Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
F-19: hivatalos jelölése ismeretlen, az USAF sem ad érdemleges felvilágosítást az "elveszett" jelöléssel kapcsolatban. Több magyarázat is lenne erre, kezdve egy ultratitkos programtól az F-117-es alternatív jelölésén át. Az egyik változat meg az, hogy a Northrop az F-20 (F-5F) jelölésnél átugrott az F-19-en, és az F-20-ast kérte a Légierõ erre hivatott bürökratáitól, mivel a fõleg exportra készülendõ gép esetén úgy vélték jobban hangzana az F-20, mint az F-19...

Northrop F-20 Tigershark (prototípus fázisban maradt, sose gyártották sorozatban)

F-21A Lion (alias IAI Kfir C1)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ColdFire
:o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Kata
az f18-asnak kigyulladt a hátulja és végigégette a fedélzetet! <#wow2><#idiota>

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
19? 20? 21? nincs? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kata
Igen, az lett volna.

A pattogást meg abba lehet hagyni, köszönöm.

[/cserf][/fülünyúl]

Boconadi
gecc ezt nem is tudtam :-D Kösz!
ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu

Boconadi
azt meg hol kell beállítani?
[NST]Cifu
Azért az sem túl megeröltetõ, hogy fogod a Google-t, beírod hogy F-22, és kiválasztod, hogy csak a nagyon nagy képeket mutassa. Én így találtam meg az op-for.com-on és az af.mil.com-on is a képet teljes nagyságában...

Boconadi
hát bizony nagyon megerõltetõ lett volna 😊

Feltöltöd, és a linket pedig elküldöd privátban. Pl ennyi lett volna. No mindegy!
[NST]Cifu
Nem tudom milyen a te eredetid, de kétlem, hogy sokkal élesebb, mert közben megtaláltam a valódi eredetit isaz af.mil.com oldalán.

De tessék egy élesebb Raptor:

Kata
bár ez "kissé" zajos

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
<#taps><#worship>

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Egyszerûbb a forrást berakni. 😉

A lenti kép teljes pompájában.

Kata
privátban mégis hogy gondoltad?

képfeltöltõ oldalakat utálom, annyit nem vacakolok vele...

[/cserf][/fülünyúl]

Boconadi
:-|

Privát esetleg? Léteznek képfeltöltõ oldalak is...
Kata
mihelyst adnál egy email címet...

[/cserf][/fülünyúl]

Boconadi
no és mikor kapjuk már meg? 😊
Kata
jobb, mert le kellett rontanom, hogy 200 KB alá menjen a kép mérete

[/cserf][/fülünyúl]

ColdFire
ahogy látom a képminõséget, nem lesz jobb 3000ben

Boconadi
kell 3000 pixelesben
Punker
hát.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kata
Raptor nem kevés kondenzleválást okozó nagyterhelésû manõverben (akinek kell, megvan 3000pixelesben is a kép)

[/cserf][/fülünyúl]

Nyugodjék békében! 😞

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Nyugodjon békében, nagyon csendes zárkozott ember volt ,de mostmár együtt repül a volt bajtársaival

A sirályok tudvalev&otilde;leg sohasem hibáznak, sohasem esnek át. Szégyen és gyalázat egy sirályra, ha átesik

No, hat ez is eljott egyszer.
Eltemettuk Cserny "Lapos" Miklost, 2 legi gyozelmes Puma pilotat.
Becsuljuk meg az oregeket, mert egyre kevesebben vannak kozottunk, az oreg Pumak mar csak negyen.
ColdFire

A motorok tesztelése közben baleset ért egy vadonatúj Airbus repülõgépet a dél-franciaországi Toulouse repülõterén csütörtökön. Tíz ember sérült meg, közülük három súlyosan.

Az átadás elõtt álló A 340 600 típusú repülõgép motorjait próbálták ki álló helyzetben, de a repülõ eddig ismeretlen okok miatt elindult és nekiütközött egy zajcsökkentõ falnak. A repülõgép erõsen megrongálódott: orra belefúródott a falba, a farokrésze pedig a földhöz ért.

A repülõgépen tartózkodó kilenc ember mindegyike megsérült, csakúgy mint a földön egy ember, közülük négyet kellett kórházba szállítani. A baleset miatt a toulouse-i repülõtéren több mint egy órára leállították a forgalmat.

