Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Товарищ Путин
Товарищ Путин
A TF-30 pedig a netes írások szerint nagyon hajlamos volt a kompresszor leválásra.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
ez egy kicsit sántít. hogy is van? nagy állásszög, kis sebesség. ekkor van az a jelenség, amire te gondolsz, hogy gázadásnál kevés a beáramló levegõ, amitõl bepompázsol a hajtómû. ezt oldották meg az oroszok a kopoltyúval. viszont a nagysebességû manõvernél van elég beáramló levegõ, viszont túl sûrû és gyors, így a hõterhelése nagyobb a lapátoknak. ha van némi vibráció is, az még rátesz egy lapáttal. ha még fel is húzta, akkor meg a precesszió is rásegített, hogy valamelyik fokozat lapátja letörjön és onnan már kész. hasonló volt Topi esete, csak ott a égéstér kerámiaburkolata esett le.
egész korrektül le van írva:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:G%C3%A1zturbin%C3%A1s_sug%C3%A1rhajt%C3%B3m%C5%B1vek
Товарищ Путин
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mi történik olyankor a hajtómûben?Nem tudja szabadon beszívni a levegõt és akkora vákuumot csinál,hogy leszakadnak a kompresszor rapátai?
- manõverezõ robotrepülõgép
- cirkálórakéta
- szárnyas rakéta
Mind pontatlan és rossz, sõt még talán értelmetlen is szerintem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
A lõfegyvereknél is megvan ugyanez, ott is sokan kézzel-lábbal küzdenek minden új szó ellen, de hiába, ha a szakmai jogszabályokban az új szavak szerepelnek... (pisztoly -> maroklõfegyver, geller -> gurulat, stb.)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A Dash-8 Q400-on vannak még ilyen érdekes nevek:
-Anti-buffeting frame
-Bullet fairing
-Fore Rudder, Trailing Rudder
😊
A halál csupán a kezdet...
Elfogadom az orrívelõlapot mint szót, mert jó magyar szó nincs a leading edge flapre. Ha sikerül letolniuk a szakma torkán és úgy elterjeszteni hogy mindenki ezt használja, akkor legyen engem nem zavar, mert értelmében kifejezi azt ami a funkciója.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Ja, kivétel, ha nem INOP, ahogy az esetünkben is volt. De mivel a pilótáknak azon a héten mondtak fel, így azok gondolom nem tudtak úgy odafigyelni a dolgukra és a nemüzemelõ rendszerre bízták magukat.
Товарищ Путин
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Leading Edge - orrsegédszárny
Leading Edge Flap - orrívelõ vagy Krueger lap
Mind a hármat használják felszálláskor, Take-off pozícióba kell tenni különben bejelez a Take-off Warning.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Amúgy a flaps a fékszárny (vagy ívelõlap), a másik amire gondolsz elrendezéstõl függõen féklap, törzsféklap, áramlásrontó lap...
Egyébként attól ha a flaps rosszul áll miért lehet lezuhanni?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Товарищ Путин
Товарищ Путин
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Hehe 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
egyébként legfrissebb balance sheet szerint 2007 dec 31-el 700 milla profitot termeltek ki.
íme
Ha olyan nyereséges lenne akkor nem csökkentené a pilóták számát és adná el a 2 nagygépet meg 5 szinte "vadiúj" 737-est...
Ne ferdíts kérlek azért, hogy hatásosabb lesz a mondandó...
MALÉV hazavágása? melyik részére gondolsz? (hogy végre nyereséges is?)
Valamint tudtommal nem 2 darab ALCA-ról van szó. Bocskortól meg nekem is hányhatnékom van.
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
itthon elõször Yak52. ha nem szavazzák ki a kadétot, akkor Canada. Ha ott sem esik ki, akkor hazajön és Alba majd MiG vagy gripen. De semmi esetre sem Gripen.
Amúgy meg 1-2 alca nem a világ vége. de megnyugodhattok, mert nem lesz alca sem. meg lassan már gripen sem, és légierõ sem.
Товарищ Путин