Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-az idei 3-4 Albatrosz bemutatóból az egyiket nyugodtan kiválthatná modjuk egy Eurofighter (angol és német meghívva)
-a Baby Blue helyett jöhetne a Red Arrows vagy a Patrouile Suisse (ha már idén nem jöttek el)(Vityaziról már nem is beszélve...)
-a F1-es autó vs. vadászgép baromkodás helyett legyen mondjuk egy F-15
-Idén volt 3 Gripen, abból 1 is elég, a svéd és a cseh helyett meg mondjuk lehetne Mirage 2000 + valami kötelék talán...
Szerintem ennek sokan örülnének.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
- Szu-30MMK
- Szu-27
- Russian Knights formation
- MiG-29OVT
- Szu-30
- F-117
- F-22
Sajna ha ezek nem lesznek, akkor megint csak egy átlagos repnapot láthatunk majd. 😞 Pedig de örülnék a Szuhojoknak vagy a Mig-29OVT-nek! A Russion Knights-nak! Vagy ha meghívnák a Strizsi-t is! De azért a raptor se kutya! Ami abszolút, de abszolút biztos, hogy nem jön el, az az F-117-es.
Viszont az becsülendõ, hogy a szervezõség végre észrevette, hogy már ideje lenne egy kis vérfrissítés a repülõnap programját érintõleg, és megpróbálnak ezért tenni is valamit, hogy minél több nagykutyát próbálnak meghívni. Elvégre egy, hátha elfogadja...
Fontos azonban megemlíteni, hogy ilyen célú törekvésük már ezévben is volt a rendezõségnek, amikor megpróbálták elhívni a Mig-29OVT-t, de lemondták az oroszok.
😄
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
[/cserf][/fülünyúl]
Rá kell önteni egy kis kávét. <#idiota>#idiota>
[/cserf][/fülünyúl]
Kérdés, mennyire mélyen érdekel ,hogy miért megy felül gyorsabban a levegõ, mint alul. Egyszerûen kifejezve azért, amit itt a többiek már leírtak, hogy felfogható úgy is, hogy a szárny íveltsége miatt egy képzeletbeli csõbe téve a profilt, a profil felett kisebb lesz a csõkeresztmetzet,mint alatta, és ezért a folytonosság törvénye értelmében, ott nagyobb lesz az áramlási sebesség. Ez helyén is való addig, míg el nem kezdünk gondolkodni ,hogy mégis mekkora csõbe tesszük a profilt, mert minnél nagyobb, annál közelebb kerül a két keresztmetszet viszonya az 1-hez, ami azt jelentené, hogy nincs is sebesség növekedés. :-) Innen látszik , hogy ez az elmélet nem teljesen igaz, de könnyen és érthetõen magyarázható vele a dolog. :-)
De annélkül,hogy belemennénk nagyon a részletekbe, a szárny felett tényleg hosszabb utat kell megtennie a levegõnek ,hogy a kilépõélhez érjen. De õ ezt nem tudja. Mikor elindul a repülõgép, még a földön, tehát mikor elkezd áramlani a levegõ a profil körül, akkor alul is és felül is ugyan akkora sebességgel indul el az áramlás. Az alul rövidebb út miatt, az alsó légáram elöbb éri el a kilépõélt, és ott visszafordulna a szárny felsõ felületére, de ekkora irányváltozást nem képes elviselni, és leválik. Annélkül ,hogy belemennénk a cirkulációba, és Kutta-Zsukovszikj tételébe(igazából ezt kéne), fogjuk fel úgy, hogy ez az örvény leválás amit indulási örvénynek hívnak, az mintegy megszívja a szárny felsõ felén haladó áramlást, és ezzel felgyorsítja, pont annyira, hogy utánna már a szárny belépõélétõl alul és felül induló részecskék pontosan ugyan akkor érnek a kilépõélhez.
Ha mélyebben érdekel a téma, akkor keress rá a magnus hatásra, kutta-zsukovszkij tételre, vagy csak vegyél ki a könyvtárból egy áramlástan könyvet, bár az sokszor nagyon száraz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
[/cserf][/fülünyúl]
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Na majd Papírzacsi. 😊
[/cserf][/fülünyúl]
Lehet még szemléltetni például a locsolócsõvel, simán folyik ki a víz X sebességgel, de ha az újjaddal befogod, és kisebb lyukat hagysz a kiáramló víznek, akkor a víz nagyobb sebességgel fogja elhagyni a csövet (és messzebre spriccel).
Itt is ugyanez zajlik le. A levegõnek nagyobb utat kell megtennie a szárny felett, tehát fel fog gyorsulni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mondjuk biztos van olyan aki jobban el tudja magyarázni, pl Papirzacsi.
Persze pont ilyenkor nem találok egy keresztmetszeti képet sehol 😛
A halál csupán a kezdet...
Annak már utána jártam, hogy azért repül a repülõ, mert felhajtóerõt okoznak a szárnyprofilok (inkább felhúzó erõt), meg hogy a szárny felsõ részénél gyorsabb a levegõ (kisebb nyomás), alul lassabb (nagyobb nyomás).
De ez annyira nyilvánvaló és triviális kérdés lenne, hogy MIÉRT GYORSABB ALUL? 😄 Vagy én képzelem el rosszul a szárny kialakítását? Valaki vmi infót tudna adni? Nagyon köszönöm és elnézést 😊)
(remélem látszik a kép)
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
airliners.net-en megcsappant a tomcat képek száma!:| régebben beállítottam, hogy 120 képet jelenítsen meg, volt vagy hat oldal, most meg van 1! :| úgy látszik felkerült a padlásra, így a képek is mentek vele együtt!
Úgyis leült a topic gondoltam linkelek pár szép képet😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
A halál csupán a kezdet...
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Neha eszembe jut, amikor meg megvoltak a torokoktol lizingelt 737-500-asok, meg itt volt a LHD, es kulon utasitas volt ra, hogy az airshow-on melyik jaraton milyen uzemmod mukodhet...
(A gepek eladasaig nem birtak megberhelni😊 - A LHD-n konkretan volt olyan lap, hogy merre van Mekka, ja es a terkepen meg olyan orszag, hogy Izrael nem volt😊 Hat igen, a GulfAirnel anno f.sza munkat vegeztek😄)
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"