    Daft Punk :P
  • molnibalage83
    Kicsit olyan, mint valami retro album lemezborítója.
  • Szabi #13792
  • Szabi #13791
  • robotnyk
  • RatBaG #13789
  • Massari
  • Szabi #13787
  • Szabi #13786
    Emma Stone :D
  • Kata
    remélem, felismerted :)
  • Szabi #13784
  • Kata

Utoljára szerkesztette: Kata, 2016.01.08. 19:02:42
  • robotnyk
    igen, valóban ez lehet a szinopszis, viszont én sehol sem látom hogy megtörtént eseményt dolgozna fel.
  • molnibalage83
    WTF?
  • RatBaG #13780
    http://i.imgur.com/tYOtB4J.gifv
  • millerius
    Valamikor az 50-es évek elején USA-ban négymotoros (dugattyús) utasszállítón mindkét pilóta ételmérgezés miatt rosszul lett, cselekvésképtelenek lettek (azóta tilos ugyanazt enniük, a kapitány választ, az elsőtiszt kapja a másik menüt). Szerencséjükre az utasok közt volt orvos is, meg egy volt világháborús pilóta is. Ő ugyan vadász volt, Mustangon repült ami azért teljesen más kategória mint egy nagy négymotoros, de legalább tudta mi az a repülőgép, aerodinamika, kormányzsrvek, veszélyes üzemmód/átesés stb., és a földi irányítás, a légitársasági főpilóta rádiós "ráolvasásával" sikerült neki leszállni a géppel. (Lásd: Arthur Haley-John Castle: Rémület a levegőben)
  • molnibalage83
    Érdekesség.
  • molnibalage83
    Volt már példa arra a kereskedelmi repülésben, hogy minden pilóta cselekvőképtelen lett és sikersen letette pilóta utas vagy nem pilóta utas a gépet? Kisgépes repülésnél volt már ilyen, nem is túl régen.

A Helios gépnél asszem az egyik féri légiutas kísérő még elérte a pilótafülkét, de a rádió nem volt jól beállítva, ezért nem halloták a rádiózását. Asszem búvárkodott vagy valami nagyon durva sportot tolt, ezért ő tovább maradt eszméletlnél, mint a többiek.
  • Kata
    Egyáltalán nem. Nem sok értelme van és anyagilag sem éri meg a tanfolyamba fektetett idő és pénz, mert még a repülési eseményeknél is nagyon-nagyon ritka eset, hogy mindkét pilóta vezetésképtelen és harmadik személynek kell beülnie.
  • molnibalage83
    Nem hinném, ez csak érdekességnek tűnik, kipróbálhatják, hogy mire képesek.
  • molnibalage83
    Nem ismertiek az angol nyelvűt?
  • [NST]Cifu
    Nagyon jó videó, az "irányító" szerintem direkt csempészett bele olyan "hibákat", amiket profi irányítók is elkövetnének (pl. UM kifejtve Uniform Mike jelöléssel, amit aztán a csaj nekiállt begépelni... :) ).

Vajon ilyen kiképzés általános a Stuwardess-eknél?
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.01.07. 10:23:14
  • millerius
    Ez rohadt jó volt, a végén már úgy izgultam a csajért hogy el ne csessze, mintha én csináltam volna és élőben!! Köszi hogy felraktad!!
  • Garga Pitic #13771
  • fonak
  • Garga Pitic #13769
    Avenger kékben, szőke csaj vörösben

• robotnyk
    ez vagy igaz, vagy nem.
  • millerius
    Pár éve már hallottam a storyt, de fotókat még soha nem láttam a ferdeszeműek "bátorságáról"/hülyeségéről (ilyen hajtóművel felszállni, és utasokat szállítani - úgy látszik, a kapzsiságnak sincs határa!). Köszi, hogy felraktad a képeket.
  • Fenrir
    Egy kínai 4 hajtóműves utasszállító egy nem tervezett tankolás miatt leszállt Frankfurtban...Vesztükre...
    A németek ugyanis megnézték a gépet közelebbről is:

Ez a hajtómű nem is üzemelt magas vibráció miatt, na vajon miért? Ügyesen, biztonsági övvel rögzítették, hogy ne windmill-ezzen a repülés alatt :)

Mintha hiányoznának darabok a fan-ből :)

A végén 3 hajtóművet kellett cserélniük mert nem engedték el őket, szerintem ez nem volt egy nyereséges út Európába :)