14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#13765 nem, pont azért tartanak sok reptéren vadász madarakat (nem egyet) -
#13764 Na, ez durva... Akkor az anyagi kár jelentős, egy ilyen madár kiképzése nem olcsó. Normáls esetben a nem képzett vadász madarak egyébként elkerülik a reptereket? -
#13763 méretéből ítélve azt a szerencsétlen sólymot csaphatta el, amelyiket pont a többi madár elüldözésére tartják a reptéren :( -
#13762 *boop* -
#13761 http://i.imgur.com/4MH8XJX.gifv -
fonak #13760
Van még pár a feltöltőtől más típusokkal. -
#13759 -
millerius #13758 Alekszander Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője közölte, hogy az Egyiptomban lezuhant Airbus roncsain robbanóanyag-maradványokat azonosítottak, így ettől kezdve egyértelmű terrortámadásként kezelik a katasztrófát. A robbanóanyag típusát nem közölte, de a töltetet 1-1,5kg TNT-egyenértékűnek mondta (a hírügynökségek vagy egyiket, vagy másikat írják), tehát ez nem kézigránát-méret, hanem nagyjából megfelel egy tüzérségi gránát töltetének. -
#13757 -
#13756 -
#13755 :-) -
#13754 -
#13753 Csak egy újabb Boeing fanboy, majd kinövi és rájön, hogy egy letünt kor letünt technikáját hype-olja :) -
Nyiri #13752 Akkor nem lenne sok youtube milliomos videós... -
#13751 Nekem úgy tűnt, hogy a többi gép közül akarja kiemelni, hogy fú de erős ez a 747, lenyomja az újabb gépeket is. -
#13750 De hát pont ez a videó lényege... -
#13749 Valószínűnek tartom, hogy "üres" gép volt, sanszos, hogy tele sem volt tankolva. Úgy meg lehet felezni bármelyik gép fel/leszálló távját. -
#13748 Mi számítana nagyon rövidnek? Mert kb. 18 másodperces gyorsítás után emelte el... -
#13747 Nem a te hibád, a videofeltöltést a yt-on iq teszt kitöltéséhez kellene kötni. -
#13746 Gondoltam azért betszem. -
#13745 Nem volt azért az olyan "super FAST". -
#13744 -
#13743 -
#13742 -
#13741 -
#13740 B747 -
#13739 A testvérem nevében is köszönöm az infókat :) -
millerius #13738 Régebben a Hortobágy fölött volt a kijelölt tüzelőanyag-kiengedési légtér, nem tudom, változtattak-e ezen, de az biztos, hogy nem korlátlan a lehetőség, hanem ki van jelölve az adott terület. -
#13737 Úgy tudom, hogy lakott terület felett tilos, és Ferihegyen az ilyen kiengedést a TPS várakozón csinálják, ami a 31-es úttól északra Isaszegig a nem lakott rész felett egy focipálya alakú várakozó pálya. De nem biztos. -
#13736 Még egy kérdés: Üzemanyag kiengedése történhet lakott terület felett? Vagy erre azért figyelnek. A testvérem kutatásához kellene, hogy Liszt Ferenc repülőtér esetében kb. hol van a kiengedés "helye". -
#13735 Ehh, így már egy kicsit más a gyerek fekvése. -
#13734 Az átalakulás = eltűnés. Egy csomó gépet nem visznek át. A látványterv meg ez közröhej. Ilyen szellős kiállítás? Látták ezek már valaha Duxfordot vagy Udvarhazy centert..? Az egész költöztetés pályázati pénzek lenyúlása, semmi több. Európában és a világon is igen ritkaságnak számító gépeket nem visznek át. Rohadjon meg mind aki ezt kitalálta. Önként.
-
millerius #13733 Szerintem elég nehéz lesz őket megtalálni, én már többször is jártam ott, de csak egyszer találtam ott személyzetet. Komócsi Zolival életében könnyebb volt találkozni, de vele is csak összesen háromszor tudtam beszélni (a szigethalmi telephelye az mellett az autószerviz mellett van, ahol a téli/nyári gumicserét szoktam csináltatni). -
#13732 Köszönöm mind a kettőtöknek :)
Molnibalage83:
Nem tűnt el, csak átalakul:
http://reptar.hu/
https://www.facebook.com/RepT%C3%A1r-Szolnoki-Rep%C3%BCl%C5%91m%C3%BAzeum-749915125119093/timeline/
Elméletileg pont ma kezdték el a technikákat áthordani. Metropólban is már hirdetik a múzeumot.
Millerius
Van a dunavarsányi múzeumnak valami elérhetősége? Próbáltam, de nagyon nem találtam. Őket próbálom majd elérni, mert bízom benne, hogy Komócsi Zoli lelkesedése a családra is átragadt. Szerintem itt fognak a leghamarabb ráhajlani az ügyre.
A fejleményeket majd leírom ide. :) -
#13731 régi, de még mindig jó :D
-
millerius #13730 Dunavarsánynál az 51-es út mellett is van egy maszek repülős-múzeum, van több 21-esük is, de nincs állandóan nyitva, valahogyan őket is meg kellene előtte keresni és egyeztetni. Zánkán a gyermekváros előtti haditechnikai parkban is van 21-es, de azt nem szokták kinyitni (lehet, hogy a kabin ki is van fosztva?), nyáron minden nap nyitva vannak, de ilyenkor?! Őket is meg lehetne esetleg keresni valahogy.
Ha minden kötél szakad, akkor Kassa repülőmúzeum. -
#13729 Kecelen talán van 21-es, de szerintem ez különleges kérésnek számít, dumáld le velük itt.
Szolnokot sajns már bezárták a köcsögök és elköltöztetik egy teljesen balfasz módon kiválasztott és megtervezett helyre. -
#13728 Sziasztok! Ismer valaki olyan helyet, ahol be lehet szállni egy MIG 21-be? A barátnőmet szeretném ezzel meglepni. Az apja azon szolgált. -
#13727 -
#13726 Sunset Air Show 2015