Jacques Rocca, az Airbus France szóvivõje elmondta, hogy ilyen típusú baleset még soha nem fordult elõ. Fabrice Bréguier vezérigazgató hangsúlyozta, hogy kivizsgálják és megoldják ezt a technikai problémát. Bréguier egyelõre korainak tartja annak eldöntését, hogy leállítsák-e a szállításokat.

A balesetet szenvedett repülõgépet az Etihad Airways, egy egyesült arab emírségekbeli légitársaság idén júniusban rendelte meg. A rendszeres járatokat 2003 óta üzemeltetõ, Abu-Dzabi székhelyû légitársaság három ugyanilyen, illetve négy másik típusú Airbust is megrendelt, amivel 44-re emelkedett az európai repülõgépgyártótól beszerzett gépeinek száma.

A négymotoros Airbus A 340 600 a világ leghosszabb (76 méter) polgári utasszállító repülõgépe, és a kialakítástól függõen 380-472 utast szállíthat. Ezt a típust 2001-ben állították üzembe.

Kit--Kat
Na de ha csak a vázat adnák, az is elég feltûnõ.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[NST]Cifu
Yupp, hogy az irániak alkatrésznek beszerzik valahogy. Nem tudom feltünt-e, de a sok kivont tamás macsekbõl nem tünt fel egy sem a külföldi (nem amerikai) múzeumokban...

Kit--Kat
alkatrészekre gondolsz?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Még szegény Enterprise ûrhajó is csak lufi? 😊

A halál csupán a kezdet...

Kata
humorosból loptam:

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
A Tamás macska speckó eljárások alá esik, ezért nem sûrûn ajándékozzák múzeumoknak sem. Félnek attól, hogy az irániak ráteszik a mancsukat, és akkor jajj. 😊

Kit--Kat
Tisztában vagyok ezekkel, de akár tetszik akár nem, az emberek szemében legenda.

Bucser
egy Mustang karbantartása nem kerül annyiba mint egy kéthajtómûves jeté ami zabálja a szervízórákat. nem beszélve arról, hogy legalább 6-7 emberes feladat lehet. (ugye ezért vannak kivonva mert rettentõ drágán tartható csak rendszerben. 1 repült órára átlag 10 szervízórát kellett ráfordítani a gépekre.)

Az F-4 Phantom II család inkább legenda mint a Tomcat. Háborúk sorában harcolt és egy pár légierõben a mai napig rendszerben van.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kit--Kat
Mert egy legenda, olyan mint a Mustang, azt is kivonták, még is sok bemutatón van jelen.

Bucser
Egy hadi eszköznek ami most lett kivonva mi keresnivalója lenne egy bemutatón???

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

DJ Skyline
tudok róla, hogy kivonták! 😊 de szerintem nem kell hadrendben lennie, hogy részt vegyen egy bemutatón! 😊 bár tény, hogy nem fognak a tengeren túlról elcipelni 2 napra egy még szét nem szedett gépet! bár Irán közelebb lenne, és még ott hadrendben is van! 😊 na mindegy

narazzino
csak statikon 😄

Bucser
És hogyan lenne itt ha egyszer kivonták??

narazzino
oh, sry.

Intruder: nekem a Gripenek közül minden elfogultság nélkül a hazai tetsztett a legjobban. a cseheké dinamikus volt, de nekem a magyar valahogy látványosabbank tûnt.de egészen más stílusú volt a kettõ.

DJ Skyline
amíg nincs Tomcat, addig én sem leszek ott! <#gonosz1>

ColdFire

42nd Intruder
Ez még pénteken volt... Szombaton bent voltam én is 😊

Boconadi
"késsssz moszt" rulz 😊
Pafff, ekkor lehet hogy abban a sorban álltam, ahol az emberek tülekedve akartak felférni arra a buszra, ami az AWACS-hez ment. 😊

42nd Intruder
Ugyanmár... Szlovák Alba a pálya végi ILS antennák fölött 10cm-rel, meg majdnem feléd tartva... Na ha akkor nem áll meg benned az ütõ, akkor nemsokszor... 😄

Nekem meg az a nagy emlékem, amikor az egyik F-16-os nagyon átesés közelben spirálozott a statikus kiállítással szemben. Na mondom ha ez itt megmerül... 😊