Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Orosz F-18-as...

A halál csupán a kezdet...

ColdFire
te vagy a pilóta... 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
ig-e

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Boconadi
ez egy MiG-e?
ColdFire
evagy? 😄

Fenrir
Ez nekem így sok 12 óra meló után 😊

Reaper
Na persze pozitív értelemben...<#law>

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Kata
<#szomoru1>

[/cserf][/fülünyúl]

Reaper
Te beteg vagy Katus...:-)

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Miért jobb a mai a tegnapihoz vagy a holnapihoz képest? 😊

Kata
A mai nap éppen megfelelõ arra,
hogy anettka holdra szálljon!

[/cserf][/fülünyúl]

Reaper
Ez már sztratoszféra...

ColdFire
hát ez már a troposzféra teteje

Fenrir
Az már az "ûrhatár", nem? 😊

ColdFire
ezen behaltam:

norbre
naja.. ez a másik sarokpont.. 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

sajnos nem nagyon, lhbp forgalma természetesen alacsonyabb éjjel meg hajnalba, de attól még az átmenõ gépek mennek egész éjjel... talán az északkeleti hegységekben jobb kicsit a helyzet
amúgy a legzavaróbb asztofotózásban amúgy se a repülõk hanem maga a városi fények... ehhez képest a repülõ 10ed rendû prioritás
norbre
brühühü.. 😞
van olyan legalább hogy mondjuk adott idõszakban kevesebb gép repül?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

meg a magasságok miatt gyakorlatilag amúgy se lehet olyat találni mo.-on ahol nem látsz gépeket (feltéve ha tiszta az ég)
én is asztrofotózgatok néha, és folyton belevillognak a képbe
norbre
ez elszomorító számomra :S

Fenrir
BTW már nincsenek légifolyósók, a gépek RVSM (Reduced Vertical Separation Minimum) rendszerben repülnek. A lényege az, hogy igazából bármerre mehetnek, nincs kijelölt útvonal mint a légifolyósóknál hanem magasságbeli elkülönítés van. Tehát pl 2 gép mehet ugyanarra csak pl 500 méterre vannak egymástól függõlegesen.

norbre
wow.. thx..
még egy kérdés és mivel tök hülye vagyok hozzá lehet hogy értelmetlen de ezekhez rendelhetõ valamilyen tól-ig magasság?

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

norbre
üdv..

éjszakai fotózáshoz keresek olyan helyszínt/helyszíneket ahol az égbolt egy adott területét fotózva nem, vagy csak kevés számú repülõgéppel találkozhatom..
a kérdésem hogy valahol fellelhetõek légifolyosókról adatok, esetleg GE-be beimportálható formában?

köszi..

Boconadi
pár nagyon szép kép...
Boconadi
joebacsi
köszi a kimerítõ választ, ma is okosabb lettem 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

maffioso
azzal kéne a hid alatt átmenni

\"If in doubt, flat out!\"

Fenrir
Ez az orrsegédszárny sínjének a tokja ami belenyúlik a tüzelõanyagtartályba. Ez a tok a szárnyon belül van, ebbe csúszik vissza sin amikor behúzzák az orrsegédszárnyat.

Ami beszakította az pedig ennek a sinnek a hátsó stopja (nemtom minek lehetne fordítani, végütközõ vagy valami ilyesmi).

Konkrétan az történt a kínai gép esetében, hogy az orrsegédszárny benti véghelyzetének a stopja kiesett a helyérõl ebbe a tokba és pár orrsegédszárny ki-be járatás után beszakította a tok falát. A résen keresztül elkezdett kifelé ömleni a kerozin és mivel a B737-esek szárnya pozitív v-be van állítva (magyarul felfelé állnak a szárnytõtõl) ezért a tüzelõanyag elkezdett lefelé folyni egészen a hajtómûpilonig és ott le a forró hajtómûre ahol berobbant.

Most a világon mindenhol át kell vizsgálni az NG gépeken azt, hogy ez a csavar megfelelõen van a helyén (nem hiányzik-e alátét pl), megfelelõ nyomatékkal van-e meghúzva és egy boroszkóppal meg kell vizsgálni a sintokot, hogy van-e benne olyan anyag ami nem oda való (konkrétan már találtak benne kis villáskulcsot is).

joebacsi
öö, miez? 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Fenrir
Nah, itt a bûnös:

Fenrir
Tény, hogy kicentizték 😊

Vicces, hogy amúgy a gyártó (Boeing) hibája is ez, szinte mindegyik Malév gép potenciálisan ilyen helyzetben kerülhetett volna. Persze a kínaiak is hibáztak rendesen, ezt is aláírom 😊

Kata
Hú de durva, a pilóták meg épp a robbanás elõtt ugrottak ki a pilótafülkébõl.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Ez is elég komoly, most a Malév összes NG gépén végre kell hajtani egy ellenõrzést emiatt.

A kobra szép volt, de a többi is.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Sanyix
lehet vótmá, de ez nagyob durva!

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Boconadi
de durva. Az elsõ videón látni az egyik pilótát amikor pörög a levegõben 😞
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Repnapon? 😞

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Reaper
Lengyelország, Radom...

Punker
a 2 mûrepülõ hol csattant össze tegnap?

csúnya halál 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

exTrem
Igen, köszi néztem oket én is airliners-en 😊

Fenrir
Találtam még képet az augusztus 20.-ai HA-LHC áthúzásáról:

Fenrir
Az nagy show lett volna.

Boconadi
csak nem Õ is átrepült a híd alatt? <#idiota>
exTrem
nagyon jóóó 😊 <#taps><#taps><#taps><#integet2>