14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Putyin
    kínai pilóták angolul...
  • [NST]Cifu
    Il-18 abortált felszállás:

• Putyin
    nagyon rosszul néz ki a videó...kíváncsi leszek mi lesz az eredmény.
  • Reaper
    Meg sem próbáltAK, mivel UB volt...
  • Molnibalage
    Az is fura, hogy meg sem próbált katapultálni a jelek szerint. Persze valószínűleg nem sikerült volna.
  • Reaper
    Ránézésre egy palástorsó lett volna, de sem a sebesség, sem pedig a magasság nem volt megfelelő. Ismerve az ottani üzemeltetési/vizsgálati kultúrát kötve hiszem, hogy ki fog derülni mi történt. Mondjuk szubjektív véleményem, hogy mikor a pilcsi rájött a gebasz helyzet kialakulására, leblokkolt és azért maradt háthelyzetben (mondjuk a videó végén látszik egy gyenge próbálkozás az ellentétes irányba való kiforgatásra)...
  • Molnibalage
    Kizárt, hogy leborítani akart. Viszont akkor mit akart? Elkezdett egy bedöntést. Aztán kicsit megbillent a gép bal fele. Átesett volna a bal szárny? Csak nem palástorsót akart ő is ilyen alacsonyan?

Mivel és olyan rég láttam MiG-23 demót, hogy nem emlékszem rá, maga a gép repülése is kicsit fura. Olyan sután emelkedett, elég nagynak tűnt az állásszög már a bedöntés előtt is, nagyon "csúszik" a gép.
  • Putyin
    ezt bakker egy Extrával sem úszta volna meg. Ez mit gondolt, miben ül?
  • Molnibalage
    A líbai MiG-23.

Ezzel meg mi a fene történhetett? Ennyire durva pilótahibát nehezen tudok elépzelni. Meghibásodott volna a vezérlés?
  • Putyin
    Ettől olyan oroszos... :)
    Gondolom egy amcsi pilóta nem csinálná meg, mert nem szabad. Ott azért más a gondolkodás.
  • Molnibalage
    Pont erre gondoltam! Tiszta intelligens gép feeling. :)
  • Putyin
    Elmondom :)

teligáz, és két kéz a boton, futó bekattint, mikor elemel, szinte azonnal magaaláhúzza a futót. Gizdán néz ki!! :)
  • Molnibalage
    Vajon mi viszi rá az embert, hogy ilyet csináljon? Olyan, mint 230-ba nyulkálni. Én csk szimulátorban sem kísérleteztem ilyennel, de csak viccből, ott van 'try again' gomb. :)
  • Fenrir
    Normál esetben igen, ezért is kell megemelni a gépeket a futópróbához, hogy a proximity sensorok azt érzékeljék, hogy kirugózott állapotban van, tehát szerintük a gép repül.
  • Putyin
    de persze tilos átkapcsolni, mert úgy járhat az ember, ahogy járt ez a sügér is
  • Putyin
    jájá
  • Molnibalage
    Ez azt jelenti, hogy elvileg akkor át lehet tolni a kart a földön is és csak akkor kezdi behúzni, amint a rugóstagon (?) a terhelés megszűnik?
  • Putyin
    mielőtt még valaki félreértené, a futónak van egy érzékelője, miszerint amennyiben van rajta terhelés, úgy nem lehet behúzni.
  • Putyin
    úgy hallottam, hogy a "még nem vagyok a levegőben" érzékelő hányta magát össze, ezért mikor a maki átkattintotta a földön, meglepetésére be is húzta a futót.
  • Kata
    sőt, elérni a v2-t :)
  • Fenrir
    Először el kéne emelkedni, utána behúzni a futókat :)
  • tomcat1
    Elfelejtette kiengedni, vagy a hidraulika olaj fojt el?
  • Molnibalage
    Drága csillagszoró. :)
  • Gundark 1 1
    Neki is írásban gratuláltak a végén :)
  • Fenrir
    Hoppsza:

• Falconer
    Más tipikus magyar motívum nem nagyon van, egy Nagymagyarország térkép az irredenta meg kirekesztő lenne, a Lánchíd meg túl unalmas.
  • Fenrir
    Nem tudom, de a retró festést kapásból elutasították :)
  • RiCSi1234
    Mennyi szépség.. Boeing :)
  • Tikal #11250

miért kell ezt a virágos lovas matyo vonalat erőltetni? ...
  • tomcat1
  • Baluxx
    Ja meg anyahajokon (sic!) hasznalatos katapultizevel (sic!) miert nem lehet inditani a vitorlazo repulogepeket...
  • Baluxx
    Tolem egyszer megkerdezte egy komoly, intelligensnek tuno uriember egy repulonapon, hogy hogy tudjak a repulogepen megoldani azt, hogy egy tengelyt levezetnek abban a vekony futoszarban, es meg meg is hajtja a kereket gurulaskor...
  • Putyin
    tényleg megdöbbentő, hogy egyesek mennyire komolybuták. így már érthető, hogy kik azok, aki elhitték, hogy nem lesz gázáremelés :)
  • Molnibalage
    Az ilyen hülyék hogyan nem fulladnak meg attól, hogy elfelejtenek levegőt venni?
  • Putyin
    Ha röhögni - sírni - akartok:

http://repulo.indavideo.hu/video/Miert_nem_zuhan_le

És a tudományos munkatárs megírta a nagytutit.
  • Fenrir
    Nem rosszak, csak pl a Hungarian Tattoo nem való ilyen gépre ha már egyedit akarnak rátenni szerintem, főleg magyar motívumokkal.

The Legend of Hungary: így második ránézésre tényleg nem rossz, akár még ez is elmenne.
  • Molnibalage
    Németh Gábor TAMÁS - Hungarian Tattoo - MA 542

Pozsgay Gyula - the Legend of Hungary - MA 660

Nekem a fenti kettő tetszik.
  • Putyin
    azért vannak még jók...
  • Fenrir
    HA-LQD festési tervei

Személy szerint mind ocsmány, talán még ez a legjobb:

• Reaper
    Valaki tud vmit a ma Dunakeszin lezuhant gépről?